טבעת לניטור שינה.. (??)
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1601
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
אני "מנטר" את זמני השינה והערות שלי באמצעות טיימר שאני מפעיל ידנית מהסלולרי.
עובד די נחמד, אבל אז נתקלתי במוצר שקרוי Oura ring שמתוארת בכתבה שבקישור.
האם מישהו מכיר את המוצר הזה?
אשמח למידע נוסף,
ג'יימס
אשמח למידע נוסף,
ג'יימס
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אם עובד לך די טוב מה שאתה עושה כרגע, למה לשנות?
מעבר לזה, יש שפע מידע ברשת על ה- Oura Ring.
מעבר לזה, יש שפע מידע ברשת על ה- Oura Ring.
כל שעון חכם של חברה סבירה יעשה עבודה טוב ויתן לך יותר תובנות מסתם טיימר. בכתבה עשו הכללה ששעונים חכמים מגיעים רק ל-65% דיוק, הייתי מתיחס לזה בספקנות כי לא ברור איזה שעונים בדקו ומה בכלל מהווה בסיס ליחוס שהוא 100% דיוק.08/06/2023 18:50JamesStone כתב: אני "מנטר" את זמני השינה והערות שלי באמצעות טיימר שאני מפעיל ידנית מהסלולרי.
אשמח למידע נוסף,
ג'יימס...
לגבי הטבעת, בדיקה קצרה באמאזון מראה שהציון ומספר חוות הדעת לא משהו אז כנראה שהטבעת יקרה מדי ו\או לא נותנת תמורה כספית למחיר.
לטעמי מוצר שהוא באמת טוב כנראה היה נמכר שם יותר ומקבל ציון טוב יותר, כל השאר דיבורים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אגב, אף פעם לא הצלחתי להבין מה יש לעשות עם המידע של ניטור השינה.
מה זה משנה כמה פעמים זזתי בלילה? מה אני יכול לעשות עם זה שנאמר לי שהשינה שלי קלה בין 02:00 ל- 03:00?
וגם הטיפים של האפליקציות האלו תמיד דביליות:
"אל תשתמש במסכים שעתיים לפני השינה"
"אל תאכל ארוחות כבדות לפני השינה"
"שתה הרבה מים"
נראה כמו אוסף הצעות שלא קשורות לכלום.
אולי תאירו את עיני?
מה זה משנה כמה פעמים זזתי בלילה? מה אני יכול לעשות עם זה שנאמר לי שהשינה שלי קלה בין 02:00 ל- 03:00?
"שתה הרבה מים"
אולי תאירו את עיני?

Re:
ההצעות האלה מאוד כלליות ובפני עצמן לא עוזרות במיוחד.09/06/2023 17:25ziv_r כתב: אגב, אף פעם לא הצלחתי להבין מה יש לעשות עם המידע של ניטור השינה.
"שתה הרבה מים"
אולי תאירו את עיני?
...
אבל המדדים של זמן שינה כולל, איך מתחלק קל\כבד\REM ואז אפשר לראות אם יש הקבלה למצבים שקמים לא טוב בבוקר\עייפים במיוחד.
במיוחד אם בת\בן הזוג מתלונן על רעשים חריגים שהיו
נתנו דוגמאות בכתבה, אלכוהול לא משפיע אותו דבר על כולם וגם לא ארוחה כבדה או סוגי אוכל מסויימים וככה אפשר כן לדעת אם משהו ספציפי שעשית כן מקלקל א ומשפר לך את שנת הלילה.
מאפשר לבצע "כיוונון" עצמי של איכות השינה ולא סתם לנסות עצות כלליות שאולי לא רלוונטיות לך בלי לדעת אם ואיך הן משפיעות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כיצד יעזור לי לדעת את החלוקה של שינה קלה, בינונית, כבדה? הרי זה לא משהו שאני יכול לשנות.
יהיה מאוד קשה לבודד משתנה אחד ולדעת כיצד הוא משפיע על השינה. אם נגיד שתיתי אלכוהול לפני השינה ולמחרת האפליקציה הראתה שישנתי לא טוב, אי אפשר יהיה להצביע בצורה חד ערכית על האלכוהול, כי כנראה האלכוהול נצרך באירוע יחד גם עם ארוחה כבדה והתחלת השינה בשעה מאוחרת מהרגיל.
