ילדיעפים כתב:ההרבס 5למשל 62 סמ גובה רוחב 32,עומק. החברה ממליצה על מעמד בגובה 41 ס'מ
כלומר זה לא בדיוק מוניטור-אני זוכר שעופר צפריר בא אלי וראה אותם לראשונה ישר אמר
אואוי (או משהו דומה)'הם גדולים' כלומר הייתי מגדיר אותם כמוניטור ענק
או תינוק מגודלכמוני
...
המלצה לרמקולים והגברה עד 30K ש"ח
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- oferab
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
Re: אני ממליץ על HARBETH ו AVI
כי שמעתי הרבה מאד מערכות מגברים ורמקוליםעופר_צפריר כתב:למה קשה לך להאמין?oferab כתב:ה HARBETH 7ES3
וה AVI INTEGRATED
קשה לי להאמין שתמצא משהוא יותר טוב בתקציב הזה......
בעניין רמקולים יש מעט מאד דברים טובים בתחום
בתחום מגברים המצב קצת יותר טוב
אתה מוזמן לבוא ולשמוע ולהחליט בעצמך
- oferab
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
יש להם באסים נהדריםzork17 כתב:אבל האם הם full range?oferab כתב:ה HARBETH 7ES3
אתה מוזמן לבוא ולשמוע
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
הפתרון של מערכת כמו הXD הוא נהדר. האמת יותר מתאים לך .
אפילו שהסאב זה בעייתי שוב.
יכול להיות שיעבוד טוב, יכול להיות שתקבל הדהודים.
אני זוכר שפעם קראתי ראיון עם היושב ראש של REL שאמר שלחדר קטן הוא היה שם את הסאב הכי גדול כי אז הוא היה מקבל אותו הכי הדוק.
אגב סאב מוזיקלי של REL עם מדפיים מעולים , כמו ההמלצות שלי ושל ויטאלי זה פתרון מעולה.
כמובן שלכל הרמקולים האיכותיים שכתבתי לרוב מגיע היום הסאב רפרנס של הסדרה שלרוב מתאים .
אני זוכר שפעם קראתי ראיון עם היושב ראש של REL שאמר שלחדר קטן הוא היה שם את הסאב הכי גדול כי אז הוא היה מקבל אותו הכי הדוק.
אגב סאב מוזיקלי של REL עם מדפיים מעולים , כמו ההמלצות שלי ושל ויטאלי זה פתרון מעולה.
כמובן שלכל הרמקולים האיכותיים שכתבתי לרוב מגיע היום הסאב רפרנס של הסדרה שלרוב מתאים .
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
תודה על ההזמנה.oferab כתב:כי שמעתי הרבה מאד מערכות מגברים ורמקוליםעופר_צפריר כתב:למה קשה לך להאמין?oferab כתב:ה HARBETH 7ES3
וה AVI INTEGRATED
בעניין רמקולים יש מעט מאד דברים טובים בתחום
בתחום מגברים המצב קצת יותר טוב
אתה מוזמן לבוא ולשמוע ולהחליט בעצמך...
אבל כבר שמעתי את הרמקולים שלהם.
ואני מקבל את האמירה שלך...שבתחום הרמקולים יש מעט דברים טובים!
- רועי51
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 899
Re: כמובן שזאת רק דעתי
כבר כמעט ואין בנמצא רמקולים המונחים על מדף ( למעט רמקולים של מערכות מיני ). לא בהכרח בגלל משקלם או גודלם, אלא יותר בשל האקוסטיקה הגרועה, שהיא תולדת מיקום כזה.עופר_צפריר כתב:על פניו זה נכון שרמקול מדף מניחים על מדף.רועי51 כתב:להוותי איני נמנה עם חוג שותפי הסוד דנן.עופר_צפריר כתב:שימו רק לב ש Harbeth זה לא בדיוק רמקול מדף...![]()
במובן המוסכם עלינו....
אם כך במטותא אנא הסברכם למובן המוסכם שענינו רמקול מדף. וכמובן מדוע ה" הרבת' " אינו כזה. לזכרוני אין שום בעיה להניח אותו על מדף ובלבד שהלה מסיבי מספיק....
אבל למראית עין שלי בלבד ישנם רמקולים שלא עונים על הקטגוריה הנ"ל
עקב גודלם, והנפח שלהם.
HARBETH למשל אחד מהם, וגם PMC IB2S להבנתי עונה על ההגדרה הזאת....
