פלקס - שאלות
היי
קראתי קצת ונתקלתי באפליקציה הזאת. רציתי לשאול את מי שמשתמש בה מספר שאלות:
1. האם המחשב שממנו משדרים והטלויזיה/סטרימר שאליו אני רוצה שישודר צריכים להיות באותו אזור? (ועל אותו חיבור אינטרנט).
2. איך הסיפור הזה עובד? האם זה מוריד חלקים מהסרט/תוכנית לסטרימר או ששום דבר לא יורד? אם יורד משהו, כמה מקום במינימום צריך?
1. האם המחשב שממנו משדרים והטלויזיה/סטרימר שאליו אני רוצה שישודר צריכים להיות באותו אזור? (ועל אותו חיבור אינטרנט).
2. איך הסיפור הזה עובד? האם זה מוריד חלקים מהסרט/תוכנית לסטרימר או ששום דבר לא יורד? אם יורד משהו, כמה מקום במינימום צריך?
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מה אתה רוצה בדיוק להשיג?
האם אתה רוצה להקים שרת פלקס בבית וממנו לבצע סטרימינג לטלוויזיות/ציוד אחר?
האם אתה רוצה להקים שרת פלקס בבית וממנו לבצע סטרימינג לטלוויזיות/ציוד אחר?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8133
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
1. פלקס יכול לעבור גם מול קליינטים ברשתות אחרות כמובן שתצטרך לפתוח את האפשרות הזו בשרת + כתובת IP קבועה מהספק ( עד כמה שאפשר ). יש לקחת בחשבון שאיכות הצפיה תלויה ברוחב הפס ובעוצמת המעבד שעליו רץ שרת הפלקס משום שמדובר ב transcoding ( בשונה מ direct play כאשר אתה על אותה רשת )09/07/2023 20:52magshield כתב: היי
2. איך הסיפור הזה עובד? האם זה מוריד חלקים מהסרט/תוכנית לסטרימר או ששום דבר לא יורד? אם יורד משהו, כמה מקום במינימום צריך?...
2. הניגון מתבצע באמצעות הזרמה. המקור שזה בדרך כלל קובץ שהשגת ממקורות שונים, יושב על המחשב בתיקייה ייעודית אותה מנהל שרת הפלקס.
זה יכול להיות על אותו מחשב או על כונן רשת ( NAS ).
המידע מוזרם לנגן כך שאין צורך להוריד את הקובץ משרת הפלקס לנגן. למיטב זכרוני יש אפשרות לשמור עותק על הנגן רק שזה מיותר אלא אם אתה יודע שתהיה ב offline ( למשל טיסה ).
כל ההסבר שלי מתיחס לתוכן שהורדת מכל מיני מקומות או כזה שבצעת לו rip בעצמך. לפלקס יש גם שירות הזרמת תוכן מכל מיני מקורות שאין לי מושג מאיפה הוא מגיע, אבל אני לא מצאתי את זה שימושי.
יש לקחת בחשבון שנגנים שהם לא טלביזיה חכמה, קופסת Android TV או windows, הם לא חינמיים כלומר לא תוכל לצפות באייפד, איפון או טלפון או טאבלט שמותקן עליהם אנדרואיד ( שהוא לא Android TV ) ללא תשלום של כמה שקלים בשנה. השרת עצמו חינמי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
שתי מטרות שונות:09/07/2023 21:05silverbullet כתב: מה אתה רוצה בדיוק להשיג?
האם אתה רוצה להקים שרת פלקס בבית וממנו לבצע סטרימינג לטלוויזיות/ציוד אחר?...
1. עבור פריים וידאו (וכנראה בעתיד עבור נטפליקס) - צפיה בתוכן שנמצא על המכשיר כדי למנוע לאגים בחזרה קדימה ואחורה (מעדיף לראות באנגלית כדי לשפר שפה והרבה פעמים אני לא מספיק לקרוא את כל הכתוביות אז אני מריץ אחורה). במחשב יש אופציה להוריד את התכנים וזה מעולה. בטלויזיה לא.
אני רק לא סגור אם הם מאפשרים להוריד תכנים ב-4k דרך האפליקציה של וינדאוס. נראה לי שהקבצים שוקלים מעט מדי בשביל 4k.
לא מצאתי פתרון לזה. האם פלקס יכול לסייע? (אם כי אני אצטרך למצוא פתרון אחר כי בסטרימר אין מספיק מקום לסרט 4k).
