כבל הארכה אופטי לנתב
-
IneedNewBox
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום
יש לי נתב של סלקום שמחובר באמצעות כבל אופטי מהקיר. אני מעוניין לשים אותו במקום אחר ולכן מחפש כבל הארכה לסיב אופטי, אבל לא מוצא (בארץ לפחות) כבל מאריך של זכר לנקבה. רק זכר לזכר (לדוגמא https://ksp.co.il/web/item/43503)
האם זה אפשרי בכלל? איזה עוד אפשרויות יש לי? אני יכול לתאם אותו לכבל רשת RJ45 או משהו אחר?
תודה
יש לי נתב של סלקום שמחובר באמצעות כבל אופטי מהקיר. אני מעוניין לשים אותו במקום אחר ולכן מחפש כבל הארכה לסיב אופטי, אבל לא מוצא (בארץ לפחות) כבל מאריך של זכר לנקבה. רק זכר לזכר (לדוגמא https://ksp.co.il/web/item/43503)
האם זה אפשרי בכלל? איזה עוד אפשרויות יש לי? אני יכול לתאם אותו לכבל רשת RJ45 או משהו אחר?
תודה
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אז מה הבעיה להחליף לכבל אחד ארוך יותר במקום לשבור את הראש בלחפש מאריך?
-
IneedNewBox
-
- חבר שרק התחיל

הוא יוצא ממעמקי הקיר ואני לא רואה איך אוכל להחליף אותו.05/07/2023 12:50Borderline1 כתב: אז מה הבעיה להחליף לכבל אחד ארוך יותר במקום לשבור את הראש בלחפש מאריך?...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

אין לך קופסת חיבור? התקנה בדרך כלל כוללת קופסא אליה מתחבר הכבל מבחוץ בשקע פנימי ואליה וממנה מתחבר דרך שקע חיצוני הסיב שיוצא לממיר מאופטי לרשת או ישירות לנתב אם יש לו כניסה אופטית
-
IneedNewBox
-
- חבר שרק התחיל

05/07/2023 13:49Borderline1 כתב: אין לך קופסת חיבור? התקנה בדרך כלל כוללת קופסא אליה מתחבר הכבל מבחוץ בשקע פנימי ואליה וממנה מתחבר דרך שקע חיצוני הסיב שיוצא לממיר מאופטי לרשת או ישירות לנתב אם יש לו כניסה אופטית...
אין קופסא נפרדת, הנתב מחובר ישירות לקיר עם כבל אופטי, ראה תמונות. אולי אני יכול לקנות קופסא כזאת ואז לתאם לכבל רשת או כבל אחר?
-
IneedNewBox
-
- חבר שרק התחיל

בעצם אני יכול לכבות את ה WIFI מהמכשיר הזה, לחבר אליו ראוטר משלי עם כבל רשת, ואז את הראוטר שלי אני יכול לשים במקום אחר, לא? כראוטר משדר הדבר הזה גם ככה לא מספיק חזק.
הפתרון שאני מנסה למצוא זה מיקום אחר לראוטר. אז אם הנתב של סלקום ישמש רק כחיבור לכבל האופטי ולא ישדר, זה יפתור לי את הבעיה. זה אפשרי?
הפתרון שאני מנסה למצוא זה מיקום אחר לראוטר. אז אם הנתב של סלקום ישמש רק כחיבור לכבל האופטי ולא ישדר, זה יפתור לי את הבעיה. זה אפשרי?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

היכן החיבור לקיר למה אתה לא מצלם אותו?
-
IneedNewBox
-
- חבר שרק התחיל

במה זה יעזור הצילום? הכבל הולך לתוך צינור פלסטיק בתוך הקיר....
- Borderline1
- חבר מביא חבר

כי אתה מציין עובדה אומר ראה תמונות אבל התמונות לא מציגות או ממחישות את העובדה לה אתה טוען.
תקנה מחבר נקבה נקבה לסיב אופטי ותחבר זכרים משני הצדדים ויבוא לציון גואל.
אפילו בזאפ מציגים מחבר כזה
אפילו בזאפ מציגים מחבר כזה
-
IneedNewBox
-
- חבר שרק התחיל