רוב המוניטורים מונחים על מעמדים ייעודיים, שוב בלא קשר לגודלם. לרבות המוניטור הכבד ביותר שאני מכיר ( אני מניח שיש כבדים יותר שאיני מכירם ), הלא הוא האקסטרימה.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
Re: חשוב שתבדוק
ה-TRANSPORTER עולה יותר ממה שהצעת לו לשים על זה (בארץ)......אילפור כתב:האם המקור בו אתה משתמש מצדיק כזאת מערכת.
לדעתי לא, ואתה חייב או להוסיף לפחות 10000 לתקציב, או לכלול בתוכו את ההקצבה הראויה למקור.
כאמור, בדוק בעצמך, זה פשוט וקל....
איל, אתה בדקת את ה-TRANSPORTER ? (לא צריך דיעה, רק כן ולא).
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
אני דווקה לא בעד שילוב של סאב ומדפי , יותר מידי היתעסקות והתוצאה ברוב המקרים נראת באופק אך קשה מאוד להגיע אליה , רוב אלה שניסו לשדך סאב למערכת הסטריאו טרחו מאוד והגיעו לתוצאה מצויינת אך עדיין טוענים כי התמונה שהם חיפשו ומחפשים עדיין שונה מהתמונה שהם מקבלים כרגע.אורי_ו כתב:הפתרון של מערכת כמו הXD הוא נהדר. האמת יותר מתאים לך .
כמובן שלכל הרמקולים האיכותיים שכתבתי לרוב מגיע היום הסאב רפרנס של הסדרה שלרוב מתאים ....
זה נכון מאוד אורי שאנשים {מסויימים} מאוד הגיעו לתוצאות טובות עם סאב אך אני רואה זאת כחצי קיצור דרך.
האם על סאב קשה יותר להישתלט מאשר על רמקול ריצפתי? התשובה היא בהחלט שלא , את הסאב אתה יכול לווסת ולחתוך , מה שאינך יכול לעשות ברמקול ריצפתי ... אך חשוב שאוסיף כי האקולייזר שנימצא בתוך הסאב הוא זה שמקשה בעצם על האיזון והוא זה שאינו מדוייק וגורם לעיוותים כאילו או אחרים. {עוד מכשיר בנתיב הסיגנל}.
עכשיו לתשובתי לחבר היקר שמחפש מערכת.
שמעתי המון מערכות בחיי האודיופילים הלא מי יודע מה ארוכים {אך מאוד מושקעים
מסקנה אחרונה היא שממש לא חייבים לשלב סאב לרמקול מדפי , ישנם רמקולים מדפיים לא יקרים כל כך שישנו לך את מיקום הספה במכת בס אחת טובה והאמן לי גם הדוקה במיוחד.
לי יצא לשמוע אחת כזו ללא שימוש בסאב מרמקול מאוד מעניין של AURUM CANTUS
העונה לשם VOLLA. זהו אולי אחד הרמקולים המדפיים הטובים ביותר שיצא לי לשמוע עד היום ואני מכיר לא מעט אנשים ששמעו אותו אצלי ונכבשו בקסמו {והוא גדול}.
גש ושמע אותו , האמן לי שלא תצטער , וגם אם לא יהיה זה הרמקול הבא שלך לפחות תדע שיש רמקולים מדפיים שמצליחים לשמור על הקסם המדפי אך יודעים לתת לך תחושה שיש להם הרבה רזרבות {במיוחד לסלון כמו שלך}.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- Tsfir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 280
תהיתי עם להגיב לפוסט עוד קודם , משום הניון הדל בשמיעת רמקולים במבני חדר כמו החדר המיועד מבחינת גובה התקרה, כמו כן, למרות שאני מקווה שיצא לי לשמוע בקרוב את הטרנספורטר(התערוכה מתקרבת
), לא יצא לי להקשיב לסוג הנגן שהרצוי.
אבל בכל זאת החלטתי לכתוב דעה שמקווה שתועיל בבחירת המערכת. כפי שכתבתי זה לא מזמן בפורום על ההתנסויות הראשונות שלי בתקופה האחרונה ברמקולים מדפיים, לסיכום על כך שמצאתי שרמקול מדפי יכול להוציא צלילים עם אופי ויופי לא פחות מרמקול רצפתי.
כאשר ליתר פירוט חלק מהרמקולים המדפיים ששמעתי לאחרונה והפתיעו אותי עם עומק צליל בלתי רגיל הנם ה - AURUM CANTUS VOLLA המדהים אצל נמר (
), וכן הרמקול המדפי אופרה פרימה אצל ישראל בחנות אניגמה שגרם לאחיו הבכור קוינטה שעמד לצידו להרגיש מאוד גאה עם אח צעיר ומוצלח שכזה.
