מזגן אינוורטר עילי, האם ההתנגדות הנחרצת של בעלי המקצוע מוצדקת?

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #21 

@Arie10 מזגן מיצובישי MSZ מסידרה F פועל אצלי מזה 17 שנים, ולא היה צורך להזמין שירות בשבילו עד היום. זהו מזגן חרישי, שמחמם בצורה מעודנת ללא פגיעה קשה ברמת הלחות. בזמנו ב-2006 הייתי בתדהמה בדקות הראשונות, שבהן הוא החל לחמם את החדר, וזו היתה לי הפעם הראשונה לחוות מזגן שמחקה אחד לאחד אופי של רדיאטור איטלקי. מאותה שנה החלטתי להיפטר מהרדיאטור, גם סתם תפס מקום על הריצפה, וגם הכתיב הוצאות חשמל גבוהות לחימום.

מיצובישי מסידרה בסיסית BT עולה כ-517 יורו באיטליה. דגם מסידרת הפרמיום L (המחליף של סידרה F ) עולה 1500 יורו. מיצובישי מייצרת סידרות בכל מיני רמות לאותה תפוקה נומינלית עם יעילויות עונתיות שונות.

מסכים שיש בעיה במבחר של מיצובישי אלקטריק בארץ, אבל מי באמת אשם? המדינה! היא עיכבה את החלק שלה בהסכם קיגאלי 4 שנים, וזאת מכיוון שהפקידות המקצועית והדרג הפוליטי הסתכסכו, האחד זורק על השני כמו פינג פונג אחריות על נושא אסדרת העיסוק בגז R32. בגלל העיכוב שמתמשך עד היום אקון טק לא יכלו - ועדיין לא יכולים - לייבא לכאן סידרות בסיסיות שמזגן קטן 8500BTU הכלול בהן מתחיל מ-2000 ₪, מחיר שמקובל כמו באירופה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #22 

את מי מעניין כמה עולה באיטליה ?
הבחור כאן התבקש לשלם 6500 ש"ח על מזגן 1 כ"ס. גם אם הוא רוקד ומכין קפה אין שום סיבה לקנות אותו.

אתה מספר על סיפור של מזגן בן 17 שנים ללא תיקון. האם זו סטטיסטיקה ?
להורי היה מיני מרכזי של תדיראן גם כן כ 17 שנים. לאחר התקופה הזו הוא "התעייף" והחלפנו באלקטרה מדגם דומה. חשבון החשמל הכללי של הבית פחת בחצי !!! כי המזגן החדש מודרני יותר ויעיל יותר.
לפי דעתי כל מזגן אחרי תקופה כזו (או הרבה פחות) החזיר מזמן את ההשקעה שלו. אבל בוא נראה כמה עלה המזגן של הורי לפני 17 שנה וכמה היה עולה דגם יפני/קוריאני מקביל אינוורטר באותה תקופה ?
לגבי חימום כמו רדיאטור ? אף פעם לא הבנתי את ההגדרה הזו והיה לנו לפני מאה שנה רדיאטור בחדר הילדים. אף פעם לא הרגשתי הבדל של צורת חימום. זו פלצנות לפי דעתי האישית.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #23 

המחיר הוא 6500 כי מדובר על מזגן מסידרה מתקדמת מאוד ויעילה יחסית, אך לא משווקת יותר באירופה מזמן. זהו דגם בעל יחידה חיצונית ששטח החלפת החום שלה גדול באלפי סמ"ר לעומת סידרה GE עם אותה תפוקה נומינלית. הבדל השטח תורם להגדלת זמן עבודה בחימום בין הפשרה להפשרה ולא רק לאפשרות של המדחס לתת תפוקת חימום מקסימלית 19000 במקום 15000 למשל. אני גם יכול לשער ש-6500 הנו מחיר שכולל התקנה ותוספות להתקנה, אלא אם כן פותח השרשור יתקן אותי.

