מניח שבגלל 75 אחוז נמצאים עדיין במונה הישן ..19/07/2023 10:17dr0r כתב: נהדר! יש אפילו אפשרות לראות את המידע לכל שעה ביום (אם מצליחים להתגבר על הממשק המזעזע).
רק למה הם מחביאים את זה כל כך עמוק??...
רפורמת החשמל
לעבור לספק פרטי ..20/07/2023 15:35י-א כתב: אז יצאתי לפיר איפה שארון החשמל ולהפתעתי ראיתי שהמונה הוחלף (ללא ידיעתי) למונה חכם.
עכשיו השאלה מה אני יכול לעשות כדי להוזיל את חשבון החשמל?...
תבדוק מול חברת חשמל מתי הוחלף כי יש תקופת בדיקה של 30 יום … לא ניתן לנייד לספק פרטי..
יש מלא חברות פזגז , אמישרגז , אלקטרה , סלקום … תבדוק מה הכי מתאים למשל אני באלקטרה …
לא צריך לבדוק מול חברת חשמל. תכנס לפה: https://www.iec.co.il/content/info/pages/mobilemeters
ואם זה אומר לך שאתה יכול לנייד תתחיל תהליך מול אחד הספקים. אל תחכה ל 30 יום כי התהליך מול הספק גם ככה לוקח המון זמן
ואם זה אומר לך שאתה יכול לנייד תתחיל תהליך מול אחד הספקים. אל תחכה ל 30 יום כי התהליך מול הספק גם ככה לוקח המון זמן
אז ב23/07 תוכל לנייד . תבדוק באותו תאריך באתר וזה תהליך שלוקח זמן ..20/07/2023 17:14י-א כתב: לפי נציג של חח זה הותקן ב 23/6. באתר זה מופיע שלא ניתן לנייד.
האם כול הספקים נותנים אותם תנאים או יש עדיפים יותר?...
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
מבקש לעדכן שקיבלתי הודעה שהניוד שלי נקבע ל-1/8/2316/06/2023 22:46carmonle כתב: יכול לנייד את החיבור שליי לאחר שעבר חודש מההתקנה של המונה החכם - בתור גמלאי מעדיף את מסלולי ה-24/7 וכרגע אמישרגז עדיף עם הנחה של 6.5%
השארתי הודעה באתר אמישרגז וחזרו אלי בבוקר, אחרי מספר בדיקות מצידם ומתן מידע ממני כמו מס' מונה, חשבון חשמל וצילום המונה החדש - שלחו לי חוזה לחתימה וזהו ! - בחרתי במסלול של 6.5% הנחה והניוד אמור להתבצע תוך כחודש
ערן...
כל התהליך מול אמישרגז לרבות החתימה על המסמכים מול נוגה היו קלים, אמישרגז זמינים לכל שאלה וסיוע
התהליך אכן מלא בירוקרטיה וארוך - מקווה שבעתיד יקוצר
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אני גם קיבלתי הודעה שהניוד שלי הוא ב-1/9.
אני מנייד את החשבון לסלקום במסלול 15 אחוז הנחה מ-8-17 בימי א'-ה'
אני מנייד את החשבון לסלקום במסלול 15 אחוז הנחה מ-8-17 בימי א'-ה'
תשובת ביטוח לאומי לשאלה שלי:
שלום,
כן, כול ההנחות מועברות לכל הגורמים שיכולים לתת הנחות
אך הרבה פעמים הם לא מעדכנים זאת אוטומטית. במידה ומול החברה החדשה לא תהיה הנחה יש להגיש להם את מכתב ההחלטה המראה את האחוז הרפואי המשוקלל ופקוטוקול הוועדה האחרונה שלך.
שלום,
כן, כול ההנחות מועברות לכל הגורמים שיכולים לתת הנחות
אך הרבה פעמים הם לא מעדכנים זאת אוטומטית. במידה ומול החברה החדשה לא תהיה הנחה יש להגיש להם את מכתב ההחלטה המראה את האחוז הרפואי המשוקלל ופקוטוקול הוועדה האחרונה שלך.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
פזגז יצאה עם מסלול חדש של חשמל חינם לחודשיים במהלך הלילה (07:00-23:00). מעבר למסלול עולה 29.9 ש"ח.
https://campaigns.pazgas.co.il/ele/?utm ... lectricity
Re:
או חינם למצטרפים חדשים13/08/2023 15:32ziv_r כתב: פזגז יצאה עם מסלול חדש של חשמל חינם לחודשיים במהלך הלילה (07:00-23:00). מעבר למסלול עולה 29.9 ש"ח.
image.png...
Re:
הטבה מאוד זניחה לפי דעתי, אלא אם באופן חריג אתה צורך המון חשמל בלילה.13/08/2023 15:32ziv_r כתב: פזגז יצאה עם מסלול חדש של חשמל חינם לחודשיים במהלך הלילה (07:00-23:00). מעבר למסלול עולה 29.9 ש"ח.
image.png...
אנחנו כבר באמצע אוגוסט. אם מישהו פונה אליהם עכשיו, הוא יעבור אליהם במקרה הטוב רק בתחילת אוקטובר.
ההטבה תמשך עד סוף נובמבר, שזאת בדיוק התקופה שכבר מספיק להיות ממש חם, אבל עדיין לא מספיק קר כדי להפעיל חימום.
מה שאומר שהרוב המוחלט של האנשים בקושי ישתמשו בחשמל בלילה, ולכן זאת הטבה מעוד זניחה, של כמה עשרות שקלים במקרה הטוב.
