האם Aurora תהיה הראשונה להביא משאיות אוטונומיות לשוק?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #1 

החברה טוענת שה]תרון שלהם יגיע רישמית לשוק בסוף 2024. מאמינים להם?

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #2 

10/08/2023 12:24  
Huber כתב:
החברה טוענת שה]תרון שלהם יגיע רישמית לשוק בסוף 2024. מאמינים להם?

...
מה שבטוח שתדירות השודים של משאיות תגדל :-)
וברצינות נשמע מאוד מסוכן לתת לכלי רכב כזה להסתובב בכביש באופן אוטונומי, לא שנהגי משאיות הם הכי חדים ורעננים תמיד. ובכל זאת הבעיה עם כל מערכת אוטונומית זה שהן לא יודעות להסתגל\להתמודד עם מצבים שהמתכננים שלהם לא צפו מראש והמתכננים הם בני אדם :-)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

אני אישית סומך הרבה יותר על מערכת אוטונומית. מערכת כזו אל תהיה עייפה, תגיב הרבה יותר מהר מבן אנוש, חסרת אמוציות (כמה פעם מישהו עשה לך "דווקא" בכביש?) וכו.

הגורם המרכזי לתאונות כיום הוא הנהג.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

13/08/2023 10:34  
Huber כתב:
אני אישית סומך הרבה יותר על מערכת אוטונומית. מערכת כזו אל תהיה עייפה, תגיב הרבה יותר מהר מבן אנוש, חסרת אמוציות (כמה פעם מישהו עשה לך "דווקא" בכביש?) וכו.
...
יש יתרון אחד משמעותי לבני אדם וזה אפקט ההרתעה, אף אדם שפוי לא מעוניין למות או להפגע בתאונה כך שגם אם עושה דווקא הוא בדרך כלל עושה את זה באופן כזה שלא יגרום בסוף לתאונה קטלנית ובסופו של דבר יודע לעשות מה שצריך להמנע מתאונה.
מערכת אוטונומית לעומת זאת לא מפחדת, לא לומדת ולא באמת חכמה כך שאם יש תרחיש שלא חשבו עליו ולא תפסו בבדיקות המון כלי רכב עלולים לפול באותו תרחיש.
מהנסיון של כמה שנים עם שלושה דגמי רכב שהיו להם מערכות בלימת חירום, בקרת שיוט אדפטיבית ושמירת נתיב שלכאורה בסטנדרט המקובל בשוק גיליתי בכל אחת מהם כמה באגים שברור ששאם הנהג יסיר את הידיים מההגה או רגל מהדוושות זה יגמר מהר מאוד בתאונה קטלנית.
המערכת הכי "משוכללת" שבנתיים יצא לי לנסות ברכב אודי A4 סטיישן באירופה, מזהה תמרורים ומתאימה את המהירות של בקרת השיוט לתמרורים, מאיטה (בהגזמה) בחלק מהעיקולים בהתאמה לתנאי הדרך ולא נצמדת למהירות המקסימלית שנקבעה ועדיין זה רק בחלק מהמקרים עובד ובהרבה אחרים לא.

ואלה מערכות שכל אחת מטפלת במשימה אחת לא מורכבת לכאורה. אני מסיק מזה שמערכת שמתימרת לבצע את כל התפקידים יחד בוודאי תתקל במורכבות גדולה בהרבה ובהרבה יותר תרחישים שתתקשה להתמודד איתם כי בני האדם שמתכננים אותה הם בני אדם ועושים טעויות והרבה.

"הגורם המרכזי לתאונות כיום הוא הנהג."
לא חוכמה אם הרוב שנוהגים היום הם בני אדם, זה משהו שצריך לבדוק כשתהיה כמות משמעותית יחסית של כלי רכב אוטונומיים בשטח.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

gildmor - אתה נותן יותר מידיי קרדיט לבני אדם - אנחנו גזע הרבה פחות אינטילגנטי ממה שאתה חושב:

השנה נהרגו 348 בני אדם ב-316 תאונות קטלניות, לעומת 341 הרוגים ב-304 תאונות קטלניות בממוצע השנים 2019-2021. מספר ההרוגים מהווה ירידה של כ-4% ממספר ההרוגים אשתקד, ודומה לממוצע השנים 2019-2021. 30% מההרוגים הם הולכי רגל, 28% משתמשי רכב פרטי ו-22% רוכבי אופנוע וקטנוע.

