רכב היברידי - טווח ומהירות נסיעה על חשמל
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אולי שאלה של rookie בענייני רכב היברידי, חיפשתי לה תשובה, יש המון מידע בהמון אתרים, וכרגיל במקרים כאלה - מרוב עצים לא רואים את היער. אז אולי כאן מישהו מהמנוסים יוכל לענות:
רכב היברידי כגון טויוטה יאריס קרוס (כלומר לא נטען גם מהשקע), אם נוסעים בו למשל כל יום 30 ק"מ כל כיוון, כשרוב הדרך היא בכביש מהיר - כמה אפשר לצפות שהוא יסע על המנוע החשמלי בלבד? יש מרחק שאפשר להניח, או שבמהירות בין עירונית החשמלי בכלל לא ייכנס לפעולה והרכב ייסע רק על בנזין? האם נכון שטווח הנסיעה החשמלי בלבד שלו הוא רק משהו כמו 2 ק"מ, בנסיעה איטית? האם 2 המנועים עובדים (גם) ביחד, או בכל זמן נתון רק אחד מהם? סליחה על הבורות אבל פגשתי במידעים שונים ולעיתים סותרים במקומות שונים. ידוע לי גם ששליצרנים שונים יש מערכות היברידיות שונות בתכנונן ובאיפיוני פעולתן, אז אני מתייחס כאמור לזאת של טויוטה ולא של אחרים.
רכב היברידי כגון טויוטה יאריס קרוס (כלומר לא נטען גם מהשקע), אם נוסעים בו למשל כל יום 30 ק"מ כל כיוון, כשרוב הדרך היא בכביש מהיר - כמה אפשר לצפות שהוא יסע על המנוע החשמלי בלבד? יש מרחק שאפשר להניח, או שבמהירות בין עירונית החשמלי בכלל לא ייכנס לפעולה והרכב ייסע רק על בנזין? האם נכון שטווח הנסיעה החשמלי בלבד שלו הוא רק משהו כמו 2 ק"מ, בנסיעה איטית? האם 2 המנועים עובדים (גם) ביחד, או בכל זמן נתון רק אחד מהם? סליחה על הבורות אבל פגשתי במידעים שונים ולעיתים סותרים במקומות שונים. ידוע לי גם ששליצרנים שונים יש מערכות היברידיות שונות בתכנונן ובאיפיוני פעולתן, אז אני מתייחס כאמור לזאת של טויוטה ולא של אחרים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
בפלאגין יש לפחות סיכוי שתוכל לנסוע על חשמלי בלבד אם רוב הנסיעה שלך גם קצרה וגם לא במהירות גבוהה (נסיעה עירונית קצרה). אבל בהיברידי זה בכלל לא המטרה. המטרה של היברידי זה לייעל את הנסיעה על דלק על ידי טעינה של טווח קצר שעוזר לך בחלק האיטי של הנסיעה שבו המנוע החשמלי יעיל בהרבה. אין מצב שבו תוכל לנסוע רק על חשמלי כי אז לא יהיה מה שיטען אותו... במצב רק של נסיעות קצרות איטיות המנוע יטען את הבטריה ואולי טיפה ינוצל המנוע החשמלי אבל ככה היעילות של כל העסק יהיה נמוך מאוד. הרעיון של היברידי הוא שנסיעה ביעילות של מנוע ice (סביב 80-100 קמש) מופנית לטעינה לאיזור היעילות של המנוע החשמלי (בנסיעה איטית)... התוצאה היא שיפור משמעותי ביעילות המשולבת.
בעיקרון זה לא אמור לעניין אותך כמה יסע על חשמל וכמה לא.
רכב היברידי הוא לא פלאג-אין ולכן אין לו אפשרות לנסוע על חשמל לאורך זמן. זה לא אומר שהיברידי לא יכול לנוע על חשמל גם במהירויות של 120-130 קמ"ש (במישור או ירידה), אבל זה לפרקי זמן קצרים ומאוד תלוי איך אתה לוחץ על דוושת הגז.
לעומת זה בעליות רצופות, קורה שהעזרה מהמנוע החשמלי תגיע לסופה, כשהסוללות יגמרו ושם תחוש בירידה משמעותית בסחיבה של הרכב, שכן ההספק של הרכב כולל בתוכו את הספק שני המנועים גם יחד (בנזין והחשמלי).
מה שאמור לעניין אותך בהיברידי היא צריכת הדלק !