Re: Re:
כל נושא המסלולים לפי שעות זה למי שיכול\מתאפשר לתזמן את צריכת החשמל לאותן שעות ומוכן לשנות הרגלים.13/08/2023 16:26yarko כתב: הטבה מאוד זניחה לפי דעתי, אלא אם באופן חריג אתה צורך המון חשמל בלילה.
אנחנו כבר באמצע אוגוסט. אם מישהו פונה אליהם עכשיו, הוא יעבור אליהם במקרה הטוב רק בתחילת אוקטובר.
ההטבה תמשך עד סוף נובמבר, שזאת בדיוק התקופה שכבר מספיק להיות ממש חם, אבל עדיין לא מספיק קר כדי להפעיל חימום.
מה שאומר שהרוב המוחלט של האנשים בקושי ישתמשו בחשמל בלילה, ולכן זאת הטבה מעוד זניחה, של כמה עשרות שקלים במקרה הטוב....
יש לקוחות שכבר התחילו את התהליך עוד לפני המבצע וינויידו כבר בספטמבר\אוקטובר או לקוחות קיימים שיכולים להחליף מסלול בעלות קטנה.
סתם דוגמה, במקום חמש מכונות +ומייבש בסופשבוע הפעלה שלהם פעם אחת כל יום. פלוס המדיח\דוד ומזגן וזה רוב המכשירים הכי זוללי חשמל.
בכל מקרה ממליץ להתחיל מהם את הניוד כי הם היחידים לפי מה שבדקתי שיודעים לתת כרגע דו"ח מפורט של צריכה לפי שעות בשביל לבחור אחר כך מסלול אופטימלי.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
חח״י נותנים לך פירוט לפי שעות. זה די מסובך להגיע אל זה באתר שלהם, ותצטרך לשלוף ידנית כל יום בנפרד כדי לחשב ממוצעים, אבל הכל שם.13/08/2023 16:56gildmor כתב: כל נושא המסלולים לפי שעות זה למי שיכול\מתאפשר לתזמן את צריכת החשמל לאותן שעות ומוכן לשנות הרגלים.
יש לקוחות שכבר התחילו את התהליך עוד לפני המבצע וינויידו כבר בספטמבר\אוקטובר או לקוחות קיימים שיכולים להחליף מסלול בעלות קטנה.
סתם דוגמה, במקום חמש מכונות +ומייבש בסופשבוע הפעלה שלהם פעם אחת כל יום. פלוס המדיח\דוד ומזגן וזה רוב המכשירים הכי זוללי חשמל.
בכל מקרה ממליץ להתחיל מהם את הניוד כי הם היחידים לפי מה שבדקתי שיודעים לתת כרגע דו"ח מפורט של צריכה לפי שעות בשביל לבחור אחר כך מסלול אופטימלי....
אשמח להכוונה אם אתה מכיר...13/08/2023 17:32dr0r כתב: חח״י נותנים לך פירוט לפי שעות. זה די מסובך להגיע אל זה באתר שלהם, ותצטרך לשלוף ידנית כל יום בנפרד כדי לחשב ממוצעים, אבל הכל שם....
חח"י אפילו לא טורחים לשלוח חשבון נורמלי ועדיין מסתמכים על הערכה ותיקון בחשבון הבא למרות שיש מונה חכם
אם אפרש את התשובה כפשוטה ללמה אתם מוציאים חשבון עם הערכה כשיש מונה חכם אז התשובה היא ככה כי החוק מתיר לנו...אתה יכול לשלוח קריאת מונה בעצמך
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
13/08/2023 18:05gildmor כתב: אשמח להכוונה אם אתה מכיר...
חח"י אפילו לא טורחים לשלוח חשבון נורמלי ועדיין מסתמכים על הערכה ותיקון בחשבון הבא למרות שיש מונה חכם
אם אפרש את התשובה כפשוטה ללמה אתם מוציאים חשבון עם הערכה כשיש מונה חכם אז התשובה היא ככה כי החוק מתיר לנו...אתה יכול לשלוח קריאת מונה בעצמך
...
- תכנס לחשבון באתר של חח״י (עם קוד למייל...
) - תלחץ על ״עוד פעולות״, ושוב ״עוד פעולות״.
- תחת ״מידע אישי״ יש ״נתוני הצריכה שלך״.
- ״מצב צריכה עדכני״.
תודה.13/08/2023 20:15dr0r כתב:
- תכנס לחשבון באתר של חח״י (עם קוד למייל...
)
- תלחץ על ״עוד פעולות״, ושוב ״עוד פעולות״.
- תחת ״מידע אישי״ יש ״נתוני הצריכה שלך״.
- ״מצב צריכה עדכני״.
...
האמת שקל יחסית למצוא ברגע שנכנסים לשם רק שלא נכנסתי אף פעם כי מהשירות אמרו שאין להם אפשרות לספק את הנתונים האלה.
מסתבר גם שממש מתחת לגרף יש לחצן שמאפשר לקבל דו"ח מפורט לאקסל של שנה אחרונה ומגיע תוך כמה דקות למייל.
תובנה ראשונה זה על הצריכה של המקרר בעיקר פלוס אולי כמה התקנים קטנים שסתם מחוברים לחשמל ולא ניתקנו) בימים שלא היינו בבית.
צריכה של בערך 3.3 קו"ש ליום, נראה לי סביר אבל אין לי למה להשוות.
קצת חדשות טובות. בעבר לא יכולתי לבדוק נתוני צריכת מונה לכם שיש ברשותי לאחר מעבר לאלקטרה ובדיקה מולם אין אופציה כזו . במקרה בדקתי שוב באתר חברת חשמל ונפתחה אופציה לפי ימים , שעות , שבוע , וחודש .
[IMG-3752.png](https://postimg.cc/WDFkd5F3)
[IMG-3752.png](https://postimg.cc/WDFkd5F3)