עליה של 33% בהרוגים בתאונות קטלניות במעורבות רכב כבד: 157 בני אדם נהרגו השנה בתאונות במעורבות רכב כבד לעומת 118 הרוגים בממוצע השנים 2019-2021.

אי מתן זכות קדימה להולך רגל הינה העבירה השכיחה ביותר (16%) שנמצאה כגורם לתאונה חמורה,
לצד אי ציות לרמזור (13%) ומהירות מופרזת (10%).

https://www.gov.il/he/departments/news/ ... 7%95%D7%A2.

וזה רק הרוגים, מה עם פצועים קשה שלדעתי בעייתי באותה מידה? שים לב ש 2 הגורמים המרכזיים להרוגים ימנעו לחלוטין במערכת ממוחשבת, קרי 29% פחות סיכוי לתאונה קטלנית באופן וודאי.

לגבי "מערכת אוטונומית לא לומדת" - זו הצהרה שמראה שאתה לא באמת יודע איך עובדת מערכת נהיגה חכמה אמיתית, המציאות הפוכה לגמרי (כמו שטסלה מפתחת למשל ושמשתפרת בצעדי ענק משנה לשנה- מציע לך לקרוא על זה קצת, זה עתיד).

ד"א - גם לי יצא להתנסות לא מעט במערכות Adaptive cruise control ואכן רובן גרועות. לעומתן זו של שבטסלה שלי כיום מספיק טובה אפילו כרגע שאני משתמש בה כל יום במרבית הנסיעה לעבודה וחזרה.

בוא נסייג את הדיון בכך שכרגע אין מערכת נהיגה אוטונומית אמיתית/טובה, אבל ברגע שתהיה אני אישית אעדיף שהיא תנהג מאשר מרבית המוחלט של הנהגים בני האנוש אם לא כולם (ואני לא מוציא את עצמי מהכלל).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

הנה הסבר ממוקד איך עובד ה FSD של טסלה ולמה הוא בהחלט לומד:

Tesla's Full Self-Driving (FSD) technology, which includes features like Autopilot and Navigate on Autopilot, relies on a combination of hardware, data collection, and machine learning algorithms to learn and improve over time.

Hardware: Tesla vehicles are equipped with a suite of sensors including cameras, radar, ultrasonic sensors, and more. These sensors provide a constant stream of data about the vehicle's surroundings, such as other vehicles, pedestrians, road signs, and traffic conditions.

Data Collection: Tesla vehicles collect vast amounts of real-world driving data from millions of miles driven by Tesla owners. This data includes various driving scenarios, traffic conditions, and environmental factors.

Neural Networks and Machine Learning: Tesla's FSD technology uses neural networks, which are a type of machine learning algorithm inspired by the human brain, to process and learn from the collected data. These neural networks are designed to analyze the data and make decisions based on patterns and features they identify.

Annotated Data and Labeling: Tesla's engineers and developers use labeled data to train the neural networks. This involves manually annotating portions of the collected data to indicate what actions the vehicle should take in different situations. For example, a human driver might provide input about how the vehicle should respond when encountering a stop sign or merging onto a highway.

Iterative Learning and Updates: Tesla's FSD system is designed to continuously improve over time through over-the-air software updates. These updates can refine the neural network models, improve decision-making capabilities, and add new features. As Tesla vehicles gather more real-world driving experience, the system can learn from a wide range of scenarios, contributing to its ability to handle different driving conditions.

Edge Cases and Rare Situations: Part of the learning process involves addressing edge cases and rare situations that may not be encountered frequently in everyday driving. By training the system on a diverse set of scenarios, Tesla aims to enhance the system's ability to handle unexpected events.

