אם שאיפה לצדק היא נאיביות בעיניך, אותי זה מעציב.26/06/2023 10:53ChinggisKhan כתב: לא רוצה להעליב, אבל מי שחושב שבית המשפט עושה צודק הוא קצת נאיבי......
בהקשר הזה, אני גאה להיות נאיבי ולשאוף למשפט צדק.
ג'יימס

אם שאיפה לצדק היא נאיביות בעיניך, אותי זה מעציב.26/06/2023 10:53ChinggisKhan כתב: לא רוצה להעליב, אבל מי שחושב שבית המשפט עושה צודק הוא קצת נאיבי......

זה אכן נאיבי כי קודם כל זה המצב במציאות.26/06/2023 11:44JamesStone כתב: אם שאיפה לצדק היא נאיביות בעיניך, אותי זה מעציב.
בהקשר הזה, אני גאה להיות נאיבי ולשאוף למשפט צדק.
ג'יימס...
כל מקום יכול להיות מסוכן וכל צומת פסטורלית יכולה להיות סכנת חיים אם הנהג שמגיח מהצד לא עצר בעצור.26/06/2023 14:51gildmor כתב: זה אכן נאיבי כי קודם כל זה המצב במציאות.
צדק זה אם היית עובר על מהירות ושוטר היה נדרש להוכיח שבפועל אכף במקום שמהירות גבוה מהווה סיכון ממשי. אבל החוק הוא פשוט, חרגת שילמת. אין שום קשר לצדק וברוב המקרים גם לא לסיכון. בטח אין פרופורציה בין חומרת העבירה לעונש או נסיון לתפוס את העבירות שבאמת מסכנות חיים. חוקי תעבורה הפכו לסוג של מס עקיף למדינה, כפל על כפל על כפל של מס שמשלמים על הזכות להחזיק רכב.
כל הזמן מדברים על מחסור בשוטרים...היה אפשר להסב את רוב השוטרים במחלקת תנועה לתחומים מועילים יותר במשטרה חוץ מלחפש איך לעקוץ אזרחים.
ובלי קשר במשפט בכלל והפלילי בפרט מידת הצדק שמקבלים היא פונקציה של כמות הכסף שמושקע ולא ביחס ישר, ע"ע משפט ביבי ואחרים מוכרים....
זה נכון אבל כן תלוי בנסיבות, אם רואים מישהו שהתקרב בזהירות לצומת והיתה ריקה אבל לא עצר בעצור כי יש ספק שרואים את השלט אז הוא לא באמת סיכן אף אחד ומבחינת צדק לא מגיע לו קנס כמו מישהו אחר שהתקרב במהירות ופשוט מצפצף על עצור\אדום גם כשהם מאוד ברורים.26/06/2023 19:57mrraz111 כתב: כל מקום יכול להיות מסוכן וכל צומת פסטורלית יכולה להיות סכנת חיים אם הנהג שמגיח מהצד לא עצר בעצור....
היום אני חוזר מהעבודה והבחורה מקדימה בסמארט הזערורית לא מפסיקה לכתוב בטלפון שלה26/06/2023 20:10gildmor כתב: זה נכון אבל כן תלוי בנסיבות, אם רואים מישהו שהתקרב בזהירות לצומת והיתה ריקה אבל לא עצר בעצור כי יש ספק שרואים את השלט אז הוא לא באמת סיכן אף אחד ומבחינת צדק לא מגיע לו קנס כמו מישהו אחר שהתקרב במהירות ופשוט מצפצף על עצור\אדום גם כשהם מאוד ברורים....