באם מותר לדבר בפורום הזה על כלכלה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מי שהחליט שהכל שפיט, זו הכנסת, ולא אהרון ברק.
אוהבים לזרוק את זה עליו, אבל זה לא נכון.
בעת חילוקי דעות על נושאים שעלו בכנסת, היו מי שעתרו לבג"ץ (מתוך הכנסת או מחוצה לה) כדי לקבל סעד.
לא קיים בישראל גוף אחר היכול לפסוק במחלוקות שאינן משפטיות טהורות, חוץ מבית המשפט העליון.
רוצים לשנות את זה? בכח הכנסת לעשות זאת, אם היתה רוצה.
יש המון נושאים המגיעים לית המשפט העליון, שאינם קשורים לשפיטה בעניין חוקי בלבד.
קח את המקרה האחרון של הטרגדיה באסותא בעניין למי שייכת הילדה ממחדל ההפריות.
לא עניין שיפוטי בעניין חוק זה או אחר.
אבל יש בעיה...
למי שייכת הילדה? מי ההורים שלה? מי יגדל אותה?
למי פונים? לבית המשפט העליון.
למה? כי לא קיים גוף אחר שמטפל בסוגיות כאלו.
על פי מה מחליט בית המשפט, למי שייכת הילדה?
נכון... על פי מידת הסבירות. (שהרי לא קיים חוק שלפיו אפשר לפסוק)
מעניין, לא מצא אף שופט מזרחי.
האם אתה יודע שרוטמן בעצמו מנע מינוי של שופטת מזרחית לעליון, כשהוא היה חבר בוועדה?
ובשל גילה באותו זמן יכלה להתמנות בעתיד להיות הנשיאה?
הכי קל לצעוק שקרים.
למה הוא מנע את בחירתה? לא יודע, אבל יש 3 אפשרויות, לדעתי:
1. או שהוא היה בדיעה שלא ראוי למנות אישה, ולא משנה מה מוצאה, ומה כישוריה לתפקיד.
2. לא חשב שהיא ראויה מספיק כדי להתמנות לשופטת בעליון.
3. לא חשב שראוי למנות שופטת מזרחית לעליון, ללא קשר למינה או יכולתה המקצועית.
מה הכנסת את הסכם הגז? הוא לא קשור לבית המשפט העליון.
בעתירות שהוגשו, בית המשפט ביקש לתקן סעיף אחד בהסכם. לקח לממשלה ולכנסת זמן, אבל עשו זאת בסוף.
יש בעיה של אמון במערכת המשפט, פירטתי כמה סיבות בהודעה הקודמת.
אבל על הסיבות האלו אף אחד לא מדבר, והן לא ברשימת התוכניות לשינוי.
דווקא הפסיקות של בית המשפט העליון בעתירות המוגשות אליו זוכות לרוב לאמון כמעט מלא.
מקווה שתסכים איתי שאם בית המשפט היה פוליטי, היום ביבי לא היה ראש ממשלה, ודרעי לא היה חבר כנסת.
אוהבים לזרוק את זה עליו, אבל זה לא נכון.
בעת חילוקי דעות על נושאים שעלו בכנסת, היו מי שעתרו לבג"ץ (מתוך הכנסת או מחוצה לה) כדי לקבל סעד.
לא קיים בישראל גוף אחר היכול לפסוק במחלוקות שאינן משפטיות טהורות, חוץ מבית המשפט העליון.
רוצים לשנות את זה? בכח הכנסת לעשות זאת, אם היתה רוצה.
יש המון נושאים המגיעים לית המשפט העליון, שאינם קשורים לשפיטה בעניין חוקי בלבד.
קח את המקרה האחרון של הטרגדיה באסותא בעניין למי שייכת הילדה ממחדל ההפריות.
לא עניין שיפוטי בעניין חוק זה או אחר.
אבל יש בעיה...
למי שייכת הילדה? מי ההורים שלה? מי יגדל אותה?
