פינג גבוה יותר אחרי החלפת ראוטר
-
Rinotorious
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
- שם מלא: Yarin
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עברתי מהנתב BE של בזק לTp link vr600 v3 ושמתי לב שהפינג שאני מקבל בתוך הארץ עלה מ8 לאיזור ה15~
החזרתי חזרה לBE והפינג הכי גבוה שמקבל בארץ הוא 9 .
מה יכול לגרום לזה? הראוטר מעודכן לגרסה האחרונה
*עדכון*
שינמוך לגרסא אחת אחורה בראוטר של TP-LINK הוריד את הפינגים ב8MS לפחות לכל כתובת, לא ברור למה אבל אם יש עוד מישהו עם הדגם הזה של הראוטר זה יכול לעזור לו
החזרתי חזרה לBE והפינג הכי גבוה שמקבל בארץ הוא 9 .
מה יכול לגרום לזה? הראוטר מעודכן לגרסה האחרונה
*עדכון*
שינמוך לגרסא אחת אחורה בראוטר של TP-LINK הוריד את הפינגים ב8MS לפחות לכל כתובת, לא ברור למה אבל אם יש עוד מישהו עם הדגם הזה של הראוטר זה יכול לעזור לו
נערך לאחרונה על ידי Rinotorious ב 18/07/2023 12:39, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
Re: פינג כפול בתוך הארץ בבזק בינלאומי
זה למשל PING לאותה הכתובת מחיבור ביתי רגיל של בזק בינלאומי והוא 4ms:18/07/2023 7:24Rinotorious כתב: עברתי מבזק לבזק בינלאומי ושמתי לב שהפינגים לשרתים בתוך הארץ נהיו כפולים פתאום
מאיזור ה7 פינג ל14 +
זו בדיקה לשרת בתוך הארץ, לאותו שרת כשהייתי בבזק הייתי מקבל 7 פינג בערך ועכשיו 14 +
מישהו יודע אולי מה יכולה להיות הסיבה לזה?trace.png...
כך שאין שום "פינג כפול".
-
Rinotorious
- חבר שרק התחיל

טוב בדקתי כמה דברים ומסתבר שבמעבר לבזק בינלאומי החלפתי ראוטר מה BE של בזק לTP LINK VR600 חדש שקניתי18/07/2023 10:11sys_admin כתב: זה למשל PING לאותה הכתובת מחיבור ביתי רגיל של בזק בינלאומי והוא 4ms:
כך שאין שום "פינג כפול"....
החזרתי את הBE לצורך בדיקה עשיתי חייגן בראוטר עם הפרטים של בזק בינלאומי וזה TRACE עם הנתב BE אפשר לראות שהפינג שמתקבל עכשיו הוא 8-9 במקום 14~
זה לא אמור להיות הפוך? יש דרך לקבל פינג כזה גם דרך הTP LINK?
עוד דבר הוא שאם אני שולח פינג לראוטר אני מקבל קפיצות 15ms~ כל איזה 4 פינגים בערך, זה קורה ב2 הראוטרים. תקין?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

יכולות להיות לכך אלף ושתיים סיבות, שחלקן יכולות להיות קשורות לסבונייה עתיקה זו של TP LINK ועד למספר רב של גורמים אחרים מסביב.18/07/2023 10:26Rinotorious כתב: טוב בדקתי כמה דברים ומסתבר שבמעבר לבזק בינלאומי החלפתי ראוטר מה BE של בזק לTP LINK VR600 חדש שקניתי
החזרתי את הBE לצורך בדיקה עשיתי חייגן בראוטר עם הפרטים של בזק בינלאומי וזה TRACE עם הנתב BE
trace2.png
אפשר לראות שהפינג שמתקבל עכשיו הוא 8-9 במקום 14~
זה לא אמור להיות הפוך? יש דרך לקבל פינג כזה גם דרך הTP LINK?
עוד דבר הוא שאם אני שולח פינג לראוטר אני מקבל קפיצות 15ms~ כל איזה 4 פינגים בערך, זה קורה ב2 הראוטרים. תקין?...
וכמובן לא ניתן מרחוק לדעת מה מהן היא זו שקיימת אצלך.
בכל מקרה, בזק בינלאומי בכללי היא לא אחת מהן.
-
Rinotorious
- חבר שרק התחיל

