באם מותר לדבר בפורום הזה על כלכלה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #1 

אז לדעתכם, אם כן אז איזה נזקים יכולה להיות למדינה שחברת אשראי מורידה את אופק דירוג האשראי לאותה מדינה?
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4948
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

הורדת דרוג אשראי למדינה תגרום להתייקרות הריבית שהמדינה תשלם עבור גיוס כספים בחו״ל שזה אומר שהריבית שהמדינה תשלם תהיה גבוהה יותר .
מי יממן את ההפרש ?
אנחנו האזרחים , באמצעות העלאת מיסים או קיצוץ בשירותים שהמדינה מספקת לאזרח.

בנוסף , הורדת הדרוג, שמשמעותו היא ״יותר מסוכן להשקיע פה״ תרתיע חברות עסקיות להשקיע פה כי רמת הסיכון יותר גבוהה. אם יש לחברה עסקית אפשרות להשקיע במדינה בעלת רמת סיכון נמוכה יותר עם אותה רמה צפויה של רווחיות אז למה שתיקח על עצמה סיכון מיותר ?
ומה זה יגרום ?
זה תלוי בהיקף עצירת ההשקעות.
אם זה יהי מסיבי אז זה יביא למיתון במשק הישראלי כי תחומים שונים יושפעו מזה ויהיה להם פחות ביקוש .
זה על קצה המזלג.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #3 

בנתיים לא הורידו שום דירוג אשראי בניגוד להטעייה והנדסת התודעה של הערוצים המסחריים. מודיס פשוט נלחצה מכל ההפגנות וככל הנראה לחץ שפועל על חברות דירוג עי האופוזיציה ויישרה קו עם מדדים אחרים שהראו יציבות. כרגע שינוי תחזית חסר כל משמעות כלכלית. בעבר הרחוק מצבינו היה הרבה יותר גרוע מבחינת הדירוג. אם ניזונים מחדשות פייק סלקטיביות מערוצי המיינסטרים אז אפשר להלחץ.

הנה דוגמה. האם משהו בארץ או כאן בפורום שמע אי פעם על פרויקט EuroAsia Interconnector? זהו פרויקט שיתוף אנרגיה חשמלית ענק ומתקדם בזרח ישר למתח על HVDC תת ימי בהספק תלת כיווני של 2000MW בין ישראל (חדרה), יוון, וקפריסין שממשלת נתניהו ביוזמת עוזי לנדאו, שר האנרגיה דאז, חתמה על ההספק אינטרסים משותפים ב 2012. בתקשורת לא נשמע ציוץ. גם בזמן חידוש ההסכמים והנחת אבני יסוד ודרך (השלמת התשתיות התת ימניות) בשנת 2016 ו 2020 לא פרסמו ודאגו להסתיר מהציבור בכדי שחלילה לא יוציאו את נתניהו באור טוב מידי, כי אחרי הכל, דקטטורים לא אמורים לעשות דברים טובים לעמם.

חישמול הפרויקט צפוי בסוף 2025, אני במקרה מעורב בצד הטכני של הפרויקט הקשור בפיתוח ממירי ההספק המתקדמים שנעשה בשיתוף האונ' בה אני עובד. פרויקט שכזה מאפשר לישראל גם למכור עודפי אנרגיה חשמלית מאסדות הגז וגם לרכוש אנרגיה זמינה בצורת הספק חשמלי במחיר זול יותר. הנה פרטים מאתר הפרויקט הענק

https://euroasia-interconnector.com

וכמה תמונות היסטוריות:

https://euroasia-interconnector.com/res ... /pictures/

רק פרויקט שכזה יכול לעלות את תחזית דירוג האשראי של ישראל שהולכת להצטרף לעוד המון מדינות OECD שהתחילו לעבור מהעברת חשמל בזרם חילופין לזרם ישר שהוא הרבה יותר חסכוני וידידותי לסביבה. אבל כמובן אצלינו בתקשורת, צרצרים...