למי פונים? לבית המשפט העליון.
למה? כי לא קיים גוף אחר שמטפל בסוגיות כאלו.
על פי מה מחליט בית המשפט, למי שייכת הילדה?
נכון... על פי מידת הסבירות. (שהרי לא קיים חוק שלפיו אפשר לפסוק)
מעניין, לא מצא אף שופט מזרחי.
האם אתה יודע שרוטמן בעצמו מנע מינוי של שופטת מזרחית לעליון, כשהוא היה חבר בוועדה?
ובשל גילה באותו זמן יכלה להתמנות בעתיד להיות הנשיאה?
הכי קל לצעוק שקרים.
למה הוא מנע את בחירתה? לא יודע, אבל יש 3 אפשרויות, לדעתי:
1. או שהוא היה בדיעה שלא ראוי למנות אישה, ולא משנה מה מוצאה, ומה כישוריה לתפקיד.
2. לא חשב שהיא ראויה מספיק כדי להתמנות לשופטת בעליון.
3. לא חשב שראוי למנות שופטת מזרחית לעליון, ללא קשר למינה או יכולתה המקצועית.
מה הכנסת את הסכם הגז? הוא לא קשור לבית המשפט העליון.
בעתירות שהוגשו, בית המשפט ביקש לתקן סעיף אחד בהסכם. לקח לממשלה ולכנסת זמן, אבל עשו זאת בסוף.
יש בעיה של אמון במערכת המשפט, פירטתי כמה סיבות בהודעה הקודמת.
אבל על הסיבות האלו אף אחד לא מדבר, והן לא ברשימת התוכניות לשינוי.
דווקא הפסיקות של בית המשפט העליון בעתירות המוגשות אליו זוכות לרוב לאמון כמעט מלא.
מקווה שתסכים איתי שאם בית המשפט היה פוליטי, היום ביבי לא היה ראש ממשלה, ודרעי לא היה חבר כנסת.
אתה שוב פעם מנסה לשכנע אותי אם היתי מסכים או לא לחיות כמוהם. למה לא נותנים לי להחליט לבד אם בא לי להתגייס או לשבת וללמוד בכולל כל היום וכל הלילה. אני גם אחליט לבד אם קשה לי עם הקצבה. לך תדע, אולי אצא לי בלילה (בין לימוד כזה או אחר) ואעבוד גם בשחור כמו שרוב האוכלוסיה שלהם עושה.
אתה התבלבלת בסגל ולא השלמת אותו, הם לא רק אחים וסניטרים...הם גם רופאים ובאחוזים מאוד ניכרים, הרבה מעבר לאחוז שלהם באוכלוסיה !
לא יודע איפה אתה גר שממש כל החרדים של מדינת ישראל עוטפים אותך מכל עבר. בסביבה שלי הם פחות בולטים (לשימחתי הרבה).
אתה התבלבלת בסגל ולא השלמת אותו, הם לא רק אחים וסניטרים...הם גם רופאים ובאחוזים מאוד ניכרים, הרבה מעבר לאחוז שלהם באוכלוסיה !
לא יודע איפה אתה גר שממש כל החרדים של מדינת ישראל עוטפים אותך מכל עבר. בסביבה שלי הם פחות בולטים (לשימחתי הרבה).
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
קשור ליועצת המשפטית שכידוע חוות הדעת שלהם מחיבות17/04/2023 15:05Amir64 כתב: מה הכנסת את הסכם הגז? הוא לא קשור לבית המשפט העליון.
בעתירות שהוגשו, בית המשפט ביקש לתקן סעיף אחד בהסכם. לקח לממשלה ולכנסת זמן, אבל עשו זאת בסוף....
