שדרוג yamaha ax-590
שלום לכולם.
לאחרונה רכשתי זוג רמקולים רצפתיים גדולים kappa 100 של חברת אינפיניטי. ההרגשה שהם כבדים מדיי על המגבר הנ'ל, ולכן שקלתי לשדרג.
שוטטתי במרקט פלייס ונתקלתי בכמה מגברים שנראים לי מעניינים, אבל אני כמובן לא מתמצא מעבר לבסיסי.
אלו המגברי שראיתי:
Nad C272 - 1300₪
Nad C270 - 1650₪
Rotal rb 981- 1600₪
Rotel rb 1572 - 1800₪
אם מישהו יכול לחוות את דעתו לגבי אלו, ואו הצעה אחרת, אני מודה לו מראש.
לאחרונה רכשתי זוג רמקולים רצפתיים גדולים kappa 100 של חברת אינפיניטי. ההרגשה שהם כבדים מדיי על המגבר הנ'ל, ולכן שקלתי לשדרג.
שוטטתי במרקט פלייס ונתקלתי בכמה מגברים שנראים לי מעניינים, אבל אני כמובן לא מתמצא מעבר לבסיסי.
אלו המגברי שראיתי:
Nad C272 - 1300₪
Nad C270 - 1650₪
Rotal rb 981- 1600₪
Rotel rb 1572 - 1800₪
אם מישהו יכול לחוות את דעתו לגבי אלו, ואו הצעה אחרת, אני מודה לו מראש.
הימאהה מגבר אינטגרייטד והאחרים מגברי כח בלבד.07/06/2023 23:01ash_did כתב: שלום לכולם.
אלו המגברי שראיתי:
Nad C272 - 1300₪
Nad C270 - 1650₪
Rotal rb 981- 1600₪
Rotel rb 1572 - 1800₪
אם מישהו יכול לחוות את דעתו לגבי אלו, ואו הצעה אחרת, אני מודה לו מראש....
האינפיניטי נצילים למדי (89dB) וליאמהה יש 100 וואט לערוץ ולפחות לפי הנתונים לא אמורה להיות בעיה רצינית אלא אם אתה שומע בווליום גבוה מאוד. מה גורם לך לחשוב שהם גדולים על המגבר?
Jack of some trades, master of none
אני מדבר על הפוטנציאל שלהם. הוא לא מתקשה להוציא מהם עוצמה סבירה, אבל נגמר לו הכוח מעבר לחצי, והסאונד מאבד קצת ניקיון. המלצת הגברה שלהם היא בין 50-400 וואט. חשבתי אוליי מגבר כוח ייתן לי תוצאות טובות יותר גם מבחינת איכות.08/06/2023 10:05Avi_Dagan כתב: הימאהה מגבר אינטגרייטד והאחרים מגברי כח בלבד.
האינפיניטי נצילים למדי (89dB) וליאמהה יש 100 וואט לערוץ ולפחות לפי הנתונים לא אמורה להיות בעיה רצינית אלא אם אתה שומע בווליום גבוה מאוד. מה גורם לך לחשוב שהם גדולים על המגבר?...
יכול להיות. אבל מגבר כח הוא ללא חיבוריות נוספות, הוא רק נטו להגברה. אני חושב שלימאהה אין PRE OUT שאפשר לחבר אליו מגבר כח חיצוני. אולי יש דרכים עקיפות לעשות את זה ומישהו יוכל לכוון אותך.08/06/2023 10:51ash_did כתב: אני מדבר על הפוטנציאל שלהם. הוא לא מתקשה להוציא מהם עוצמה סבירה, אבל נגמר לו הכוח מעבר לחצי, והסאונד מאבד קצת ניקיון. המלצת הגברה שלהם היא בין 50-400 וואט. חשבתי אוליי מגבר כוח ייתן לי תוצאות טובות יותר גם מבחינת איכות....
מבין הדגמים שרשמת, Rotel rb 1572 הוא היותר חזק (נדמה לי 250 וואט לערוץ ב8 אוהם).
יש לו יציאות פרה. אני רוצה בעיקר להבין מי מבין המגברים נחשב איכותי יותר. ושאלה נוספת, מה גבי מגברי PA? האם אפשר לצפות מהם לאיכות או שהם בנויים לכוח בלבד?08/06/2023 11:09Avi_Dagan כתב: יכול להיות. אבל מגבר כח הוא ללא חיבוריות נוספות, הוא רק נטו להגברה. אני חושב שלימאהה אין PRE OUT שאפשר לחבר אליו מגבר כח חיצוני. אולי יש דרכים עקיפות לעשות את זה ומישהו יוכל לכוון אותך.
מבין הדגמים שרשמת, Rotel rb 1572 הוא היותר חזק (נדמה לי 250 וואט לערוץ ב8 אוהם)....
אם כך אז מצויין.08/06/2023 13:09ash_did כתב: יש לו יציאות פרה. אני רוצה בעיקר להבין מי מבין המגברים נחשב איכותי יותר. ושאלה נוספת, מה גבי מגברי PA? האם אפשר לצפות מהם לאיכות או שהם בנויים לכוח בלבד?...
