החלפת מחשב נייד

קונפיגורציות מחשב לגיימינג, אביזרים, כרטיסי מסך רלוונטיים וכו'
שלח תגובה
lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אוקיי חברים,

יצא מצב כזה שהמחשב נייד של אבא שלי שווק חיים והוא הציע לי לרכוש את שלי ושאני אקנה לי אחד חדש .

בערך אקבל עליו מחירון (🤣) שהוא קצת פחות מ3000 שקל ואקנה מחשב בערך באותו טווח(ברור לי שאצטרך טיפה להוסיף).

ידוע לי שאצטרך לוותר על המעבד I7 שיש לי לטובת I5 עם כרטיס מסך סביר(אפרסם את המפרט הנוכחי שלי בהמשך הפוסט).

אני מייעד את המחשב לגיימינג קל אם אפשר לקרוא לזה ככה בעיקר מחשב נייד שיוכל להריץ את סדרת משחקי הפיפא למיניהם לעתיד ושאוכל לחבר אותו לטלוויזיה ולשחק דרכה.

זה המפרט הנוכחי של(כמו שניתן לראות מעבד יחסית אחלה ועל הפנים של כרטיס מסך) :
http://www.uploads.co.il/uploads/images/69101889.jpg

בתאכלס אין לי בעיה לרכוש דרך אמאזון מתוך הבנה שהדילים שם משתלמים יותר כי אני גם ככה מקליד הקלדה עיוורת והאחריות והשירות של אמאזון גוברת על כל אחריות ושירות ממוצע שאקבל בארץ העניין הוא שבאמאזון זה לחכות לדילים ואני פחות מתמצא "לדוג " אותם אז חשבתי על כמה אופציות פה בארץ ואשמח לקבל עליהם חוות דעת:

https://tms.co.il/laptops-and-mobile/no ... -51EE213SD

https://ksp.co.il/web/item/254877

אשמח לדעת מה דעתכם עליהם וגם אולי חוות דעת על לפטופים אחרים(אולי אפילו דילים מאמאזון שאני לא מודע אליהם) רלוונטיים?

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

וואו מחשב עם RTX 2050 ועוד במחיר של 3100 ש"ח, מאיפה הפליצו אותו ומעבד דור 11 לא שווה. מבין שתי אלו הGigabyte יותר מומלץ למרות שבמחיר הזה היה אותם גם עם 3060 (הזמנתי כזה לאבא שלי) כנראה שנגמר המלאי לTMS או שרוצים לסיים אותו לפני דור ה4000.
זה גם G5 קצת יותר טוב ממה ששלחת, ואפשר להוריד במחיר קצת עם ההצעות.
https://www.lastprice.co.il/p/100039127 ... ~51EE213SD

רק לברר בדיוק איזה מעבד זה - אמור להיות 12500H.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

17/07/2023 22:37  
Haimbin כתב:
וואו מחשב עם RTX 2050 ועוד במחיר של 3100 ש"ח, מאיפה הפליצו אותו ומעבד דור 11 לא שווה. מבין שתי אלו הGigabyte יותר מומלץ למרות שבמחיר הזה היה אותם גם עם 3060 (הזמנתי כזה לאבא שלי) כנראה שנגמר המלאי לTMS או שרוצים לסיים אותו לפני דור ה4000.
זה גם G5 קצת יותר טוב ממה ששלחת, ואפשר להוריד במחיר קצת עם ההצעות.
https://www.lastprice.co.il/p/100039127 ... ~51EE213SD

רק לברר בדיוק איזה מעבד זה - אמור להיות 12500H.
...
שמתי לב שהם שמו גם את הכרטיס מסך GeForce NVIDIA RTX 3050Ti וגם את Intel Iris Xe לאיזה צורך זה ?
אגב במה הוא טוב יותר ממה ששלחתי יודע להגיד לי במקרה?
אגב אפשר חוות דעת על 12500H בכללי ואיך הוא לעומת המעבד שלי הנוכחי?
אגב שמתי לב שהזיכרון כרטיס מסך הוא 4GB האם זה מספיק?

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

המעבדים של אינטל ברובם מגיעים עם ליבה גרפית מובנית (חוץ מסדרה F וזה בכלל בנייחים), בשבילך זה רק בונוס, שאם במקרה יישרף לך הכרטיס המסך של נוידיה (לא שמעתי על מקרים כאלו בניידים) אתה עדיין תשאר עם תצוגה פועלת וכרטיס מסך כלשהו.

מעבדי H יותר מיועדים לגיימינג ועבודה - לרוב יכולים לעבוד עד 45W כאשר שלך מגיע בגרסא חסכונית יותר של עד 28W באופן כללי אבל תלוי ביצרן אפשר לפתוח אותם ליותר( יותר Watt=יותר כוח עיבוד), לH הזה יש 12 ליבות, דור 12 מגיע בארכיקטורה חדשה ויש קפיצה דיי משמעותית בין דור 11 לדורות 12 ו13, הוא מגיע עם קצת יותר זיכרון Cache, תמיכה בזיכרון מהיר יותר ועוד. אל תתן חשיבות מיוחדת למספרים i7 ו-i5 להטעות אותך. יש מספיק מידע באינטרנט.

