מה מביאים ליומולדת 80 של איש אמיד.. ??
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1601
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
לבן דוד שלי יש יומולדת שאני מוזמן אליה באחד ממקומות הארועים היותר נחשבים בכרמל..
הוא איש אמיד למדי ולדעתי לא חסר לו כלום בחיים (בטח שלא כסף).
..ובכל זאת, גן ארועים יוקרתי ו.. ארוע.
שובר את הראש מה להביא לו (אם בכלל)
אשמח לסיעור מוחות בנדון;
ג'יימס
הוא איש אמיד למדי ולדעתי לא חסר לו כלום בחיים (בטח שלא כסף).
..ובכל זאת, גן ארועים יוקרתי ו.. ארוע.
שובר את הראש מה להביא לו (אם בכלל)
אשמח לסיעור מוחות בנדון;
ג'יימס
-
JamesStone
- חבר ותיק

אכן כן, שאלתי; והתשובות הם לא מהסוג שאני יכול 'בשלוף' לארגן...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
בקבוק וויסקי טוב
-
JamesStone
- חבר ותיק

מחלת גאוט?? יין אדום לא טוב? מה עם לבן??
אז chatGPT נתנה כמה רעיונות לדברים שאפשר לארגן בזמן קצר, וכעת אני מתמקד בסלסילת שי של באשר פרומז'רי (גבינות). דיברתי עם המוקד שלהם ואפשר להוסיף שם גם בקבוק יין, אלא שדיווחו לי שהוא מנסה להמנע מיין אדום..
אני תוהה אם גם גבינות יש סוגים שלא מתאימים למחלת גאוט..
ג'יימס
ג'יימס
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
Re: מחלת גאוט?? יין אדום לא טוב? מה עם לבן??
מדוע לתהות כאשר גם את זה אפשר לשאול את chatGPT ?....19/04/2023 13:33JamesStone כתב: אז chatGPT נתנה כמה רעיונות לדברים שאפשר לארגן בזמן קצר, וכעת אני מתמקד בסלסילת שי של באשר פרומז'רי (גבינות). דיברתי עם המוקד שלהם ואפשר להוסיף שם גם בקבוק יין, אלא שדיווחו לי שהוא מנסה להמנע מיין אדום..
ג'יימס...
-
JamesStone
- חבר ותיק

