nir11 כתב:
אתה מתכוון לחברים הדימיוניים שלי שהם יבואני רכב חשמלי שעושים עכשיו יריד עם מבצעים והנחות? אלה שמטוב ליבם החליטו למכור יותר בזול את המלאי שאין להם בכלל כי כולם כבר הזמינו שנתיים קדימה? לחברים הדימייים האלה אתה מתכוון?
...
אתה אומר משהו, לא נותן הוכחה (ומאוד קל להביא הוכחה אם יש כזאת, אבל אתה לא מביא כי אין) וממשיך בסיפורים לא רלוונטים.
עכשיו אני מבין למה מגיבים כלפיך ללא סבלנות בשרשור של הטסלה וגם כאן.
bonder כתב:
אתה אומר משהו, לא נותן הוכחה (ומאוד קל להביא הוכחה אם יש כזאת, אבל אתה לא מביא כי אין) וממשיך בסיפורים לא רלוונטים.
עכשיו אני מבין למה מגיבים כלפיך ללא סבלנות בשרשור של הטסלה וגם כאן.
...
ויכוח מיותר, זאת עובדה ידועה שיש ירידה בביקושים והזמינות של רכבים היום הרבה יותר גדולה - זמני ההמתנה התקצרו והרבה מכוניות זמינות היום מיידית.
תופעה שהיא לא רק בישראל https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/skmwhhfoh
די נו, זו כבר עובדה ידועה לא מעט זמן
שנה שעברה להזמין רכב בחברת ליסינג לקח לפחות חצי שנה המתנה (לדגמים הלא סופר פופולריים, בחלק זה היה הרבה יותר)
היום יש מלאים מידיים.
הידיעה הזו רק מאששת את מה שמי שמעורה בשוק הרכב ידע כבר לפני שבועות. יש ירידה גדולה (מאוד) בביקוש שמלווה בעלייה במלאים. זה היה המצב לפני שבועיים וזה המצב היום.
יריד הרכב, ואינספור מבצעים והנחות שכל אחד יכול לראות בעיתונות הכתובה וברשת, הם אינדיקצה ברורה לזה. אף אחד לא עושה מבצעים מאלטרואיזים. הכי טוב זה להשוות את זה לתקופה של בדיוק לפני שנה. אפס נקודה אפס מיבצעים. תחזיות אספקה לרכבים רבים - חצי שנה ומעלה. לא היו אז מבצעים, כי היה ביקוש עצום ומלאי אפסי עד שלילי. אלה כוחות השוק, אלה הווקטורים שתמיד פעלו בשוק. זו תקופה מצויינת לקנות רכב, גם חשמלי, אבל פה כאמור פועלים לפחות אצל חלק מהציבור שיקולים נוספים - של הבנה שהטכנולוגיה מתפתחת, ו 600 (למשל) קילומטר כטווח, עלולים להיות בדיחה עצובה בעוד שנה. זה קצת כמו ההחלטה לקנות מחשב חדש, החלטה בכפוף לצריכים, תמיד מומלץ לדחות כמה שאפשר. אינטל מציאה מעבדים כל שנה, אפל מוציאה טלפונים חדשים כל שנה, והטרוף הזה זולג לשוק הרכב שמשנה פנים כמו שלא קרה עשרות שנים. אני לא זוכר שינוי כזה בשוק הרכב, ואני עוקב אחריו ומעורה בו משנות ה80.
הכסף נהיה יקר יותר וזה מראה את הסימנים שלו. מסכים שזה זמן לא רע לקנות רכב, בין אם חשמלי או בנזין - אבל רק דבר אחד, החזון שלך לסוללה דיי מופרך - אני אהיה מאושר לטעות בזה, אבל עד כמה שאני זוכר טכנולוגיית סוללות לא עוקבות לפי "חוק מור", זה עניין הרבה הרבה יותר מסובך.