בהצלחה.
צפיר
אבל בכל זאת החלטתי לכתוב דעה שמקווה שתועיל בבחירת המערכת. כפי שכתבתי זה לא מזמן בפורום על ההתנסויות הראשונות שלי בתקופה האחרונה ברמקולים מדפיים, לסיכום על כך שמצאתי שרמקול מדפי יכול להוציא צלילים עם אופי ויופי לא פחות מרמקול רצפתי.
כאשר ליתר פירוט חלק מהרמקולים המדפיים ששמעתי לאחרונה והפתיעו אותי עם עומק צליל בלתי רגיל הנם ה - AURUM CANTUS VOLLA המדהים אצל נמר (
בהצלחה.
צפיר
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
אין בסאב שום איקוולייזר, רק פילטר עם תדירות חיתוך מתכווננת. לידיעתך, גם בתיבת רמקולים יש פילטרים בין האלמנטים. מטרתם של הפלטרים – להגביל את טווח התדירויות שמגיעות לרמקול מסוים, בדיוק כמו בסאב. לפי ההיגיון שלך , גם החיבור bi-amp הוא נכות (והוא לא!) כי האות עובר פילטרים לפני ההגברה. איכות הסאונד תלויה לא בנוכחות הפילטר אלא בדיוק הפילטר ובתלילות התלות "מתח-תדירות".נמר כתב:
אך חשוב שאוסיף כי האקולייזר שנימצא בתוך הסאב הוא זה שמקשה בעצם על האיזון והוא זה שאינו מדוייק וגורם לעיוותים כאילו או אחרים. {עוד מכשיר בנתיב הסיגנל}....
לגבי התאמת הסאב למדפיים – התהליך אינו פשוט אבל אפשרי (לא לכל סאב, כמובן). והתוצאה עוברת בגדול על מה שניתן לקבל מרמקולים רצפתיים שעלותם זהה למדפיים +סאב מוסיקאלי (ביחד).
ויטלי
-
zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
תודה רבה לכולם על העיצות.
אם לסכם עד לכאן, אז כולם חושבים שתיהיה לי בעיה רצינית עם הבסים בגלל מבנה החדר ושאני צריך "להתפשר" על רמקולים מדפיים/מוניטורים.
המידע הזה מתחיל לשקוע אצלי לאט לאט, ואני בהחלט מתכוון לבחון את המדפיים שהמלצם במקביל לניסיון של ה NHT שלי בסלון (מבצע לא פשוט).
נמר, vitalyi,
אגב, ב NHT Xd, יש עיבוד של DSP מורכב יותר מסתם פילטרים. המערכת יודעת להתחשב במיקום הרמקולים (קרוב לקיר אחד או שניים וכו') משהו בדומה למערכות room correction.
מרטין,
המחיר של ה transporter בהזמנה מאתר החברה + משלוח ומיסים הוא בערך 10K ש"ח.
מי מוכר אותו בארץ?
אני אגב שמעתי אותו (אמנם רק לזמן קצר) אצל יאיר ברישפון והוא לא התבייש לחבר אותו למערכת שעולה יותר מהאוטו שלי (והאוטו שלי לא ישן).
אם לסכם עד לכאן, אז כולם חושבים שתיהיה לי בעיה רצינית עם הבסים בגלל מבנה החדר ושאני צריך "להתפשר" על רמקולים מדפיים/מוניטורים.
המידע הזה מתחיל לשקוע אצלי לאט לאט, ואני בהחלט מתכוון לבחון את המדפיים שהמלצם במקביל לניסיון של ה NHT שלי בסלון (מבצע לא פשוט).
נמר, vitalyi,
אגב, ב NHT Xd, יש עיבוד של DSP מורכב יותר מסתם פילטרים. המערכת יודעת להתחשב במיקום הרמקולים (קרוב לקיר אחד או שניים וכו') משהו בדומה למערכות room correction.
מרטין,
המחיר של ה transporter בהזמנה מאתר החברה + משלוח ומיסים הוא בערך 10K ש"ח.
מי מוכר אותו בארץ?
אני אגב שמעתי אותו (אמנם רק לזמן קצר) אצל יאיר ברישפון והוא לא התבייש לחבר אותו למערכת שעולה יותר מהאוטו שלי (והאוטו שלי לא ישן).
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
משהוא לגבי סאבים ומדפיים
בלי להכנס למה שנניסיתי או לא, הרי שאלה:
אם באמת שילוב של סאב וסטליטים "נכון" יותר, או נותן תוצאה טובה יותר מאשר זוג רמקולים רצפתיים באותו מחיר.
