טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

28/08/2023 10:36  
Huber כתב:
בדיוק. תשלמו לי לא שם "תאורת אווירה" ברכב.

הרכב רחוק ממושלם, ויש כמה דברים שהייתי משנה, אבל לא הייתי מחליף אותו בשום רכב בטווח מחיר ששילמתי ואפילו קצת יותר. (כ 200K).
...
ו 300K?
זה בדיוק הפער, אני שילמתי 280K על אותה חוויה כמו טסלה ב 200K (להוציא ביצועים).
באלטרנטיבה של איזור 200K וואלה יש לטסלה עדיפות ביחס לאיזה MG או סינית אחרת.
באיזור שמגרד כבר את ה 300K אתה מצפה ליותר, לפחות באיזורים של הפרימיום וזה לא קיים בטסלה. רכב יקר אבל ממש לא יוקרתי.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ועוד דבר, אם ההמלצה להטעין עד 80% ולא לרדת מ 20%, זה ממש מוריד דרמטית את הטווח נסיעה.
טענתי ל 85%, נסעתי 114קמ ואני כבר על 45%
בבנזין אתה מתדלק עד שנשפך דלק מהמיכל וממשיך לנסוע על הדי דלק שעוד זורמים בצינורות :)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

28/08/2023 12:13  
ambar כתב:
ו 300K?
זה בדיוק הפער, אני שילמתי 280K על אותה חוויה כמו טסלה ב 200K (להוציא ביצועים).
באלטרנטיבה של איזור 200K וואלה יש לטסלה עדיפות ביחס לאיזה MG או סינית אחרת.
באיזור שמגרד כבר את ה 300K אתה מצפה ליותר, לפחות באיזורים של הפרימיום וזה לא קיים בטסלה. רכב יקר אבל ממש לא יוקרתי.
...

ambar - לא ראיתי שום צורך להוציא 300K. קיבלתי ב 200K בדיוק מה שרציתי והרבה יותר מכל רכב אחר בטווח מחיר הזה. אפילו עד 250K לא מצאתי רכב אחר שהיית מעדיף (ע"ע איונק 5/6 ושאר החשמליות של ה"מותגים" שנותנות הרבה פחות בהרבה יותר).

לגבי ה"רשמית מכולת" שרשמת לגבי הרכב, אלו 2 הסנט שלי:

27/08/2023 16:34  
ambar כתב:
הרשמים שלי מהימים האחרונים עם הטסלה:
1. מערכת סאונד מעולה
2. אפליקציה מגניבה
3. הרכב מהיר בצורה קיצונית עד מפחידה
4. מושבים - כפי שאמרתי לי לא נוחים, גורם להזעה בישבן ובגב
5. חוסר חיישנים - מקשה על תמרוני חנייה צפופים
6. בלילה, הרכב חשוך מאוד. התאורת אווירה ממש חלשה נמצאת רק מתחת לרגליים ומתחת למשענות הידיים בדלתות
7. העברת שירים לא נוחה עם הגלגלת על ההגה
8. בקרת שיוט לא חלקה בזחילה בפקק
9. שמפעילים auto pilot, מפעיל גם את המגבים בצורה אוטומטית. יש לו באג רציני ומפעיל את המגבים ללא צורך. סתם מעצבן.
10. טריקה של הדלתות מרגישה כמו אוטו פשט
...

1. לא מעולה אבל טובה מאוד. לא שקלתי לרגע להוסיף ל LR בשביל עוד כמה רמקולים. יותר ממספק לדעתי.

2. אין לזה תחליף. אין שום רכב חשמלי או לא חשמלי אחר עם "מערכת הפעלה" יותר נוחה ואינטאטיבית מזו. שלא לדבר על העובדה שהיא כל הזמן מתעדכנת ומשתפרת.

3. יש מספיק רכבים חשמליים מהירים. חשוב אבל לא בלעדי לטסלה. עדיין תענוג לדעת שאתה לא צריך להיות תקוע אחרי 95% מהנהגים שנתקעים בשמאלי.

4. היו לי רכבים עם מושבים נוחים יותר (הצרפתית הקודמת שלי למשל) והיו לי רכבים עם מושבים גרועים יותר. סה"כ סבירים פלוס.