It's important to note that autonomous driving technologies, including Tesla's FSD, continue to evolve and improve with ongoing research, development, and real-world testing. The process of teaching vehicles to drive autonomously is complex and involves a combination of engineering, machine learning, and safety considerations.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

"gildmor - אתה נותן יותר מידיי קרדיט לבני אדם - אנחנו גזע הרבה פחות אינטילגנטי ממה שאתה חושב:"

ועדיין אין מערכת ממוחשבת שחכמה יותר אפילו מהאדם הממוצע כך שזה לא רלוונטי. בכלל להשוות על סקאלה של אינטיליגנציה אין טעם אפילו כלב\חתול יותר אינטילגנטי מכל מערכת AI שקיימת כיום. הם כלים חכמים שמתמחים בתחומים ספצפיים ותו לא, כל התיחסות מעבר היא טועה ומטעה.
את נתוני תאונות אני מכיר, כפי שאמרת ניתן יהיה להסיק מסקנות אחרי שכמות לא זניחה של רכב אוטונומי יסתובבו בכביש וגם אז די בטוח שברוב המקרים פשוט יאשימו את הגורם האנושי אם היה וכנראה יהיה מעורב באותה תאונה מהסיבה הפשוטה שיהיו מעטים מאוד עם אינטרס, ידע ומשאבים מספיקים לחקור אם ולמה קרתה התקלה במערכת האוטונומית שהיתה מעורבת בתאונה. ולכן מה שיקרה זה שיצאו מהנחה שהגורם האנושי אשם ויתנו "פטור" למערכת האוטונומית ולמי שמפתח אותה מלהתומדד עם הבעיה.
אז נכון שאם כל המכוניות בכביש היו אוטונומיות עם תגובה פחות או יותר צפויה יהיו פחות תאונות, הבעיה שבמציאות הם יצטרכו להתמודד עוד הרבה שנים עם בני אדם שנוהגים בכביש וזה בדיוק מה שיקשה עליהן להשתלב ולהיות מספיק אמינות כי התגובות של בני אדם פחות צפויות.

נושא המערכת לומדת מוכר, לימוד מנתונים נוספים רק שזה לא משהו שקורה בזמן אמת זה נתונים שנאספים, עוברים לחברה צריכים לעבור עיבוד ארוך ועידכון של המערכת. בני אדם לומדים הרבה יותר מהר וגם מגיבים הרבה יותר מהר במצבים מסוכנים ומתאימים את עצמם לסיטואציה.

הדוגמה הכי מתבקשת זה כל המקרים של טסלות שנכנסו ברכבי חירום למרות שדי בולטים בשטח, אפילו אדם הכי אדיוט לא היה נכנס ברכב שעומד בצד עם אורות מהבהבים שרואים אותו ממרחק ועדיין לקח יותר מדי זמן עד שלמדו מזה שבכל זאת קרו כמה מקרים נוספים דומים למשך תקופה די ארוכה.
סיטואציה כזו טפשית לכאורה מטילה ספק בכל המערכת כי אפילו מערכת "טפשה" של בלימת חירום הייתה אמורה למנוע מהרכב הנוסע להכנס ברכב\עצם שעומד בכביש בכל סיטואציה, זה רק ממחיש כמה גרוע התכנון, יישום ובדיקות שעשו על המערכת שלהם ואת הפער הניכר בין הסיפורים למציאות. ואם פגעו ברכב גדול וסטטי למה שלא יפגעו גם בהולך רגל\ילד שהרבה יותר קשה לזהות והרבה יותר דינמי ומפתיע מבחינת התנהגות.

כל הסיפורים האלה שנשמעים מאוד יפה בתיאוריה על מתי יהיה וכמה אמין וכמה לומד זה בגדר מילים יפות. צריך לזכור שהם מגיעים מאותם "מומחים" שרובם המכריע הפריחו תחזיות על זה שיהיה רכב אוטונומי כבר מזמן על הכביש, קצת בעייתי לסמוך על אנשים שהתבררו כלא אמינים בלשון המעטה בתחזיות שלהם ובאמון העצמי המוגזם שלהם בטכנולוגיה שהם מפתחים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

13/08/2023 12:47  
gildmor כתב:

בני אדם לומדים הרבה יותר מהר וגם מגיבים הרבה יותר מהר במצבים מסוכנים ומתאימים את עצמם לסיטואציה.
...
פה איבדתי אותך לחלוטין.

בוא נסכים שלא להסכים ונחיה את הדיון הזה עוד כמה שנים (מניח שמינימום 5, יותר לכיוון 10 שנים לדעתי).

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

13/08/2023 13:06  
Huber כתב:
פה איבדתי אותך לחלוטין.