2. צפיה בתכנים שיש לי. כאן אני רוצה בדיוק הפוך שהם לא ירדו בשום צורה לסטרימר / טלויזיה מחשש שאולי אחד מהם מכיל וירוסים.
תודה.09/07/2023 21:23Lior_M כתב: 1. פלקס יכול לעבור גם מול קליינטים ברשתות אחרות כמובן שתצטרך לפתוח את האפשרות הזו בשרת + כתובת IP קבועה מהספק ( עד כמה שאפשר ). יש לקחת בחשבון שאיכות הצפיה תלויה ברוחב הפס ובעוצמת המעבד שעליו רץ שרת הפלקס משום שמדובר ב transcoding ( בשונה מ direct play כאשר אתה על אותה רשת )
2. הניגון מתבצע באמצעות הזרמה. המקור שזה בדרך כלל קובץ שהשגת ממקורות שונים, יושב על המחשב בתיקייה ייעודית אותה מנהל שרת הפלקס.
זה יכול להיות על אותו מחשב או על כונן רשת ( NAS ).
המידע מוזרם לנגן כך שאין צורך להוריד את הקובץ משרת הפלקס לנגן. למיטב זכרוני יש אפשרות לשמור עותק על הנגן רק שזה מיותר אלא אם אתה יודע שתהיה ב offline ( למשל טיסה ).
כל ההסבר שלי מתיחס לתוכן שהורדת מכל מיני מקומות או כזה שבצעת לו rip בעצמך. לפלקס יש גם שירות הזרמת תוכן מכל מיני מקורות שאין לי מושג מאיפה הוא מגיע, אבל אני לא מצאתי את זה שימושי.
יש לקחת בחשבון שנגנים שהם לא טלביזיה חכמה, קופסת Android TV או windows, הם לא חינמיים כלומר לא תוכל לצפות באייפד, איפון או טלפון או טאבלט שמותקן עליהם אנדרואיד ( שהוא לא Android TV ) ללא תשלום של כמה שקלים בשנה. השרת עצמו חינמי....
1. שאלה קטנה. אם המחשב מחובר קווי והסטרימר עם וואי פי, אני גם צריך לדאוג ל-IP קבוע?
עוצמת המעבד - של הסטרימר או של המחשב שעליו יהיו התכנים? יש חשיבות ל-GPU?
2. המידע מוזרם = יורד בחלקים למכשיר? אם כן, כמה מקום צריך?
האם הכרום קאסט הוא אנדרואיד טי וי?
מתוך סקרנות, יש סיבה שחברות הסטרימינג לא מאפשרות להוריד את התכנים לטלויזיה?
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתי מה הקשר לפריים וידיאו ונטפליקס.
בכל מקרה,
לשאלותייך בפוסט האחרון שלך
1. רצוי שתדאג ל-IP קבוע מהמחשב/שרת שמשדר כי בטלוויזיה(ה-Client) אתה מגדיר את אותו ה-IP של המשדר.
2. המידע מוזרם ולא יורד. תחשוב שהיית מוריד לטלוויזיה ג'יגות על גבי ג'יגות? קודם כל הטלוויזיה שלך הייתה צריכה אחסון. אחסון = חומרה נוספת ומן הסתם ייקור עלויות ייצור שבסוף היו מתבטאות בייקור המוצר לצרכן.
נטפליקס כן מאפשרת במנוי הפרימיום שלה להוריד את התכנים. לא יודע לגבי השאר.
אני לא מומחה בעניין, אבל סתם כדי שתקבל מושג, אתאר לך את הטופולוגייה אצלי בבית.
1. יש לי שרת TRUENAS (שרת קבצים) שבו יש פלאגין של PLEX שמשוייך למספר כוננים שיצרתי על השרת עצמו. במצב הזה הקמתי את שרת הסטרימינג.
2. יש לי טלוויזיות (Clients במקרה הזה) שאליהן הסרטים/תוכניות מוזרמות ולא יורדות.
3. למרות שיש לי יכולות L3 ו-FW ברשת עם VLANS, העדפתי שהשרת והטלוויזיות יהיו באותה הרשת וזאת כדי לשפר את ביצועי ההזרמה (אם הן היו ברשתות נפרדות, הייתה לי הנחתה בגלל ה-FW שרץ על מחשב דור רביעי).