אני יכול לענות לך מנסיון לגבי איוניק וקורולה היברידות, שצריכת הדלק שלהן היא 1:20 וזה מנסיון של 3.5 שנים על איוניק ותקופה לא קצרה גם עם קורולה. אתה ממלא איוניק ב 40 ליטר דלק ונוסע איתה בקלות 800 ק"מ.
למעשה צריכת הדלק של היברידיות דומה מאוד לרכבי דיזל מקבילים ולכן רואים לאחרונה הרבה מאוד מוניות היברידיות.
רכב היברידי הוא לא פלאג-אין ולכן אין לו אפשרות לנסוע על חשמל לאורך זמן. זה לא אומר שהיברידי לא יכול לנוע על חשמל גם במהירויות של 120-130 קמ"ש (במישור או ירידה), אבל זה לפרקי זמן קצרים ומאוד תלוי איך אתה לוחץ על דוושת הגז.
לעומת זה בעליות רצופות, קורה שהעזרה מהמנוע החשמלי תגיע לסופה, כשהסוללות יגמרו ושם תחוש בירידה משמעותית בסחיבה של הרכב, שכן ההספק של הרכב כולל בתוכו את הספק שני המנועים גם יחד (בנזין והחשמלי).
מה שאמור לעניין אותך בהיברידי היא צריכת הדלק !
אני יכול לענות לך מנסיון לגבי איוניק וקורולה היברידות, שצריכת הדלק שלהן היא 1:20 וזה מנסיון של 3.5 שנים על איוניק ותקופה לא קצרה גם עם קורולה. אתה ממלא איוניק ב 40 ליטר דלק ונוסע איתה בקלות 800 ק"מ.
למעשה צריכת הדלק של היברידיות דומה מאוד לרכבי דיזל מקבילים ולכן רואים לאחרונה הרבה מאוד מוניות היברידיות.
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לגבי פלאג-אין - זה ידוע, כפי שכתבתי גם בהודעה שלי. אבל עניין אותי יותר היברידי רגיל. אז אני מבין שכל המכוניות ההיברידיות שנוסעות לידי בשקט על חשמל כשאני הולך ברגל למשל, נוסעות ככה רק קילומטר אחד או שניים. די מדהים כי עושה רושם שהן נוסעות ככה למרחק יותר גדול. בעניין המהירות, כתבת Arie10 שאפשר לנסוע על החשמלי גם 120-130 קמ"ש (גם אם לפרקי זמן מאד קצרים), אבל באחד המקומות קראתי שזה לא אפשרי מעל 50 קמ"ש. לכן נשמע לי קצת משונה. בכל אופן המסקנה שלי היא שרכב כזה מתאים יותר למי שגומא הרבה קילומטראז', כי הוא חוסך יותר ככל שנוסעים יותר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
נעשה סדר
ברוב המקרים גרסה היברידית של רכב תעלה יותר מגרסת הבנזין של אותו רכב, אם קיימת כזו.
הסוללה נטענת מבלימות.
המשמעות של זה היא שרכב היברידי יהיה חסכוני יותר מרכב בנזין מקביל, אם פרופיל הנסיעה הוא בעיקר עירוני, שם יש בלימות (ולכן טעינות), ושם המנוע החשמלי יעיל.
אם פרופיל הנהיגה הוא בעיקר בין עירוני, צריכת הדלק תהיה דומה מאוד לזו של גרסת בנזין מקבילה.
ברוב המקרים גרסה היברידית של רכב תעלה יותר מגרסת הבנזין של אותו רכב, אם קיימת כזו.
הסוללה נטענת מבלימות.
המשמעות של זה היא שרכב היברידי יהיה חסכוני יותר מרכב בנזין מקביל, אם פרופיל הנסיעה הוא בעיקר עירוני, שם יש בלימות (ולכן טעינות), ושם המנוע החשמלי יעיל.
אם פרופיל הנהיגה הוא בעיקר בין עירוני, צריכת הדלק תהיה דומה מאוד לזו של גרסת בנזין מקבילה.
אני נוסע כבר חצי שנה ברכב פלאג אין, 60 קילומטר ביום, חצי מזה במהירות גבוהה. מלאתי עד היום (7000 קילומטר) דלק בדיוק 3 פעמים, וגם זה בגלל נסיעות ארוכות נדירות.19/05/2023 6:21oferlaor כתב: בפלאגין יש לפחות סיכוי שתוכל לנסוע על חשמלי בלבד אם רוב הנסיעה שלך גם קצרה וגם לא במהירות גבוהה (נסיעה עירונית קצרה).שולבת....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אז סתם לצורך העניין, לא עדיף היה לך כבר לקנות רכב חשמלי?