ההבדל בין ה3050 לבין ה TI ממש לא גדול, מורגש יותר עם תפעיל Ray tracing. בכל מקרה אתה יכול להביא אותו במחיר זהה ל3050 הרגיל אז למה לא. ה4GB מתחיל להיות קצת בעייתי היום כדי להריץ הכל על HIGH או ULTRA אבל תוכל לשחק משחקים בכיף, במיוחד דברים פשוט כמו פיפא גם לעוד 15 שנה :lol: אבל לקפוץ ל6GB זה אומר שאתה תקפוץ לסדרה 3060 במינימום ולאזור 4 אלף ש"ח אלא אם כן תקנה באילת.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73255
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #5 

בתקציב שאליו אתה מכוון (3K+-) הנייד שמצאת ב TMS הוא הכי טוב שתמצא. אם תגדיל את התקציב לאיזור ה 4+ יהיו אופציות טובות יותר.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

18/07/2023 10:13  
Haimbin כתב:
המעבדים של אינטל ברובם מגיעים עם ליבה גרפית מובנית (חוץ מסדרה F וזה בכלל בנייחים), בשבילך זה רק בונוס, שאם במקרה יישרף לך הכרטיס המסך של נוידיה (לא שמעתי על מקרים כאלו בניידים) אתה עדיין תשאר עם תצוגה פועלת וכרטיס מסך כלשהו.

מעבדי H יותר מיועדים לגיימינג ועבודה - לרוב יכולים לעבוד עד 45W כאשר שלך מגיע בגרסא חסכונית יותר של עד 28W באופן כללי אבל תלוי ביצרן אפשר לפתוח אותם ליותר( יותר Watt=יותר כוח עיבוד), לH הזה יש 12 ליבות, דור 12 מגיע בארכיקטורה חדשה ויש קפיצה דיי משמעותית בין דור 11 לדורות 12 ו13, הוא מגיע עם קצת יותר זיכרון Cache, תמיכה בזיכרון מהיר יותר ועוד. אל תתן חשיבות מיוחדת למספרים i7 ו-i5 להטעות אותך. יש מספיק מידע באינטרנט.

ההבדל בין ה3050 לבין ה TI ממש לא גדול, מורגש יותר עם תפעיל Ray tracing. בכל מקרה אתה יכול להביא אותו במחיר זהה ל3050 הרגיל אז למה לא. ה4GB מתחיל להיות קצת בעייתי היום כדי להריץ הכל על HIGH או ULTRA אבל תוכל לשחק משחקים בכיף, במיוחד דברים פשוט כמו פיפא גם לעוד 15 שנה :lol: אבל לקפוץ ל6GB זה אומר שאתה תקפוץ לסדרה 3060 במינימום ולאזור 4 אלף ש"ח אלא אם כן תקנה באילת.
...
האמתת שלא ממש הצלחתי ממה להבין מה ההבדל בין ה3050 ל3050TI ההפרש בין מה שאני שלחתי למה שאתה שלחת הוא בסביבות ה50 שקל לפני שהתחלתי להתמקח אשמח להסבר :lol:
אגב נחשפתי לדיל הזה באמאזון:
https://zuzu.deals/235393/msi-thin-gf63-12ve-066us/
כמה לדעתך משתלם לי "למתוח" את התקציב עבורו והאם אני צריך אותו בכלל בהתחשב במה שרשמתי?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73255
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #7 

מצטער לאכזב אותך, אבל אם לא עשו השוואה ישירה בין 2 דגמי הניידים הללו - לעולם לא תדע.

בניגוד למחשב שולחני בו המאיץ הגרפי מציג ביצועים די זהים בין יצרן אחד למשנהו (הפרשים זניחים של אחוזים בודדים בין דגם לדגם), במחשבים ניידים יש הבדל תהומי לפעמים בין נייד אחד למשנהו אפילו אצל אותו יצרן. הסיבה? מעטפת תרמית/קירור וצריכת זרם. כל יצרן בכל דגם קובע צריכת זרם שונה ושם קירור שונה שמשפיע באופן דרסטי על הביצועים.

כבר ראיתי מיקרים בהם נייד של יצרן אחד עם קירור טוב יותר ואספקת זרם גבוהה יותר ל GPU נותן תוצאות טובות יותר מנייד אחר עם מאיץ גרפי "חזק" יותר על הנייר.

חפש ביקורות על 2 הניידים, תראה איזו רמת ביצועים מקבלים שם ותחליט בעצמך.

ד"א - ב 4K כבר יש לך אופציות מעניינות מאוד. לדוגמא:

viewtopic.php?f=107&t=384819&hilit=%D7% ... 7%A0%D7%92

viewtopic.php?f=107&t=384315&hilit=%D7% ... 7%A0%D7%92

הנה משהו שאולי שווה לך לצפות בו (שים לב שהוא מציין בפירוש כמה וואט מקבל ה GPU - כפי שציינתי למעלה, קריטי מאוד). ה 3060 ה"ישן" יותר מנצח. למה? לנווידיה הפתרונים:

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@lomit הנה ההבדלים בין 3050 ל3050TI בלפטופים זהים לגמרי ככה שתראה מה ההבדל בין שני המסכים:

אמנם לא ענקיים אבל ההפרש של 50 שקל שווה את זה לדעתי. כמו כן יש להם אופציה של "הצעות" ואני מאמין שתוכל לרדת למצב שההפרש יהיה דווקא לטובתך (כלומר יותר זול מTMS). לקראת 4 אלף יש אופציות מעניינות אבל מה שפרסמו מעלי הראשון לא שווה, והשני לא זמין לקנייה אז תצטרך לחפש אופציות אחרות. מאמזון לחפש רק כשהמוכר עצמו הוא גם אמזון

שלח תגובה

חזור אל “PC גיימינג”