לקפל אנטנות: שירות עידן פלוס עובר לאפליקציה בלבד

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ldti
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 252 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #41 

ahersko

אם אתה לא מבין, עדיף שלא תגיב

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #42 

19/07/2023 15:04  
ahersko כתב:
UDP does not require the source and destination to establish a three-way handshake before transmission takes place

אם זה לא ברואדקסט אז מה כן?

אני לא דיברתי על צילום בפלאפון אלא על זה שאנשים משוכנעים שטכנולוגיה נוכחית היא פה לתמיד כי אין לה תחליף ומסתבר שיש
...
יפה, בזה בדיוק המחשת את טענה הקודמת שלי הכי טוב.

המחשת את זה בכך, שהבאת ציטוט של הסבר על דבר כלשהו באנגלית, והדגמת שאתה לא מבין כלל מה ההסבר זה מנסה להעביר, למה הוא קשור ולמה לא.
וגם איך זה נראה כאשר מי שמנסה להתווכח עם אחד שמתכנן את המערכות בתחום שדנים בו, הוא אחד שלא מבין אפילו את המושגים שהוא מתווכח עליהם.

ואם כבר אנו מדברים או רוצים להבין את משמאות של הטקסט שהבאת באנגלית, אז, אם לפשט את זה לגמרי, מוסבר שם על כך שמנגנון או פרוטוקול תקשורת UDP, הוא מה שמכונה בשם שגר ושכח ולא עובר אימות של תקינות של מה שהתקבל, אם בכלל.

ולדבר המתואר זה אין שום הקשר לברואדקסט, ש BROADCAST זו צורת תקשורת של אחד לרבים. בניגוד למשל מ UNICAST, שזו צורת תקשורת, שבה פועלת רשת אינטרנט הציבורית.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #43 

למה UDP הוא לא בוראדקאסט?

למה שגר ושכח שונה משידור FM?

הוא לא שגר ושכח ולא אכפת לי מי מאזין?

ב FM יש לך תקינות מאזין?

באמת לא מבין ונשמח להארה מאחד שמתכנן מערכות בתחום בו דנים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78784
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #44 

המקבילה לfm הוא פרוטוקול multicast שאיננו נתמך בישראל. יוניקאסט אומר שעבור 10000 מאזינים נדרש מערוץ רדיו ליצור 10000 חיבורים. במולטיקאסט כמו ב fm זה נשלח פעם אחת ומופץ פעם אחת בכל ראוטר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

19/07/2023 19:55  
ahersko כתב:
למה UDP הוא לא בוראדקאסט?

למה שגר ושכח שונה משידור FM?

הוא לא שגר ושכח ולא אכפת לי מי מאזין?

ב FM יש לך תקינות מאזין?

באמת לא מבין ונשמח להארה מאחד שמתכנן מערכות בתחום בו דנים
...
ואני לתומי חשבתי שהסברתי בפשטות, בתמציתיות ובמושגים שצריכים להיות מובנים גם למי שלא קשור כלל לתחום התקשורת או מחשבים, את כל הדברים אלה כבר בתגובה הקודמת שלי, אבל, אם זה לא היה מספיק מובן, אז אנסה להסביר את זה בצורה אחרת ואפילו בכמה צורות אחרות. בזמנו באקדמיה לימדתי שאם מסבירים למישהו בצורה תיאורית במילים את הנושא וזה עדיין לא עוזר, אז לנסות להביא הסברים ציוריים בדבר זה.
אז אני אנסה להשתמש בשיטה זו ולקשר את ההסבר המצויר של מה הוא מנגנון three-way handshake שלא משתמשים בו ב UDP ושמשום מה הבאת את הציתות על כך:
ועכשיו את ההסבר המצויר על מה ההבדל בין השיטות ההפצה מאחד לאחד ועד למאחד לרבים, שהאחרון הוא ה BROADCAST:

עכשיו אני מקווה שיותר ברור למה UDP הוא לא "ברואדקסט אז מה כן?".