בוא נסכים שלא להסכים ונחיה את הדיון הזה עוד כמה שנים (מניח שמינימום 5, יותר לכיוון 10 שנים לדעתי).
...
לא חייב להסכים ובכל מקרה אני מדבר על המצב כרגע ולא מה יהיה בעוד 10-20 שנה. כזכור השירשור התחיל מהבטחה למשאית אוטונומית שתהיה על הכביש בשנה הבאה.
היה סיפור על רכב שאיבד בלמים בירידות של טבריה והנהג הצליח בסוף לבלום בכך שהתחכך בגדר ההפרדה. עם מערכת אוטונומית סביר להניח שהרכב על כלל נוסעיו היה מסיים בתהום ומעוך קשות.
זה ממצה את ההבדל בין יכולת לימוד ותגובה מהירה במצבי קיצון של בני אדם אפילו לא חכמים במיוחד לבין מערכת אוטונומית "חכמה" ו-"לומדת".

אם בכל זאת היית ממשיך לקרוא אז הדוגמה של טסלה ממחישה את הפער העצום בין הבאזז למציאות שקצת יותר מורכבת כנראה.

מי שלא מכיר את הטכנולוגיה של AI שמשתמשים כרגע זה אולי נראה כמו קסם אבל בפועל מאוד מוגבל ומאוד מורכב מבחינת ניתוח תקלות או במקרה של רכב, תאונות. זה קורה בכל תחום שדורש רמת מומחיות גבוה, מעט יחסית מומחים ורוב האנשים (כולל רשויות, משטרה וכו') לא מבינים מספיק בשביל לסתור\להתווכח איתם והמומחים כמעט תמיד תמימי דעים בינם לבין עצמם למעט חריגים (חשיבת יחד). בדרך דומה הגיעו גם למסקנה שאנרגיה גרעינית זה ירוק ובטוח ובנו כורים אזרחיים גם במקומות שמועדים לפורענות.

אפילו בתוכנה רגילה מאוד קשה לבדוק כל תרחיש ולהבין תקלות שקרו בשטח (או בתאונה), עם AI זה פי כמה יותר קשה. אם מדובר ברכב חשמלי ותאונה קשה שהסוללה התלקחה ספק אם ישאר משהו לבדוק בכלל אחרי שהאש תכבה.
ואני באמת לא נאיבי מספיק להאמין שהם ישקיעו משאבים לבדוק כל תרחיש אפשרי כמו לדרדר מכונית בירידה ולאתגר אותה עם מגוון התקלות האפשריות ברכב או מגוון תרחישים חיצוניים אפשריים פשוט כי לאף יצרן בודד לא יהיו מספיק משאבים או מוטיבציה להשקיע אותם.
אפילו את מבחני הריסוק שעושים כיום לא כל יצרני הרכב עוברים ולא לכל דגם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אתה מחפש מקרי קצה, בזמן שמרבית התאונות קורות במצבים רגילים לחלוטין עקב חוסר תשומת לב או עירנות רעועה של הנהג או טעות אנוש.
זה ברור שמערכות אוטונומיות לא ימנעו 100% מהתאונות, וזה ברור שיווצרו מקרי קצה חדשים שלא חשבו עליהם. ההבדל הוא שמקרי קצה ניתן לתקן בעדכון תוכנה בזמן שאי אפשר לתקן מישהו שנוהג בזמן שכרות או עייפות, לדוגמה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

13/08/2023 15:09  
TheCoolest כתב:
אתה מחפש מקרי קצה, בזמן שמרבית התאונות קורות במצבים רגילים לחלוטין עקב חוסר תשומת לב או עירנות רעועה של הנהג או טעות אנוש.
זה ברור שמערכות אוטונומיות לא ימנעו 100% מהתאונות, וזה ברור שיווצרו מקרי קצה חדשים שלא חשבו עליהם. ההבדל הוא שמקרי קצה ניתן לתקן בעדכון תוכנה בזמן שאי אפשר לתקן מישהו שנוהג בזמן שכרות או עייפות, לדוגמה.
...
רק המחשתי את משמעות ההבדל בין חשיבה ולמידה אמיתית של בני אדם לבין כאילו חוכמה\למידה והגזמה בתיאור יכולות של כלים טכנולוגיים טובים ככל שיהיו אבל חסרי יכולת חשיבה\אינטיליגנציה לחלוטין.
בין השאר גם חשוב לזכור שאותם בני אדם שלכאורה נתתי להם יותר מדי קרדיט מפתחים את המערכות האלה והם לא אמינים אפילו ביכולת התחזית שלהם של התחום שהם הכי מומחים בו, מקווה שזה יותר ברור למה צריך להתיחס לזה בקצת יותר ספקנות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