5. מסכים לחלוטין. חיסרון מציק מאוד לדעתי שברכב כזה אני לא יכול לעשות רברס בלי לחשוש.

6. לא רואה שום צורך בתאורה ברכב. יש תאורה למעלה במקרה הקיצוני, אבל בנהיגה אני רוצה חשוך בפנים ומואר בחוץ - הכי בטיחותי. שלא לדבר על זה שלדעתי תאורת אווירה זה צעקני ומכוער. טעם אישי.

7. לדעת מאוד נוח. מה גם שאתה יכול תמיד להעביר שירים עם פקודה קולית - ניסית?

8. מסכים. לא מבין איך הם טוענים שיהיה FSD בקרוב ואפילו ה Adaptive cruise control שלהם (מה שנקרא בטסלה AUTOPILOT) נוהג כמו זקנה (מאיץ חזק מידיי, בולם חזק מייד, שומר מרחק לא הגיוני וכו). אבל למרות זאת זימושי בטירוף בפקקים שיש לי כל יום בדרך לעבודה וחזרה (מגיע הביתה הרבה פחות עצבני ועייף).

9. אף פעם לא הפריע לי האמת.

10. שוב, לא ממש חשבתי על זה ובכלל לא ברשימת שיקולים שלי איך טריקת דלת מרגישה. מה שכן לא מת על הידיות הנשלפות אבל מבין את השיקול (אוירודינמי לחיסכון בסוללה).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

28/08/2023 12:16  
ambar כתב:
ועוד דבר, אם ההמלצה להטעין עד 80% ולא לרדת מ 20%, זה ממש מוריד דרמטית את הטווח נסיעה.
בבנזין אתה מתדלק עד שנשפך דלק מהמיכל וממשיך לנסוע על הדי דלק שעוד זורמים בצינורות :)
...
שוב, בדגם שלי אפשר ורצוי להטעין עד 100 אחוז ככה שאצלי אין את השיקול הזה. מצד שני תענוג שלא צריך יותר לחשוב מתי השבוע אצטרך לעצור ולתדלק. פשט מגיע הביתה, מחבר לתחנה ובא לציון גואל. לא רואה את עצמי חוזר אחורה.

ד"א, בהחלט אפשר לטעון יותר מ 80 ולרדת יותר מ 20 אם ממש צריך בכל הדגמים, פשוט לא מומלץ באופן יומיומי, ובננו 99% לא צריכים יותר מזה באופן יומיומי. צריך 100 אחוז לנסיעה ארוכה או לרדת מתחת ל 20 אחוז במקרה קצה? הרכב לא יהרס וזה בהחלט אפשרי - רק אל תהפוך את זה להרגל קבוע - זה הכל.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 28/08/2023 12:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

תנסו בעצמכם את הפקודות הקוליות לפני שאתם מציעים לאחרים להשתמש בזה, די במהירות אתם תפסיקו עם ההמלצה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ziv_r - מודה שלא השתמשתי בזה כמעט בכל,ף והסיבה פשוטה - לא ממש היה לי צורך. כפי שציינתי לא חושב שהשליטה מההגה לא נוחה בשום מובן, משתמש בזה על בסיס יומי כמעט בכל נהיגה כשמגיע שיר שלא מתאים לי לשמוע באותה רגע מהרשימה שבחרתי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

רצוי תמיד להתנסות עצמאית בהמלצות שאתה נותן לאחרים.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

אמבר ידידי, אף פעם אין מושלם, צריך להשוות את האלטרנטיבות באותו הכסף.
מה היו האלטרנטיבות שלך ב 280k? ציין דגם ותראה שגם לו יש רשימת מכולת של חסרונות...
מניח (מקווה) שעשית את זה לפני שרכשת

