לראשונה בישראל: יריד מכוניות חשמליות של היבואנים המובילים יערך לקהל הרחב ‎

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #1 

הודעה לעיתונות.

לראשונה יערך תחת קורת גג אחת יריד מכוניות חשמליות, של היבואנים המובילים בישראל.

היריד יערך למשך יומיים, ב -29-30 ביוני, בחניון החיצוני של עופר הקניון הגדול, בפ"ת, במסגרתו יוצגו כל הדגמים המובילים, כולל הטבות מיוחדות, חבילת עסקה עם מימון, ביטוח, עמדת טעינה ונסיעת מבחן במקום בלי צורך בתיאום מראש והכל במקום אחד.

בין המציגים ביריד, המותגים: SKYWELL, EV MOTORS, GEELY, אלדן, EV זוקו, לובינסקי, אפקון, ONE TALDOR, מטרו,

לוי יצחק, בנק דיסקונט, איתוראן, יניר תכנון מערכות, פוני, אודיבה, גריבו, אורה, ביטוח ישיר, EV SEVEN, אלי אביזרים ואוטו-פוינט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

האמת שמעניין כי כל היבואנים של הסיניים סוף סוף יכולים להראות את זה.

נראה לי שזה תקדים מדהים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #3 

1. לפי כלכליסט יש ירידה בביקוש לחשמליות. הטענה היא שהקהל מתחיל להבין שזה תחום חדש שכל הזמן יש בו חידושים טכנולוגיים, ושאולי כדאי לחכות עד שהטכנולוגיה תתפתח.
2. שני המומחים שייעצו ביריד הזה. אני מכיר את עבודתם מקרוב, מזה שנים ארוכות. היעוץ שלהם- פחות הייתי נותן לו משקל, אם הייתי קונה פוטנציאלי.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

19/06/2023 8:20  
nir11 כתב:
1. לפי כלכליסט יש ירידה בביקוש לחשמליות. הטענה היא שהקהל מתחיל להבין שזה תחום חדש שכל הזמן יש בו חידושים טכנולוגיים, ושאולי כדאי לחכות עד שהטכנולוגיה תתפתח.
...
ירידה יחסית למה? כי המכירות של הרכבים החשמלים רק בעליה.
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/hyteymubh
https://www.israelhayom.co.il/auto/article/13511742

לכולם ברור שמטרת היריד היא למכור מכוניות, זה לא מוריד מהרלוונטיות של היריד.
והיועצים שאתה מתייחס אליהם, זה בסדר שאתה לא מייחס אליהם חשיבות, אבל הם הפנים ששאר הקהל בישראל מכיר כאוטוריטות בתחום הרכב - וזה מה שחשוב וישרת את קהל המבקרים ביריד.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1602
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

האם איוניק 6 תוצג שם?

שליחה #5 

אותי מסקרנת רק מכונית אחת. איוניק 6..

האם היא תוצג ביריד?

ג'יימס

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

Re: האם איוניק 6 תוצג שם?

שליחה #6 

19/06/2023 9:39  
JamesStone כתב:
אותי מסקרנת רק מכונית אחת. איוניק 6..

האם היא תוצג ביריד?

ג'יימס
...
רשימת המציגים מוצגת, אז אתה יכול להבין בעצמך.

אם טסלה לא שם, היריד לא רלוונטי :lol:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re:

שליחה #7 

19/06/2023 8:27  
ziv_r כתב:
ירידה יחסית למה? כי המכירות של הרכבים החשמלים רק בעליה.
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/hyteymubh
https://www.israelhayom.co.il/auto/article/13511742

לכולם ברור שמטרת היריד היא למכור מכוניות, זה לא מוריד מהרלוונטיות של היריד.
והיועצים שאתה מתייחס אליהם, זה בסדר שאתה לא מייחס אליהם חשיבות, אבל הם הפנים ששאר הקהל בישראל מכיר כאוטוריטות בתחום הרכב - וזה מה שחשוב וישרת את קהל המבקרים ביריד.
...
קודם כל תודה שאתה מאשר לי לא לייחס להם חשיבות. דעתי האישית, מהיכרות ומעקב של 20 שנה אחרי הפעילות של קורפל, ומעקב בן שנים בודדות אחרי זה של כשיריאן (שבניגוד לקורפל ממש מבין במכוניות וגם יודע לנהוג נהיגה שאינה אדמניסטרטיבית), היא שהשרות שהשניים האלה יתנו לבאי היריד הוא שרות רע. הם בעיקר יכולים לעזור בשיקולי סחירות ("יפניות מחזיקות מחיר, קוריאניות גם, ארופאית לא"). נראה לי לגיטימי הדעה הזו ולשתף את חברי הפורום. אתה לא חושב?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

