הוט - ראוטר פרטי סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 737

שליחה

09/08/2023 20:30  
iddqd0 כתב:
גם על תשתית בזק יש VoIP וטלוויזיה, טכנולוגית הם אותו דבר...
...
ע''ג רשת gpon ללקוחות פרטיים?
אני ממש לא ידעתי.

iddqd0
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה

09/08/2023 20:51  
amdr1 כתב:
אז יש כאן משהו שאני לא מבין.

מונחה על ידי ההיגיון הזה אם יש לי כל ממיר ONT שרשום ברמת התשתית unlimited,לדוגמה ...של סלקום,אני מחליף ההגדרות בנתב פרטי מpppoe לipoe(DHCP) וישר מתחבר להוט???
זה בכלל לא קורא.
...
לא, זה מוגבל על ידי שני דברים נוספים - MAC address בשרת DHCP ושימוש (+ רשות שימוש) בVLAN הנכון.

כל מה שאתה צריך זה סטטוס O5 (אימות של חלק או כל הפרטים שציינתי מקודם בדיון) ולדעת על איזה VLAN השירות שאתה מנסה לגשת אליו נמצא (אפשר להוציא רשימה של אפשרויות ברגע שאתה מאומת).

IPTV וVoIP פשוט מוקצים VLAN אחרים שמגיעים אליך דרך OMCI במידה ואתה מאושר להשתמש בהם.

מעבר לזה, בעקרון ספקיות אחרות על אותה תשתית פשוט עובדות על VLANים נפרדים, אני על תשתית בזק וספק בזק אז מן הסתם סביר שזה למה אני על VLAN 0.

שווה לציין שבחלק מהציוד שניתן ללקוחות על ידי הספקיות לא ניתן לשנות הגדרות של איזה VLAN אתה נמצא בו, אבל לדוגמא בממשק המלא של נתבי בזק אפשר.

GPON בסופו של יום תקן לתשתית מאוד גמישה לגבי מה היא יכולה לספק.

נ.ב. ציינת "ללקוחות פרטיים" - למעשה אין שוב הבדל מערכתי בין לקוח "פרטי" ל"עסקי" פה כל עוד מדובר על אותה תשתית. לקוחות על קווים כמו metro כמה שידוע לי לא מחוברים על אותם סיבים כי טכנולוגית הם לא תואמים (אלא אם כן בזק מפרידים אותם אופטית אבל זה מעבר לתחום הידע שלי)

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אז סווטצ' מנוהל לפני wan של נתב הפרטי לשינוי vlan,
ONT רשום על תשתית(Mac צריך רק לרישום על תשתית) לוקחים כל ONT שכבר רשום לא משנה איזה ספק :סלקום,019...
ויש גישה לכל השרותים הוט?
סה''כ 4095 vlan'ים לא בעיה גדולה .
לא ניראה לך שזה יתר מדי פשוט?

iddqd0
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

09/08/2023 22:20  
amdr1 כתב:
אז סווטצ' מנוהל לפני wan של נתב הפרטי לשינוי vlan,
ONT רשום על תשתית(Mac צריך רק לרישום על תשתית) לוקחים כל ONT שכבר רשום לא משנה איזה ספק :סלקום,019...
ויש גישה לכל השרותים הוט?
סה''כ 4095 vlan'ים לא בעיה גדולה .
לא ניראה לך שזה יתר מדי פשוט?
...
שכחתי לציין שלא מדובר בethernet VLAN כמו שתמצא בswitch..

הVLANים מגושרים בONT (מתאם GPON SFP לצורך הדוגמא) ואין לך גישה אליהם בכללי אם לא הוגדרה לך אחת בOLT (הצד השני של הסיב, ז"א הציוד של בזק או Unlimited), לכן קריטי אימות של הציוד + הגדרה נכונה של הVLAN על פי הספקית או השירות.