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2577

שליחה

קצת רשמים ממודל Y שחבר שלי קיבל לפני כשבועיים בעבודה.
הוא הזמין את הדגם הרגיל, אבל עם כמה תוספות, המחיר הסופי סביב 250K.
הסתובבתי עם האוטו כמה שעות והנה הרשמים
קודם כל הטווח...סביב 250-300 ק"מ (לדברי החבר). כמובן שמדובר על קיץ עם מזגן. אבל לא ברור איך מגיעים מטווח מוצהר של 430 ק"מ למספרים כל כך נמוכים !
הכסאות (השחורים). מה אגיד...לא הבנתי אם זה עור או דמוי. כן ראיתי חומר שאני רגיל לראות על כסאות סיניים זולים שמוכרים ב 300 ש"ח בכל מיני חנויות רהיטים של דרום תל אביב. הישיבה עליהם ביום שמש היא לא פחות מזוועה. אין לי מלים לתאר.
המושב האחורי (גם בו ישבתי)...3 אנשים בינוניים ומטה לא מרגישים שם בנח בכלל. צפוף מאוד. זה מוזר, כי מבחוץ הרכב די גדול. מקדימה, לעומת זה, מאוד מרווח ועושה רשום של רכב גדול ממש.
גג זכוכית...לא ברור מה הם חשבו לעצמם. הרכב בקיץ לוהט. נגיעה בגג פשוט בלתי אפשרית והחום כולו מוקרן פנימה ועל ראש הנוסעים. לא ברור למה אי אפשר היה לעשות "וילון" שיסגור קצת בעת הצורך את החלון. המזגן עובד מאוד קשה כדי לקרר וזה כנראה גם משפיע על הטווח.
הנסיעה עצמה די שקטה ונעימה. התאוצה מאוד חזקה.
לא הבנתי את הקטע של סנסורים שאמורים להיות במראות.
לא אהבתי את הידיות של פתיחת הדלתות. זה פשוט לא נח...ללחוץ בצד אחד ואז למשוך בצד השני.
לא ארחיב על כל הקטע של פנים הרכב. אני לא סובל את המינימליזם הזה, אבל זה כבר ענין של טעם. אם כי זה גם פוגם בשליטה/גישה מהירה לדברים בסיסיים כגון מזגן ועוד...

שורה תחתונה, טסלה מנסה (כנראה) להסביר לכולם שאף אחד מהם לא מבין ברכבים והם יחנכו את כולנו איך רכב אמור להראות.
לפי דעתי זה לא רכב...זה אייפון על 4 גלגלים.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ברשימת המכולת שלי לרכב חשמלי היו:
1. תקציב עד 280K
2. ביצועים - שני מנועים, 4x4 איזור 5 שניות למאה
3. מרכב SUV (לא סדאן)
4. סאונד משובח
5. ג'אנט בעיצוב כמה שיותר ספורטיבי. שונא את העיצוב החדש ה"מלא" בחשמליות לטובת טווח
6. טכנולוגיה
7. כמה שיותר סביבת פרימיום

איוניק 5 מגיעה לארץ בלי המערכת שמע של Bose
איוניק 6 בדגם העילית מגיע עם כל מה שאני מחפש, גלגל 20" שנראה טוב, מערכת סאונד טובה אבל מרכב סדאן ועיצוב שפחות לטעמי ומחיר שמגרד את ה 300K
סקודה אנייק - אין את הדגם עם השני מנועים בארץ
ג'נסיס GV60 התחילו במחיר דיי תחרותי ואז העלו בצורה מטורפת
GV70 שזה היה האידיאל עולה כבר 500K+
BYD HAN עולה מעל 300K ושאר הדגמים לא התחברתי
פולסטאר 2 עיצוב משעמם. הפולסטאר 3 נראה פגז אבל כבר ברמות מחיר של 450K+ שיגיע לארץ
MG עשיתי פעם נסיעת מבחן על הגדם ההיברידי ואמרתי שבחיים לא מתקרב למותג הזה. יש מצב שהם משתפרים, לא ניסיתי
וויה הסינית עונה על כל הפרמטרים חוץ מהמחיר 400K

דווקא ה WEY הסיני היברידי מרשים מאוד, גם מחיר 320K, לא חשמלי מלא אז יש צורך לשלם 5000שח אגרת רישוי שנתית ותקורה של מנוע בנזין (לטוב ולרע)

בהינתן האלטרטיבות והתקציב טסלה מודל Y פרפורמנס שמתומחרת כמו ה LR נראית אופציה טובה.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

