צלחת של יס מהווה מפגע בטיחותי
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
מתישהו בשנה שעברה הגיע אלינו לבניין טכנאי של יס לטפל בצלחת, ונראה שהוא עשה עבודה רשלנית וניתק את קו ההארקה שלה (במקרה גיליתי את זה לפני כמה ימים כשעליתי לגג מסיבה לא קשורה).
ניסיתי לפנות לשירות שלהם ולבקש שיגיע טכנאי לטפל בבעיה, אבל אני לא לקוח שלהם והם אמרו לי שצריך שאחד השכנים בבניין שהוא לקוח שלהם יפתח את הקריאה - אבל מבדיקה שעשיתי נראה שלא נותרו לקוחות של יס בבניין (בסוף השנה שעברה אחד הדיירים שגר בשכירות עזב והוא כנראה היה הלקוח האחרון שלהם).
בכל מקרה הצלחת כרגע לא בשימוש ומהווה מפגע בטיחותי בגלל שהיא לא מוארקת. איך לדעתכם אפשר לטפל בזה? לדרוש מהם להסיר את הצלחת לגמרי?
ניסיתי לפנות לשירות שלהם ולבקש שיגיע טכנאי לטפל בבעיה, אבל אני לא לקוח שלהם והם אמרו לי שצריך שאחד השכנים בבניין שהוא לקוח שלהם יפתח את הקריאה - אבל מבדיקה שעשיתי נראה שלא נותרו לקוחות של יס בבניין (בסוף השנה שעברה אחד הדיירים שגר בשכירות עזב והוא כנראה היה הלקוח האחרון שלהם).
בכל מקרה הצלחת כרגע לא בשימוש ומהווה מפגע בטיחותי בגלל שהיא לא מוארקת. איך לדעתכם אפשר לטפל בזה? לדרוש מהם להסיר את הצלחת לגמרי?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
למצוא מה לעשות בזמן הפנוי
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אם אין לך איך לתרום לדיון אז עדיף שתשאיר את הדעות הללו שלך לעצמך....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
זה לא כל-כך פשוט, כי עדיין יוצאים משם כבלים שמגיעים לארונות החשמל והתקשורת בבניין ולשקעים בדירות.09/07/2023 10:10benny123 כתב: אם איש לא מחובר אליה פשוט נתק את הזנת הכוח חשמל של הצלחת מהבניין והבעיה נפתרה לא?...
- oferlaor
- מנהל

- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
חיבור הארקה לעמוד צלחת לווין, כמו לתורן אנטנה, זה לא נגד התחשמלות, אלא בכדי להוות מסלול זרימה לאדמה במקרה של פגיעת ברק, וגם לשם הפחתת על רעשי EMI והגנה על ציוד הקצה. אם אתה גר באזור שאין בו סופות ברקים, אז זה לא משנה כלום. אתה יכול גם פשוט לחתוך את כל הכבל המתחבר ל LNB של הצלחת אם אתה לא רגוע...
- oferlaor
- מנהל

בבניין רצוי שיהיה קולט ברקים. אוי ואבוי אם זה מסתמך על ההארכה דרך הצלחת...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
הצלחת של יס, בהקשר זה, גם, אם היא לא מוארקת לא מהווה שום מפגע בטיחותי. יותר מכך אין שום היגיון בלהאריק אותה. את מה שנדרש להאריק זה לא את ה"צלחת", אלה את הסיכוך של הכבל קואקס שיורד ממנה, שאין לו אפילו מגע ישיר "לצלחת" עצמה. וזה גם לא בגלל היבט בטיחותי, אלה בכדי למנוע חדירה של הפרעות אלקטרו מגנטיות לתוכו. ואם אנטנה זו גם לא בשימוש, אז גם אין שום היגיון או צורך בלהאריק את הסיכוך של הכבל.05/07/2023 18:42NegativeIQ כתב: מתישהו בשנה שעברה הגיע אלינו לבניין טכנאי של יס לטפל בצלחת, ונראה שהוא עשה עבודה רשלנית וניתק את קו ההארקה שלה (במקרה גיליתי את זה לפני כמה ימים כשעליתי לגג מסיבה לא קשורה).
בכל מקרה הצלחת כרגע לא בשימוש ומהווה מפגע בטיחותי בגלל שהיא לא מוארקת. איך לדעתכם אפשר לטפל בזה? לדרוש מהם להסיר את הצלחת לגמרי?...
