פעם הבא שמישהו יפנה עליי עם ביט ונהג מונית אעלה לפה
...
אין דרך טכנית לקחת לך את הכסף אחרי שקיבלת אותו. נגעת נסעת. ביט מראש מזהירים שהעברה, ברגע שבוצעה, היא סופית. הכסף לא ״נתקע״ בשום מקום כמו בpaybox למשל ששם צריך למשוך אותו אקטיבית אלא ישר מוזרם לחשבון הבנק.
בדיוק קרה לי עכשיו, פנה אליי בווטסאפ מישהו עם מספר ישראלי (054), שיחה רגילה למספר נותנת "מספר לא זמין", כנראה מספר שבוטל ורק הווטסאפ נשאר. שימו לב לקלות שבא הוא רוצה את המוצר ולא מתמקח על המחיר. אחרי שאמרתי רק ביט או פייבוקס נעלם...
:קונה Hello
:קונה am shay from yad2.
:קונה am interested in your ***
:קונה Send me photos here
מוכר: תמונה
:קונה Hope everything is in good condition,
מוכר: אין מה לדבר על מצב... זה מעולם לא נפתח...
מוכר: זה עדיין באחריות של אמאזון (נשארה יותר משנה)
:קונה בסדר
:קונה אני אקנה
מוכר: אוקי
מוכר: מאיפה אתה בארץ?
:קונה המחיר האחרון. אנחנו לא צריכים להיפגש כדי לסגור את העסקה באופן אישי כי יש הרבה חברות הובלה שיכולות להתמודד עם מצבים מסוג זה ואז אני אבצע את התשלום בהעברה בנקאית.
:קונה אני מקציר ואתה
מוכר: לא מקובל
מוכר: רק ביט או פייבוקס
הבעייה היא שזו שיטה ידועה לרמאות, וזו לא פעם ראשונה שנתקלתי בזה (חבר שנעקץ). שים לב שברגע ששללתי את זה ורציתי רק תשלום באפליקציה הוא נעלם. צריך רק לשים לב, זה הכול. אם שני הצדדים סומכים אחד על השני זה סבבה, הבעייה עם העברה היא שהיא לא מיידית אלא רק יום עסקים אחד (לפחות) אחרי מועד ההעברה). ביד2 זה פחות מתאים
odedee כתב:
בכל הבנקים יש גם העברת זהב,שמתבצעת תוך כמה דקות ולא ניתן לבטל אותה. זה לגמרי בטוח, רק פחות נוח מאשר ביט ודומיה.
...
ברור. במקרה של החבר שנעקץ, הוא ביקש מהקונה שיעשה העברת זהב (מה שלא קרה בסוף כי הוא לא עשה בכלל העברה) . החיסרון בהעברת זהב הוא העמלה היחסית גבוהה (אאלט מינימום 15 שקל).
מכירים את זה שאתם מוכרים משהו ואז קונים פוטנציאלים מבקשים לשמור? פעם הייתי אומר שאין בעיה שאני אשמור, אבל שיעבירו סכום סימלי על מנת שאני אוריד את המודעה וככה המוצר שמור עבורם. בכל הפעמים זה תמיד גרר ויכוחים שהם לא מוכנים לשלם ועדיין דורשים שאני אשמור להם כי הם רצינים. לאחרונה אני עונה "אין בעיה, אני שומר לך את המכשיר" - ואז הם לעולם לא מגיעים.
חחחח מזדהה עם שתי התגובות האחרונות שלך.. אני מאזור הצפון (ראש פינה) ומכרתי ארונות וציוד למטבח, התקשרה אישה מבני ברק או האזור ואשכרה אחרי שסיכמנו על מחיר שאלה האם אני יכול להוביל את זה אליה מרחק של שעתיים וחצי במקרה הטוב.
לגבי שמירת חפצים הפסקתי מזמן - אומר מראש שלא שומר ומי שמגיע ראשון לוקח, ככה מונע כל מיני אנשים שרק רוצים לבזבז לי את הזמן. עניין המקדמה נשמע כמו רעיון טוב אבל לא יעבוד במדינה כמו ישראל.