28/08/2023 13:09  
ambar כתב:
ברשימת המכולת שלי לרכב חשמלי היו:
1. תקציב עד 280K
2. ביצועים - שני מנועים, 4x4 איזור 5 שניות למאה
3. מרכב SUV (לא סדאן)
4. סאונד משובח
5. ג'אנט בעיצוב כמה שיותר ספורטיבי. שונא את העיצוב החדש ה"מלא" בחשמליות לטובת טווח
6. טכנולוגיה
7. כמה שיותר סביבת פרימיום

איוניק 5 מגיעה לארץ בלי המערכת שמע של Bose
איוניק 6 בדגם העילית מגיע עם כל מה שאני מחפש, גלגל 20" שנראה טוב, מערכת סאונד טובה אבל מרכב סדאן ועיצוב שפחות לטעמי ומחיר שמגרד את ה 300K
סקודה אנייק - אין את הדגם עם השני מנועים בארץ
ג'נסיס GV60 התחילו במחיר דיי תחרותי ואז העלו בצורה מטורפת
GV70 שזה היה האידיאל עולה כבר 500K+
BYD HAN עולה מעל 300K ושאר הדגמים לא התחברתי
פולסטאר 2 עיצוב משעמם. הפולסטאר 3 נראה פגז אבל כבר ברמות מחיר של 450K+ שיגיע לארץ
MG עשיתי פעם נסיעת מבחן על הגדם ההיברידי ואמרתי שבחיים לא מתקרב למותג הזה. יש מצב שהם משתפרים, לא ניסיתי
וויה הסינית עונה על כל הפרמטרים חוץ מהמחיר 400K

דווקא ה WEY הסיני היברידי מרשים מאוד, גם מחיר 320K, לא חשמלי מלא אז יש צורך לשלם 5000שח אגרת רישוי שנתית ותקורה של מנוע בנזין (לטוב ולרע)

בהינתן האלטרטיבות והתקציב טסלה מודל Y פרפורמנס שמתומחרת כמו ה LR נראית אופציה טובה.
...

נו פצצה… אז תסתכל על החצי כוס המלאה אין מה לעשות, על הריקה יכולת להסתכל גם בכל השאר
גם לא התחתנת עם האוטו, כנראה שבסביבות אוקטובר 24 תהיה מתיחת פנים, ככל הנראה שהיא תענה לך על חלק מהדרישות, ותמיד תוכל למכור ולשדרג. לחלופין מכל התחרות אולי מותג אחר יעשה חשמלית שעונה לך על הצרכים, כל כמה חודשים יוצא דגם חדש

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

28/08/2023 12:40  
ziv_r כתב:
רצוי תמיד להתנסות עצמאית בהמלצות שאתה נותן לאחרים.
...
אז לקחתי את הניסיון חינוך שלך כעיצה, ובדרך לארוחת צהריים התנסיתי בהעברת שיר בפקודה קולית.

לא רע בכלל ובהחלט הייתי ממליץ למישהו שמשום מה לא התחבר להעברת שיר ע"י הכפתור היעודי להתנסות בזה. האם זה יותר טוב? לא, מבחינתי ברור שיותר פשוט ללחוץ על הכפתור (עד עכשיו לא הבנתי מה הבעייה עם השיטה הזו ד"א), אבל גם הפקודה הקולית פונקיונאלית לחלוטין לתפקיד הנ"ל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