החימום של מזגני מיצובישי MSZ (בכל הסידרות) מיוחד כמו ברדיאטורים עם פגיעה קלה מאוד באחוזי הלחות, היות ומנוע הפאן בדגמי 25/35 יורד ל-150CFM, כך שמדובר על סיחרור אויר איטי מאוד לאחר ייצוב החימום, וגם אם המזגן מוציא תפוקה נומינלית ב-CFM הזה הוא לא מוריד אחוז לחות לערכים נמוכים מידי. אל תחשוב שאין לי שום ניסיון עם מזגני און אוף. היו לי מזגנים כאלו - אלקטרה PX , אלקו WMN , תדיראן R ו-I, כך שאני לא כותב סתם דברים אלא מתוך ניסיון של ממש.
בחדר אחר יש לי גם מזגן אינוורטר מלא של LG, אלא שמנוע הפאן שלו הנו בעל טווח עבודה צר יחסית, מוריד מהירות מפוח לרמה שבה הספיקה גבוהה יותר ב-50%, לכן אי אפשר לקבל אותה איכות חימום מעודנת והוא יותר מייבש לצערי. רדיאטור הוא אחד המכשירים הבודדים לחימום שלא פוגע משמעותית באחוזי הלחות. מזגני אינוורטר עם ספיקה נמוכה מאוד יכולים להחליף אותו בהצלחה. אישית לא חסיד של רדיאטורים בגלל הוצאות החשמל הגבוהות כאמור, תפיסת מקום יקר וגם יצירת ריח מהצבע של הצלעות (ולכן שמחתי גם בהזדמנות הזו להיפרד ממנו).

לגבי האמינות מבחינה סטטיסטית מיצובישי עובד יותר שנים ממותגים סיניים. מיצובישי מעצבת את הכרטיסים עם קירורים טובים. היא גם מרכיבה דפי מעבה לא צפופים מידי במטרה למנוע הצטברות של ליכלוך בין הדפים. כאשר דפי מעבה צפופים מידי הם נסתמים וחוסמים זרימה של אויר, דבר שמקצר את אורך חיי המזגן.

המחירים באירופה צריכים לעניין את כל מי שמודע לכך שהתקינה משתנה, מישראלית מיושנת עם דירוג A לאירופית מתקדמת וטובה בהרבה, שבה יש כמה דירוגי A עם פלוסים. אמורות להגיע סידרות זולות יותר של מיצובישי אלקטריק במחיר שמתחיל ב-2000 ש"ח. אך בינתיים לא ניתן לייבאן, כי יש חסם של חקיקה חסרה לאסדרת העיסוק בגז R32. מיצובישי אלקטריק הפסיקה לייצר מזמן את הדגמים עם גז 410, לכן אי אפשר לקנות בארץ מזגנים שלה עם רמת כניסה במחיר זול.
והנה כל הסידרות שצרכנים בארץ אמורים לקבל אפשרות לרכשן לאחר אישור עבודה עם גז R32
https://climatizzazione.mitsubishielect ... -parete_7/

מיני מרכזי תדיראן R22 הגיע עם COP גרוע מאוד לעומת דגמי מיני מרכזי אלקטרה עם R410, שלגביהם הוכתב COP מינימלי 3.50. לכן החשבון חשמל אצל ההורים שלך ירד. מזגן מיני מרכזי לא היה רלוונטי לדירה שבה אני גר כשבכל חדר יש מזגן עילי קירי, כולל במטבח. אנחנו מאלה שאוהבים יתירות פעולה מובטחת ב-100% באופן כזה שתקלה תהיה נקודתית רק בחדר אחד ולא יהיה לחץ מזה שאין אפילו חדר אחד עם אפשרות לקרר אותו ולישון בו. בכל מקרה המחירים למיני מרכזי מיצובישי היו גבוהים בהרבה משל אלקטרה בזמנו.
כעת הכיוון של ההתקנות הוא יותר עם miniVRF, ופחות ופחות אנשים מזמינים מיני מרכזי, אפילו הקבלנים החליטו לא לרכוש יותר מיני מרכזי אלקטרה / תדיראן אלא VRF 1:1 שזה VRF שמסופק רק עם יחידה מתועלת בודדת לכל הדירה, כך המחיר הופך לזול יותר בעבורם מאשר מיני מרכזי. ידוע שכבר היום אנשים מתבלבלים לחשוב שאם מספקים להם VRF 1:1 שתהיה להם שליטה על טמפ' בכל חדר ולא כך הוא הדבר! נוצר שפע הולך וגדל לפרוייקטים עם miniVRF , וזוהי אחת הסיבות שיהיה קשה להשיג התקנה למזגן בודד בהמשך הזמן, מתקינים עמוסי עבודות ל-VRF כבר כיום דוחים אנשים בטלפון, ולא רוצים לבצע התקנה של מזגן בודד.
נערך לאחרונה על ידי verborn ב 18/06/2023 0:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #24 

יש לי שלושה תדיראן אלפא אינוורטר בחדרי השינה
לדעתי כבר נמצאים בשנה חמישית
עובדים מעולה ובלי שום אחריות (היתה אחריות שלוש שנים ולא חידשתי)
תדיראן.jpg

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”