הבנתי אותך, אתה מתכוון לזה למשל? מתאם אופטי Toslink (נקבה-נקבה)05/07/2023 20:00Borderline1 כתב: כי אתה מציין עובדה אומר ראה תמונות אבל התמונות לא מציגות או ממחישות את העובדה לה אתה טוען.
אפילו בזאפ מציגים מחבר כזה...
https://direct-israline.co.il/%D7%9E%D7 ... D7%99.html
כי כשאני מסתכל על כבל זכר הוא נראה לי שונה ממה שיש אצלי, אני רוצה לוודא שמדובר באותו סוג כבל. למשל-
https://ksp.co.il/web/item/43504
- Borderline1
- חבר מביא חבר

בלי להסתכל- לא!
toslink זה מחבר אופטי לסאונד בדרך כלל
בזאפ זה מפנה לאתר בחו"ל והמחיר מטורף
חפש בעליארספרס ועם תצרף להזמנה ביותר מ 8 דולר יהיה לך את זה ביד תוך שבועיים
הנה דוגמא - רק דוגמא לא המלצה, לא מכיר המוכר
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $1.95 50%OFF | ONTi 10pcs/lot Fiber Optic Connector Adapter SC/UPC SM Flange Singlemode Simplex SC-SC APC Coupler Special Wholesale to Brazil
https://a.aliexpress.com/_EyhNqDR
toslink זה מחבר אופטי לסאונד בדרך כלל
בזאפ זה מפנה לאתר בחו"ל והמחיר מטורף
חפש בעליארספרס ועם תצרף להזמנה ביותר מ 8 דולר יהיה לך את זה ביד תוך שבועיים
הנה דוגמא - רק דוגמא לא המלצה, לא מכיר המוכר
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $1.95 50%OFF | ONTi 10pcs/lot Fiber Optic Connector Adapter SC/UPC SM Flange Singlemode Simplex SC-SC APC Coupler Special Wholesale to Brazil
https://a.aliexpress.com/_EyhNqDR
- Borderline1
- חבר מביא חבר

לפי הפרסום בעלי הפחתה של 0.2db עד כמה שאפשר לסמוך על הנתונים משם.
מה זה מתאם פסיבי זה אור הוא מעביר אותו מסיב לסיב - זה לא מקביל או דומה לאות אנלוגי
לא
כן - אבל לשתי השאלות האחרונות תלוי איך אתה מגדיר משמעותי
כן, אז מה, אבל מה זה הבדלים? בשירות לקוחות? במחיר? בעוצמת האור של הסיב? בשיטת החיבור?
בקיצור שאלות כלליות לא ברורות לא ממוקדות וכאלו שיש שרשורים שלמים שעסקו בכל מיני היבטים שלהן.
וכאן עדיף שאשתוק
מה זה מתאם פסיבי זה אור הוא מעביר אותו מסיב לסיב - זה לא מקביל או דומה לאות אנלוגי
לא
כן - אבל לשתי השאלות האחרונות תלוי איך אתה מגדיר משמעותי
כן, אז מה, אבל מה זה הבדלים? בשירות לקוחות? במחיר? בעוצמת האור של הסיב? בשיטת החיבור?
בקיצור שאלות כלליות לא ברורות לא ממוקדות וכאלו שיש שרשורים שלמים שעסקו בכל מיני היבטים שלהן.
וכאן עדיף שאשתוק
-
IneedNewBox
-
- חבר שרק התחיל

מה לגבי זה? האם זה אפשרי לחבר ראוטר משלי לזה של בזק ולהשתמש בו בלבד לשידור?05/07/2023 17:06IneedNewBox כתב: בעצם אני יכול לכבות את ה WIFI מהמכשיר הזה, לחבר אליו ראוטר משלי עם כבל רשת, ואז את הראוטר שלי אני יכול לשים במקום אחר, לא? כראוטר משדר הדבר הזה גם ככה לא מספיק חזק.
הפתרון שאני מנסה למצוא זה מיקום אחר לראוטר. אז אם הנתב של סלקום ישמש רק כחיבור לכבל האופטי ולא ישדר, זה יפתור לי את הבעיה. זה אפשרי?...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