באותו ההרצאה בשנים עברו הסברתי שאם, גם הסבר ציורי לא עוזר למישהו, אז אפשר גם לנסות להסביר בצורה של הבאת הקבלות לא קשורות ישירות לנושא הטכני ה"מורכב" אלה מהדברים היומיומיים. אנסה להשתמש גם בשיטת הסבר זו:

נניח שדיברנו כאן בדיון זה על אמצעי אחסון ניידים לבגדים, נניח על מזוודות. ואתה הבאת ציטוט באנגלית לכך ממה לא עשוי בד יוטה ואחרי זה גם כתבת, אם זה לא מזוודה, אז מה כן? וגם אחרי שהסברתי לך שבד יוטה זה לא מזוודה וגם הפוך שלא, שמזוודה זה לא בד יוטה ושאחד זה אמצעי אחסון והשני זה סוג של בד, ואחרי זה אתה מבקש עוד הסבר למה זה לא אותו הדבר.

ובסוף אנסה לתת עוד הסבר שונה, עם ההקבלה לדברים לא קשורים לא עזרה עדיין. וזה יהיה הסבר בשיטה של הקבלה לדברים שיש להם קשר ישיר לנושא שנדון כאן.

שיטת תקשורת UNICAST, שרק בה ניתן לתקשר ברשת אינטרנט הציבורית, אפשרי להשוות אותה רק לשיחת טלפון, מן הסתם בין שני אנשים בלבד. וגם, אם בשיחת טלפון זו, כל צד אחרי כל משפט לא שאול את הצד השני, "האם שמעת את מה שאמרתי כרגע?", שזה שיטת תקשורת שנהוגה ב TCP, אלה פשוט ממשיך לדבר הלאה, שזה מה שנהוג ב UDP, זה עדיין בשום מקרה לא הופך את השיחת טלפון זו בין שני משתתפים בלבד ל BROADCAST, ששם אחד מדבר בלבד והמונים שומעים בלבד.

ואחרי הסבר זה כבר חד משמעית צריך להיות מובן למה UDP הוא לא "ברואדקסט ואז מה כן?" ,למה רשת אינטרנט הציבורית בשום צורה ובשום מקרה לא יכולה לשמש כ BROADCAST ולמה היה ברור שלא הבנת בכלל למה קשורים הציטוטים באנגלית שהבאת ולמה הם לא יכולים להיות קשורים.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #46 

זה סה"כ חוק מקדים לאיסור התקנת אנטנות וצלחות כפי שנעשה באיראן.
אמנם אין חוק מפורש האוסר, אך זה לא סוד שאנשי משמרות המהפכה מנפצים צלחות לווין על הגגות.
קודם מכשירים את הקרקע, מסירים את השירותים (עידן+ בהמשך גם את הלווין של יס), ואח"כ גם קל יותר להוריד את השאלטר בקלות.
כל מה שצריך לדעת יש בספר אחד מיושן, לא צריך טלביזיה, זו רק הסחת דעת.

האבסורד הוא שהמגזר החרדי הוא בעל האחוז הגבוה ביותר בתחום הצפיה הפיראטית, זה מאוד בולט בקבוצות הטלגרם,
אם עד לפני מספר שנים הם עוד היו יושבים בפיצוציות ומזמינים מנת פלאפל ושתיה בשביל לצפות בראשון בצהריים בליגה האנגלית,
היום כל אחד עם לפחות שני מנויי IPTV בטלפון/טלביזיה וצופים בבית עם הקיגל מאתמול.

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #47 

איזה היסחפות ...בסך הכל יקימו אתר רישמי ואפליקציה לאנדרואיד טי וי ו/או אולי אפל
שישדר חינמי את כל ערוצי ישראל שקיימים היום בעידן פלוס ואולי עוד כמה שעד כה היה להם יקר לעלות לעידן פלוס
ועכשיו יהיה יותר זול מן הסתם למשל ערוצים 24 ו-14 ....וזה יעבוד כמה שנים כפיילוט במקביל לשידורים באויר
עד שיחליטו מה לעשות ואם יש עדיין צורך בשידורים באויר .

אני במקום שר התקשורת הייתי מציע לאחד מחברות הסטרימינג הקיימות לפתוח את חבילת הערוצים האלה
לכלל הציבור כשירות חינמי למי שיתקין את האפליקציה שלהם בתמורה לתשלום קבוע מהמדינה , זה יחסוך עלות פיתוח ואחזקה
למדינה , ויתן הכנסה קבועה לחברת הסטרימיג ...בלי הרבה בלאגנים . מבלי להזכיר שמות נראה לי שיש לפחות חברה אחת
שלא מזמן התחילה לשדר שבשבילה הסידור הזה יכול היה להיות ממש טוב .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

20/07/2023 12:26  
minime כתב:
זה סה"כ חוק מקדים לאיסור התקנת אנטנות וצלחות כפי שנעשה באיראן.
אמנם אין חוק מפורש האוסר, אך זה לא סוד שאנשי משמרות המהפכה מנפצים צלחות לווין על הגגות.
קודם מכשירים את הקרקע, מסירים את השירותים (עידן+ בהמשך גם את הלווין של יס), ואח"כ גם קל יותר להוריד את השאלטר בקלות.
כל מה שצריך לדעת יש בספר אחד מיושן, לא צריך טלביזיה, זו רק הסחת דעת.