היא אמרה שצריך להביא את ההסכם לכנסת ולפיד אמר "אז אמרה"
וזה סתם דוגמא ליד החופשית שקיבלה הממשלה הקודמת
- Amir64
-
- גורו

נכון, יש מתנדבים, וזה יפה.17/04/2023 14:38guyezra כתב: אף אחד מהכותבים פה לא היה מתחלף עם אף אברך ולא היה מסכים לחזור לספסל הלימודים ולחיות מהקיצבה שהם מקבלים
באמירה כללית - שינאת האחר היא דבר רע מאוד
בראיה שלי החרדים כן מתנדבים וכן תורמים וכן עובדים
אם חס וחלילה תרגיש לא טוב ותזמין אמבולנס יגיעו חרדים על אופני ראשונים להגיש לך עזרה, והם מתנדבים המון בבתי חולים ואחוז גבוה מהם (בעיקר הנשים) עובד וגם למעלה מ-50% מהגברים
אני לא שמח מהמצב הנוכחי וחושב שיש הרבה מה לתקן כדי להביא לשילוב תורם שלהם בחברה אבל לדעתי הם מזיקים הרבה פחות למשל מאלה שעשו את פרעות שומר חומות 1 ויעשו גם את פרעות שומר חומות 2 ו-3 ולא יעזור כמה אפליה מתקנת תהיה שם...
יש גם המון מתנדבים חילונים, למרות שהם לומדים\עובדים למחייתם, וגם מתנדבים.
אבל התנדבות לא נחשבת נשיאה בעול שמירת הביטחון והכלכלה של המדינה.
מה שמחזיק את החרדים בישראל זו תרבות השנור, ואי רצון לקשר כל שהוא עם מוסדות המדינה, אם לא מדובר בקבלת כסף כתוצאה מאותו קשר.
רוב בגברים החרדים ש-"עובדים" לא עובדים בתפקידים יצרניים לחברה, אז לא עוזר לאף אחד שהם עובדים.
להיפך. העבודה שלהם גורמת לעלייה ביוקר המחיה.
עכשיו היה פסח.
כל שנה אני רואה תחנת חלוקה של מוצרים לפסח, לנזקקים.
ומי מגיע לקחת? חרדים במרצדסים ו- BMW חדישים.
לא רואה עניים מגיעים, ובטח לא עניים חילונים.
אני גם רואה חרדים שמקבלים קצבאות ועובדים בשחור, כדי שלא יידעו שהם עובדים.
נ.ב.
כל הנאמר על החרדים נראה כהכללה, וזו לא הכונה.
יש חרדים שתורמים כמו כל חילוני, ויותר.
היו איתי במילואים חרדים מדהימים, ביחידה קרבית.
- Amir64
-
- גורו

למה על הסכמי אברהם אתה לא מתלונן?17/04/2023 15:20guyezra כתב: קשור ליועצת המשפטית שכידוע חוות הדעת שלהם מחיבות
היא אמרה שצריך להביא את ההסכם לכנסת ולפיד אמר "אז אמרה"
וזה סתם דוגמא ליד החופשית שקיבלה הממשלה הקודמת...
גם הם נחתמו ללא אישור הכנסת.
הכי קל להתלונן רק על מה שמתאים לך, וכל השאר לא קיים.
קרא את זה, נראה מה תבין:
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /s1clvvnxi
ציטוט מתוך הכתבה, אבל כדאי לקרוא הכל.
הסמכות להתחייב בשם המדינה בהסכמים בינלאומיים נתונה לממשלה. אופן ההתקשרות לא הוסדר בחקיקה, אלא במנגנונים ומסמכים פנים־ממשלתיים. ההסדר הרלבנטי קבוע בתקנון הממשלה – שקובע גם את מנגנון ההנחה על שולחן הכנסת שלא מחייב את האישור. התקנון קובע גם ש"הממשלה רשאית לקבוע כי בשל חשיבותה תוגש אמנה בינלאומית גם לאישור הכנסת"....
- Amir64
-
- גורו

1. נדהמתי לגלות שאין בחוקי המדינה "חוק השפיטה".17/04/2023 15:28guyezra כתב: אשמח לשמוע המלצות רצוי מעשיות לתיקון המצב
למשל 8 שנים כהונה מקסימלית כראש ממשלה זה מצויין אבל לא מעשי למצב הנוכחי...
