שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
benda76
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #6801 

יותר זול מזה לא הצלחתי
צילום מסך 2023-08-30 131330.png

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

Re: שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים??

שליחה #6802 

20/08/2023 19:58  
em28 כתב:
כמו שכתבתי בעבר לא רואה סיבה לשלם יותר מ-70-90 ש"ח לסיבים, ו-50-60 ש"ח לקואקס/נחושת.
...
חוץ מגילת טלקום, איזו חברה אחרת יכולה להציע מחירים כאלה?

ZetLAW
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6803 

04/09/2023 1:24  
bariko כתב:
...
בפרטנר שימור[תשתית בזק] מציעים 300 מגה ב 79 ש"ח.

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #6804 

בסלקום שימור תשתית ibc השוו לי 300 מגה לגילת ב 59 שח. לא הסכימו להשוות 600 ו 1g רק להוריד קצת

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #6805 

30/08/2023 13:32  
ohadi76 כתב:
יותר זול מזה לא הצלחתי
...
אם קצת תתעקש על לעבור למוד פקדון על המודם אתה יכול להפטר מהדמי שכירות.
תבדוק בשרשור אחורה, יש טבלה באתר שלהם שמפרטת עלות\אפשרויות של מסלול פקדון, הם כמובן טוענים שאין דבר כזה וצריך להתעקש ואם יש צורך לפנות לנציב תלונות הציבור שלהם.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6806 

04/09/2023 10:23  
ZetLAW כתב:
בפרטנר שימור[תשתית בזק] מציעים 300 מגה ב 79 ש"ח.
...
(Y)

קיבלתי אצל הוט מחיר של 84 שקלים, על חבילה של 500 מגה.
כולל עלות השכרת המודם.

viewtopic.php?f=41&t=386489

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #6807 

26/08/2023 11:47  
gildmor כתב:
זה כי רוב האנשים לא ירגישו בכלל בהבדל בין מהירות 200-500 או בין סיב
נחושת בכללי. ומי שמוכן לשלם 119 בכשאפשר להשאר עם קו 500 ב-59 שלא יתפלא על יוקר המחיה :-)
...
לא לגמרי נכון. תראה את ההבדל ביציבות בין מודם לסיב זה משמעותי להמון דברים

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6808 

05/09/2023 14:40  
Chura כתב:
לא לגמרי נכון. תראה את ההבדל ביציבות בין מודם לסיב
image.png
זה משמעותי להמון דברים
...
איך לפי מדידה שלא ידוע איפה בוצעה ובאיזה תנאים וגם בלי רפרנס למדידה של סיב אפשר להגיע למסקנה כלשהי?

יש מיקומים שהוט עובד טוב ויש מיקומים שבזק עובד טוב ויש כאלה ששניהם עובדים טוב. ואם אף אחד מהם לא עובד טוב ואין ברירה אז הולכים על סיבים, אם הכל עובד חלק למה לשלם יותר?

זה משמעותי למי ששם לב שיש בעיה כלשהי ובאמת מפריע לו.

אם תשווה מול הוט ללא חייגן לעומת סיבים שמחייב חייגן שזה אומר פרוטוקול כבד נוסף מעל הפרוטוקול הרגיל זה כבר עוד מקור לחוסר יציבות דווקא בסיבים.

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #6809 

04/09/2023 1:24  
bariko כתב:
...
פרטנר 69-79 ש"ח לסיב 300-600MB, הוט 59 ש"ח לקואקס 500MB.
רואה שאנשים מעלים פה את הדוגמאות של הוט 500/12MB ב-83 ש"ח.
זה המבצע שלי רק שלא גובים על הראוטר את ה-24 ש"ח וכך מגיעים ל-59 ש"ח.

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6810 

05/09/2023 14:51  
gildmor כתב:
איך לפי מדידה שלא ידוע איפה בוצעה ובאיזה תנאים וגם בלי רפרנס למדידה של סיב אפשר להגיע למסקנה כלשהי?