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #4 

15/04/2023 22:13  
יהלי ב כתב:
בנתיים לא הורידו שום דירוג אשראי בניגוד להטעייה והנדסת התודעה של הערוצים המסחריים. מודיס פשוט נלחצה מכל ההפגנות וככל הנראה לחץ שפועל על חברות דירוג עי האופוזיציה ויישרה קו עם מדדים אחרים שהראו יציבות. כרגע שינוי תחזית חסר כל משמעות כלכלית. בעבר הרחוק מצבינו היה הרבה יותר גרוע מבחינת הדירוג. אם ניזונים מחדשות פייק סלקטיביות מערוצי המיינסטרים אז אפשר להלחץ.

הנה דוגמה. האם משהו בארץ או כאן בפורום שמע אי פעם על פרויקט EuroAsia Interconnector? זהו פרויקט שיתוף אנרגיה חשמלית ענק ומתקדם בזרח ישר למתח על HVDC תת ימי בהספק תלת כיווני של 2000MW בין ישראל (חדרה), יוון, וקפריסין שממשלת נתניהו ביוזמת עוזי לנדאו, שר האנרגיה דאז, חתמה על ההספק אינטרסים משותפים ב 2012. בתקשורת לא נשמע ציוץ. גם בזמן חידוש ההסכמים והנחת אבני יסוד ודרך (השלמת התשתיות התת ימניות) בשנת 2016 ו 2020 לא פרסמו ודאגו להסתיר מהציבור בכדי שחלילה לא יוציאו את נתניהו באור טוב מידי, כי אחרי הכל, דקטטורים לא אמורים לעשות דברים טובים לעמם.

חישמול הפרויקט צפוי בסוף 2025, אני במקרה מעורב בצד הטכני של הפרויקט הקשור בפיתוח ממירי ההספק המתקדמים שנעשה בשיתוף האונ' בה אני עובד. פרויקט שכזה מאפשר לישראל גם למכור עודפי אנרגיה חשמלית מאסדות הגז וגם לרכוש אנרגיה זמינה בצורת הספק חשמלי במחיר זול יותר. הנה פרטים מאתר הפרויקט הענק

וכמה תמונות היסטוריות:

רק פרויקט שכזה יכול לעלות את תחזית דירוג האשראי של ישראל שהולכת להצטרף לעוד המון מדינות OECD שהתחילו לעבור מהעברת חשמל בזרם חילופין לזרם ישר שהוא הרבה יותר חסכוני וידידותי לסביבה. אבל כמובן אצלינו בתקשורת, צרצרים...
...
אבל בלי קשר לרפורמה המשפטית כי זה עושה לי רע בנפש לדבר באתר האינטרנט הזה על הרפורמה הזאת, אז אני לא בטוח שהורדת אופק דירוג האשראי למדינה כלשהי, מבטוח ליציב אז שזה דבר שהוא טוב לאותה המדינה, כי אם אני הבנתי נכון אז מצב יציב זה מצב בלי שינוי אבל בלי יותר בטחון להשקעה, כלומר פחות עדיף להשקיע במצב כזה.
זה טוב שיש פרויקטים לטובת מדינה כלשהי , אבל לפרויקט אולי צריך גם משקיעים?
איך לדעתכם אפשר להבטיח שהמשקיעים יסכימו מרצונם החופשי להמשיך להשקיע בפרויקט, באם למדינה כלשהי מוריד את תחזית דירוג האשראי או את דירוג האשראי?
האם מחתימים את המשקיעים שהם מסכימים מרצונם החופשי להמשיך להשקיע באותו פרויקט גם עם דירוג האשראי של אותה מדינה יורד בתחזית הדירוג ואו בדירוג?
או שאפשר לעשות פרויקט בצורה שרק בהתחלה המשקיעים מסכימים מרצונם החופשי לתת את כל הכסף לפרויקט מבלי לבקש בהמשך בשביל אותו פרויקט עוד כסף מאותם משקיעים?
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4948
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

דרוג האשראי נשאר כמו שהיה אבל ההמלצה ירדה מ״חיובי״ ל ״יציב״ שזו נורת אזהרה שאומרת שאם המגמה הזאת תמשיך אז יהיו לזה השלכות , כלומר , ירידה בדרוג האשראי .

