רפורמת החשמל
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46328
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
אפשר לבקש דוח צריכה.
ניתן לראות שיש מדידה כל 15 דקות. מה שחסר זה מחשבון אליו אפשר להכניס את דוח הצריכה והוא ימליץ איזה תוכנית תעניק את החסכון הגבוה ביותר לצרכן (5% כל היום, או 15% בשעות היום וכדומה) - זה כל כך מתבקש, שאני לא אתפלא אם זה יקומו מחשבונים מגורמים פרטים.
מתוך האקסל שמקבלים, אפשר ליצר כמובן גרף ולראות את הצריכה ואת נקודות הפיק. הסיבה לפיק הגבוה הזה היא ההטענה של הרכב.
ניתן לראות שיש מדידה כל 15 דקות. מה שחסר זה מחשבון אליו אפשר להכניס את דוח הצריכה והוא ימליץ איזה תוכנית תעניק את החסכון הגבוה ביותר לצרכן (5% כל היום, או 15% בשעות היום וכדומה) - זה כל כך מתבקש, שאני לא אתפלא אם זה יקומו מחשבונים מגורמים פרטים.
מתוך האקסל שמקבלים, אפשר ליצר כמובן גרף ולראות את הצריכה ואת נקודות הפיק. הסיבה לפיק הגבוה הזה היא ההטענה של הרכב.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני בפזגז. צריך לבקש מול נציג בשירות הלקוחות\דואל. מקבלים אחרי מספר שעות את הדוח.
בגלל הדוח ביקשתי לעבור למסלול של 15% הנחה בשעות היום במקום 5% הנחה לאורך כל היום. הנציג היה מאוד שירותי ואפילו הציע להעביר אותי למסלול שביקשתי רטרואקטיבית החל מהחודש הקודם, כמובן שהסכמתי.
בגלל הדוח ביקשתי לעבור למסלול של 15% הנחה בשעות היום במקום 5% הנחה לאורך כל היום. הנציג היה מאוד שירותי ואפילו הציע להעביר אותי למסלול שביקשתי רטרואקטיבית החל מהחודש הקודם, כמובן שהסכמתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78775
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5376 פעמים
לפני חודש ביקשנו לעבור לאלקטרה. מאז שקיבלנו את הניירת וחתמנו - שקט תעשייתי...
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
אני באותו סיפור. חתמתי כבר על כל הניירות ואני אמור לחכות ליפוי כוח מחברת נוגה. החברה הזו (הממשלתית) עובדת כמו שאתה מצפה מחברה ממשלתית ואני חודש שלם עדיין לא קיבלתי את המייל המיוחל כדי שאוכל לחתום לאלקטרה על יפוי כוח. פשוט מזעזע17/05/2023 17:45oferlaor כתב: לפני חודש ביקשנו לעבור לאלקטרה. מאז שקיבלנו את הניירת וחתמנו - שקט תעשייתי......
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78775
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5376 פעמים
Re:
נראה לי די פשוט לעשות את זה לבד. יש פונקציה ב- excel שמתרגמת תאריך ליום בשבוע, weekday. אשמח לעזור לייצר excel כזה.17/05/2023 16:50ziv_r כתב: אפשר לבקש דוח צריכה.
ניתן לראות שיש מדידה כל 15 דקות. מה שחסר זה מחשבון אליו אפשר להכניס את דוח הצריכה והוא ימליץ איזה תוכנית תעניק את החסכון הגבוה ביותר לצרכן (5% כל היום, או 15% בשעות היום וכדומה) - זה כל כך מתבקש, שאני לא אתפלא אם זה יקומו מחשבונים מגורמים פרטים....
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זיו נידב את המידע ואני מפרסם את זה פה באישורו:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
עשיתי איזה אקסל ראשוני, נקרא לזה גרסה 0.1, שכולל:
1. חישוב תעריף החשמל הצפוי במסלולים שונים (עדיין צריך להוסיף עוד חברות ומסלולים).
2. חישובי צריכה וגרפים לפי ימים בשבוע ולפי שעות ביום.
אני צריך להוסיף שעכשיו שקצת קראתי על זה, לא ברור לי מפרסומי החברות, שכשהם מפרסים הנחה של 5%, 6.5%, וכד' ביחס למה ההנחה. מלבד התעריף האחיד והפשוט יש גם תעריפים לפי שעות (ועונות השנה!) של חברת החשמל במסלול שנקרא תעו"ז (למעשה זה יותר ממסלול אחד: יש מסלול מתח גבוה, מתח נמוך, ברירתי, ברירתי פשוט) ושם בפרסומים של התעריפים יש פערים כל-כך גדולים בין תעריפי השפל והשיא שלא יכול להיות שאין שם טעות. תראו בעצמכם: https://www.iec.co.il/content/tariffs/t ... itytariffs
בקיצור, take it with a grain of salt, וכמובן אשמח לקבל כל הערה והצעה.
ד"א, ההבדלים בין המסלולים ובין בכלל לא לעשות את זה נראים קטנים אלא אם כן יש לי טעות, מה שכמובן אפשרי.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
עשיתי איזה אקסל ראשוני, נקרא לזה גרסה 0.1, שכולל:
1. חישוב תעריף החשמל הצפוי במסלולים שונים (עדיין צריך להוסיף עוד חברות ומסלולים).
2. חישובי צריכה וגרפים לפי ימים בשבוע ולפי שעות ביום.