בכל מקרה,
לשאלותייך בפוסט האחרון שלך
1. רצוי שתדאג ל-IP קבוע מהמחשב/שרת שמשדר כי בטלוויזיה(ה-Client) אתה מגדיר את אותו ה-IP של המשדר.
2. המידע מוזרם ולא יורד. תחשוב שהיית מוריד לטלוויזיה ג'יגות על גבי ג'יגות? קודם כל הטלוויזיה שלך הייתה צריכה אחסון. אחסון = חומרה נוספת ומן הסתם ייקור עלויות ייצור שבסוף היו מתבטאות בייקור המוצר לצרכן.
נטפליקס כן מאפשרת במנוי הפרימיום שלה להוריד את התכנים. לא יודע לגבי השאר.
אני לא מומחה בעניין, אבל סתם כדי שתקבל מושג, אתאר לך את הטופולוגייה אצלי בבית.
1. יש לי שרת TRUENAS (שרת קבצים) שבו יש פלאגין של PLEX שמשוייך למספר כוננים שיצרתי על השרת עצמו. במצב הזה הקמתי את שרת הסטרימינג.
2. יש לי טלוויזיות (Clients במקרה הזה) שאליהן הסרטים/תוכניות מוזרמות ולא יורדות.
3. למרות שיש לי יכולות L3 ו-FW ברשת עם VLANS, העדפתי שהשרת והטלוויזיות יהיו באותה הרשת וזאת כדי לשפר את ביצועי ההזרמה (אם הן היו ברשתות נפרדות, הייתה לי הנחתה בגלל ה-FW שרץ על מחשב דור רביעי).
תודה
נטפליקס מאפשרת להוריד לטלויזיה?
לשאלתך הראשונה, פריים וידאו מאפשרת להוריד רק למחשב, אז אני מחפש דרך לראות את התוכן כשהוא כבר על המחשב בלי כל הלאגים בעת הרצה קדימה או אחורה.
אם זה מוזרם, אני לא בטוח שזה יעזור.
קראתי לא מעט שמשתמשים רוכשים שרת NAS. מה היתרון של שרת כזה? מקריאה, נראה שאין לו מסך ולכן אתה חייב לעלות את כל הקבצים מהמחשב. למה לא לרכוש עוד SSD למחשב במקום?
נטפליקס מאפשרת להוריד לטלויזיה?
לשאלתך הראשונה, פריים וידאו מאפשרת להוריד רק למחשב, אז אני מחפש דרך לראות את התוכן כשהוא כבר על המחשב בלי כל הלאגים בעת הרצה קדימה או אחורה.
אם זה מוזרם, אני לא בטוח שזה יעזור.
קראתי לא מעט שמשתמשים רוכשים שרת NAS. מה היתרון של שרת כזה? מקריאה, נראה שאין לו מסך ולכן אתה חייב לעלות את כל הקבצים מהמחשב. למה לא לרכוש עוד SSD למחשב במקום?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8133
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
1. למה שכתובת ה ip בתוך הבית תשתנה ? זה מרחב כתובות שלך, תקבע את הכתובת מה DHCP או שתגדיר כתובת סטאטית במחשב.10/07/2023 1:39magshield כתב: תודה.
1. שאלה קטנה. אם המחשב מחובר קווי והסטרימר עם וואי פי, אני גם צריך לדאוג ל-IP קבוע?
עוצמת המעבד - של הסטרימר או של המחשב שעליו יהיו התכנים? יש חשיבות ל-GPU?
2. המידע מוזרם = יורד בחלקים למכשיר? אם כן, כמה מקום צריך?
האם הכרום קאסט הוא אנדרואיד טי וי?
מתוך סקרנות, יש סיבה שחברות הסטרימינג לא מאפשרות להוריד את התכנים לטלויזיה?...
עוצמת המעבד - בשרת עליו רץ הפלקס כי הוא זה שיעשה את ה transcoding. אם אתה בתוך הרשת הביתית אז זה direct play וזה לא דורש משאבים מיוחדים. רק רוחב פס שבכל מקרה לא צריכה להיות לך בעיה בתוך הבית.
2. לא יודע בדיוק איך זה עובד, מידע מוזרם משמעותו שלא יורד כלום לשום מכשיר. זה זרם של נתונים שנשלחים מהשרת לנגן (לפי דרישה של הנגן )
מניח שיש buffer כלשהו אבל הוא לא אמור להיות גדול מכמה שניות.