לא רק שחייב שיהיה חוק המסדיר את הליכי השפיטה, אלא שהוא חייב להיות חוק יסוד.
2. כתבתי קודם. הפרדת רשויות.
השיטה בישראל היא 2 רשויות, ולא 3.
אין באמת כנסת, וככל שהממשלה מכילה יותר מ- 61 חברי כנסת, היא שולטת בכנסת יותר, והופכת את הכנסת לחסרת משמעות.
ממשלה חייבת להיות גוף מקצועי.
ראש הממשלה בוחר אנשי מקצוע לאיוש תפקידי השרים הרלוונטיים, לא דווקא מתוך חבריו למפלגה, שמקומם בכנסת.
מספר המשרדים קבוע בחוק, ובלתי ניתן להגדלה.
אין דבר כזה שר נוסף במשרד.
3. חייב. ממש חייב, שיהיה גוף שיוכל לעצור את הממשלה כשהיא מאבדת כיוון, והולכת לפגוע במיעוטים, באזרחים, או בקבוצות כל שהן.
לא רק זה.
ממשלה שכנסת לא יכולה לעצור אותה, ובית משפט שלא יכול לעצור אותה, זו דיקטטורה.
בוא נניח שממשלה תחליט שהיא יוצאת למלחמה לכבוש את ירדן.
לא הממשלה הזו, גם לא זו שאחריה, אולי ממשלה בעוד 30 שנה, כשכבר לא יזכרו את המהפיכה החוקתית שהמדינה עברה.
מי יוכל לעצור אותה? מי מפקדי הצבא יוכל להגיד שזה לא חוקי ואני לא ממלא את הפקודה הזו? (כמובן שיגידו אז באמת - הפיכה צבאית), אבל מי גרם להפיכה?
האם מפקדי הצבא חייבים לפתוח במלחמה, כפי שהממשלה הורתה להם, ואין שום גוף שיכול להגיד "רגע... בעצם למה פותחים במלחמה?"
4. כל מפלגה בכנסת חייבת לאייש 50% מחברי הכנסת שלה בנשים.
5. הפרדת דת מהמדינה.
המדינה מאפשרת חופש דת.
המדינה לא מממנת דת.
כל אזרחי המדינה חייבים באותם זכויות וחובות (לפחות היהודים)
כל שאר המיעוטים חייבים בחובות מקבילים אם לא משרתים בצבא.
6. למה לא מעשי 8 שנים כהונה?
מעשי בהחלט, ובקלות.
כמו שעשו בחירה ישירה לראשות ממשלה, כשזה היה נוח, וביטלו כשזה הפסיק להיות נוח.
7. חוקה.
יש ועדת חוקה בכנסת, אבל אין חוקה.
אם הוועדה לא עושה את עבודתה, היא מיותרת. חבל על הכסף.
8. הגדלת אחוז החסימה כך שלא תהיה מפלגה עם פחות מ- 15 חברי כנסת, ואפילו 20.