יהיה מאוד קשה לבודד משתנה אחד ולדעת כיצד הוא משפיע על השינה. אם נגיד שתיתי אלכוהול לפני השינה ולמחרת האפליקציה הראתה שישנתי לא טוב, אי אפשר יהיה להצביע בצורה חד ערכית על האלכוהול, כי כנראה האלכוהול נצרך באירוע יחד גם עם ארוחה כבדה והתחלת השינה בשעה מאוחרת מהרגיל.
Re:
קודם כל בשביל לבסס מה המצב הרגיל אצלך וכן אפשר לשנות כתלות בגורמים שונים שמשפיעים.09/06/2023 17:43ziv_r כתב: כיצד יעזור לי לדעת את החלוקה של שינה קלה, בינונית, כבדה? הרי זה לא משהו שאני יכול לשנות.
יהיה מאוד קשה לבודד משתנה אחד ולדעת כיצד הוא משפיע על השינה. אם נגיד שתיתי אלכוהול לפני השינה ולמחרת האפליקציה הראתה שישנתי לא טוב, אי אפשר יהיה להצביע בצורה חד ערכית על האלכוהול, כי כנראה האלכוהול נצרך באירוע יחד גם עם ארוחה כבדה והתחלת השינה בשעה מאוחרת מהרגיל....
ואז אפשר באופן מבוקר פחות או יותר לנסות מה משפיע\משפר, ברור שאי אפשר על סמך יום אחד לדעת מה משפיע בטח שלא בשילוב של כמה גורמים יחד.
הנקודה היא שבסופו של דבר זה עניין מאוד סוביקטיבי וגם יחסי לכל אחד, גם עם שעון אפל חלק מהאפליקציות שואלות את חוות הדעת שלך על השינה על מנת לבסס את הנתונים, נתונים בפני עצמם לא אומרים הכל. אפליקציה לא יכולה לדעת בוודאות שלא ישנת טוב, זה משהו שמרגישים.
אם לדוגמה שינית את שעת השינה ורואים גידול בזמן REM באופן עקבי אז אפשר להניח שזה משפר.
אם אין שום דבר שמפריע או דורש בירור לא באמת חייבים את כל זה.
הטבעת שמתוארת בכתבה קצת מוגזמת בעניין זה שמתימרת לקבוע מה\מתי טוב בהתאם לכללים שהם החליטו שטובים לכולם איכשהו שלא ברור כמה ואיך הם חקרו בדיוק. כשיגיע ליותר מוצרים של יצרנים ידועים יותר אולי יהיה אפשר לסמוך על זה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
https://optimali.co.il/%D7%91%D7%93%D7% ... -watchpat/08/06/2023 18:50JamesStone כתב: אני "מנטר" את זמני השינה והערות שלי באמצעות טיימר שאני מפעיל ידנית מהסלולרי.
אשמח למידע נוסף,
ג'יימס...
אני עובד בחברה המייצרת מוצר זה ויש לנו חלוקת מכשירים לבדיקות ביתיות.
אם זה מעניין אותך, אוכל להפנות אותך למי שמרכזת את זה אצלנו.
בפרטי כמובן.
Re:
בטח שאפשר לשנות, השינה מושפעת מאינספור גורמים הרי, נכון שזה לא משנה שאתה משנה באופן ישיר וכו' ולגבי ללמוד מלילה אחד ברור שלא זו הדרך.09/06/2023 17:43ziv_r כתב: כיצד יעזור לי לדעת את החלוקה של שינה קלה, בינונית, כבדה? הרי זה לא משהו שאני יכול לשנות.
יהיה מאוד קשה לבודד משתנה אחד ולדעת כיצד הוא משפיע על השינה. אם נגיד שתיתי אלכוהול לפני השינה ולמחרת האפליקציה הראתה שישנתי לא טוב, אי אפשר יהיה להצביע בצורה חד ערכית על האלכוהול, כי כנראה האלכוהול נצרך באירוע יחד גם עם ארוחה כבדה והתחלת השינה בשעה מאוחרת מהרגיל....