אני לא עוקב אחרי כתבי רכב במשך שנים כמוך ולכן לא יכול לתת דעה, אבל אני כן יכול לומר שמארגני היריד עשו בשכל שהביאו כתבי רכב שכל כך מזוהים כאוטוריטות בתחום לעזור לבאי היריד.
העיקר שירידות הרכב החשמלי לא בירידה כפי שטענת.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אני לא טענתי את זה ואני לא מחזיק במספרים האלה. אני ציטטתי מכלכליסט בדיוק כמו שאתה השכלת להדגיש. אין לי גישה למידע הזה ולהם יש. אז אני סומך על המומחיות והידענות שלהם. בטח יותר מאשר של שני החברים האלה שהמקצועיות שלהם מזכירה את זו של סקר הפלזמות שאורלי וגיא עשו פעם. לשם האילוסטרציה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

איפה הכתבה של כלכליסט שמזכירה את המידע הזה?

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #11 

19/06/2023 15:50  
ziv_r כתב:
איפה הכתבה של כלכליסט שמזכירה את המידע הזה?
...
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /s1a4mq2dn

היריד הזה הוא הקדמת תרופה למכה שחוששים ממנה יבואני הסיניות לקראת סוף שנה זו.

מעבר לזה, כל ה''טוב'' הסיני הזה לא מחזיק מים מכל בחינה מוטורית מלבד היותו חשמלי (להמונים). אולי מלבד MG4 .
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
רשימת הציוד: B&W 603 S3/Anthem MRX 740/SVS Ultra Center/SVS PB-1000/SVS Ultra Bookshelf/LG OLED 65/Sony UBP-X700

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

@bilbog
מה הקשר בין הכתבה לבין מה שנטען?
להזכירך, נטען שיש ירידה בביקוש לחשמליות.

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

ziv
ביקשת את הקישור. בנוסף, הירידה במכירות היא לא כעת, אלא צפויה בחודשים הקרובים. גם אם הייתה טעות בניסוח, הניתוח של כלכליסט מבחינתי מדויק והגיוני, כתבי הרכב שלהם (חלקם) יוצאי ''אוטו''.
לא צריך להתפס לקטנות, רוח הדברים מלמדת שיש פה לחץ של היבואנים. אין לי טענות אליהם כמובן, אבל לפחות שנבין מה עומד מאחורי זה. כי ''האוטוריטות'' המוטוריות ככה''נ לא יספקו את המידע הזה לקהל...
רשימת הציוד: B&W 603 S3/Anthem MRX 740/SVS Ultra Center/SVS PB-1000/SVS Ultra Bookshelf/LG OLED 65/Sony UBP-X700

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

אני מקווה שאתה מבין שיש הבדל בין טענה כמו ״יש ירידה בביקוש לחשמליות״ (שזה מה שנטען כאן ולא מבוסס על כלום) לבין ״כתבה בכלכליסט מנבאת שתהיה ירידה במכירות״ 🙂

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אמנם לא אני ניסחתי את המשפט, אבל לא מבין את ההתפסות שלך למשפט הזה. מקווה שאתה מבין את רוח הדברים של הכתבה בהקשר של היריד הנ''ל/מבצעים נלווים.
בלי קשר, וודאי ראית שג'ילי בקשיים רציניים. בנוסף, קרא גם:
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /rkoy0zqwh

אחד-ועוד-אחד-ועוד-אחד שווה...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

זה לא קשור להתפסות על דברים, אלא לזה שאנשים אומרים דברים לא נכונים ולא עומדים מאחורי הדברים שלהם, לכן ראוי לתקן.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אני כתבתי בצורה 100% מדוייקת ואף אחד פה אינו סמכות "לתקן" אותי. אין פה שופט שקובע את האמת. אין פה אפילו היתפסות למשהו.
העובדה היא מרגע הקורונה עד לא מזמן, אף אחד לא עשה שום מבצע של כלום, כי היה ביקוש מטורף והצע נמוך עד לא קיים. זו עובדה ואני קורא טיגר על כל מי שוקרא את זה להוכיח שאני טועה. כל מי שחושב שהיריד הזו זו יוזמה אלטרואיסטית לעשות הנחות ולחלק הטבות מתוך טוב לב, הוא תמים ו\ או טועה.
יש פחות ביקוש. יש יותר הצע. חד מש. אפשר לטקן אותי אם אני אומר שבמטר יש 110 סנטימטר. לא כשאני אומר שיש פחות ביקוש והמציאות והחיים עצמם משמשים כהוכחה.
למען הסר ספק, להבנתי כל מה שקורה עם מחירי הטסלות לא קשור לארוע הזה וגם תבלה עצמה לא קשורה.
דוגמה קטנה, ביולי 2022, נציג בכיר בצ'מפיון (בכיר, בכיר מאוד, יש לי שם קשרים), אמר לי שבשום דרך בעולם אני לא יכול לקבל אנייאק בעתיד הנראה לעין. כיום האנייאק היא חלק מימי המכירות של צ'מפיון. טוב לב פתאומי של היבואן? יש פה מישהו עם הסבר אחר?

