טיפטוף מצינור מבודד של המזגן
יש מזגן בסלון, חחמנו כל הצנרת (גם ניקוז וגם כל מהשהולך ליחידה חיצונית) עובר בתקרה.
שמתי לב שהתחיל לטפטף , ממה שאני מצליח לראות מטפטף מהחלק העתוף בחומר מבודד , אולי מהפרשי טמפרטורות?
מה ניתן לעשות?
טכנאי מזגנים רגיל יצליח לפטור , נכון?
שמתי לב שהתחיל לטפטף , ממה שאני מצליח לראות מטפטף מהחלק העתוף בחומר מבודד , אולי מהפרשי טמפרטורות?
מה ניתן לעשות?
טכנאי מזגנים רגיל יצליח לפטור , נכון?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הטפטוף יכול להיגרם מהתעבות של לחות על צינור הגז הקר.
אפשרות אחרת היא טפטוף מצינור הניקוז.
לא כל כך ברור מהפוסט שלך איפה בדיוק מטפטף. "עובר בתקרה" = חצבו בתוך התקרה? או שזה מעל הנמכת תקרה גבס? יש גישה לראות מה קורה שם?
לא כל כך ברור מהפוסט שלך איפה בדיוק מטפטף. "עובר בתקרה" = חצבו בתוך התקרה? או שזה מעל הנמכת תקרה גבס? יש גישה לראות מה קורה שם?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
הנמכה, לא נראה שזה מצינור של הניקוז אלה ממה שעטוף בחומר מבודד15/07/2023 14:44איינשטיין כתב: הטפטוף יכול להיגרם מהתעבות של לחות על צינור הגז הקר.
לא כל כך ברור מהפוסט שלך איפה בדיוק מטפטף. "עובר בתקרה" = חצבו בתוך התקרה? או שזה מעל הנמכת תקרה גבס? יש גישה לראות מה קורה שם?...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
נראה לי שקודם כל כדאי לבדוק מנין ה"נזילה" בדיוק
בכל מקרה כל טכנאי מזגנים רציני אמור להיות מסוגל להתמודד עם זה
בכל מקרה כל טכנאי מזגנים רציני אמור להיות מסוגל להתמודד עם זה
תיגש ליחידה עצמה (הפנימית), תוריד פלסטיק כיסוי חיצוני בד"כ זה 4\6 ברגם בקצוות,תבדוק ויזואלית הצינור ניקוז בחיבור כנראה משוחרר חלקית וממנו נוזלים מים ומשם לשרוול לכל אורכו, חבל להביא טכנאי 500 שקל במקרה הטוב אם הוא צדיק, במקרה הפחות טוב תשפוך שם אלפייה + על כלום. תפתח תבדוק, משוחרר תשים חבק, אם הצינור רופף תחתוך עם יפנית סנטים מהקצה ותחבר שוב, על הדרך תנקה גם את הפילטרים, סגור כמה ברגים, כל הסיפור הזה לא יותר מ 10 דק'..
אפשרות שניה צינור ניקוז סתום\סתום חלקית, אין למים לאיפה ללכת בחופשיות ולכן זה מתאסף בפנים, תיגש לבחוץ איפה שהוא מוריד מים ותמשוך עם הפה זה אמור לשחרר את הסתימה (עוד דקה1 התעסקות).
אני הייתי עושה את שניהם בלי שום קשר ומסמן וי.
בהצלחה.
אפשרות שניה צינור ניקוז סתום\סתום חלקית, אין למים לאיפה ללכת בחופשיות ולכן זה מתאסף בפנים, תיגש לבחוץ איפה שהוא מוריד מים ותמשוך עם הפה זה אמור לשחרר את הסתימה (עוד דקה1 התעסקות).
אני הייתי עושה את שניהם בלי שום קשר ומסמן וי.
בהצלחה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
כמו שמשה כתב... זו כנראה נזילה שרצה לאורך צינור הניקוז מהיחידה הפנימית. אפשר לטפל בעצמך, ואם אתה לא יכול / לא רוצה - כל טכנאי מזגנים יכול לטפל בזה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
יכול להיות כל מני סיבות,שרק איש מקצוע יכול לזהות בוודאות.
לדוגמה בגלל הסרת קור לא מושלם מגז דחוס במאייד הגז ממשיך לרתוח בצינור "לחץ נמוך" (קוטר גדול יותר משניים שיש בין יחידות) אחרי המאייד.
וכתוצאה מכך הצינור מתחיל "להזיע" ולטפטף.
אז קודם כל היתי מתחיל מניקיון יסודי של יחידה פנימית.
לדוגמה בגלל הסרת קור לא מושלם מגז דחוס במאייד הגז ממשיך לרתוח בצינור "לחץ נמוך" (קוטר גדול יותר משניים שיש בין יחידות) אחרי המאייד.
וכתוצאה מכך הצינור מתחיל "להזיע" ולטפטף.
אז קודם כל היתי מתחיל מניקיון יסודי של יחידה פנימית.