לא צריך ללכת רחוק, הכל עניין של סטטיסטיקה. המערכות האלה ימנעו את מרבית התאונות, ובסופו של דבר זה מה שקובע.
פחות הרוגים והרבה פחות פצועים עם פציעות משנות חיים (כמו נכות או קטיעת גפיים) כל הדברים האלה, מעבר לטרגדיה של המעורבים והמשפחות שלהם גם משפיעים בצורה שלילית מאד על הכלכלה. אין שום סיבה לפחד מהמערכות האלה, כי סטטיסטית הן יהפכו את הכבישים לבטוחים יותר בצורה חד משמעית.
גם אני נוהג בטסלה, וכבר חוויתי מספר פעמים בהן הרכב הציל אותי מתאונה פוטנציאלית. אז כן, המערכות האלה כרגע רחוקות משלמות, אבל תחום ה-AI מתקדם בקצב כל כך מהיר שלאנשים רגילים קשה להבין. בכלל, בני אדם לא מעכלים גדילה אקספוננציאלית, זה לא משהו טבעי בשבילנו שקל לתפוס.

לגבי הקרדיט, אני מניח שהכוונה הייתה לאנשים שעולים על הכביש בכל יום, ולא מי שעובד על מערכות AI כעבודתם המקצועית.
נהגים לא יכולים להיות מרוכזים 100% מהזמן בנהיגה, ואף אחד לא יכול לראות לכל כיוון בו זמנית כמו מערכות של רכבים אוטונומיים.
תמיד יש רגעים שבהם הנהג מאבד ריכוז. ברוב הגדול של המקרים האלה לא קורה כלום, ובאחוז קטן שלהם זה גורם לתאונה. מערכת נהיגה אוטונומית אף פעם לא יוצאת מריכוז, אף פעם לא עייפה, אף פעם לא שיכורה, אף פעם לא כועסת\עצובה או כל דבר אחר שעלול להשפיע על קבלת החלטות על שליטה ברכב והתנהגות בכביש.
וגם למחשב אפשר "להגיד" שמטרת העל שלו היא להגיע מ-A ל-B מבלי להתנגש בשום דבר. זה בערך מה שכולם עושים.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

"גם אני נוהג בטסלה, וכבר חוויתי מספר פעמים בהן הרכב הציל אותי מתאונה פוטנציאלית. אז כן, המערכות האלה כרגע רחוקות משלמות, אבל תחום ה-"
לא יודע באיזה מערכות מדובר בטסלה אבל גם מערכת פשוטה של בלימת חירום ובקרת שיוט אדפטיבית עוזרת במניעת תאונות כי הרבה תאונות קורות בפקקים ו\או סיטואציה אחרת שבה שרכב מקדימה בולם באופן פתאומי.

אבל הדיון לא היה על האם מערכות עזר משפרות את מצב הבטיחות באופן כללי אלא האם לא סומכים יותר מדי על הבאזז שמאפשרים לכלי מסוכן וכבד לעלות על הכביש כשהוא נוהג באופן עצמאי וספק אם בדקו את כל התרחישים האפשריים לבעיות וספק אם הרשויות שאישרו\יאשרו יודעות מה הן עושות בהתחשב בזה שאפילו המומחים שמפתחים אותם לא ממש יודעים מה הם מדברים וכנראה נפלו בשיווק האגרסיבי של עצמם.