סתם רשימה חלקית מהראש.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

אתה לא באמת משווה את הסכמי אברהם להסכם הגז שנתן שטחים טריטוריאליים למדינת אויב נשלטת בידי ארגון טרור שנשלט על ידי איראן בלי לקבל תמורה ממשית, אפילו לא שקט ואני חושב שכולם יודעים מה הערבויות האמריקאיות יעזרו במקרה של הפרה, פשוט הייתה כניעה לאיומי טרור מצד אחד ולחץ אמריקאי מהצד השני
אולי אני לא זוכר אבל נראה לי שהיה אישרור בכנסת להסכמי אברהם
עם רוב הרשימה שלך אני מסכים מאוד
והלוואי שיעלו את אחוז החסימה
8 שנים מעשי אבל לא יעזור במקרה של ביבי שאני מסכים שהרבה יותר מדי זמן כבר מכהן, כח משחית - ככה זה
למה צריך 50% נשים? מי שראויה שתתמודד על מקומה ותיכנס (למעט החרדים כמובן ששם זה בעיה)
בלי קשר אמיתי מירב מיכאלי אחת ואורית סטרוק אחת די מוציאות את החשק למרות שגם בחזית הגברית לא חסר כאלה
בחירה ישירה לראש ממשלה נכשלה כי באופן מעשי בחרו ראש ממשלה וכנסת שהוא לא יכול לעבוד איתה
אולי אני לא זוכר אבל נראה לי שהיה אישרור בכנסת להסכמי אברהם
עם רוב הרשימה שלך אני מסכים מאוד
והלוואי שיעלו את אחוז החסימה
8 שנים מעשי אבל לא יעזור במקרה של ביבי שאני מסכים שהרבה יותר מדי זמן כבר מכהן, כח משחית - ככה זה
למה צריך 50% נשים? מי שראויה שתתמודד על מקומה ותיכנס (למעט החרדים כמובן ששם זה בעיה)
בלי קשר אמיתי מירב מיכאלי אחת ואורית סטרוק אחת די מוציאות את החשק למרות שגם בחזית הגברית לא חסר כאלה
בחירה ישירה לראש ממשלה נכשלה כי באופן מעשי בחרו ראש ממשלה וכנסת שהוא לא יכול לעבוד איתה
לא היה טעם להביא לכנסת בזמנו שום דבר
מדובר על תקופה שהאופוזיציה הצביעה נגד כל דבר, ולמעשה היתה אופוזיציה למדינת ישראל
אז גם נגד הסכם שלום עם איראן שבו הם מתפרקים מנשקם וסוגרים את התוכנית הגרעינית הם היו מצביעים נגד
"אין כאבי בטן עם נכים ואין כאבי בטן עם מקרי אונס ואין כאבי בטן עם נשים מוכות ואין כאבי בטן עם חיילים..." זוכר?
לא צריך להיסחף עם ההגדרה של "שטחים טריטוריאליים" זה לא שפינינו את ימית/גוש קטיף (הרי את זה רק הליכוד יכול לעשות)
בסוף אלו מים כלכליים ויש מספיק מומחים שלא חושבים שמדובר בכניעה לטרור.
אבל כנראה יש כאלו שבולעים את כל הפרופוגנדה של ביבי, אבל אין מה לדאוג - הוא הודיע שיבטל את ההסכם רגע אחרי שייבחר, לא? ("ננצח בבחירות ונבטל את ההסכם המביש הזה")
אולי זה יקרה רגע אחרי שיבטל את הסכמי אוסלו?
נחכה ונראה
אגב, לגבי הסכמי אברהם - הם עברו בכנסת חודש אחרי שחתמו עליהם.
מדובר על תקופה שהאופוזיציה הצביעה נגד כל דבר, ולמעשה היתה אופוזיציה למדינת ישראל
אז גם נגד הסכם שלום עם איראן שבו הם מתפרקים מנשקם וסוגרים את התוכנית הגרעינית הם היו מצביעים נגד
"אין כאבי בטן עם נכים ואין כאבי בטן עם מקרי אונס ואין כאבי בטן עם נשים מוכות ואין כאבי בטן עם חיילים..." זוכר?
לא צריך להיסחף עם ההגדרה של "שטחים טריטוריאליים" זה לא שפינינו את ימית/גוש קטיף (הרי את זה רק הליכוד יכול לעשות)
בסוף אלו מים כלכליים ויש מספיק מומחים שלא חושבים שמדובר בכניעה לטרור.
אבל כנראה יש כאלו שבולעים את כל הפרופוגנדה של ביבי, אבל אין מה לדאוג - הוא הודיע שיבטל את ההסכם רגע אחרי שייבחר, לא? ("ננצח בבחירות ונבטל את ההסכם המביש הזה")
אולי זה יקרה רגע אחרי שיבטל את הסכמי אוסלו?
