מחפש פתרונות טלפוניה לעסק קטן לחסכון בעלויות
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
שלום חברים,
יש לי לקוח עם משרד קטן עם כ-8 מכשירי טלפון כאשר 3 מהם חכמים בתשתית מרכזיית IP קטנה בת כ-4 שנים של בזק (יש לו נתב טלפוניה בצבע תכלת של בזק אם אני לא טועה).
נכון להיום הוא משלם כ-600 ש"ח להחזקת המרכזיה והקווים, אבל הוא לא משתמש בפיצ'רים מתקדמים, אלא רק בהעברת שיחות בין השלוחות ומענה קולי מוקלט.
נראה לי לאור המהפכות בשוק התקשורת, שניתן לקבל היום תשתית דומה בהרבה פחות כסף לחודש, אבל אני לא מוצא יותר מדי מידע באינטרנט בנושא.
אני משער שניתן לספק לו מערכת דומה בחצי המחיר לחודש גם אם הוא מחליף את 3 הטלפונים החכמים ונשאר עם הטלפונים האנלוגים.
אשמח לשמוע ממישהו שהתנסה לאחרונה בנושא האם יש דיל שיכול להיות אטרקטיבי עבור לקוח זה.
תודה מראש
יש לי לקוח עם משרד קטן עם כ-8 מכשירי טלפון כאשר 3 מהם חכמים בתשתית מרכזיית IP קטנה בת כ-4 שנים של בזק (יש לו נתב טלפוניה בצבע תכלת של בזק אם אני לא טועה).
נכון להיום הוא משלם כ-600 ש"ח להחזקת המרכזיה והקווים, אבל הוא לא משתמש בפיצ'רים מתקדמים, אלא רק בהעברת שיחות בין השלוחות ומענה קולי מוקלט.
נראה לי לאור המהפכות בשוק התקשורת, שניתן לקבל היום תשתית דומה בהרבה פחות כסף לחודש, אבל אני לא מוצא יותר מדי מידע באינטרנט בנושא.
אני משער שניתן לספק לו מערכת דומה בחצי המחיר לחודש גם אם הוא מחליף את 3 הטלפונים החכמים ונשאר עם הטלפונים האנלוגים.
אשמח לשמוע ממישהו שהתנסה לאחרונה בנושא האם יש דיל שיכול להיות אטרקטיבי עבור לקוח זה.
תודה מראש
-
Fish72
- חבר מביא חבר

ראשית תודה.22/05/2023 20:24UBS1 כתב: אולי משהו כזה:
https://store.bluebe.net/index.php?rout ... uct_id=113
אבל אני לא ניסיתי אישית......
התקנתי בעבר את הדגם הזה אצל מספר לקוחות וחוץ מאיזה באג מעצבן (דיליי של 3-4 שניות עד ששומעים צלצול בשלוחה). זה דווקא עבד בסדר.
אפילו התקנתי את המערכת אצל הלקוח המדובר לפני שהבן שלו החליט לעבור לבזק......
אולי באמת אשקול להחזיר לו את המערכת הזאת ולהחליף את הטלפונים החכמים בטיפשים.....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
רוב הסיכויים שלפי מה שאתה מתאר, ללקוח זה כרגע אין שום מרכזייה IP כלל, אלה כל מה שיש לו זה בכלל לא מרכזייה, אלה שרות של IP CENTREX בתשלום חודשי.22/05/2023 17:42Fish72 כתב: שלום חברים,
תודה מראש...
הפתרון הכי פשוט ונוח במקום זה, זה מרכזיית IP שאתה יכול להתקין אותה גם לגמרי בחינם על כל חומרה מתאימה, למשל את FREEPBX הפשוטה שמגיעה "מהקופסא" אפילו עם ממשק וובי נוח למתחילים ולחבר לה כל לקוח SIP כשלוחה וכקו נכנס את SIP TRUNK של כל ספק ישראלי, למשל את בזק וכמובן גם לקבל דרכו כמה מספרי DID שתרצה.
כך גם שימוש חודשי יהיה זול בהרבה, גם יהיו שלוחות חכמות מכל סוג, גם ניתן להשתמש באפשרויות מתקדמות החל מתאים קוליים, דרך שליחה של פקס למייל לכל שלוחה בנפרד ועד למנגנון IVR מתקדם, כולל גם בעברית וכל זה על תשתית IP קיימת. דבר זה זמין כבר עוד מתחילת שנות אלפיים ונוח ביותר לשימוש.
כמובן שלחבר היום מרכזייה אנלוגית כפי שהוזכר לפני זה, זה יהיה לא הגיוני בעליל.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אני מבין לחלוטין את ההצעה היעילה והמתקדמת שהצעת.אני פשוט צריך להתחבט עם עצמי האם להשקיע שעות בעקומת הלימוד של FREEPBX ולרכוש חומרה ייעודית (עבור השרת) מאחר ורק בעבר ספקתי פתרונות טלפוניה פשוטים ואני לא עוסק בזה כלל כעת.22/05/2023 21:57sys_admin כתב: רוב הסיכויים שלפי מה שאתה מתאר, ללקוח זה כרגע אין שום מרכזייה IP כלל, אלה כל מה שיש לו זה בכלל לא מרכזייה, אלה שרות של IP CENTREX בתשלום חודשי.
הפתרון הכי פשוט ונוח במקום זה, זה מרכזיית IP שאתה יכול להתקין אותה גם לגמרי בחינם על כל חומרה מתאימה, למשל את FREEPBX
כמובן שלחבר היום מרכזייה אנלוגית כפי שהוזכר לפני זה, זה יהיה לא הגיוני בעליל....
בסופו של דבר זאת תהיה החלטה של הלקוח, כי נניח שהשמשת המרכזיה הקיימת + טיפול בחיווט והגדרות ורכישת 3 טלפונים טיפשים תעלה בסדר גודל של כ-1000 שח שזה בעיקר עבור העבודה, או רכישת מחשב והתקנת והגדרת ה FREEPBX שתעלה בסדר גודל של כ-3000 שח (ובנוסף בטח צריך גם מתאמים להתאמת הטלפונים הטיפשים).
מאחר והצרכים של המשרד כ"כ בסיסיים,וגם מאחר מרכזיית ה PBX כבר קיימת ברשות הלקוח אני נוטה לכוון של להשתמש בה.
בכל מקרה אני מאוד מעריך את המקצועיות הגבוהה שלך ואת תרומתך הרבה לפורום.