היבט אחר, הוא כליאת ברקים. גם בהקשר זה לא מדובר בהארקה רגילה, אלה במערכת שונה לגמרי. וגם בהיבט זה, יס כלל לא התקינו מערכות כאלה לאנטנות שלהם וזה מסיבה פשוטה ביותר שמערכת זו של כליאת ברקים רלוונטית לאנטנות בקוטר גדול מ 3 מטר. וזה לא המקרה.
כך שאתה יכול להסיר דאגה מלבך, לפחות בהקשר זה.
תקשיב, פשוט תענוג לקרוא את תגובות שלך.14/07/2023 8:36sys_admin כתב: הצלחת של יס, בהקשר זה, גם, אם היא לא מוארקת לא מהווה שום מפגע בטיחותי. יותר מכך אין שום היגיון בלהאריק אותה. את מה שנדרש להאריק זה לא את ה"צלחת", אלה את הסיכוך של הכבל קואקס שיורד ממנה, שאין לו אפילו מגע ישיר "לצלחת" עצמה. וזה גם לא בגלל היבט בטיחותי, אלה בכדי למנוע חדירה של הפרעות אלקטרו מגנטיות לתוכו. ואם אנטנה זו גם לא בשימוש, אז גם אין שום היגיון או צורך בלהאריק את הסיכוך של הכבל.
היבט אחר, הוא כליאת ברקים. גם בהקשר זה לא מדובר בהארקה רגילה, אלה במערכת שונה לגמרי. וגם בהיבט זה, יס כלל לא התקינו מערכות כאלה לאנטנות שלהם וזה מסיבה פשוטה ביותר שמערכת זו של כליאת ברקים רלוונטית לאנטנות בקוטר גדול מ 3 מטר. וזה לא המקרה.
כך שאתה יכול להסיר דאגה מלבך, לפחות בהקשר זה.
...
כול תגובה שאתה כותב מפורטת ובדיוק רב.
הייתי קורא את התגובות שלך עוד הרבה לפני שנרשמתי לאתר.
יש לך ידע מטורף!
יש לך ידע כמעט בכול תחום. כול שרשור שאתה נכנס אליו וכותב תגובה ארוכה או קצרה
ניתן להבחין במהירות שעומד מאחריה אדם בעל ידע עצום!
למרות שמחצית מהתגובות שלך אני כמעט ולא מבין כלום מרמת הידע שלך לפירוט טכני מטורף.
מה שכן ניתן להבין ואף כול אדם בלי שום ידע בשום תחום בחיים
זה שאתה מבין. מבין ברמה מקצועית בהרבה תחומים.
בן כמה אתה ובמה עסקת בעבר ועוסק כיום בחיים?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
מבחינת גיל, אני כבר סופר את העשור הרביעי שלי. ומבחינת העיסוקים, מה שאני עוסק בו זה מכונה בשם מנהל מערכות מידע. תפקיד שבאנגלית מכונה בשם CIO. זה תחום רחב ביותר ומה שהתעסקתי במסגרת זו זה תחומים החל מ RF ומיקרוגל עם התמקדות בין היתר בתכנון של מערכות של שידורי לוויין, בשנות התשעים עוד אנלוגיות ואחרי זה בתקן DVB עם כל הנגזרות שלו, מלוויין, דרך כבלים וקרקעי. גם בתחומים כמו מערכות אל-אופ שונות וכמובן שתחום המרכזי של עיסוק שלי במערכות מידע זה נושאים של תשתיות תקשורת, איבוד נתונים וסייבר. וכל זה גם משיק למה שעסקתי בו גם בשירות הצבאי שלי, שסיימתי אותו כבר לפני כמה שנים, שבתחומים אלה בדרך כלל לא נהוג לפרט עליו יותר מדי.16/07/2023 21:09Gershon99 כתב: תקשיב, פשוט תענוג לקרוא את תגובות שלך.
כול תגובה שאתה כותב מפורטת ובדיוק רב.
הייתי קורא את התגובות שלך עוד הרבה לפני שנרשמתי לאתר.
יש לך ידע מטורף!
יש לך ידע כמעט בכול תחום. כול שרשור שאתה נכנס אליו וכותב תגובה ארוכה או קצרה
ניתן להבחין במהירות שעומד מאחריה אדם בעל ידע עצום!
למרות שמחצית מהתגובות שלך אני כמעט ולא מבין כלום מרמת הידע שלך לפירוט טכני מטורף.
מה שכן ניתן להבין ואף כול אדם בלי שום ידע בשום תחום בחיים
זה שאתה מבין. מבין ברמה מקצועית בהרבה תחומים.
בן כמה אתה ובמה עסקת בעבר ועוסק כיום בחיים?...