יש הבדל משמעותי בין מערכות עזר לנהג לבין רכב שנוהג לבד והנהג לא משגיח בכלל ועוד יותר משמעותי אם אין נהג בכלל שיכול לעשות משהו במקרה חירום כשמשהו לא עובד כמתוכנן, רמות סיכון ותרחישים שונים לחלוטין.
אפשר לקחת כדוגמה גם את נושא הרכב החשמלי שמסתובב עם סוללה עצומה שאם תתלקח תבער כמה ימים, לא יודע אם באמת מישהו חשב על ההשלכות הקיצוניות ביותר של זה ועשה משהו בנידון. ומנסיון העבר עם הכורים האטומיים שלא סתם הזכרתי כנראה שלא חשבו במיוחד לעומק או לטווח הארוך זה, מוטיב חוזר אצל ממשלות. בארצנו מוכת הטילים ואירועי טרור נדרשת חשיבה אפילו מעבר לכל מדינה אחרת.
נקודה למחשבה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

טסלה יודעת לעשות מספר דברים כדי להמנע מתאונה, ומה שהיא עושה הוא חלק מאותה חבילה שעליה החברה עובדת עבור הנהיגה האוטונומית שלה. אבל אנחנו לא מדברים עכשיו ספציפית עליה.
אני גם לא חושב שתאונות קשות קורות בפקקים. fender benderים למיניהם זה לא מה שהטכנולוגיה הזו באה למנוע.
אמנם גם אני לא חושב שמשאית אוטונומית תנוע ללא נהג או מישהו שיפקח עליה בשנה הבאה, אבל אני לא חושב שיש צורך לבדוק כל תרחיש אפשרי, כי זה בלתי אפשרי.
כמובן שיש הרבה בדיקות שיש לעשות, אבל מספיק שהרכב יהיה סטטיסטית בטוח יותר מנהג רגיל.
כבר היום אפשר לראות שכאשר רכבים אוטונומיים, בין אם זה ה-FSD BETA של טסלה או WAYMO וכו' כשהרכב לא בטוח איך להתמודד עם מצב מסויים אז הוא פשוט עוצר ולא ממשיך. זה כמובן לא הפתרון האופטימלי, אבל הוא עדיף מאשר שהרכב יגרום למצב מסוכן על הכביש או לתאונה.

התלקחויות של רכבים חשמליים זה משהו שיצא מפרופורציות. כן, טכנית זה יכול לקרות, אבל סטטיסטית הסיכוי להתלקחות של רכב חשמלי נמוך ביותר מעשר מונים מהתלקחות של רכב דלקי. גם בתאונות. בנוסף, תכנון נכון של הסוללה מספק buffer שמאפשר לנוסעי הרכב לצאת ממנו במקרה חירום.
טסלה, וגם מספר יצרנים סינים גדולים (וגם פורד בקרוב) משתמשים בסוללות LFP שסיכויי ההתלקחות שלהן עוד יותר נמוכים.
ברור לי שאלו אנקדוטות, אבל אם רק תסתכל באילו תאונות היו מעורבים רכבים של טסלה, אך הפלא ופלא שום דבר לא נשרף.
וגם, לא ממש מבין איך כור אטומי קשור לסוללות ליתיום.
אתה יכול להיות בטוח שחברות רכב גדולות, נותנות חשיבות מאד גדולה לבטיחות הרכבים שלהן, וזה כולל גם תכנון נכון של הסוללה כך שסיכויי ההתלקחות ישאפו ל-0.
אני חושב שהתקשורת, וכל מי שעומד מאחוריה מנסים להציג רכבים חשמליים כמשהו הרבה יותר מסוכן ממה שהוא במציאות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #15 

משאיות על הכביש ללא נהג בעוד שנה, לפי דעתי, ואני מוכן להמר על זה סכום כסף - לא יקרה. יכול לקרות אם ישימו נהג שישגיח, אבל אז מאבדים את כל היתרון. האוטונוני על כל ההלל ששופכים עליו, עובד באחוז עצום של המקרים, אבל הבעיה היא אותם מקרי קצה.
רכב אוטונומי תוכנת על ידי בני אדם ( כן, אני יודע, AI,training , מכיר הייטב את כל זה. אבל זאת בסוף מכונה מטומטמת שמריצה קוד. הרשת מלאה בדוגמאות לנהיגה אוטונטמית שעושה דברים מאוד חכמים, אבל היא גם מלאה בדוגמאות שהיא עושה שטויות, לעיתים ממש מצחיקות.
פעם אחרונה שאני בדקתי, הטסלה לא הצליחה לרדת ללא עזרה את רחוב לומבארד, אולי זה השתפר מאז.
שום מדינה מתוקנת בארצות הברית, להערכתי, לא תאפשר למשאיות לעלות על הכביש ללא נהג, בעוד שנה.
יש לי הרגשה שזה עניין של עוד שנים ארוכות עד שנגיע לנהיגה אוטונומית מלאה, ללא נהג. גם אז, רק בכבישים מסומנים הייטב.
בתוך העיר? אדושם ישמור.