אני לא ראיתי בתקשורת שדרוג האשראי ירד.
נכתב כמו שכתבתי - דרוג האשראי נשאר אבל ההמלצה ירדה מחיובי ליציב.
זה שאנשים לא יודעים לקרוא או לא מבינים מה שהם קוראים ומזה מסיקים מסקנות שגויות , זאת אחת הבעיות הכי גדולות שלנו .
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 16/04/2023 11:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78760
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #6 

כרגע לא ירד כלום. אין הנדסת תודעה - זה נאמר בבירור רב מכל הגופים.

מה שכרגע יש זה אזהרה שאם המדינה לא תשנה מסלול יהיה לזה משמעות כלכלית ברורה. הם אפילו גם לא אומרים מה צריך לקרות, רק ששינוי מהותי בשיטת ממשל צריך להיעשות בקונצנזוס ושהם רואים סכנה ביציבות בזה שמהלך כזה נעשה בכזו מהירות ובכזה אופן.

את זה הרי כולם אומרים, כולל יזמי השינוי - נראה גם שהם רוצים להכניס בו שינויים גם ככה (אם כי, העובדה שהם כבר עברו את שלב הועדה יקשה עליהם את זה כי עכשיו זה צריך לחזור לועדה). השאלה הגדולה היא האם בשלב הבא ימשך החקיקה החד צדדית או שזה יהפוך לדיון אמיתי.

בינתיים מכל הקולות הלוחמניים בשני הצדדים, לא נראה שיש נכונות מאף אחד מהצדדים לעשות איזה שינוי קל שבקלים. נראה לי שעל זה כולם לחוצים כי המסלול ישמר, זה בוודאות יפגע כלכלית במדינה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #7 

אצל ביביסטים זו רק מכה קלה בכנף.
איך אמר היום סמוטריץ': "הם לא מומחים למשפט".
אז נכון שהן לא מומחים למשפט, אבל הם (ואחרים כמוהם כמו S&P וגם פיץ' שעוד מעט גם הם יתנו לנו עוד מכות בכנף) אלה שמדרגים את כלכלת המדינות !!!

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #8 

15/04/2023 22:13  
יהלי ב כתב:

וכמה תמונות היסטוריות:

...
אופייני לביביסטים ליילל "הנדסת תודעה" ואז לשקר, אבל גיגול מהיר מעלה שבמעמד החתימה על ההצטרפות לרשת היה סיקור בדה מרקר, YNET, הארץ, כלכליסט, גלובס, ועוד ועוד.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #9 

למיטב ידיעתי כל ההערכות מדברות על מחסור בחשמל בשנים הקרובות, אם לא יוקמו תחנות כוח חדשות, לא ברור לי איזה חשמל מתכוונים להעביר בתשתית הזו כשגם באירופה אין ייצור עודף של חשמל בעת הזו. כך שלא יהיו עודפים שנוכל לקלוט מהם

כשאין טיעון טוב הכל הופך להנדסת תודעה.....

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #10 

16/04/2023 14:52  
Arie10 כתב:
אצל ביביסטים זו רק מכה קלה בכנף.
איך אמר היום סמוטריץ': "הם לא מומחים למשפט".
אז נכון שהן לא מומחים למשפט, אבל הם (ואחרים כמוהם כמו S&P וגם פיץ' שעוד מעט גם הם יתנו לנו עוד מכות בכנף) אלה שמדרגים את כלכלת המדינות !!!
...
מאוד עוזר למדינה ה-"תדרוכים" של אנשי האופוזיציה ושליחיהם בחו"ל ואני לא רוצה להיכנס לביטויים חריפים יותר
מספיק לראות את צהלות השמחה בערוצים על ההחלטה של מודיס כדי להבין
ושלא יהיה ספק, ערוץ 14 לא יותר טוב, פשוט לכיוון השני