3. הורדת תכנים - אין שום הגיון להוריד את התכנים לטלביזיה משום שהיא תמיד מחוברת לרשת מה גם שאין לאן להוריד אלא אם חיברת דיסק קשיח חיצוני וגם אז לא בטוח שאתה יכול לכתוב אליו משום שלטלביזיות יש מערכת הפעלה ייעודית וספציפית למשימות שטלביזיה אמורה לעשות.
רוב שירותי הסטרימינג הגדולים מאפשרים להוריד תכנים ( נטפליקס או דיסני ) אבל בשביל לראות אותם אתה חייב להשתמש בממשק שלהם וכדיי להשתמש בו אתה אמור להיות עם מנוי פעיל. כלומר לא תוכל להוריד בזמן X לבטל מנוי ולצפות.
לגבי כרוםקאסט הוא לא אנדרואיד TV הוא google tv רוב הסיכויים שנגן פלקס יעבוד עליו בחינם
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4808
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 771 פעמים
אין שום בעיה עם PLEX על Google TV with Chormcast, עובד מעולה. אני עשיתי plex pass בגלל חיבור של כמה מכשירים, לפעמים ברשתות מחוץ לבית, וזה מאפשר פענוח חומרה שאין בגרסה החינמית.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

לשרת NAS יש יכולות חומרתיות ותוכנתיות טובות יותר מסתם דיסק שאתה מתקין במחשב והופך אותו לדיסק שיעודו הוא רק אחסון קבצים (סרטים ועוד למשל).10/07/2023 10:46magshield כתב: קראתי לא מעט שמשתמשים רוכשים שרת NAS. מה היתרון של שרת כזה? מקריאה, נראה שאין לו מסך ולכן אתה חייב לעלות את כל הקבצים מהמחשב. למה לא לרכוש עוד SSD למחשב במקום?...
התוכנה והחומרה מאפשרים לך לייצר אוטומציות של גיבויים, התקנת תוספים (כדוגמת PLEX למשל) ועוד המון.
עולם שלם מסתתר בכל שרת NAS. אם אתה רוצה להתנסות ובחינם, תוריד TRUENAS, תתקין על מחשב ישן ותראה איך החיים שלך משתפרים
(רצוי שהמחשב יהיה מדורות יחסית מתקדמים ועם דיסקים מהירים כמובן.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אחרי העדכון האחרון הרצתי כבר 4 סדרות ו-2 סרטים בדולבי ויז'ן mkv בצורה חלקה כולל תרגומים, הרצה קדימה ואחורה וכו'. איכות נהדרת.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

דולבי וויז'ן ב-mkv לא תמיד עבד חלק
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

רשום איפה ? אצלי הפלקס מזהה נכון את הפרטים של כל סרט: 4k/hdr;4k;1080p וכנ״ל לגבי האודיו
כשהסרטון פועל, אני יכול להריץ אחורה וקדימה ולראות את באר של ההתקדמות. מופיע לי שם עיגול ורשום HD.28/07/2023 8:49ChinggisKhan כתב: רשום איפה ? אצלי הפלקס מזהה נכון את הפרטים של כל סרט: 4k/hdr;4k;1080p וכנ״ל לגבי האודיו...
עשיתי קצת ניסויים ועכשיו הבנתי שכשהסרטון עובד, בצד ימין מופיע ה-4k.
המעניין שאני בטוח שלא הופיע מקודם. ניסתי להריץ עוד כמה פעמים את אותו סרטון. לפעמים הופיע 4k ולפעמים לא היו רשום כלום. האם יכול להיות שהחיבור לאינטרנט לא מספיק מהיר וזה מוריד את האיכות?
שאלות נוספות - הורדתי כל מיני סרטוני דוגמה. ראיתי שלא קופץ label עם hdr.
כשהפעלתי קבצים עם דולבי ויז'ייון ואטמוס, בחלק קפצה הודעה ובחלק לא.
המעניין שאני בטוח שלא הופיע מקודם. ניסתי להריץ עוד כמה פעמים את אותו סרטון. לפעמים הופיע 4k ולפעמים לא היו רשום כלום. האם יכול להיות שהחיבור לאינטרנט לא מספיק מהיר וזה מוריד את האיכות?
שאלות נוספות - הורדתי כל מיני סרטוני דוגמה. ראיתי שלא קופץ label עם hdr.
כשהפעלתי קבצים עם דולבי ויז'ייון ואטמוס, בחלק קפצה הודעה ובחלק לא.