האבסורד הוא שהמגזר החרדי הוא בעל האחוז הגבוה ביותר בתחום הצפיה הפיראטית, זה מאוד בולט בקבוצות הטלגרם,
אם עד לפני מספר שנים הם עוד היו יושבים בפיצוציות ומזמינים מנת פלאפל ושתיה בשביל לצפות בראשון בצהריים בליגה האנגלית,
היום כל אחד עם לפחות שני מנויי IPTV בטלפון/טלביזיה וצופים בבית עם הקיגל מאתמול.
...
לא מובן איך אנשים בכלל מגיעים לתובנות הזויות מופרכות שכאלה.
"איסור התקנת אנטנות וצלחות כפי שנעשה באיראן" :D , הרי שבאיראן משודרים לציבור הרחב ונקלטים על ידי התושבים בצורה חופשית בכל רחבי המדינה יותר ממאה ערוצי טלוויזיה, עשרות רבות מהם ב HD וגם אחד ב UHD 4K עם HDR ועם שמע רב ערוצי היקפי. וזה משודר גם בלוויינים שונים וגם בשידור קרקעי שם, שכולל גם ערוצים כלל ארציים וגם מקומיים לפי אזור.
זה קישור לרשימת ערוצים אירניים של שני לוויינים בודדים מכל אלה שקיימים:
https://www.lyngsat.com/Badr-5.html
https://www.lyngsat.com/TurkmenAlem-MonacoSat.html

וחוץ משני לוויינים אלה משודרים ערוצי טלוויזיה איראניים גם דרך לוויינים אחרים של מדינות ערב, גם דרך לוויינים של ממשל ארה''ב, של איחוד האירופאי ושל הפדרציה הרוסית. ומשודרים לא רק לאירן עצמה, אלה גם לאירופה, ליבשת אמריקה וכו'.

חוץ מזה, כבר כשלוש שנים שם מתקיים ניסוי במקביל למחקר ופיתוח של הפצת ב DVB-I של כל הערוצים אלה למערכות IPTV, לטלוויזיות תומכות ולמכשירים ניידים תומכים, גם על בסיס של רשת סלולרית אירנית LTE וגור 5 וגם על בסיס של DTT. אלה הקישורים שמסבירים על כך בפשטות:
https://dvb.org/news/dvb-scene-56-dvb-i ... trial-uhd/
https://dvb-i.tv/wp-content/uploads/202 ... EC2021.pdf
https://dvb.org/wp-content/uploads/2020 ... cene56.pdf
https://issuu.com/dvbscene/docs/dvbscene-58/s/13450563

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #49 

ועל שתי התגובות מעל נאמר בעבר,
"כשאנשים קטנים עושים צל גדול, סימן שהשמש שוקעת".
לגבי התגובה האחרונה, הייתי מוסיף גם מאיפה היא זורחת.

אוי ליהירות הנוטפת ממך...

שר התקשורת האיראני מתבטא נגד שידורי הלווין,
לטענתו הם משפיעים לרעה על העם ומשחיתים את מוסריותו. (נשמע לכם מוכר?)

ומיד לאחר מכן הפעולות לא איחרו להגיע.
בעבר היו המון סירטונים ביוטיוב, אך כנראה שמשמרות המהפכה מתלוננים לגוגל ואלו מסירים את הסירטונים.

טריילר לסרט הדוקו מ-2007 שנעשה בנושא, נקרא...The Dish
מומלץ לקרוא את התיאור ביוטיוב, מתחיל במילים "...Satellite TV is illegal in Iran but it is also the nation s secret obsession

אגב, יש על זה פוסט בפורום הלווין הישראלי...ואני דיי בטוח שלפחות אחד מכם הגיב בזמנו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #50 

רק מזכיר שאנשים בממשלה גם מדברים על חוקי צנזור באינטרנט. יש דברים אולי לא וטוב שילדים יראו באינטרנט. טיק טוק אולי או חדשות 12 בעתיד. מי יודע.