יש מיקומים שהוט עובד טוב ויש מיקומים שבזק עובד טוב ויש כאלה ששניהם עובדים טוב. ואם אף אחד מהם לא עובד טוב ואין ברירה אז הולכים על סיבים, אם הכל עובד חלק למה לשלם יותר?

זה משמעותי למי ששם לב שיש בעיה כלשהי ובאמת מפריע לו.

אם תשווה מול הוט ללא חייגן לעומת סיבים שמחייב חייגן שזה אומר פרוטוקול כבד נוסף מעל הפרוטוקול הרגיל זה כבר עוד מקור לחוסר יציבות דווקא בסיבים.
...
זה לא נכון. סיבים טכנולוגית פשוט יותר מתקדמים ויציבים, התשתית פשוטה ופחות מועדת להפרעות, ומעל הכל השיהוי אפסי! זה כבר שווה הרבה מאוד.

גם במציאות ולא רק בתיאוריה, תשתית הנחושת רעועה הרבה פעמים. בהוט ספציפית יכולות להיות בעיות של עוצמות, וההוטבוקסים פח אשפה ואין אפשרות להחליף אותם. לעתים ההפרש אצלם בין המהירות המקסימלית לשעות העומס הוא גדול.

מי שעבר לסיבים לא מביט לאחור. הייתי עובר לסיבים דבר ראשון (אפשר גם 300 מגה ב 59. אני מעדיף את הסיבים שלי ב 300 מגה כל יום על ה 500 של הוט, זה פשוט עובד יותר טוב, אני לא יכול להסביר למה, כנראה באמת הלייטנסי ו Uncorrectables שעושים את ההבדל). רק אם תשתית הסיבים הקיימת לא תקינה הייתי בודק את תשתית הנחושת המיושנת.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6811 

"ה לא נכון. סיבים טכנולוגית פשוט יותר מתקדמים ויציבים, התשתית פשוטה ופחות מועדת להפרעות"
לא דיברתי על התשתית, דיברתי על פרוטוקול של החייגן שזה עוד שכבת רשת (תוכנה) שרצה על הראוטר שאם עמוס\מעאפן עלול לגרום לניתוקים.

בהוט ספציפית יכולות להיות בעיות של עוצמות, וההוטבוקסים פח אשפה ואין אפשרות להחליף אותם. לעתים ההפרש אצלם בין המהירות המקסימלית לשעות העומס הוא גדול."

בעיות עוצמות פותרים עם מגבר. לא רואה שום סיבה שצריך להחליף הוטבוקס, קודם כל הוא לא כזה גרוע (הוטבוקס 4), ואם רוצים לשפר כיסוי ויפי אפשר לשים אותו במצב מודם ולעבוד עם נתב פרטי כפי שאני עושה.
השינויים המשמעותיים בגלישה בין שעות שונות ביום\סופ"ש היום נובעים יותר מספק האינטרנט וכמה רוחב פס יש לו לחו"ל ופחות מהתשתית.

"מי שעבר לסיבים לא מביט לאחור. הייתי עובר לסיבים דבר ראשון (אפשר גם 300 מגה ב 59. אני מעדיף את הסיבים שלי ב 300 מגה כל יום על ה 500"
אולי אצלך היה גרוע, אל תניח שזה ככה אצל כולם, זה מאוד תלוי מיקום.
אם יש לך דוגמה קונקרטית לשימוש כלשהו שארגיש בו בעיית LATENCY אשמח לבדוק.