28/08/2023 12:16  
ambar כתב:
...
תשנה תפיסה. מגיע הביתה, מחבר למטען.
אם אתה צריך לנסוע רחוק, אין שום בעיה לטעון מלא ולנצל את הסוללה עד הסוף. פשוט לא מומלץ להשאיר את הרכב על מצב טעינה גבוה או נמוך לאורך זמן.
ההמלצה היא להשאר בין 80 ל-20 ביומיום. ואל תשכח שהסוללות ברכבים חשמליים אחרים לא עובדות אחרת, וגם שם קיימת אותה ההמלצה. רק סוללות LFP אפשר לטעון עד 100 ביומיום.
תוודא שלחץ האוויר בצמיגים תקין.
114 ק"מ ל-40% סוללה זאת צריכה מאד גבוהה, זה אומר שככל הנראה נסעת מהר מאד ו\או עשית כל הזמן פתיחות. מן הסתם שזה יטחן לך את הסוללה (וגם את הצמיגים). אני מניח שגם ההגדרה של המזגן יכולה להשפיע, אבל לא עד כדי כך.
יש לך באפליקציות מסך אנרגיה שמפרק ומפרט לאן הלכו כל האחוזים. תנסה להשתמש בזה, אולי זה ייתן לך כיוון מה אתה יכול לשפר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@Arie10
השורה התחתונה שלך היא דעתך האישית. ועובדה שטסלה מודל Y זה הדגם הכי נמכר בעולם השנה. (או לפחות מבין המקומות הראשונים)
אז כנראה שטסלה עושה משהו נכון.
טווח 430 ק"מ זה לפי WLTP, שהוא טווח יותר אופטימי מה-EPA שעליו מתבססת טסלה בארה"ב.
אם אתה מסתובב בתוך העיר, הצריכה של המזגן לכל קילומטר נסיעה הרבה יותר גבוהה מאשר בכביש מהיר, וכן, יש לזה השפעה שלילית על טווח הנסיעה. אם אתה עושה נסיעות קצרות אז זה עוד יותר משפיע, מאחר והמזגן צריך לקרר את הרכב בכל פעם מחדש. בנסיעה בין עירונית זה פחות מורגש.
אם החבר שלך מפעיל סנטרי מוד או משאיר את המזגן דלוק כשהרכב חונה, זה כמובן משפיע מאד על הטווח הכולל.

מצד אחד אתה אומר שלא הבנת אם זה עור או דמוי עור, ומצד שני אתה משווה את החומר לאליאקספרס. תחליט.
אני בחרתי כיסאות לבנים, ואחת מהסיבות היתה שכסאות שחורים והשמש הישראלית לא הולכים ביחד. וזה לא משנה אם זה עור או דמוי עור.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2577

שליחה

כמובן שזו דעתי האישית...מה חשבת, שרשמתי רשמים של דעתו של השכן שלי ?
אני לא מתווכח על מי נמכר יותר ומי נמכר פחות. גם מקדונלדס מוכרים הכי הרבה ארוחות ביום מכל מסעדה אחרת שתעלה בדעתך.
לגבי טווחים. לא יודע/מכיר את כל התקנים. כן יודע שהיצרן מוכר 430 ק"מ והצרכן בסוף מקבל בין 250-300 וזה ללא "פתיחות" וללא "צלחות". כן הזכרתי שהמזגן עובד קשה, אבל מה לעשות שזו המציאות של הקיץ בארצנו ?! אתה ממליץ לנסוע רק עם אוורור, כדי לשפר טווחים ?
לפי המראה העור/דמוי עור (באמת שעד עכשיו אין לי מושג מה הוא החומר האמיתי)- נראה זול מאוד ומרגיש עוד יותר זול. זו ההתרשמות שלי (לא של השכן שלי). בהחלט השוותי אותו למראה/הרגשה של כסא סיני מהתחנה המרכזית הישנה, כי זה הכי הזכיר לי את זה...ולא שום דבר אחר. הנה החלטתי !

אגב, לגבי בחירת הכסאות הלבנים (על פני שחורים), גם אישתי בזמנו בחרה סלון לבן לבית (למרות שהפצרתי בה שזו טעות גדולה ביותר), וכמובן שאחרי פרק זמן מסויים הסלון הלבן היה כבר אפור...ואנחנו ממש רחוקים מאלה שהורסים רהיטים, נהפוך הוא, דווקא כן שומרים וכך גם חינכנו את הילדים. אבל מה לעשות, שסלון לבן נראה מצוין רק בחנויות בתצוגה...בבית (ואתה תווכח מהר מאוד גם באוטו שלך)- זה הרבה פחות חכם ופרקטי !!!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

תראה, טסלה מוכרת רכבים עם סלון לבן (וגם קרם) במשך עשור.
פה ושם שמעתי תלונות, כמו עם כל מוצר, אין משהו מושלם שכולם מרוצים ממנו.
מהניסיון המוגבל שלי, הסלון היה לבן לפני שנתיים, והוא עדיין לבן גם היום.
איזורים שהתלכלכו מתנתקים בקלות עם מגבון לח.