אז למה כל היצרנים (או לפחות 99.99% מהם) ממשיכים לייצר רמקולים רצפתיים? למה הם לא מכניסים לליין שלהם לפחות כמה שילובים של סאב + מדפיים בתור סט וממליצים עליו כסט?
אם באמת שילוב של סאב וסטליטים "נכון" יותר, או נותן תוצאה טובה יותר מאשר זוג רמקולים רצפתיים באותו מחיר.
אז למה כל היצרנים (או לפחות 99.99% מהם) ממשיכים לייצר רמקולים רצפתיים? למה הם לא מכניסים לליין שלהם לפחות כמה שילובים של סאב + מדפיים בתור סט וממליצים עליו כסט?
איל פור
-
zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
סיבה אחת לפחות ומרכזית ביותר היא - שמרנות, שמאפיינת את כל התעשיה. יש חברות שעושות דברים קצת אחרת מכולם ולמרות שהתוצאות טובות (למשל הרמקולים האקטיבים של מרידיאן) לא הרבה מחכים אותן.
יש הרבה מאד אמונות ופאנטיות בתחום לגבי הרבה נושאים - זה אחד מהם.
יש הרבה מאד אמונות ופאנטיות בתחום לגבי הרבה נושאים - זה אחד מהם.
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
Re: משהוא לגבי סאבים ומדפיים
1. דיברו כאן על מדפיים - לא על סטליטיםאילפור כתב: אם באמת שילוב של סאב וסטליטים "נכון" יותר, או נותן תוצאה טובה יותר מאשר זוג רמקולים רצפתיים באותו מחיר....
2. מובן שקיימים רמקולים רצפתיים שנשמעים מדהים – רק שעלותם בשמיים בהשוואה לסט "מדפיים-סאב" באיכות הסאונד דומה.
3. התעסקות עם סאב במוסיקה דורשת זמן ומיומנות מסוימת, לכן למשתמש ממוצע הפתרון של רמקולים רצפתיים הוא עדיף למרות שבא על חשבון איכות הסאונד.
ויטלי
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
בעיה קטנה,
יש המון יצרני רמקולים שהם חדשניים, מעיזים לעשות דברים ייחודיים ומנסים למצוא פתרונות שייחדו אותם.
ולמרות זאת, אף פעם (אולי יש חריג אחד או שניים), מדפיים + סאב זה לא הפתרון שייראה להם נכון בתחום מחיר נתון. הם תמיד יעדיפו זוג רצפתיים אחד.
אגב, הרמקולים של מרידיאן זה קונספט יותר עיצובי (להכניס את כל הקופסאות לתוך הרמקול זה לא אידיאלי מבחינות רבות) מאשר מהפכני. יש עוד חברות שעושות אותו דבר אבל אצלן הקופסאות של המגברים בחוץ.
אני חושב שהחברה האלה עשו מספיק בדיקות ויש להם מספיק ידע מקצועי בעניין, יותר מאשר לנו, לא?
זה שיש חברות מסוימות שהרמקולים הרצפתיים שלהם הרבה פחות מוצלחים מהרמקולים המדפיים שלהם, זה נכון. אבל להסיק מזה מסקנה גורפת, על מצב התעשיה ומה שיצרנים אחרים יכולים לעשות, זה לא נכון.
ואת זה אני כותב בתור מי שמאוד אוהב רמקולים מדפיים ומאוד ממליץ עליהם.
ולמרות זאת, אף פעם (אולי יש חריג אחד או שניים), מדפיים + סאב זה לא הפתרון שייראה להם נכון בתחום מחיר נתון. הם תמיד יעדיפו זוג רצפתיים אחד.
אגב, הרמקולים של מרידיאן זה קונספט יותר עיצובי (להכניס את כל הקופסאות לתוך הרמקול זה לא אידיאלי מבחינות רבות) מאשר מהפכני. יש עוד חברות שעושות אותו דבר אבל אצלן הקופסאות של המגברים בחוץ.
אני חושב שהחברה האלה עשו מספיק בדיקות ויש להם מספיק ידע מקצועי בעניין, יותר מאשר לנו, לא?
זה שיש חברות מסוימות שהרמקולים הרצפתיים שלהם הרבה פחות מוצלחים מהרמקולים המדפיים שלהם, זה נכון. אבל להסיק מזה מסקנה גורפת, על מצב התעשיה ומה שיצרנים אחרים יכולים לעשות, זה לא נכון.
ואת זה אני כותב בתור מי שמאוד אוהב רמקולים מדפיים ומאוד ממליץ עליהם.
איל פור