ESiXtRIM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #16 

13/08/2023 18:01  
gildmor כתב:
אפשר לקחת כדוגמה גם את נושא הרכב החשמלי שמסתובב עם סוללה עצומה שאם תתלקח תבער כמה ימים, לא יודע אם באמת מישהו חשב על ההשלכות הקיצוניות ביותר של זה ועשה משהו בנידון. ומנסיון העבר עם הכורים האטומיים שלא סתם הזכרתי כנראה שלא חשבו במיוחד לעומק או לטווח הארוך זה, מוטיב חוזר אצל ממשלות.
...
מדהים כיצד אתה מעלה סוגיות כאלו פשוטות ומשוכנע ללא שום בסיס שעלית על דברים שעשרות אלפי מהנדסים שעובדים על התחום במשך עשרות שנים לא עלו.

ESiXtRIM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #17 

14/08/2023 9:38  
nir11 כתב:
משאיות על הכביש ללא נהג בעוד שנה, לפי דעתי, ואני מוכן להמר על זה סכום כסף - לא יקרה. יכול לקרות אם ישימו נהג שישגיח, אבל אז מאבדים את כל היתרון. האוטונוני על כל ההלל ששופכים עליו, עובד באחוז עצום של המקרים, אבל הבעיה היא אותם מקרי קצה.
...
נכון שיש מקרי קצה, אבל כפי שאתה אומר - אלו מקרי קצה.
אנשים בשר ודם עושים הרבה יותר תאונות בלי להגיע לשום מקרה קצה, סתם כי איבדו תשומת לב בגלל ששיחקו בטלפון.
אם לוקחים את הסטטיסטיקה היבשה, נהג אוטונומי הרבה יותר בטוח מכל נהג בשר ודם.

ונכון שאתה מחשיב את עצמך כנהג על מוטורי שרק נוהג על ידני בחופשות, אבל שנינו יודעים שאתה עייף, טרוד וסובל מכל בעיה של ערנות ותשומת לב כמו כל אדם אחר. אתה יכול באמת לומר בצורה אמינה שאתה לא משחק עם הטלפון בנסיעה? לא עובר את המהירות המותרת באף כביש? אנחנו יודעים את התשובה גם מבלי שתענה.

מצחיק שאנשים חוששים לנהוג באותו כביש עם רכב אוטונומי, אבל עם ילדים בני 17.5 שרק קיבלו רשיון לא.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #18 

טוב ששנינו יודעים מה אני עושה ולא עושה ברכב.
מצחיק שאנשים לא מבינים מה זה 'מקרה קצה'.
הבנתי מאיזה חבר שיש פה 'מצב נודניק' אז קבייל

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

14/08/2023 10:17  
ESiXtRIM כתב:
מדהים כיצד אתה מעלה סוגיות כאלו פשוטות ומשוכנע ללא שום בסיס שעלית על דברים שעשרות אלפי מהנדסים שעובדים על התחום במשך עשרות שנים לא עלו.
...
אז איך אתה מסביר שבנו מאות\אלפי כורים אזרחיים במשך שנים וחשבו שזה אנרגיה "נקיה" ו-"בטוחה" , בנושא הכורים לא היו אלפי מהנדסים שעבדו בתחום במשך שנים?

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

14/08/2023 10:23  
ESiXtRIM כתב:
אנשים בשר ודם עושים הרבה יותר תאונות בלי להגיע לשום מקרה קצה, סתם כי איבדו תשומת לב בגלל ששיחקו בטלפון.
אם לוקחים את הסטטיסטיקה היבשה, נהג אוטונומי הרבה יותר בטוח מכל נהג בשר ודם.
...
תאיר את עיננו, יש מדינה כלשהי בעולם שיש שם כמות משמעותית של כלי רכב אוטונומיים שכבר נוסעים בשטח הרבה זמן?
מאיפה יש לך נתונים כל כך נחרצים לצורך השוואה?

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”