נשמע שעקב נסיעות ארוכות נדירות יחסית לקחת היברידי שדורש טיפולים, ויש לו מנוע וכו', מיותר.
נשמע שעקב נסיעות ארוכות נדירות יחסית לקחת היברידי שדורש טיפולים, ויש לו מנוע וכו', מיותר.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
זה ממש לא מדוייק. מנסיון נסיעה ברכב היברידי (טויוטה) של מעל 9 שנים, צריכת הדלק בנסיעה בכביש מהיר היא אפילו טובה יותר מאשר בנסיעה עירונית.19/05/2023 18:48nir11 כתב: אם פרופיל הנהיגה הוא בעיקר בין עירוני, צריכת הדלק תהיה דומה מאוד לזו של גרסת בנזין מקבילה....
הסיבה היא שבנסיעה בכבישים בין-עירוניים, גם בנסיעה של 120 קמ"ש, עובדים שני המנועים יחד, כל זה כמובן אם השימוש בדוושת התאוצה היא "בעדינות", בלי לחיצות מהירות ופתאומיות להאצות (זה לא רכב ספורט). אפשר להגיע גם ל 1:22 בלי מאמץ.
העיקרון המנחה לנצילות טובה ברכב היברידי היא עדינות בתאוצות ובלימות ארוכות (הטעינה הכי יעילה) וגם בבלימות כאלו לא מופעלים בכלל הבלמים המכאנים. מנסיון שלי עם הרכב ההיברידי במשך 7 שנים לא נדרשה החלפת דיסקים או רפידות אפילו פעם אחת, וזה בטיפולים של מוסך מורשה.
לציין שברכבי טויוטה החדשים האחרונים (הדור האחרון של המערכת ההיברידית) ראיתי את הנצילות אפילו טובה יותר. לדוגמה אם פעם לצאת מרמזור מנוע הבנזין גם נדרש לעבודה, היום היציאה ממצב עצירה גם על חשמל בלבד.
זו שאלה מצויינת. בתקופה שאני הייתי זקוק לרכב, זמינות הרכבים הייתה מאוד מוגבלת, גם ובעיקר של רכסים חשמליים. לרכב שלי חיכיתי 5 חודשים וכל חודש נוסף עלה לי סכום רכב נכבד כי הייתי זקוק לרכב שכור, ומחירי השכרת רכבים לטווח ארוך היו אז מטורפים. לא יודע איך הם היום.19/05/2023 19:09TheCoolest כתב: אז סתם לצורך העניין, לא עדיף היה לך כבר לקנות רכב חשמלי?
נשמע שעקב נסיעות ארוכות נדירות יחסית לקחת היברידי שדורש טיפולים, ויש לו מנוע וכו', מיותר....
האפשרויות אז היו מבחינתי יונדאי איוניק 5, וכמו שאני חושב שכבר כתבתי פה, איש המכירות אמר לי (בתשובה לשאלה אם אני יכול להכנס לרשימת המתנה), שאני אפילו לא יכול לחלום על להכנס לרשימת המתנה. מהסיניות הסתייגתי, וטסלה עבורה לא הייתה וגם היום אינה אופציה, וכמובן לא משקולים כספיים.
חוסר הודאות לגבי חשמליות הוא זה שהכריע. לחכות חצי שנה נוספת, היה עולה לי סכון אדיר והופך את העניין ללא כדאי.
בשורה התחתונה אני מאוד מרוצה מהבחירה שלי. אני זאב בעור של כבש עם הרכב שלי, כמו שאני אוהב.
מה שאתה אומר פשוט לא נשמע הגיוני. סוללה של 1.5 WK יכולה לספר מעט מאוד תמיכה, לאורך מעט מאוד זמן, במהירויות גבוהות, ללא בלימות. בכל המקומות שאני קראתי, נאמר מפורש שבנסיעה בין עירונית העסק הרבה פחות יעיל. האנרגיה צריכה להגיע מאיפשהו. בעיר זה ברור.19/05/2023 19:25jagheadg כתב: זה ממש לא מדוייק. מנסיון נסיעה ברכב היברידי (טויוטה) של מעל 9 שנים, צריכת הדלק בנסיעה בכביש מהיר היא אפילו טובה יותר מאשר בנסיעה עירונית.