הכל אפשרי אבל למה שניים שאפשר אחדת אתה תחיה עם הסרבול הזה, שלכאורה לא נדרש, כי הנתב הקיים מספק את צרכיך, אבל אם זה מה שאתה רוצה, אתה יכול
לגבי האפשרות של חיבור הנתב שלך, אם מחברים נתב לנתב נוצרת תת רשת נוספת, זה מצב לא מומלץ.05/07/2023 12:48IneedNewBox כתב: שלום
תודה...
אפשרות אחת להשתמש בנתב הנוסף שלך רק כנקודת גישה אלחוטית. בשביל זה תצטרך להגדיר בהגדרות שלו כתובת IP סטטית שונה מכתובת הראוטר של סלקום אבל באותה הרשת, למשל אם הסלקום הוא 192.168.1.1 אתה יכול לתת לנתב הנוסף 192.168.1.2. בנוסף לבטל בו את ה DHCP כי אין אפשרות לשני שרתי חלוקת כתובת ברשת אחת, רצוי לבטל בו גם את ה Firewall. ואז לחבר אותו מה LAN שלו אל ה LAN של הסלקום.
ישנם נתבים עם פונקציית הגדרה אוטומטית לפעולה כ AP. לפעמים היא גם מסבה את כניסת ה WAN של הנתב הנוסף ל LAN ואז מרוויחים עוד פורט RJ45 פנוי.
אפשרות שניה היא להשתמש בנתב שלך בלבד. סלקום משתמשת בתשתית GPON, והתקן הקצה ("ONT") חייב לעבור אקטיבציה אצלם מתוך רשימה של דגמים מאושרים. אתה יכול להגדיר את הסלקום כמודם בלבד ("ברידג'"), לחבר מה LAN של הסלקום ל WAN של הנתב שלך ולהתחבר ב PPPoE עם שם המשתמש והסיסמה שלך בספקית, אבל אז בעצם אתה משלם שכירות על הסלקום. אם אתה לא רוצה להשתמש בנתב שלהם כמודם, אתה יכול לקבל מסלקום מתאם מהסיב לאתרנט בהשאלה ללא עלות.
באפשרות השניה אתה צריך לשקול האם הנתב הפרטי שלך מספיק חזק עבור החבילה שלך. לא כל נתב מספיק עבור מהירות 1000 מגה בשניה, למשל.
בהצלחה.
...
נשמע די חסר משמעות?...
מניסיון עם TOSLink, מתאם יכול לעשות בעיות. שם מדובר בקצבים איטיים בהרבה, אבל גם בטכנולוגיה אחרת.
אז אני לא יודע אם אפשר להשליך מזה משהו לגבי חיבורי תשתית, ומודרניים בהרבה.
06/07/2023 17:36jtk כתב: יש הבדלים משמעותיים בין כבלים לגבי רדיוס עיקול?
יש הבדלים בין סוגי תשתיות הפייבר השונות שבשימוש בארץ?...
רדיוס, נניח, 1 ס"מ הוא לא משמעותי. 5 כן.06/07/2023 20:47Borderline1 כתב: כן - אבל לשתי השאלות האחרונות תלוי איך אתה מגדיר משמעותי
כן, אז מה, אבל מה זה הבדלים? בשירות לקוחות? במחיר? בעוצמת האור של הסיב? בשיטת החיבור?...
לגבי החברות, אני מדבר רק בהקשר הדיון. אם הבדלי טכנולוגיות התשתית משפיעים על עד כמה פשוט/ישים או לא להשתמש בכבלים מאריכים, ומתאמים שאולי צריך בשביל זה.
גם באופטי אפשר לייצר את הסיגנל מחדש.מה זה מתאם פסיבי זה אור הוא מעביר אותו מסיב לסיב - זה לא מקביל או דומה לאות אנלוגי...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

בכל התקנה נורמאלית מתקינים קופסא עם שקע אופטי על הטיח אליו מחברים את הכבל האופטי שמתחבר לממיר או לנתב
אין סיבה להשתמש בכבל מאריך ואין סצנריו בו הוא ידרש כשניתן להשתמש בכבל ארוך יותר מלכתחילה שיתחבר מהשקע לנתב/ממיר מאופטי לדיגיטאלי
אין הבדל בין החברות בסצנריו הבלתי סביר של צורך בכבל "מאריך" שכפי שאמרתי לא נחוץ בכלל כל מה שצריך זה לקנות מתאם שמתאים לסוג החיבורים-תקעים- הרלבנטים שבהם משמשת אותה חברה
אין סיבה להשתמש בכבל מאריך ואין סצנריו בו הוא ידרש כשניתן להשתמש בכבל ארוך יותר מלכתחילה שיתחבר מהשקע לנתב/ממיר מאופטי לדיגיטאלי
אין הבדל בין החברות בסצנריו הבלתי סביר של צורך בכבל "מאריך" שכפי שאמרתי לא נחוץ בכלל כל מה שצריך זה לקנות מתאם שמתאים לסוג החיבורים-תקעים- הרלבנטים שבהם משמשת אותה חברה