ולדעת שאתה לא מקבל מספיק שינת דלתא זה דבר חשוב שכדאי לדעת ולהיות ערני אליו כמו שתרצה להיות ערני לגבי לחץ הדם שלך, הדופק בשגרה או כל "דאטא" אחר
ולשאלה עצמה,
אני מאוהב בניטור שינה של השעון שלי, פשוט הערנות לנושא משנה התנהגות הרסנית ואני מוצא את עצמי וותר למשל על "רק עוד פרק" בשביל עוד שינה ושיפור ציון השינה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אין ספק וברור שחשוב לשפר את השינה, לא על זה דיברתי, אלא על איך המדד שמתקבל מהשעון יכול לתת לך Action Item.
אז המדד עצמו אכן לא נותן המון אם אתה לא מחליט לנתח לאורך זמן בשילוב עם יומן אוכל ופעילות גופנית (סתם ממציא, אבל מאז שתיעדתי שבועיים את כל מה שאני אוכל פרויקט 10K של מכון וייצמן (ממליץ מאוד) אני מאמין שהדברים אפשריים) , חוץ מלהדאיג אותך כמובן.
אבל המודעות לכמה מעט מהשינה שלנו היא איכותית זה כשלעצמו מייצר אקשן אייטם גדול של "לישון יותר"... אפקט פסיכולוגי שפשוט לא קורה בלי המדדים האלה שמזכירים לך את מצב השינה העגום שלך.
ואני מניח שאנשים מסויימים מפיקים יותר תועלת וזה מאפשר לעשות ניסויים אבל למי יש כח, עדיף לישון וזהו
אבל המודעות לכמה מעט מהשינה שלנו היא איכותית זה כשלעצמו מייצר אקשן אייטם גדול של "לישון יותר"... אפקט פסיכולוגי שפשוט לא קורה בלי המדדים האלה שמזכירים לך את מצב השינה העגום שלך.
ואני מניח שאנשים מסויימים מפיקים יותר תועלת וזה מאפשר לעשות ניסויים אבל למי יש כח, עדיף לישון וזהו
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

תסביר בבקשה מה אתה מנתח לאורך זמן, כיצד אתה מקשר את זה לאוכל ולתוצאות של השעון על איכות השינה - וכיצד מכל זה אתה מסיק מה לשנות.
אם בסופו של דבר אתה מוריד שעות מסך ויושן יותר, לא צריך שעון בשביל זה
אם בסופו של דבר אתה מוריד שעות מסך ויושן יותר, לא צריך שעון בשביל זה

אני לא מנתח לאורך זמן אז אין לי מה להסביר
רק נתתי הסברים תאוריטיים..דוקמא קונקרטית היא לרשום את שעת הקפה האחרונה כל יום ולשחק איתה ולמצוא אם יש או אין הלימה מול איכות השינה
ואני אכן מוריד שעות מסך וישן יותר ונכון שלא "צריך" שעון בשביל זה אבל כשהשעון נותן ציון לשינה שלך ומפנק אותך בנתוני השינה האמיתיים שלך זה פשוט מייצר מוטיבציה...
(לפעמים המראה עוזרת לנו לראות את עצמנו, לפעמים אנחנו יודעים איך אנחנו נראים בלי מראה)
ואני אכן מוריד שעות מסך וישן יותר ונכון שלא "צריך" שעון בשביל זה אבל כשהשעון נותן ציון לשינה שלך ומפנק אותך בנתוני השינה האמיתיים שלך זה פשוט מייצר מוטיבציה...
(לפעמים המראה עוזרת לנו לראות את עצמנו, לפעמים אנחנו יודעים איך אנחנו נראים בלי מראה)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@שבלול
חשבתי שכן ניתחת לאורך זמן, אבל אני רואה שרשמת "סתם ממציא".
הייתי בטוח שאנשים שמנטרים את השינה שלהם ועוד אומרים שהם אוהבים לנטר, ידעו להסביר כיצד משליכים מהניטור על צעדים אקטיבים לשיפור השינה
חשבתי שכן ניתחת לאורך זמן, אבל אני רואה שרשמת "סתם ממציא".
הייתי בטוח שאנשים שמנטרים את השינה שלהם ועוד אומרים שהם אוהבים לנטר, ידעו להסביר כיצד משליכים מהניטור על צעדים אקטיבים לשיפור השינה