למשל מה שמקרון עשה בצרפת עם גיל הפנסיה זה דיקטטורה לשמה, החלטה נשיאותית כי ידע שאין לו רוב בפרלמנט
לא פלא שצרפתים משתוללים, רק ששם הממסד לא בעד, ונותן גיבוי למקרון
בדיוק הפוך ממה שקורה פה - יש רוב בפרלמנט אבל הממסד נגד

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

איך רצית שמקרון ישלם פנסיות לאנשים כשתוחלת החיים עולה ועולה ? אולי אתה תתרום להם משהו ?
בישראל העלו את הגיל (של תשלום הפנסיות) בדיוק מאותן הסיבות. אצלנו אולי יכלו לקחת את הכסף מהישיבות ואולי מההתנחלויות...לא יודע מאיפה אפשר היה לקצץ בצרפת, אני פחות בקיא בכלכלה שלהם.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

16/04/2023 21:21  
Arie10 כתב:
איך רצית שמקרון ישלם פנסיות לאנשים כשתוחלת החיים עולה ועולה ? אולי אתה תתרום להם משהו ?
בישראל העלו את הגיל (של תשלום הפנסיות) בדיוק מאותן הסיבות. אצלנו אולי יכלו לקחת את הכסף מהישיבות ואולי מההתנחלויות...לא יודע מאיפה אפשר היה לקצץ בצרפת, אני פחות בקיא בכלכלה שלהם.
...
התשובה שלך לא לעצם עניין.
אני לא רוצה כלום, הכלכלה הצרפתית מעניינת לי את הישבן וממש לא אכפת לי מהפנסיות שלהם

אבל זו דוגמא מצויינת למה זה באמת החלטה דיקטטורית
ההפגנות שם ספונטניות והמשטרה והממסד נכנסים חזק במפגינים
וזה בדיוק הפוך ממה שקורה פה, שבעלי הון ולשעברים מממנים ומארגנים (היטב יש לציין) מיעוט שמפגין אחרי בחירות שהוכרעו באופן חד משמעי וכבר הכריזו מספר פעמים שהמטרה היא הפלת הממשלה.
והממסד שבהתנתקות עצרו עד תום ההליכים מי שרק דיבר על חסימת כבישים, אז פה מפקד משטרת תל אביב הולך בראש המפגינים, והמשטרה חוסמת ביוזמתה כבישים
ושר הביטחון והרמטכ"ל לא מוציאים מילה נגד סרבנות שלהזכירך זה חרב פיפיות

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #13 

ברגע שהסיכון עולה ההשקעות יורדות
אם ההשקעות ירדו לא יהיה לגופים הפיננסים כסף
לא חייבים אחוזים גדולים כדי שזה יקרה
https://www.calcalist.co.il/market/arti ... h?ref=ynet

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

16/04/2023 22:24  
guyezra כתב:
התשובה שלך לא לעצם עניין.
אני לא רוצה כלום, הכלכלה הצרפתית מעניינת לי את הישבן וממש לא אכפת לי מהפנסיות שלהם

אבל זו דוגמא מצויינת למה זה באמת החלטה דיקטטורית
ההפגנות שם ספונטניות והמשטרה והממסד נכנסים חזק במפגינים
וזה בדיוק הפוך ממה שקורה פה, שבעלי הון ולשעברים מממנים ומארגנים (היטב יש לציין) מיעוט שמפגין אחרי בחירות שהוכרעו באופן חד משמעי וכבר הכריזו מספר פעמים שהמטרה היא הפלת הממשלה.
והממסד שבהתנתקות עצרו עד תום ההליכים מי שרק דיבר על חסימת כבישים, אז פה מפקד משטרת תל אביב הולך בראש המפגינים, והמשטרה חוסמת ביוזמתה כבישים
ושר הביטחון והרמטכ"ל לא מוציאים מילה נגד סרבנות שלהזכירך זה חרב פיפיות
...
אני בעד לתת את מפתחות ה F35 והצוללות שלנו לראשי ש"ס ויהדות התורה, שהם יובילו את בטחון המדינה ואנחנו נחזור לספסל הלימודים.
מבטיח לסיים את כל ההפגנות באותו הרגע !