ברור לי כבר שלבזק בינלאומי אין חלק בדבר, יש פה משהו שקשור לראוטר, ואין לי מושג כלכך מה יכול לגרום לזה18/07/2023 10:36sys_admin כתב: יכולות להיות לכך אלף ושתיים סיבות, שחלקן יכולות להיות קשורות לסבונייה עתיקה זו של TP LINK ועד למספר רב של גורמים אחרים מסביב.
וכמובן לא ניתן מרחוק לדעת מה מהן היא זו שקיימת אצלך.
בכל מקרה, בזק בינלאומי בכללי היא לא אחת מהן....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כפי שכבר כתבתי מדובר על סבונייה בעיתית ביותר, ואני יכול גם להוסיף שהרכיב של מודם בו, אם מדובר על חיבור VDSL, לא תומך כמו שצריך בתקנים שבשימוש בשנים אחרונות בהקשר זה, כולל גם באלה שפועלים ברשת של בזק.18/07/2023 10:42Rinotorious כתב: ברור לי כבר שלבזק בינלאומי אין חלק בדבר, יש פה משהו שקשור לראוטר, ואין לי מושג כלכך מה יכול לגרום לזה...
דבר שהכי פשוט שאתה יכול לנסות לפני שאתה מחליף אותו למשהו אחר, זה לעדכן בו את ה FIRMWARE לגרסה אחרונה או לבדוק, אם יש בכלל גרסה שמתאימה לרשת VDSL של בזק, אם מדובר על חיבור VDSL בכלל.
-
Rinotorious
- חבר שרק התחיל

נראה שהבעיה נפתרה דווקא לאחר שנמוך גרסא, הראוטר הגיע מעודכן וגרסא אחת אחורה הורידה את הפינגים ב8MS בערך לכל כתובת18/07/2023 16:27sys_admin כתב: כפי שכבר כתבתי מדובר על סבונייה בעיתית ביותר, ואני יכול גם להוסיף שהרכיב של מודם בו, אם מדובר על חיבור VDSL, לא תומך כמו שצריך בתקנים שבשימוש בשנים אחרונות בהקשר זה, כולל גם באלה שפועלים ברשת של בזק.
דבר שהכי פשוט שאתה יכול לנסות לפני שאתה מחליף אותו למשהו אחר, זה לעדכן בו את ה FIRMWARE לגרסה אחרונה או לבדוק, אם יש בכלל גרסה שמתאימה לרשת VDSL של בזק, אם מדובר על חיבור VDSL בכלל....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

עכשיו נשאר רק לבדוק שהשדרוג לגרסה זו לא הורידה ביחד עם הפינגים גם את המהירות סנכרון של הקו להרבה יותר נמוכה.18/07/2023 16:28Rinotorious כתב: נראה שהבעיה נפתרה דווקא לאחר שנמוך גרסא, הראוטר הגיע מעודכן וגרסא אחת אחורה הורידה את הפינגים ב8MS בערך לכל כתובת...
-
Rinotorious
- חבר שרק התחיל

לא יודע לגבי מהירות סנכרון אבל מבחינת בדיקת מהירות מקבל אותו דבר אולי אפילו טיפה יותר18/07/2023 16:35sys_admin כתב: עכשיו נשאר רק לבדוק שהשדרוג לגרסה זו לא הורידה ביחד עם הפינגים גם את המהירות סנכרון של הקו להרבה יותר נמוכה....
מעניין מה בגרסה החדשה גורם לראוטר להגיב לאט יותר
גם כשהייתי שולח פינג לראוטר עצמו היו קפיצות ל15MS כל שניה ואחרי השינמוך זה קבוע 1MS
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

זו בידוק הבעיה שבסבוניות אלה בגרוש וחצי, כל עדכון תוכנה, שמנסה לפתור בעיה אחת, הוא יוצר בעיות אחרות חדשות.18/07/2023 18:32Rinotorious כתב: לא יודע לגבי מהירות סנכרון אבל מבחינת בדיקת מהירות מקבל אותו דבר אולי אפילו טיפה יותר
מעניין מה בגרסה החדשה גורם לראוטר להגיב לאט יותר
גם כשהייתי שולח פינג לראוטר עצמו היו קפיצות ל15MS כל שניה ואחרי השינמוך זה קבוע 1MS...
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אז מה בגדול ההמלצה?19/07/2023 9:20sys_admin כתב: זו בידוק הבעיה שבסבוניות אלה בגרוש וחצי, כל עדכון תוכנה, שמנסה לפתור בעיה אחת, הוא יוצר בעיות אחרות חדשות....
הרי זה יכול לקרות בכל חברה/מוצר.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בגדול ההמלצה, שאם הכל עובד תקין, אז לא צריך לתקן או להחליף כלום....
וכמובן שכל דבר וגם זה יכול לקרות בכל חברה/מוצר, רק שיש חברות\מוצרים או רמות מוצרים שבהם דבר כלשהו או במיוחד זה יכול לקרות בסבירות גבוהה ביותר.
-
Rinotorious
- חבר שרק התחיל