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6812 

זה כבר ממש אוף טופיק בשרשור מחירים וחרגנו גם מההקשר של "האם שווה לשלם על סיבים", אז אני אענה פעם אחרונה ואם אתה רוצה להמשיך עם הנחושת כשיש לך אפשרות לסיבים - תהנה מהסוסיתא :)
07/09/2023 18:20  
gildmor כתב:
לא דיברתי על התשתית, דיברתי על פרוטוקול של החייגן שזה עוד שכבת רשת (תוכנה) שרצה על הראוטר שאם עמוס\מעאפן עלול לגרום לניתוקים.
...
מה הקשר לסיבים\נחושת? יש בסיבים ספקיות שמשתמשות ב pppoe (רובן), פרטנר לעומתן מחברת ב dhcp אם למישהו אכפת. לנתבים מודרניים יש האצת חומרה שעושה את זה בדרך כלל בלי בעיות.
gildmor כתב:
בעיות עוצמות פותרים עם מגבר. לא רואה שום סיבה שצריך להחליף הוטבוקס, קודם כל הוא לא כזה גרוע (הוטבוקס 4), ואם רוצים לשפר כיסוי ויפי אפשר לשים אותו במצב מודם ולעבוד עם נתב פרטי כפי שאני עושה.
...
מגבר יכול לפתור ויכול גם לעשות יותר גרוע, אבל בוודאי לא יכול לתקן בעיות תשתית. כשהתשתית בהוט בעייתית לפעמים קשה מאוד לפתור את הבעיה, ולפעמים לא יודעים להניח עליה את האצבע וסובלים ממוצר נחות.

רכיב המודם של הוטבוקס 4 גרוע והוא סובל מניתוקים קצרצרים, כנראה כאשר התשתית לא מספיק טובה, זו תופעה נפוצה, מוזמן לחפש בפורום. באופן אישי בזבזתי שעות של מלחמת התשה עם שירות הלקוחות ("נמצאה בעיית תשתית ואין צפי לפתרון") וכמה וכמה ביקורי טכנאי ושריפת ימי עבודה עד שהם הואילו בטובם לספק את ה 5 (לא בבית, שם יש לי סיבים). מה שמדהים הוא שהוט יודעת את זה, טכנאי שלהם אמר לי שזה קורה לו במושבים, ובכל זאת מספקת את המכשיר. להזכירך אי אפשר להחליף למודם דוקסיס פרטי.
gildmor כתב:
השינויים המשמעותיים בגלישה בין שעות שונות ביום\סופ"ש היום נובעים יותר מספק האינטרנט וכמה רוחב פס יש לו לחו"ל ופחות מהתשתית.
...
הפוך. בדוקסיס רוחב הפס משותף בין כל המנויים בשכונה, ולכן זה קורה גם בגלישה לאתרים בישראל. לקוח של הוט פוגש את הבעיה הזו הרבה לפני שהוא מוגבל על ידי עומס על הסיב של הספקית לחול. בסיבים של פרטנר רק רוחב הפס מהסוויץ ומעלה משותף, בדומה ל VDSL. ב GPON יש שיתוף של רוחב הפס, אבל הוא מלכתחילה גבוה בהרבה.
gildmor כתב:
אולי אצלך היה גרוע, אל תניח שזה ככה אצל כולם, זה מאוד תלוי מיקום.
אם יש לך דוגמה קונקרטית לשימוש כלשהו שארגיש בו בעיית LATENCY אשמח לבדוק.
...
בבית לפני הסיבים הייתה לי חוויה טובה עם הוט, ובמקומות אחרים חוויה גרועה. כך או כך אין סיבה להשתמש בטכנולוגיה גרועה כשיש טובה ממנה. הדבר היחיד שטוב יותר בהוט זה שתשתית כבלים טובה קשה יותר להרוס ובסיבים רגישים כל טכנאי יכול לשבור לשכנים את הסיב.
לייטנסי משפיע על מהירות האינטרנט שלך - באיזו מהירות תגיע כל פקטה. רוחב פס מודד רק את כמות המידע שיכולה להגיע. זה משפיע על כל חווית הגלישה, אבל חיוני ליישומים תלויי זמן אמת. שיחות וידאו, משחקים, שליטה מרחוק וכן הלאה.
נערך לאחרונה על ידי NACHUM37 ב 08/09/2023 0:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6813 

06/09/2023 20:53  
em28 כתב:
פרטנר 69-79 ש"ח לסיב 300-600MB, הוט 59 ש"ח לקואקס 500MB.
רואה שאנשים מעלים פה את הדוגמאות של הוט 500/12MB ב-83 ש"ח.
זה המבצע שלי רק שלא גובים על הראוטר את ה-24 ש"ח וכך מגיעים ל-59 ש"ח.
...
תודה.
הגבתי על כך קודם.
הנציג הבכיר הבטיח לי שאוכל לקבל את ה-84 שקל גם על חבילה של 1 גיגה, כאשר הסיבים יגיעו אלינו.
ראיתי שכבר פרסו בבניין הסמוך, אז אולי בקרוב.