שתי החברות בעלות שם. הNAD נראים לי קלאס AB והרוטל קלאס D (נראה שהוא דגם שעדיין בייצור גם). יש אנשים שאוהבים לעשות הבחנות בסאונד בין שני הסוגים, אבל היום D נחשב בעיני רבים כדרך הנכונה. המוצרים קלים יותר ומתחממים פחות ונדמה לי שגם צורכים פחות חשמל.
בסופו של דבר מטרתו של מגבר כח היא להגביר נטו ולא לתת גוונים לסאונד.
מגברי PA לכאורה יותר מתאימים לצרכים מקצועיים ואולי לא תמיד משקיעים בשמירה על דיסטורשן נמוך. כמובן שיש ויש, כמו בכל דבר.
מקווה שיענה לך מישהו עם הכרות יותר מעמיקה עם המוצרים.
08/06/2023 15:09Avi_Dagan כתב: אם כך אז מצויין.
שתי החברות בעלות שם. הNAD נראים לי קלאס AB והרוטל קלאס D (נראה שהוא דגם שעדיין בייצור גם). יש אנשים שאוהבים לעשות הבחנות בסאונד בין שני הסוגים, אבל היום D נחשב בעיני רבים כדרך הנכונה. המוצרים קלים יותר ומתחממים פחות ונדמה לי שגם צורכים פחות חשמל.
בסופו של דבר מטרתו של מגבר כח היא להגביר נטו ולא לתת גוונים לסאונד.
מגברי PA לכאורה יותר מתאימים לצרכים מקצועיים ואולי לא תמיד משקיעים בשמירה על דיסטורשן נמוך. כמובן שיש ויש, כמו בכל דבר.
מקווה שיענה לך מישהו עם הכרות יותר מעמיקה עם המוצרים....
- YaronShlomo
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- שם מלא: Yaron Shlomo
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
היה לי את הימהה AX590 מחובר לרמקולי של פרדיים שדרגתי ל NAD C272 מאותה סיבה שאתה רוצה לשדרג, השינוי היה משמעותי המגבר הנ"ל נותן תמורה מצויינת לכסף סאונד מצויין והרבה כח.
אם תרצה לשמוע עוד אפשר בפרטי.
הום עברתי לדיגיטלי שדרוג משמעותי מה NAD תכלס זה העתיד.
הום עברתי לדיגיטלי שדרוג משמעותי מה NAD תכלס זה העתיד.
מה זה אומר דיגיטלי? class D או משהו אחר שאין לי בו מושג?11/06/2023 7:56YaronShlomo כתב: היה לי את הימהה AX590 מחובר לרמקולי של פרדיים שדרגתי ל NAD C272 מאותה סיבה שאתה רוצה לשדרג, השינוי היה משמעותי המגבר הנ"ל נותן תמורה מצויינת לכסף סאונד מצויין והרבה כח.
הום עברתי לדיגיטלי שדרוג משמעותי מה NAD תכלס זה העתיד....
אם אתה מכפיל את הוואטים, למשל מ100 ל200, יש תוספת של 3 דיבי בסה"כ. ה100 ל150 אפילו לא זה. בסה"כ זניח.11/06/2023 7:56YaronShlomo כתב: היה לי את הימהה AX590 מחובר לרמקולי של פרדיים שדרגתי ל NAD C272 מאותה סיבה שאתה רוצה לשדרג, השינוי היה משמעותי המגבר הנ"ל נותן תמורה מצויינת לכסף סאונד מצויין והרבה כח.
הום עברתי לדיגיטלי שדרוג משמעותי מה NAD תכלס זה העתיד....
אם בדיגיטלי התכוונת לClass D אז זו לא באמת הגברה דיגיטלית.
אני פשוט העם בעצמי. קריאה ברשת תיתן לך תשובות הרבה יותר מדוייקות ומפורטות ממני (וגם חברים אחרים כאן)....
אתה יכול להשתמש במחשבון:
https://www.omnicalculator.com/physics/db-gain
בעקרון מ100 ל200 זה כפול ווליום אבל זה רק 3 דיבי יותר בפועל. המטרה העיקרית היא שיהיה יותר מרווח (headroom) - פחות דיסטורשן כשאתה מגביר את הווליום משמעותית.
רמקולים בעקרון לוקחים הרבה פחות וואטים ממה שנדמה לנו. פה נכנסים כבר לחישובים של נצילות הרמקול, מרחק מהמאזין וכו'
הנה עוד מחשבון:
http://www.hometheaterengineering.com/s ... lator.html
- alonalfasi
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לפותח השירשור
מה התקציב הכי גבוהה שאתה יכול להציע למציאת מגבר שיתאים לך?
כי אם התקציב יהיה באיזור ה 4k
ומטה יש לי משהו להציע לך
במידה וזה יהיה רלוונטי בוא לפרטי
ושיהיה בהצלחה בכל מקרה
לילה טוב.
מה התקציב הכי גבוהה שאתה יכול להציע למציאת מגבר שיתאים לך?
כי אם התקציב יהיה באיזור ה 4k
ומטה יש לי משהו להציע לך
במידה וזה יהיה רלוונטי בוא לפרטי
ושיהיה בהצלחה בכל מקרה
לילה טוב.
יש ברשותי מגוון פאוורים
פאוורים סוני רוטל אדקום רוקסן
צור קשר
0505686382
פאוורים סוני רוטל אדקום רוקסן
צור קשר
0505686382