לצורך העניין יש לך למשל ראוטר מומלץ שעובד עם VDSL?19/07/2023 19:02sys_admin כתב: בגדול ההמלצה, שאם הכל עובד תקין, אז לא צריך לתקן או להחליף כלום.
וכמובן שכל דבר וגם זה יכול לקרות בכל חברה/מוצר, רק שיש חברות\מוצרים או רמות מוצרים שבהם דבר כלשהו או במיוחד זה יכול לקרות בסבירות גבוהה ביותר....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5346
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
@Rinotorious
בדקת באתר החברה מה ההבדלים בין הגרסאות?
יכול להיות שבסה"כ מדובר באופציה חדשה הניתנת לכיבוי.
קיים סיכוי שהגרסה החדשה מאובטחת יותר ותעדיף אותה.
קיים סיכוי שהגרסה החדשה מאובטחת יותר ותעדיף אותה.
-
Rinotorious
- חבר שרק התחיל

לא רשמו שום פונקציה חדשה , אולי הוסיפו משהו שלא שמתי לב אליו? לא יודע, אולי אנסה לעדכן חזרה לגרסה החדישה וזה לא יגרום לפינג הפעם19/07/2023 21:37yaronkle כתב: @Rinotorious
קיים סיכוי שהגרסה החדשה מאובטחת יותר ותעדיף אותה....
אעשה את זה בהזדמנות
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אני קורא למוצר ספציפי זה של TP-LINK סבוניה וגם למוצרים דומים לו, מסיבה ברורה ביותר. ממוצר כזה שעלותו נמוכה מאריזת קרטון שלו לצפות לעבודה יציבה או לזה שישקיעו בפיתוח תוכנה בשבילו, זה דבר לא הגיוני כלל. ובשרשור זה ראינו דוגמה מצוינת לכך, בכך שגרסת תוכנה חדשה מכניסה בעיות שלא היו קיימות בקודמת. סבוניות מסוג זה גרועות אפילו מציודים כמו אותו מכשיר BE, שבזק מספקת ללקוחות. ולרדת מתחת לכך זה לא דבר של מה בכך....
ואת התופעה שהפותח השרשור כבר גילה בסבונייה זו, היא לא היחידה ולא הכי בעיתית עוד בין כל אלה שקיימות בה בכל היבט, החל מהצד של אבטחת מידע ועד ליציבות של עבודה שלו ולקריסה או קפיאה שלו ברגע שמתחילים להשתמש ב תוכנות P2P שפותחות מספר רב של SESSIONS.
וזה לא דבר ייחודי של מוצג זה, אלה שזה דבר משותף לכל הפלך שוק זה. בדיוק גם בגלל זה לפני כשני עשורים נולד פיתוח של תוכנות צד ג' כמו OpenWRT לסבוניות ביתיות שונות שהתוכנות יצרן שלהן הן מתחת לכל ביקורת.
ואפילו ל TP-LINK עוד לפני שנים היו סבוניות בגרוש וחצי, כמו C7 למשל ולפני יותר מעשור כמו tl-wdr4300, שאחרי שהיו מתקינים עליהם את תוכנה צד ג' מתאימה היו מקבלים מכשיר שעובד בצורה סבירה ויציבה לגמרי ביחס למחירו ולמה שניתן לצפות מסבונייה מסוג זה ולמהירות חיבור שהייתה נפוצה אז ללקוח ביתי כאן.
ואם כבר אתה משום מה נזכרת בפורטינט, אז גם לפורטינט יש סדרה שלמה של סבוניות מצ'וקמקות עם רמת ביצועים עלובים, שדוחפים אותן ללקוחות SMB\SOHO. ואם סבונייה כזו של TP-LINK מתומחרת פחות מ 100$, אז את הסבוניות של פורטינט מנסים למכור גם הרבה יותר מ 1000$ וגם הרבה מעבר לכך....