לא סביר?

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #51 

לגבי הגישה לשידורים דרך האינטרנט. לדעתי צריך שהמדינה רק תפתח אפליקציה מינימלית (חינמית) ותפתח את ה-API לשימוש בחינם ע"י מי שירצה להשתמש. אני בטוח שאז נראה ממשקים טובים אם פונקציות מתקדמות שמפתחים יביאו לנו. התחרות תדאג שהמחירים יהיו חד פעמיים או לחלופין מנוי זול לחודש.

זה לא מוריד את הצורך, בינתיים, לשידוריים באויר. אבל לא הייתי מגדיל תקציבים שמה. בסופו של דבר זה יעלם, כמו הטלגרף, כמו השידורים האנלוגיים, כמו הכרכרות עם סוסים.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

רמאש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #52 

21/07/2023 12:51  
mark13 כתב:
לגבי הגישה לשידורים דרך האינטרנט. לדעתי צריך שהמדינה רק תפתח אפליקציה מינימלית (חינמית) ותפתח את ה-API לשימוש בחינם ע"י מי שירצה להשתמש. אני בטוח שאז נראה ממשקים טובים אם פונקציות מתקדמות שמפתחים יביאו לנו. התחרות תדאג שהמחירים יהיו חד פעמיים או לחלופין מנוי זול לחודש.

זה לא מוריד את הצורך, בינתיים, לשידוריים באויר. אבל לא הייתי מגדיל תקציבים שמה. בסופו של דבר זה יעלם, כמו הטלגרף, כמו השידורים האנלוגיים, כמו הכרכרות עם סוסים.
...
אם זה יעלם אז זה יכול לפגוע קשה בלא מעט קשישים, כי גם לקבל אינטרנט זה לא בחינם, ועוד במהירות גלישה שמתאימה לצפיה בטלוויזיה.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #53 

אם יוסיפו את זה בנוסף לשידור ב dvbt בחינם או אפילו כמנדט (שיצרני התוכן חייבים לספק את זה ב api לכל הדורש בחינם) זה יהיה שינוי מבורך.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #54 

לצערי הנסיון מראה שהממשלה הזאת לא מתנהגת באופן הגיוני ומתעלמת באופן מופגן מאנשי המקצוע.
כל הסיפור הזה נשמע לי כמו נסיון לאלץ את עידן פלוס לשדר את ערוץ 14 בחינם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #55 

ממש לא. בקלות היו יכולים להעביר חוק שערוץ ברודקאסט כללי שהוא מתחת לאחוז צפיה מסויים יקבל שידור בעידן+ בחינם. לא בטוח שזה דבר רע, אגב.

המטרה כאן היא רפורמה שתוריד את כל גופי התקשורת הנוכחים שכידוע בקושי מחזיקים את עצמם כיום. קריסת ערוץ 10 והמיזוג שלו עם רשת זה הסיבה היחידה שהם עם הראש מעל המים. יש מקום בישראל לשני ערוצים מסחריים בלבד שיכולים להחזיק את עצמם כלכלית.

הבעיה היא שגופים שמחזיקים את עצמם כלכלית זה לא כזה טוב לפוליטיקאים שאוהבים שהגופים צריכים אותם כל הזמן לטובת הקלות...

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #56 

19/07/2023 11:46  
sys_admin כתב:
האינטרנט בחיים לא היה ברודקאסט וגם אף פעם לא יהיה, הוא תמיד היה UNICAST וכך גם יישאר עם כל המשתמע מכך. רשת אינטרנט הציבורית אפילו לא יכולה להיות MULTICAST, מבלי כבר לדבר על BROADCAST. כך שכל השאר צריך להיות כבר ברור מעליו.

...
סליחה
אבל ממש מוזר שצריך להסביר זה לאוכלוסיה מתקדמת שאמורה להיות בפורום .
עצוב רק שזה לא ברור עדיין בכנסת..