הסיבה היא שבנסיעה בכבישים בין-עירוניים, גם בנסיעה של 120 קמ"ש, עובדים שני המנועים יחד, כל זה כמובן אם השימוש בדוושת התאוצה היא "בעדינות", בלי לחיצות מהירות ופתאומיות להאצות (זה לא רכב ספורט). אפשר להגיע גם ל 1:22 בלי מאמץ.
העיקרון המנחה לנצילות טובה ברכב היברידי היא עדינות בתאוצות ובלימות ארוכות (הטעינה הכי יעילה) וגם בבלימות כאלו לא מופעלים בכלל הבלמים המכאנים. מנסיון שלי עם הרכב ההיברידי במשך 7 שנים לא נדרשה החלפת דיסקים או רפידות אפילו פעם אחת, וזה בטיפולים של מוסך מורשה.
לציין שברכבי טויוטה החדשים האחרונים (הדור האחרון של המערכת ההיברידית) ראיתי את הנצילות אפילו טובה יותר. לדוגמה אם פעם לצאת מרמזור מנוע הבנזין גם נדרש לעבודה, היום היציאה ממצב עצירה גם על חשמל בלבד....
אין מכונת נצח. אין אנרגיה יש מעין.
ניר, אפשר לקרוא כל מיני מאמרים, או להקשיב לנסיון מוכח של אנשים.
אני נסעתי על היברידי (3.5 שנים) ביחס של כ 90:10 (לטובת בין-עירוני) וצריכת הדלק היתה באופן כמעט קבוע 1:20
אני מוכרח לציין שאני עדין עם הגז וממעט מאוד ללחוץ חזק.
גם אני בזמנו קראתי תאוריות של בלימה (מרובה בעיר) מביאה לטעינה מואצת של הסוללה ולכן זה אמור להיות הרבה יותר יעיל בעיר...תאוריה לחוד ומציאות לחוד.
אני נסעתי על היברידי (3.5 שנים) ביחס של כ 90:10 (לטובת בין-עירוני) וצריכת הדלק היתה באופן כמעט קבוע 1:20
אני מוכרח לציין שאני עדין עם הגז וממעט מאוד ללחוץ חזק.
גם אני בזמנו קראתי תאוריות של בלימה (מרובה בעיר) מביאה לטעינה מואצת של הסוללה ולכן זה אמור להיות הרבה יותר יעיל בעיר...תאוריה לחוד ומציאות לחוד.
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
2 הסנט שלי
כבעלים של 2 טויוטות הברידיות יאריס ופריוס
מה שאריה אומר זה מדוייק ,כשנוסעים בעדינות הרכב עובר לחשמל מתי שהוא מחליט לבד , כבר תפסתי את הפריוס משייטת ב 120 בחשמל.
הלך לי ביאריס המצבר לפני כשנה ולמשך שבוע הרכב היה בנזין רגיל עד שהוחלפה הסוללה . ההפרש בצריכה של הבנזין היה 5 ק"מ לליטר
עם מצבר 21 ללא מצבר 16
כבעלים של 2 טויוטות הברידיות יאריס ופריוס
מה שאריה אומר זה מדוייק ,כשנוסעים בעדינות הרכב עובר לחשמל מתי שהוא מחליט לבד , כבר תפסתי את הפריוס משייטת ב 120 בחשמל.
הלך לי ביאריס המצבר לפני כשנה ולמשך שבוע הרכב היה בנזין רגיל עד שהוחלפה הסוללה . ההפרש בצריכה של הבנזין היה 5 ק"מ לליטר
עם מצבר 21 ללא מצבר 16
אני מסכם את כל התגובות של בעלי ההיברידיות בדיסוננס קוגניטיבי. אין יש מאין. סוללה של קילווט וחצי לא יכולה לספק לאורך זמן אנרגיה שחוסכת דלק. פשוט לא ייתכן בתאוריה, וגם לא במציאות. סביר יותר להניח שאלה רכבים שננהגים בעיקר בעיר ( כמו אצל רובינו), שם הם בהחלט חוסכים דלק ו 20 קילומטר לליטר הם יעד מאוד הגיוני.
המבחן האמיתי הוא למלא מיכל דלק, לסוע לאילת או למטולה, ואז למלא דלק שוב. לחשב צריכת דלק. לא תגיעו ל20, יותר סביר 1 ל 15 או אולי 1 ל 16. לא יותר.
המבחן האמיתי הוא למלא מיכל דלק, לסוע לאילת או למטולה, ואז למלא דלק שוב. לחשב צריכת דלק. לא תגיעו ל20, יותר סביר 1 ל 15 או אולי 1 ל 16. לא יותר.