בנוגע לטווח, אז מן הסתם שהטווח אופטימי, אבל הוא מחושב לפי תקן שבו כולם משתמשים בארץ ובאירופה.
אגיד מניסיוני שאפשר להגיע לטווח המוצהר (לפי EPA!!), גם עם מיזוג פועל. אבל כמובן שלא בחודשי הקיץ הרותחים, וצריך לנסוע במהירות של כ-90 קמ"ש.
אוסיף גם שכל האובססיה הזו בנוגע לטווח נשמעת קצת מגוכחת לאחר שעוברים להשתמש ברכב באמת.
מעטים האנשים שמכסים כל יום 200-300 ק"מ.
מגיעים הביתה, מחברים את הרכב לטעינה ולמחרת יוצאים עם סוללה מלאה.
בנסיעות ארוכות, לרוב, עושים גם הפסקות, להתרענן, שירותים, לקנות לשתות\לאכול משהו. בזמן הזה אפשר לטעון במידה והטווח לא מספיק להגיע ליעד.
אנשים עושים roadtrips של אלפי קילומטרים בחו"ל עם טסלות ולא שמעתי הרבה תלונות על זה שצריך לעצור ולטעון מדי פעם.
אמרתי את זה כבר לפני שנתיים, יש צורך בשינוי תפיסה. אבל זה לא באמת משהו שמשפיע בצורה מורגשת על חווית השימוש ברכב - לדעתי.
יש המון תחנות טעינה מהירות בארץ, גם של טסלה וגם של חברות אחרות. קשה מאד להתקע בלי סוללה בימינו.
מבין את אלה שנעולים על מנועי בעירה כי הם חושבים שזה עדיף, זכותם. כל אחד מעדיף את מה שהוא מעדיף. ההבדל (לרוב, לא תמיד) הוא שלאלה שעברו לחשמל יש ניסיון רב שנים עם רכבים עם מנוע בעירה, בזמן שלאלה שנעולים על זה שמב"פ עדיף אין באמת ניסיון אמיתי בשימוש ברכב חשמלי ביומיום.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

28/08/2023 16:16  
TheCoolest כתב:
מבין את אלה שנעולים על מנועי בעירה כי הם חושבים שזה עדיף, זכותם. כל אחד מעדיף את מה שהוא מעדיף. ההבדל (לרוב, לא תמיד) הוא שלאלה שעברו לחשמל יש ניסיון רב שנים עם רכבים עם מנוע בעירה, בזמן שלאלה שנעולים על זה שמב"פ עדיף אין באמת ניסיון אמיתי בשימוש ברכב חשמלי ביומיום.
...
כל מילה בסלע. אכן רב אלו שמנגדים לקונספט לא באמת התנסו בו. רב מי שכן לא שוקל לחזור אחורה לרב. אומר משהו לא?

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ארתור אל תשכח שבעניין הטווח יש גם את עניין המחיר של החשמל, ובלאי הסוללה. גם אם אתה לא מנצל את כל הטווח ביום, עדיין לאורך זמן אתה מטעין יותר.

לגבי המושבים הלבנים, ספציפית בטסלה ראיתי המון המלצות על המושבים הלבנים והרבה יוטיוברים הראו את הסטטוס שלהם גם אחרי כמה שנים והם במצב טוב, תוספת שווה כנראה במיוחד בארץ

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@tomer953
אני לא רואה את עניין השחיקה של הסוללה כשיקול בכלל.
הסוללות במודל 3 ו-Y יספיקו לכל חיי הרכב ל-99.99% מהבעלים.
גם עם שחיקה של 10%, ביומיום זה לא כזה משמעותי או מורגש.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

28/08/2023 17:21  
tomer953 כתב:
ארתור אל תשכח שבעניין הטווח יש גם את עניין המחיר של החשמל, ובלאי הסוללה. גם אם אתה לא מנצל את כל הטווח ביום, עדיין לאורך זמן אתה מטעין יותר.

לגבי המושבים הלבנים, ספציפית בטסלה ראיתי המון המלצות על המושבים הלבנים והרבה יוטיוברים הראו את הסטטוס שלהם גם אחרי כמה שנים והם במצב טוב, תוספת שווה כנראה במיוחד בארץ
...

למה דווקא בארץ המושבים הלבנים שווים במיוחד?

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”