1one
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 423
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #57 

רעיון לא טוב בכלל
במיוחד במדינה כמו שלנו
בזמן מלחמה יש מצב שהאינטרנט לא יעבוד (בגלל הרבה סיבות)
אני חושב שחייב ששידורים יהיו גם באנטנה בשביל לעביר מידע לציבור
שמתי לב גם שאין יותר תחנות ישראליות המשדרות ב AM
שגם זה בעייתי בזמן מלחמה יש אזורים שהשידורים ב FM
לא נקלטים היו צריכים להשאיר לפחות תחנה אחת של המדינה שתמשיך לשדר ב AM
מה גם ש AM היה נקלט יותר טוב בממ״ד ומקלט

רמאש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #58 

22/07/2023 19:39  
1one כתב:
רעיון לא טוב בכלל
במיוחד במדינה כמו שלנו
בזמן מלחמה יש מצב שהאינטרנט לא יעבוד (בגלל הרבה סיבות)
אני חושב שחייב ששידורים יהיו גם באנטנה בשביל לעביר מידע לציבור
שמתי לב גם שאין יותר תחנות ישראליות המשדרות ב AM
שגם זה בעייתי בזמן מלחמה יש אזורים שהשידורים ב FM
לא נקלטים היו צריכים להשאיר לפחות תחנה אחת של המדינה שתמשיך לשדר ב AM
מה גם ש AM היה נקלט יותר טוב בממ״ד ומקלט
...
בגלל זה לדעתי זה טוב אם משאירים במדינה גם טלפונים קווים כולל ציבוריים.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #59 

22/07/2023 23:54  
רמאש כתב:
בגלל זה לדעתי זה טוב אם משאירים במדינה גם טלפונים קווים כולל ציבוריים.
...
אם מחר יבטלו את הטלפונים הקווים לטובת סלולר כנראה היינו אומרים אותו הדבר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #60 

22/07/2023 9:19  
oferlaor כתב:
ממש לא. בקלות היו יכולים להעביר חוק שערוץ ברודקאסט כללי שהוא מתחת לאחוז צפיה מסויים יקבל שידור בעידן+ בחינם. לא בטוח שזה דבר רע, אגב.

המטרה כאן היא רפורמה שתוריד את כל גופי התקשורת הנוכחים שכידוע בקושי מחזיקים את עצמם כיום. קריסת ערוץ 10 והמיזוג שלו עם רשת זה הסיבה היחידה שהם עם הראש מעל המים. יש מקום בישראל לשני ערוצים מסחריים בלבד שיכולים להחזיק את עצמם כלכלית.

הבעיה היא שגופים שמחזיקים את עצמם כלכלית זה לא כזה טוב לפוליטיקאים שאוהבים שהגופים צריכים אותם כל הזמן לטובת הקלות...
...
קודם כל ערוץ 14 לאחרונה מזנק ברייטינג. לפי שלטי החוצות שלו עצמו הוא עוקף ברייטינג את ערוץ 13. אם הממשלה לא היתה מוטית לטובתו הוא לא היה מקבל שום הנחות.
לגבי האם נכון לאפשר לערוצים לשדר חינם כדי לקדם את הפלטפורמה - זאת שאלה מעניינת אם כי נפרדת. השאלה היא האם אותם ערוצים ירצו לעלות למערך אפילו אם זה בחינם. ערוץ 14 זה בטוח, כי האינטרס העיקרי שלו הוא לא כלכלי אלא פוליטי, אבל מה לגבי ערוצים 9 ו-24? עד כמה שידוע לי ערוץ 9 לא משדר בשום פלטפורמה חינמית (אולי אני טועה, אבל לא ראיתי משהו רשמי), מה שאומר שהוא כנראה מקבל את רוב הכסף שלו מהוט ויס ופחות מפרסומות, ולכן אין לו שום אינטרס לשדר בפלטפורמה חינמית, שלא לדבר על לשלם על השידור. ערוץ 24 משדר באתר של מאקו (מעניין שהוא עדיין משדר שם, בהתחשב בעובדה שהבעלות עליו עברה לטלעד), אז כנראה שהוא חי מפרסומות, אבל אז נשאלת השאלה - אם הוא היה בעידן פלוס, כמה צופים חדשים היו מגיעים, וכמה היו עוברים מהאינטרנט. זה משהו שיהיה להם מאוד חשוב כי במצב היפוטתי שעידן פלוס מצליח אז הוא לא יישאר בחינם לנצח, ואם הוא לא מביא להם הרבה צופים חדשים אלא רק מעביר אותם מהאינטרנט אז אין להם סיבה לשלם על צופים שהיום הם מקבלים בגרושים.
אבל חזרה לנושא המקורי - לדעתי ההצעה הזאת לא עולה בחלל הריק, ומאוד סביר שאם ערוץ 14 לא היה קיים גם ההצעה הזאת לא היתה מגיעה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”