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #15 

מאוד תמים מצד פותש לחשוב שאפשר לנהל דיון כלכלי מקצועי נטו בנושא שיש לו נגיעה פוליטית.
בכל מקרה, העיקר לשמור על תרבות דיון וכבוד הדדי.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #16 

16/04/2023 22:24  
guyezra כתב:
...
רוב המימון בוא מתרומות מהציבור, ולא מבעלי ממון (על פי הפרסומים. אין לי שום מידע אישי, ואני לא מכיר אף אחד שיש לו ידע אישי).

ואתה כמובן מוציא דבר מהקשרו.

היו מספיק ממשלות ימין בישראל, חלקן בראשות ראש הממשלה הנוכחי, ולא היו הפגנות וקריאות להפלת הממשלה בעוצמה הנוכחית.
הממשלה הזו החליטה לשנות את שיטת המשטר, באופן חד צדדי ודורסני, לכיוון של דיקטטורה, בהשראת המהלכים שבוצעו בהונגריה, ובקבלת עצות ממנהיג הונגריה.
כל השינויים המוצעים נועדו לצרכיהם הפרטיים של מנהיגי 2 מפלגות בקואליציה, והם רוצים שלא תהיה אפשרות למנוע מהם את מה שהם מתכננים.

זו הבעיה, על זה התרעומת, על כך מפגינים.
וכן, אם הממשלה לא מבינה שהיא עוברת גבול שאסור לעבור אותו אם רוצים להישאר דמוקרטיה, אז כנראה שצריך להחליף אותה.
אם הממשלה היתה עושה עבודת מחקר רצינית, ובאה לכנסת עם רשימת הצעות לשינוי במטרה להגיע להסכמות (ויש על מה להסכים, בלי להרוס את המערכת) כל מה שקורה היום ברחובות, לא היה קורה.

צריך שינוי במערכת המשפט כולה, ולא רק בעליון, וגם ביחסים שבין הממשלה והכנסת.
ברגע שיש קואליציה המהווה רוב בבית הנבחרים, ויש "משמעת קואליציונית", בית הנבחרים הופך להיות חותמת גומי - רשות שלא קיימת.
צריך שחברי ממשלה לא יהיו חברי כנסת, אלא אנשי מקצוע.
לא בסדר שאין חוק השפיטה הקובע מה מותר ומה אסור.
צריך להפריד את תפקידי היועץ המשפטי והתובע הכללי. איך בכלל חשבו שזה יכול להיות אותו אדם?
צריך עוד שופטים (הרבה), ואולי לפתוח עוד כמה בתי משפט, כדי להוריד את העומס הבלתי אפשרי מהקיימים, הגורמים לכל אזרח המגיע לבית משפט להיפגע מהסחבת האין סופית עד לפסק דין.

אם מסתכלים על צבר החוקים שדובר עליהם, כולם נועדו לשרת את רצון הממשלה, ואף אחד מהם לא באמת בא לשפר את המערכת.