למרות שאני כבר פחות מתלהב.
כי זה בעצם אומר החלפת מודם ההוטבוקס, והצורך להעביר מחדש חיבורים לכל החדרים בדירה...

naor3456
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #6814 

התחברתי השבוע לגילת טלקום, חבילה של 1000/100 ב69 לחודש למשך שנה ולאחר מכן עולה ל99 קבוע.
ציוד פרטי שלי, מחיר תענוג שירות ותמיכה מעולים.
אני מבסוט ומקווה שזה ישאר ככה.

UserXp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6815 

חבילה של 1000/100 ב69 לחודש למשך שנה ולאחר מכן עולה ל99 קבוע.
...
דגש על ה"קבוע". זה בדיוק מה שהציעו והסיבה בזמנו שהתחברתי לפרטנר, כמובן שאחרי 8 חודשים הם זרקו כל התחיבות לפח והעלו מחירים. 🤧

ron5054
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6816 

משלם בפרטנר 90 שקלים על 300 מגה. כרגע מנוי שלהם כשנתיים וחצי.

מישהו ניסה לאיים בניתוק וקיבל תנאים יותר טובים בשימור או שלא אכפת להם ופשוט ינתקו אותי? בתכלס לא כל כך מפריע לי המחיר כמו שהייתי שמח לקבל במחיר הזה מהירות גבוהה יותר.

מעדיף שלא לעבור לחברה אחרת כי במה שנדרש אני מנצל את כל רוחב הפס.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #6817 

20/09/2023 9:17  
naor3456 כתב:
התחברתי השבוע לגילת טלקום, חבילה של 1000/100 ב69 לחודש למשך שנה ולאחר מכן עולה ל99 קבוע.
ציוד פרטי שלי, מחיר תענוג שירות ותמיכה מעולים.
אני מבסוט ומקווה שזה ישאר ככה.
...
את מתאם הרשת רכשת מהם או שהיה לך אחד קודם?
הם בסדר אבל מכניסים מאחורי cNAT וצריך להוסיף להם 10 ש"ח בחודש עבור IP קבוע כדי לצאת ממנו.

Adigaforever
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6818 

התחברתי לסלקום 1000/100 חודשיים ראשונים חינם, התחברות חינם ו 110 ש"ח קבוע (ראוטר פרטי, מתאם חינם שלהם)

דוד.אזולאי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6819 

במחירי שימור של פרטנר 69-79 ש"ח לסיב 300-600MB זה כולל מגדיל טווח הם נותנים מגדיל טווח או שזה בתשלום נוסף?

shayzil
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6820 

29/09/2023 9:13  
דוד.אזולאי כתב:
במחירי שימור של פרטנר 69-79 ש"ח לסיב 300-600MB זה כולל מגדיל טווח הם נותנים מגדיל טווח או שזה בתשלום נוסף?
...
מה זה המחיר הזה?
פעם היה בשימור 79 שקלים למהירות 1000 מגה... ואז... החמודים החליטו שהם מיישרים קו עם כל החברות והעלו ל - 100 שקלים (לקיימים, לחדשים לכאורה יותר).
אני כן יודע שעדיין אפשר להשיג 1000 מגה ב - 79 מפרסומים של אנשים דרך ועדים גדולים/עורכי דין או משהו כזה.

אבל הטענה המטומטמת של פרטנר שהם מיישרים קו עם שאר השוק מביא עצבים. כי אם כל החברות היו מורידות מחיר הן היו משאירות את המחיר הקיים ולא מוזילות ואם הייתי מתקשר לשירות ואומר למה לא הורידו מחיר כמו שאר השוק התשובה הדבילית שלהם היתה: "אנחנו לא מתיימרים להיות כמו כולם, לנו יש שירות אחר וייחודי שאין לשאר החברות, אנחנו לא מתחרים במחיר"... צביעות כזאת :roll:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”