מעבר לזאת ציוד GPON טיפוסי תומך בגישור של מקסימום 4 VLANים במקביל.. בכל מקרה זה יותר מורכב ממה שזה נראה על פני השטח ובהחלט שאין לך גישה מלאה לכל הVLANים רק על פי זה שאתה מאומת בכללי ברשת.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אם כבר התחלנו בפליים,אני ממש לא בספק שאתה צודק.טאג vlan הוא פשוט "סימן" ב"מסגרת" Ethernet ועובר עם המסגרת ברמת L2.
ברידג' -ont גם גם מעביר מסגרות באותה הרמה.
אז מצדי כלל לא משנה אם זה יהיה ONT או סווטצ' מנוהל הנימצא לפניו.
ואגב לא לקחתי בחשבון,שיש הרבה נתבים שמאפשרים vlan tags בWAN.
אז הסווטצ' במקרה לא יצטרך בכלל.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בקיצור ממש חבל,שהחזרתי את ההוטבוקס שלי חזרה וניתקתי את המנוי.היתי נותן לך בפרטי כל הנתונים,שיפשר להוציא מממשק הוואב שלו לניסיון
:)

iddqd0
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אתה יוצא מנקודת הנחה שהVLANים שחשופים בצד של הONT/OLT חשופים באופן שקוף גם למודם/ראוטר שהוא מחובר אליו - זו הנחה מוטעית, הוא סלקטיבית מגשר רק חלק מהם תחת virtual interfaces... ממליץ לקרוא על זה.

אכן חבל שאין לך מנוי יותר, בהחלט היה מעניין לנסות מול הרשת של Unlimited :)

אם מישהו אחר מעוניין לעזור במחקר, אני עדיין פתוח להודעות בפרטי.

מעבר לזה, אני עדיין לא סגור אם יש עניין במדריך לאיך לחלץ פרטים ממתאמים על תשתית בזק ולהדביק אותם במתאם צד שלישי (ODI DFP-34X-2C2 לדוגמא), אם מישהו מעוניין - אשמח לדעת, אכתוב אחד ואפרסם פה בפורום.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אגב,עוד דיון ממש דומה . .

http://www.dslreports.com/forum/r322853 ... 1609599464
מין הסתם היתי מפתיע,שבן אדם חושב כמוני...

i am confident the reason why bridge mode is not enabled is because the network would be completely open with no port/protocol filtering at the device level and Altice doesnt want that.
...

Driftix
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
שם מלא: Nakash

שליחה

יש למישהו עדכון איך ניתן לחבר פרטי? כל קומבינה תתקבל. יש פה כל כך הרבה מומחים חייב להיות איזשהו אפשרות.
אולי אפילו לפתוח איזה KICKSTARTER למצוא מכשיר שיאפשר לנו להתחבר פרטי

iddqd0
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

06/09/2023 22:15  
Driftix כתב:
יש למישהו עדכון איך ניתן לחבר פרטי? כל קומבינה תתקבל. יש פה כל כך הרבה מומחים חייב להיות איזשהו אפשרות.
אולי אפילו לפתוח איזה KICKSTARTER למצוא מכשיר שיאפשר לנו להתחבר פרטי
...
אין צורך בkickstarter למכשיר מיוחד שמהווה פתרון לנושא. התנדבתי לבדוק את העניין על SFP ONU "גנרי" אבל מכיוון שאני לא לקוח HOT אין לי פרטים של מכשיר מאומת לבדוק איתם.

אם אתה לקוח HOT שמעוניין שאבדוק את הנושא עבורו, אני זמין להעביר את הפרטים האלה ולהמשיך את המחקר בהודעה פרטית (די בטוח שלא כדאי לפרסם פרטי אימות של מכשיר בפומבי..)

Driftix
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
שם מלא: Nakash

שליחה

07/09/2023 2:36  
iddqd0 כתב:
אין צורך בkickstarter למכשיר מיוחד שמהווה פתרון לנושא. התנדבתי לבדוק את העניין על SFP ONU "גנרי" אבל מכיוון שאני לא לקוח HOT אין לי פרטים של מכשיר מאומת לבדוק איתם.

אם אתה לקוח HOT שמעוניין שאבדוק את הנושא עבורו, אני זמין להעביר את הפרטים האלה ולהמשיך את המחקר בהודעה פרטית (די בטוח שלא כדאי לפרסם פרטי אימות של מכשיר בפומבי..)
...
שלחתי לך PM

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

גם מחכה תוצאות של המחקר.
לא בספק,שהן תהיינה חיוביות,אבל בכל מקרה בהצלחה
:)

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”