ובנימה אישית...
אני בטוח שאם ראש הממשלה הנוכחי היה מפנה את מקומו ומנהיג ליכוד אחר היה נבחר לראשות המפלגה (והממשלה) כל זה לא היה קורה.
הבעיה היא שראש הממשלה הנוכחי זרק החוצה את כל בכירי הליכוד שיכלו להיות מנהיגי העתיד, ונשאר אוסף של אספסוף שלא יודע מה הוא בכלל עושה בפרלמנט.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #17 

מעולם לא הייתצה ממשלת "ימין על מלא" ותמיד היה מי ששם רגליים ולא נתן להעביר החלטת

ההתחלה הייתה ההפיכה המשפטית האמיתית של אהרון ברק שהחליט שהכל שפיט כולל עילת הסבירות (שכמובן השופטים מחליטים) ולא "מצא" אף שופט מזרחי/ימני מתאים ונתן בעצם כח בלתי מוגבל לבית המשפט וליועצים המשפטיים (שאחרי שנה וחצי של דממה ו/או התעלמות שקטה של לפיד מהם בנושא הסכם הגז חזרו בכל הכח)
ועכשיו הורסים את המדינה כדי לא לזוז סנטימטר אחורה מהמצב הזה

ומעניין מאוד שאף אחד לא מתייחס לל35% אמון במערכת המשפט

והנימה האישית זה הכל, שם זה מתחיל ושם זה נגמר עבור הרוב המוחלט של האנשים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #18 

17/04/2023 9:19  
Arie10 כתב:
אני בעד לתת את מפתחות ה F35 והצוללות שלנו לראשי ש"ס ויהדות התורה, שהם יובילו את בטחון המדינה ואנחנו נחזור לספסל הלימודים.
מבטיח לסיים את כל ההפגנות באותו הרגע !
...
אף אחד מהכותבים פה לא היה מתחלף עם אף אברך ולא היה מסכים לחזור לספסל הלימודים ולחיות מהקיצבה שהם מקבלים

באמירה כללית - שינאת האחר היא דבר רע מאוד

בראיה שלי החרדים כן מתנדבים וכן תורמים וכן עובדים
אם חס וחלילה תרגיש לא טוב ותזמין אמבולנס יגיעו חרדים על אופני ראשונים להגיש לך עזרה, והם מתנדבים המון בבתי חולים ואחוז גבוה מהם (בעיקר הנשים) עובד וגם למעלה מ-50% מהגברים
אני לא שמח מהמצב הנוכחי וחושב שיש הרבה מה לתקן כדי להביא לשילוב תורם שלהם בחברה אבל לדעתי הם מזיקים הרבה פחות למשל מאלה שעשו את פרעות שומר חומות 1 ויעשו גם את פרעות שומר חומות 2 ו-3 ולא יעזור כמה אפליה מתקנת תהיה שם

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אל תחליט בשביל אחרים אם היו מתחלפים או לא.
את הבנות שלי אף אחד לא שאל אם הן רוצות להתגייס או לא ? הן פשוט תרמו 24 חודשים מחייהן בגיל הטוב ביותר שלהן וכל זה במקום למשל לשבת וללמוד (על חשבונן כמובן ובלי שום קצבאות).

הראייה שלך כנראה לא 6/6, על זה יעידו נתונים סטיסטיים מובהקים. האוכלוסיה החרדית היא פשוט אוסף של פרזיטים/טפילים (ברובם המוחלט).

לא ראיתי אף חרדי בבית חולים כשסעדתי את אבי, לפני שהלך לעולמו לפני כמה חודשים. הם פשוט לא היו שם. אני ממש לא יודע על מה אתה מדבר.
כן ראיתי לפחות 50% מכח העבודה בבית חולים מגיע מקרב הערבים. אני ממש לא יודע איך בתי החולים היו מתקיימים בלעדיהם. אני לא מתפאר בזה חו"ח, פשוט מספר עובדות קשיחות !!!

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #20 

בסדר, היית מחליט לבד מתחלף וחי מ-1400 ש"ח בחודש

לגבי סגל אחים אחיות וסניטרים אני מסכים, אכן מהמגזר

אותי הורידו על הידיים (לא הייתי במצב הליכה), מהבית במדרגות 2 וחצי קומות, 4 חרדים לאמבולנס ואני לא איש קטן
חרדים על אופנוע הנשימו את חמתי
ולצערי המון בבתי חולים בשנים האחרונות עם ההורים של אשתי וראיתי המון חרדים/יות מתנדבים

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”