סלח לי ניר, אבל אתה עקשן כמו פרד.
מסכמים לך כאן 3 אנשים מנסיונם של שנים בנסיעה, ואצל כולם אותן המסקנות.
אני לא מכיר את התאוריה שעומדת מאחורי כל העסק שם והאמת זה גם לא כל כך מעניין אותי. יש לי פרקטיקה !
אני יודע שנסעתי עד לפני כמה שבועות במשך 3.5 שנים, כל הזמן לפחות 90:10 לטובת הנסיעה מחוץ לעיר ותמיד היתה צריכה של 1:20- בדוק ע"י איפוס הקילומטראז' ומילוי דלק עד הסוף.
יותר מזה אני לא יודע איך למדוד ולהסביר לך.
מסכמים לך כאן 3 אנשים מנסיונם של שנים בנסיעה, ואצל כולם אותן המסקנות.
אני לא מכיר את התאוריה שעומדת מאחורי כל העסק שם והאמת זה גם לא כל כך מעניין אותי. יש לי פרקטיקה !
אני יודע שנסעתי עד לפני כמה שבועות במשך 3.5 שנים, כל הזמן לפחות 90:10 לטובת הנסיעה מחוץ לעיר ותמיד היתה צריכה של 1:20- בדוק ע"י איפוס הקילומטראז' ומילוי דלק עד הסוף.
יותר מזה אני לא יודע איך למדוד ולהסביר לך.
במקרה חזרתי במוצ"ש מאילת עם טויוטה יאריס הברידית. בהלוך בזכות הירידות שטענו את הסוללה והזמן הרב יותר שעבד על מנוע חשמלי בלבד,21/05/2023 15:44nir11 כתב: אני מסכם את כל התגובות של בעלי ההיברידיות בדיסוננס קוגניטיבי. אין יש מאין. סוללה של קילווט וחצי לא יכולה לספק לאורך זמן אנרגיה שחוסכת דלק. פשוט לא ייתכן בתאוריה, וגם לא במציאות. סביר יותר להניח שאלה רכבים שננהגים בעיקר בעיר ( כמו אצל רובינו), שם הם בהחלט חוסכים דלק ו 20 קילומטר לליטר הם יעד מאוד הגיוני.
המבחן האמיתי הוא למלא מיכל דלק, לסוע לאילת או למטולה, ואז למלא דלק שוב. לחשב צריכת דלק. לא תגיעו ל20, יותר סביר 1 ל 15 או אולי 1 ל 16. לא יותר....
צריכת דלק של 26 ק"מ לליטר. בחזור צריכת דלק של 23.5 ק"מ לליטר. מהירות שיוט של 120 קמ"ש, מלבד קטעים שנתקעתי מאחורי רכב איטי.
וגם אותו עקפתי די מהר. בקטעי שיוט עם מגמת ירידה גם ב 120 קמ"ש נסע על חשמלי בלבד. אמנם לא לזמן ארוך, אבל תורם לחסכון בדלק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
ולכן הוא הדגיש: בהלוך 26:1 ובחזור 1:23.5...
אבל זה לא נושא הויכוח, מכיון שניר טוען שבעיר הרכב זולל פחות דלק ובדוגמא שנתן reg11 הוא לא התייחס לזה בכלל.
נסיעה לאילת או חזרה ממנה לא ממחישה ולא קרובה לשום נסיעה עירונית כזו או אחרת.
אילת בגובה פני הים, וגם המרכז בגובה פני הים. מה שעולה, חייב לרדת, באותה מידה בדיוק....
אני לא מוצא שום הסבר הגיוני לצריכות הדלק האלה, בטח ובטח לא ב 120 ששם הצריכה ברכב בנזין גרועה מאוד לעומת נסיעה במהירות 90.
כל מה שאני יכול לומר זה שאין לי הסבר למספרים האלה.
איך מדדת את צריכת הדלק? תצוגה ברכב? זה יודע להציג מידע since start?
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
אני עם רכבי חברה היברידיים כ- 8 שנים. אוריס, נירו וכעת נירו פאלגאין (הפלאגאין לצערי לא משתמש באופציית הטעינה בשל מדיניות חברה).
מעולם לא ירדתי מממוצע של 1:20.
תמהיל נסועה של 70:30 לטובת נסיעה מחוץ לעיר.
מעולם לא ירדתי מממוצע של 1:20.
תמהיל נסועה של 70:30 לטובת נסיעה מחוץ לעיר.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !