פיתרון לחדר ממ״ד שאינו קולט אינטרנט או תקשורת סלולרית?
הי חברייה,
מתגורר בבניין בפתח תקווה, דירה משפחתית ממוצעת עם חדר ממ״ד, ישנן בעיות קליטה קשות בדירה ב-2 היבטים:
1. ה-Wi-FI והקליטה הסלולרית אינן פועלות כלל בממ״ד.
2. הקליטה הסלולרית כמעט ואינה עובדת גם ביתר רחבי הבית (חברת פלאפון).
אני לא יודע איך לפתור זאת וגם לא כל-כך מצליח להבין איך במרכז העיר פתח תקווה, איפה שכבר יש סיבים של כלל החברות ואנטנות של כלל החברות, אני לא מסוגל להשיג שום קליטה בנייד בתוך הבית. מרגיש לי קצת עולם שלישי.
פניתי לפלאפון - חסרי תועלת ואין להם איך לסייע. אציין שזה היה כך גם כאשר הייתי בחברות אחרות לצורך ניסוי, יש בעיה כלשהי באיזור הנ״ל.
אשמח להמלצות ופתרונות.
תודה רבה.
מתגורר בבניין בפתח תקווה, דירה משפחתית ממוצעת עם חדר ממ״ד, ישנן בעיות קליטה קשות בדירה ב-2 היבטים:
1. ה-Wi-FI והקליטה הסלולרית אינן פועלות כלל בממ״ד.
2. הקליטה הסלולרית כמעט ואינה עובדת גם ביתר רחבי הבית (חברת פלאפון).
אני לא יודע איך לפתור זאת וגם לא כל-כך מצליח להבין איך במרכז העיר פתח תקווה, איפה שכבר יש סיבים של כלל החברות ואנטנות של כלל החברות, אני לא מסוגל להשיג שום קליטה בנייד בתוך הבית. מרגיש לי קצת עולם שלישי.
פניתי לפלאפון - חסרי תועלת ואין להם איך לסייע. אציין שזה היה כך גם כאשר הייתי בחברות אחרות לצורך ניסוי, יש בעיה כלשהי באיזור הנ״ל.
אשמח להמלצות ופתרונות.
תודה רבה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לגבי WIFI בממ"ד, מעבירים כבל רשת לממד ומחברים אליו AP.
יש פתרונות כדוגמת מתאם רשת על קו החשמל, אבל זה פתרון בעייתי שלא תמיד עובד.
קליטה סלולארית זה נושא בעייתי. אני מכיר את אותה בעיה באיזור מסויים בצפון רחובות.
קליטה חלשה כשאתה בחוץ. נכנס למבנה והקליטה נעלמת.
ממש לא ברור למה באופן עקבי יש בעיית קליטה קשה באיזור מסויים לכל החברות, וזה לא מטופל.
קליטה סלולארית זה נושא בעייתי. אני מכיר את אותה בעיה באיזור מסויים בצפון רחובות.
ממש לא ברור למה באופן עקבי יש בעיית קליטה קשה באיזור מסויים לכל החברות, וזה לא מטופל.
03/06/2023 21:05Amir64 כתב: לגבי WIFI בממ"ד, מעבירים כבל רשת לממד ומחברים אליו AP.
ממש לא ברור למה באופן עקבי יש בעיית קליטה קשה באיזור מסויים לכל החברות, וזה לא מטופל....
תודות, אך מחפש פיתרון אלחוטי כלשהו, פחות מחבב כבלים ואני גם לא גר לבד, ידרוש השארת דלת פתוחה בכל עת.
לגבי הנושא השני אני מעריך שהתשובה פשוטה כמו לרוב השאלות במדינה הזו - Greed.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
כל פתרון בדמות החלפת נתב לא בטוח שיעבוד אבל כן בטוח שיעלה לך הרבה יותר כסף מאשר לשים כבל עם AP כפי שהציעו לך.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
אין לי אף פעם ציפיות גבוהות מהציוד המסופק ע"י ספקי האינטרט. לגבי הקליטה בממד - הייתי מנסה להשאיל ממישהו ראוטר פרטי, שם אותו בממד ומנסה לראות האם יש קליטה אלחוטית בחדר הסמוך (למשל באמצעות הטלפון). זה ייתן לך אינדיקציה שייתכן שניתן לפתור את בעיית הקליטה עם ציוד אלחוטי כגון מערכת MESH....
כנראה שאתה באיזור בפ"ת של בניה חדשה ואין פיזור אנטנות טוב באיזור עדיין. אני לא חובב גדול של הרעיון, אבל ניתן לרכוש מגבר אות טלפון שאולי ייספק לך פתרון לבעיית התקשורת הסלולרית.יש לשים לב לבחירת תדרים שמתאימה לרשת הסלולרית שאתה מחובר אליה :
https://www.aliexpress.com/item/4000324985989.html
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
1. הכוונה לכבל שעובר בתוך הקירות ולא על הרצפה. אין כמעט ממ״ד היום שאין בו הכנה לתקשורת.03/06/2023 21:24Doli כתב: תודות, אך מחפש פיתרון אלחוטי כלשהו, פחות מחבב כבלים ואני גם לא גר לבד, ידרוש השארת דלת פתוחה בכל עת.
לגבי הנושא השני אני מעריך שהתשובה פשוטה כמו לרוב השאלות במדינה הזו - Greed....
2. דווקא לרוב זה Greed של אנשים/ארגונים שדורשים הרבה כסף על הצבת אנטנה בתחומם או כל מיני אנשים שהולכים עם צמידים מגיני קרינה שמונעים הצבה של אנטנות סלולריות חדשות
- Amir64
-
- גורו

כמו שכבר נשאל - למה דולקת רשת 5GHz אבל לא דולקת רשת 2.4GHz?...
לתדר 5GHz יש הרבה פחות סיכוי לעבור קיר ממ"ד.
תדליק את רשת 2.4, ויש סיכוי שתקלוט משהו בממ"ד
אין לי סיבים, רק ציינתי שאני נפעם מכך שיש פה תשתיות של הכל אך עדיין לא קולטים סלולר.03/06/2023 22:05mrraz111 כתב: לא מכיר את זה אבל למה נורית 2.4 לא דולקת ?
בהנחה שיש לך סיבים כמו שהזכרת בהתחלה אז אתה צריך ראוטר שמתחיל באותיות AX
של חברות טובות כמו asus ותבדוק שיש לו לפחות 4 אנטנות...
2.4 עובד.
שניהם עובדים, רק יצא כך בתמונה.03/06/2023 23:28Amir64 כתב: כמו שכבר נשאל - למה דולקת רשת 5GHz אבל לא דולקת רשת 2.4GHz?
לתדר 5GHz יש הרבה פחות סיכוי לעבור קיר ממ"ד.
תדליק את רשת 2.4, ויש סיכוי שתקלוט משהו בממ"ד...
תתחבר לסיבים עם פרטנר באופציה של ממיר סיב אופטי לרשת (ללא ראוטר), קח חיבור מינימלי03/06/2023 23:47Doli כתב: אין לי סיבים, רק ציינתי שאני נפעם מכך שיש פה תשתיות של הכל אך עדיין לא קולטים סלולר.
2.4 עובד....
תקנה ראוטר כמו שהמלצתי לך
אני בטוח שזה ישפר אצלך את המצב
03/06/2023 22:41ChinggisKhan כתב: 1. הכוונה לכבל שעובר בתוך הקירות ולא על הרצפה. אין כמעט ממ״ד היום שאין בו הכנה לתקשורת.
2. דווקא לרוב זה Greed של אנשים/ארגונים שדורשים הרבה כסף על הצבת אנטנה בתחומם או כל מיני אנשים שהולכים עם צמידים מגיני קרינה שמונעים הצבה של אנטנות סלולריות חדשות...