אני צריך להוסיף שעכשיו שקצת קראתי על זה, לא ברור לי מפרסומי החברות, שכשהם מפרסים הנחה של 5%, 6.5%, וכד' ביחס למה ההנחה. מלבד התעריף האחיד והפשוט יש גם תעריפים לפי שעות (ועונות השנה!) של חברת החשמל במסלול שנקרא תעו"ז (למעשה זה יותר ממסלול אחד: יש מסלול מתח גבוה, מתח נמוך, ברירתי, ברירתי פשוט) ושם בפרסומים של התעריפים יש פערים כל-כך גדולים בין תעריפי השפל והשיא שלא יכול להיות שאין שם טעות. תראו בעצמכם: https://www.iec.co.il/content/tariffs/t ... itytariffs
בקיצור, take it with a grain of salt, וכמובן אשמח לקבל כל הערה והצעה.
ד"א, ההבדלים בין המסלולים ובין בכלל לא לעשות את זה נראים קטנים אלא אם כן יש לי טעות, מה שכמובן אפשרי.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

החישוב צריך להתבצע לפי התעריף הביתי, זה גם התעריף של רוב בתי האב בארץ:
https://www.iec.co.il/content/tariffs/c ... citytariff
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מה ש- @שלגון עשה זה מעולה. לדעתי רוב האנשים לא ירצו להתעמק בנתונים, אלא להזין את האקסל שלהם לעמוד ברשת וכתגובה הם יקבלו את העלות הסופית שלהם בכל המסלולים, כאשר המסלול הזול ביותר מופיע בצורה בולטת. אולי לחיצה נוספת על כפתור תפתח "מידע למתקדמים" עם אפשרות להזין תוכניות חשמל Custom עם אחוזי הנחה שהמשתמש יכניס.
דף האקסל למעלה הוא אחיד לכולם מבחינת הפורמט שלו, אז קל להכין משהו שיהיה תקף לכולם.
לדעתי לא קיים שום מחשבון כזה ברשת כרגע, אז הפוטנציאל בהחלט קיים.
דף האקסל למעלה הוא אחיד לכולם מבחינת הפורמט שלו, אז קל להכין משהו שיהיה תקף לכולם.
לדעתי לא קיים שום מחשבון כזה ברשת כרגע, אז הפוטנציאל בהחלט קיים.
Re:
זה מה שעשיתי, תודה. כמובן יהיה מעניין להשוות גם לתוכנית תעו"ז.18/05/2023 13:38ziv_r כתב: החישוב צריך להתבצע לפי התעריף הביתי, זה גם התעריף של רוב בתי האב בארץ:
image.png...
תקנו אותי אם אני טועה, אבל מטבלת האקסל (המצויינת) אני מבין, שהחבילה של אמישראגז יצאה המשתלמת ביותר (עבור החשבון הספציפי שהוזן).
ההנחה עומדת על 6.5%, חסכון של כ 27 ש"ח לחודש אחד.
מזה יוצא שעלות ההתקנה (כ 260 ש"ח) תוחזר לאחר לאחר כ 10 חודשים, ומרגע זה נהנים מ 6.5% חסכון/הנחה (בתכנית אמישראגז).
לי זה נשמע מצוין. לא זוכר שמישהו נתן לי לאחרונה הנחה כזאת מכל גורם שאני מכיר.
אצלי, בכל אופן, השעון כבר הוחלף ואני מחכה להודעה על האפשרות של ניוד.
מזה יוצא שעלות ההתקנה (כ 260 ש"ח) תוחזר לאחר לאחר כ 10 חודשים, ומרגע זה נהנים מ 6.5% חסכון/הנחה (בתכנית אמישראגז).
אצלי, בכל אופן, השעון כבר הוחלף ואני מחכה להודעה על האפשרות של ניוד.
בסלקום ובאלקטרה יש מסלול שבשנה הראשונה נותן 5% הנחה, בשניה 6% ומהשלישית והלאה 7%. אז בטווח הקצר אתה צודק לגמרי, ובטווח הארוך - אלוהים גדול. ובכל מקרה, נראה שההבדלים במחיר לא גדולים. לא הוספתי את תעו"ז, התעריפים כמו שהם מפורסמים באתר חברת חשמל נראים מוזרים מאד.18/05/2023 18:35Arie10 כתב: תקנו אותי אם אני טועה, אבל מטבלת האקסל (המצויינת) אני מבין, שהחבילה של אמישראגז יצאה המשתלמת ביותר (עבור החשבון הספציפי שהוזן).
אצלי, בכל אופן, השעון כבר הוחלף ואני מחכה להודעה על האפשרות של ניוד....
ובכל מקרה, לפני שרצים להזמין כדאי לברר אם אתם כבר בתוכנית ההתקנות שלהם ולחסוך גם את עלות ההתקנה.
אה, כן: טל"ח. תבדקו אותי, אני רק בן אדם.
Re:
איך זה מסתדר עם התוצאה של האקסל?17/05/2023 17:34ziv_r כתב: בגלל הדוח ביקשתי לעבור למסלול של 15% הנחה בשעות היום במקום 5% הנחה לאורך כל היום....
נראה לי שבסופו של דבר, אפשר להגיע להנחה משמעותית יותר רק אם בוחרים מסלול של 15% הנחה ומתחילים יותר לשלוט בתזמון של הפעלת מכשירים. בית חכם בהחלט יכול לעזור בדבר כזה אבל לפעמים מספיק שיש מודעות וזה כבר עוזר18/05/2023 18:35Arie10 כתב: תקנו אותי אם אני טועה, אבל מטבלת האקסל (המצויינת) אני מבין, שהחבילה של אמישראגז יצאה המשתלמת ביותר (עבור החשבון הספציפי שהוזן)....