bonder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #18 

19/06/2023 21:49  
nir11 כתב:
אני כתבתי בצורה 100% מדוייקת ואף אחד פה אינו סמכות "לתקן" אותי. אין פה שופט שקובע את האמת. אין פה אפילו היתפסות למשהו.
העובדה היא מרגע הקורונה עד לא מזמן, אף אחד לא עשה שום מבצע של כלום, כי היה ביקוש מטורף והצע נמוך עד לא קיים. זו עובדה ואני קורא תיגר על כל מי שוקרא את זה להוכיח שאני טועה. כל מי שחושב שהיריד הזו זו יוזמה אלטרואיסטית לעשות הנחות ולחלק הטבות מתוך טוב לב, הוא תמים ו\ או טועה.
יש פחות ביקוש. יש יותר הצע. חד מש. אפשר לתקן אותי אם אני אומר שבמטר יש 110 סנטימטר. לא כשאני אומר שיש פחות ביקוש והמציאות והחיים עצמם משמשים כהוכחה.
למען הסר ספק, להבנתי כל מה שקורה עם מחירי הטסלות לא קשור לארוע הזה וגם טבלה עצמה לא קשורה.
דוגמה קטנה, ביולי 2022, נציג בכיר בצ'מפיון (בכיר, בכיר מאוד, יש לי שם קשרים), אמר לי שבשום דרך בעולם אני לא יכול לקבל אנייאק בעתיד הנראה לעין. כיום האנייאק היא חלק מימי המכירות של צ'מפיון. טוב לב פתאומי של היבואן? יש פה מישהו עם הסבר אחר?
...
אבל הוא באמת צודק, אמרת משהו שאין לו בסיס.
הכי פשוט היה בשבילך להביא קישור שתומך במה שאמרת, במקום זה אתה מספר לנו על החברים הדימיונים שלך :lol:

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #19 

19/06/2023 16:44  
bilbog כתב:
אמנם לא אני ניסחתי את המשפט, אבל לא מבין את ההתפסות שלך למשפט הזה. מקווה שאתה מבין את רוח הדברים של הכתבה בהקשר של היריד הנ''ל/מבצעים נלווים.
בלי קשר, וודאי ראית שג'ילי בקשיים רציניים. בנוסף, קרא גם:
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /rkoy0zqwh

אחד-ועוד-אחד-ועוד-אחד שווה...
...
ג'ילי דווקא ממש לא בבעיות, התכוונת אולי לaiways שיכולים לפשוט רגל בקרוב. לקבוצת ג'ילי יש המון חברות (כמו וולו/סמארט ועוד מותגים שלהם שהם מרימים). עניין החמרת התקינה זה מבורך אבל נראה שנעשה לא בתהליך מסודר אלא ייפול לידי קומבינות ושחיתות, חבל.

נראה לי הפגיעה במכירות היא אצלם כולם בגלל מצב הכלכלה, כמו כן צפויים להגיע עוד השנה המון דגמים אחרים ככה שהתחרות מתחממת. אולי המכירה זה כדי לתפוס את מה שנשאר בשוק לפני תחרות קשה מידי או רוויה מסויימת.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

19/06/2023 22:48  
bonder כתב:
אבל הוא באמת צודק, אמרת משהו שאין לו בסיס.
הכי פשוט היה בשבילך להביא קישור שתומך במה שאמרת, במקום זה אתה מספר לנו על החברים הדימיונים שלך :lol:
...
אתה מתכוון לחברים הדימיוניים שלי שהם יבואני רכב חשמלי שעושים עכשיו יריד עם מבצעים והנחות? אלה שמטוב ליבם החליטו למכור יותר בזול את המלאי שאין להם בכלל כי כולם כבר הזמינו שנתיים קדימה? לחברים הדימייים האלה אתה מתכוון?

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”