1. אין לי מושג מה יש פה שרלוונטי, זה בית יחסית ישן, בממ״ד יש לי יציאה של טלפון, אבל כשחיברתי את הראוטר הוא לא עבד כלל.
2. מעניין.
לא מכיר מישהו שיש לו ראוטר פרטי, הראוטר שלנו כאמור לא פועל כלל כשאני מחבר אותו בממ״ד.03/06/2023 22:38Fish72 כתב: אין לי אף פעם ציפיות גבוהות מהציוד המסופק ע"י ספקי האינטרט. לגבי הקליטה בממד - הייתי מנסה להשאיל ממישהו ראוטר פרטי, שם אותו בממד ומנסה לראות האם יש קליטה אלחוטית בחדר הסמוך (למשל באמצעות הטלפון). זה ייתן לך אינדיקציה שייתכן שניתן לפתור את בעיית הקליטה עם ציוד אלחוטי כגון מערכת MESH.
כנראה שאתה באיזור בפ"ת של בניה חדשה ואין פיזור אנטנות טוב באיזור עדיין. אני לא חובב גדול של הרעיון, אבל ניתן לרכוש מגבר אות טלפון שאולי ייספק לך פתרון לבעיית התקשורת הסלולרית.יש לשים לב לבחירת תדרים שמתאימה לרשת הסלולרית שאתה מחובר אליה :
https://www.aliexpress.com/item/4000324985989.html...
דווקא מדובר באיזור מאוד ישן ועמוס לעייפה באנשים ובמשפחות, במרכז.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
אם יש לך שקע טלפון בממד, יש סיכוי טוב שניתן להשחיל במקומו כבל רשת ואם תוכל לחבר את הכבל המושחל לנתב שכבר יש לך, ראשית יהיה לך חיבור רשת בממד.04/06/2023 0:03Doli כתב: 1. אין לי מושג מה יש פה שרלוונטי, זה בית יחסית ישן, בממ״ד יש לי יציאה של טלפון, אבל כשחיברתי את הראוטר הוא לא עבד כלל.
2. מעניין....
במידה ולאחר מכן תרצה כיסוי אלחוטי מעולה בממד, תוכל לחבר אליו כל נתב או נקודת גישה אלחוטית.
- Amir64
-
- גורו

AP שהוצע לך זה מגדיל טווח....
מוסיפים יחידות לפי הצורך, להגדלת טווח הקליטה של הרשת האלחוטית.
אבל אתה צריך שהיחידה שבממ"ד תחובר לנתב שמחוץ לממ"ד בחיבור חוטי.
הבעיה היא לא הטווח, אלא העובדה שקיר בטון של ממ"ד חוסם את מעבר התדר לצידו השני של הקיר, ולכן אין קליטה.
רעיון, מניח שצריך חשמלאי או איש מקצוע כלשהו שייעשה זאת.04/06/2023 1:36Fish72 כתב: אם יש לך שקע טלפון בממד, יש סיכוי טוב שניתן להשחיל במקומו כבל רשת ואם תוכל לחבר את הכבל המושחל לנתב שכבר יש לך, ראשית יהיה לך חיבור רשת בממד.
במידה ולאחר מכן תרצה כיסוי אלחוטי מעולה בממד, תוכל לחבר אליו כל נתב או נקודת גישה אלחוטית....
הבנתי אותך.04/06/2023 1:36Amir64 כתב: AP שהוצע לך זה מגדיל טווח.
מוסיפים יחידות לפי הצורך, להגדלת טווח הקליטה של הרשת האלחוטית.
אבל אתה צריך שהיחידה שבממ"ד תחובר לנתב שמחוץ לממ"ד בחיבור חוטי.
הבעיה היא לא הטווח, אלא העובדה שקיר בטון של ממ"ד חוסם את מעבר התדר לצידו השני של הקיר, ולכן אין קליטה....