נחכה ונראה
אגב, לגבי הסכמי אברהם - הם עברו בכנסת חודש אחרי שחתמו עליהם.
ברגע שמדברים פה על הרפורמה המשפטית אז אני לא יודע האם אני מעדיף להמשיך לפרסם דברים באשכול הזה.17/04/2023 9:36yossipeleg כתב: מאוד תמים מצד פותש לחשוב שאפשר לנהל דיון כלכלי מקצועי נטו בנושא שיש לו נגיעה פוליטית.
בכל מקרה, העיקר לשמור על תרבות דיון וכבוד הדדי....
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 19/04/2023 0:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
חברים,
כולם אומרים שצריך פה לתקן, לשנות, אבל מה שבפועל קורה פה זה שמנסים להדביק פלסטר על פלסטר על פסלטר,
זה כבר לא עובד כי זה כבר לא אפקטיבי, ""הקרע" פה בעם הוא גדול מדי, "קונצנזוס" זו מילה כל כך גדולה
עכשיו, לדעתי צריך פה דור שלם קדימה בשביל שנצליח בכלל להתקרב להסכמות על משהו, לצערי אנחנו יותר קרובים
למלחמה בינינו (ואם לא עם האוייבים שלנו אם להאמין לכל הרחשים לאחרונה) מאשר להסכמות, והחזרת השקט והרוגע.
עצוב, כי אין לנו אף מדינה אחרת.
כולם אומרים שצריך פה לתקן, לשנות, אבל מה שבפועל קורה פה זה שמנסים להדביק פלסטר על פלסטר על פסלטר,
זה כבר לא עובד כי זה כבר לא אפקטיבי, ""הקרע" פה בעם הוא גדול מדי, "קונצנזוס" זו מילה כל כך גדולה
עכשיו, לדעתי צריך פה דור שלם קדימה בשביל שנצליח בכלל להתקרב להסכמות על משהו, לצערי אנחנו יותר קרובים
למלחמה בינינו (ואם לא עם האוייבים שלנו אם להאמין לכל הרחשים לאחרונה) מאשר להסכמות, והחזרת השקט והרוגע.
עצוב, כי אין לנו אף מדינה אחרת.
- Amir64
-
- גורו

@kaplaey2
מסכים.
הבעיה העקרונית ביותר במדינה היא הנטייה לטאטא מתחת לשטיח כל בעיה או משימה שצריך לתכנן אותה יותר משבוע.
זה לא חדש. זה החל בממשלה הראשונה מהקמת המדינה, וממשיך, דרך כל הממשלות, עד היום.
המחשבה העיקרית בראש המנהיגים היא: מה שקצת קשה לפתור - נשאיר לבאים אחרינו.
וכך, הבעיות הקטנות והפתירות הולכות ונעשות מפלצתיות, עד שמגיע יום, והן מתפוצצות.
ונראה שחייב להתרחש פיצוץ כדי שנצליח אחריו להגיע להסכמות על עתיד המדינה ואופיה.
מסכים.
הבעיה העקרונית ביותר במדינה היא הנטייה לטאטא מתחת לשטיח כל בעיה או משימה שצריך לתכנן אותה יותר משבוע.
זה לא חדש. זה החל בממשלה הראשונה מהקמת המדינה, וממשיך, דרך כל הממשלות, עד היום.
המחשבה העיקרית בראש המנהיגים היא: מה שקצת קשה לפתור - נשאיר לבאים אחרינו.
וכך, הבעיות הקטנות והפתירות הולכות ונעשות מפלצתיות, עד שמגיע יום, והן מתפוצצות.
ונראה שחייב להתרחש פיצוץ כדי שנצליח אחריו להגיע להסכמות על עתיד המדינה ואופיה.
כל החלוקה הזאת למזרחיים ואשכנזים הייתה נכונה מאוד לשנות ה 50 עד ה 70 .
תסתכלו סביביכם ותראו בחברה החילונית (חלילה לא בחברה החרדית...) זוגות מעורבים עם ילדים מעורבים .
הם גם מזרחיים וגם אשכנזים ואין להם מושג למה מעלים מהאוב את החלוקה הפלגנית הזאת.
אנחנו יודעים את התשובה - כי זה משרת פוליטיקאים מסוימים שבלי זה אין להם זכות קיום בפוליטיקה הישראלית.
חבל שאנשים נופלים בפח הזה במקום להשליך את אותם פוליטיקאים לפח...
ארז
תסתכלו סביביכם ותראו בחברה החילונית (חלילה לא בחברה החרדית...) זוגות מעורבים עם ילדים מעורבים .
אנחנו יודעים את התשובה - כי זה משרת פוליטיקאים מסוימים שבלי זה אין להם זכות קיום בפוליטיקה הישראלית.
ארז
אני פשוט מסכים עם כל מילה שכתבת !!!18/04/2023 14:05ארז_וחני כתב: כל החלוקה הזאת למזרחיים ואשכנזים הייתה נכונה מאוד לשנות ה 50 עד ה 70 .
ארז...
לא יכולתי לרשום את זה יותר טוב.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

נופלים בפח זה הגדרה לא מדוייקת לדעתי
הטבע האנושי גורם לאנשים לחפש סיבות והצדקות לכל מיני דברים כאשר האשם הוא מישהו אחר ולא הם עצמם
לפעמים יש נסיבות מקילות ולפעמים לא
הפוליטיקאים כי הם פוליטיקאים ינצלו את זה לטובתם
ומאותה סיבה גם לא ישנו כלום מהמצב הקיים
הטבע האנושי גורם לאנשים לחפש סיבות והצדקות לכל מיני דברים כאשר האשם הוא מישהו אחר ולא הם עצמם
לפעמים יש נסיבות מקילות ולפעמים לא
הפוליטיקאים כי הם פוליטיקאים ינצלו את זה לטובתם
ומאותה סיבה גם לא ישנו כלום מהמצב הקיים
הבעיה היא שאנשים מקבלים בסלחנות מופלגת ובלתי מובנת את ההתנהלות הבזויה של פוליטיקאים שלא בוחלים בשום אמצעי על מנת לשמר את כוחם.
כאילו הציבור זה עדר של עיזים חסרי בינה וחסרי יכולת עצמית לקרוא, לבדוק את העובדות ולהבין שמשתמשים בו ותו לא.
קצת בדיקת עובדות , קצת ביקורת וכן, גם להגיד לפוליטיקאי ״עד כאן , אתה לא ראוי לשאת במשרה ציבורית ״.
במקום זה שמעתי (לפני הבחירות) ״ מה זה משנה , ממילא כולם שקרנים וגנבים...״
זה נקרא לתת לגיטימציה להתנהלות פסולה ובזויה של פוליטיקאים והנה קוצרים את הפירות הרקובים .
כאילו הציבור זה עדר של עיזים חסרי בינה וחסרי יכולת עצמית לקרוא, לבדוק את העובדות ולהבין שמשתמשים בו ותו לא.
קצת בדיקת עובדות , קצת ביקורת וכן, גם להגיד לפוליטיקאי ״עד כאן , אתה לא ראוי לשאת במשרה ציבורית ״.
במקום זה שמעתי (לפני הבחירות) ״ מה זה משנה , ממילא כולם שקרנים וגנבים...״
זה נקרא לתת לגיטימציה להתנהלות פסולה ובזויה של פוליטיקאים והנה קוצרים את הפירות הרקובים .
רק לצורך ההבנה עד כמה התדרדרנו ברמת הדרישות מנושאי משרה ציבורית במשך השנים, אזכיר את השר עופר שהתאבד מחמת הבושה שהוא נחקר במשטרה בגין שחיתות ....
הוא רק נחקר, לא התגבש כתב אישום , לא הועמד לדין וממילא גם לא הורשע...
אני מעדיף את הנורמה ההיא על פני הנורמה שפוליטיקאים בוחרים ללכת בלוליינות על גבול המשפט הפלילי ואחר כך מתבכיינים שחוקרים אותם...
שיקחו צעד אחד אחורה ולא תהיה עילה לחקירה.
הוא רק נחקר, לא התגבש כתב אישום , לא הועמד לדין וממילא גם לא הורשע...
אני מעדיף את הנורמה ההיא על פני הנורמה שפוליטיקאים בוחרים ללכת בלוליינות על גבול המשפט הפלילי ואחר כך מתבכיינים שחוקרים אותם...
שיקחו צעד אחד אחורה ולא תהיה עילה לחקירה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
ממליץ בחום לשמוע את הפודקסט ultra של Rachel Maddow.
יותר רלוונטי מזה ל-איך דמוקרטיה מתמודדת עם כוחות אנטי-דמוקרטיים (היא לא, אין לה כלים), המכרסמים בה בדרכים דמוקרטיות לגמרי. אמנם הכל סביב ארה"ב בזמן מלחה"ע השנייה (סיפור שלא ידעתי עליו, וכמה שהוא רלוונטי), שגורם לי רק לשאול יותר שאלות היום.
אני חושב שלא משנה מה דעת הקוראים פה,
זו פיסת היסטוריה חשובה לכל מדינה דמוקרטית.
לא רק חוק יסוד השפיטה חסר, גם חוק יסוד החקיקה וחוק יסוד השיוויון (שהחרדים מתנגדים לו בכל קואליציה עוד מימי בן גוריון), חוק שנפרס לפרוסות רבות על ידי אוריאל לין, יושב ראש ועדת חוק חוקה ומשפט, שאחראי ל"הפיכה" המשפטית שתולים בשופט ברק.
אגב, הוא מהליכוד, ויחד עם מרידור, זו היתה חקיקת הדגל שלהם, להשלים את חוקי היסוד... בדרך לחוקה... שמדינת ישראל התחייבה לדמוקרטיות העולם להשלים תוך חודשיים לאחר היווסדה. לין בחר, הפוך מלוין, לחוקק רק מה שיש עליו הסכמה, כמו חוק חופש העיסוק. זו הסיבה שאין בישראל חוק יסוד חופש התנועה (שבת... חרדים... וכו').
יותר רלוונטי מזה ל-איך דמוקרטיה מתמודדת עם כוחות אנטי-דמוקרטיים (היא לא, אין לה כלים), המכרסמים בה בדרכים דמוקרטיות לגמרי. אמנם הכל סביב ארה"ב בזמן מלחה"ע השנייה (סיפור שלא ידעתי עליו, וכמה שהוא רלוונטי), שגורם לי רק לשאול יותר שאלות היום.
אני חושב שלא משנה מה דעת הקוראים פה,
זו פיסת היסטוריה חשובה לכל מדינה דמוקרטית.
לא רק חוק יסוד השפיטה חסר, גם חוק יסוד החקיקה וחוק יסוד השיוויון (שהחרדים מתנגדים לו בכל קואליציה עוד מימי בן גוריון), חוק שנפרס לפרוסות רבות על ידי אוריאל לין, יושב ראש ועדת חוק חוקה ומשפט, שאחראי ל"הפיכה" המשפטית שתולים בשופט ברק.
אגב, הוא מהליכוד, ויחד עם מרידור, זו היתה חקיקת הדגל שלהם, להשלים את חוקי היסוד... בדרך לחוקה... שמדינת ישראל התחייבה לדמוקרטיות העולם להשלים תוך חודשיים לאחר היווסדה. לין בחר, הפוך מלוין, לחוקק רק מה שיש עליו הסכמה, כמו חוק חופש העיסוק. זו הסיבה שאין בישראל חוק יסוד חופש התנועה (שבת... חרדים... וכו').