אז מה chatGPT אמר?
ובכן, שאלתי את chatGPT גם על זה.. (בתרגום גוגלטרנסלייט)
שאלה ל-chatGPT:
אמרו לי שיין אדום לא מתאים לאדם שסובל מגאוט.
האם יין לבן מתאים לאנשים הסובלים מגאוט?
תשובת chatGPT:
גאוט היא צורה של דלקת פרקים הנגרמת מרמות גבוהות של חומצת שתן בדם, שעלולה להוביל להיווצרות גבישי חומצת שתן במפרקים. מזונות ומשקאות עשירים בפורינים, כגון בשר אדום, בשר איברים ופירות ים מסוימים, יכולים להגביר את הסיכון להתקפי גאוט.
בעוד שגם יין אדום וגם לבן מכילים פורינים, יין אדום נחשב בדרך כלל כפוגע גרוע יותר בגאוט מאשר יין לבן. הסיבה לכך היא שהיין האדום מכיל רמות גבוהות יותר של פורינים ויש לו גם תרכובות אחרות, כגון היסטמינים, שעלולים לעורר התקפי גאוט אצל אנשים מסוימים.
עם זאת, חשוב לציין שהקשר בין אלכוהול לגאוט הוא מורכב ואינו מובן במלואו. כמה מחקרים העלו שצריכה מתונה של אלכוהול, כולל יין, עשויה למעשה להפחית את הסיכון לשגדון, בעוד שצריכה מרובה עלולה להגביר את הסיכון.
שאלה ל-chatGPT:
האם יש סוגי גבינה שאינם טובים לאדם הסובל מגאוט?
תשובת chatGPT:
כמו ביין, סוגים מסוימים של גבינה עשויים להיות טובים יותר מאחרים עבור אנשים עם גאוט. גאוט נגרמת מהצטברות של גבישי חומצת שתן במפרקים, ומזונות עשירים בפורינים יכולים להגביר את רמת חומצת השתן בגוף, ולהוביל להתקפי גאוט.
גבינה, באופן כללי, אינה עשירה בפורינים, ולכן היא אינה נחשבת לטריגר עיקרי להתקפי גאוט. עם זאת, סוגים מסוימים של גבינה עשויים להיות גבוהים יותר בפורינים מאחרים. לדוגמה, בשר איברים וגבינות מיושנות או בשלות, כגון גבינה כחולה או פרמזן, עשויים להכיל רמות גבוהות יותר של פורינים.
אם יש לך גאוט, מומלץ בדרך כלל להגביל את צריכת מזונות עתירי פורין, כולל סוגים מסוימים של גבינה. עם זאת, זה לא אומר שאתה צריך להימנע לחלוטין מגבינה. למעשה, סוגים רבים של גבינה דלים בפורינים וניתן ליהנות מהם במידה.
כמה דוגמאות לגבינות דלות פורין כוללות:
גבינת קוטג
גבינת שמנת
גבינת פטה
גבינת עזים
גבינת מוצרלה
גבינת ריקוטה
הממ..
שאלה ל-chatGPT:
אמרו לי שיין אדום לא מתאים לאדם שסובל מגאוט.
האם יין לבן מתאים לאנשים הסובלים מגאוט?
תשובת chatGPT:
גאוט היא צורה של דלקת פרקים הנגרמת מרמות גבוהות של חומצת שתן בדם, שעלולה להוביל להיווצרות גבישי חומצת שתן במפרקים. מזונות ומשקאות עשירים בפורינים, כגון בשר אדום, בשר איברים ופירות ים מסוימים, יכולים להגביר את הסיכון להתקפי גאוט.
בעוד שגם יין אדום וגם לבן מכילים פורינים, יין אדום נחשב בדרך כלל כפוגע גרוע יותר בגאוט מאשר יין לבן. הסיבה לכך היא שהיין האדום מכיל רמות גבוהות יותר של פורינים ויש לו גם תרכובות אחרות, כגון היסטמינים, שעלולים לעורר התקפי גאוט אצל אנשים מסוימים.
עם זאת, חשוב לציין שהקשר בין אלכוהול לגאוט הוא מורכב ואינו מובן במלואו. כמה מחקרים העלו שצריכה מתונה של אלכוהול, כולל יין, עשויה למעשה להפחית את הסיכון לשגדון, בעוד שצריכה מרובה עלולה להגביר את הסיכון.
שאלה ל-chatGPT:
האם יש סוגי גבינה שאינם טובים לאדם הסובל מגאוט?
תשובת chatGPT:
כמו ביין, סוגים מסוימים של גבינה עשויים להיות טובים יותר מאחרים עבור אנשים עם גאוט. גאוט נגרמת מהצטברות של גבישי חומצת שתן במפרקים, ומזונות עשירים בפורינים יכולים להגביר את רמת חומצת השתן בגוף, ולהוביל להתקפי גאוט.
גבינה, באופן כללי, אינה עשירה בפורינים, ולכן היא אינה נחשבת לטריגר עיקרי להתקפי גאוט. עם זאת, סוגים מסוימים של גבינה עשויים להיות גבוהים יותר בפורינים מאחרים. לדוגמה, בשר איברים וגבינות מיושנות או בשלות, כגון גבינה כחולה או פרמזן, עשויים להכיל רמות גבוהות יותר של פורינים.
אם יש לך גאוט, מומלץ בדרך כלל להגביל את צריכת מזונות עתירי פורין, כולל סוגים מסוימים של גבינה. עם זאת, זה לא אומר שאתה צריך להימנע לחלוטין מגבינה. למעשה, סוגים רבים של גבינה דלים בפורינים וניתן ליהנות מהם במידה.
כמה דוגמאות לגבינות דלות פורין כוללות:
גבינת קוטג
גבינת שמנת
גבינת פטה
גבינת עזים
גבינת מוצרלה
גבינת ריקוטה
הממ..
- bilbog
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
נסה בחורה צעירה ולא אמידה בעליל 

Gravity cannot be held responsible for people falling in love
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- קיבל תודות: 760 פעמים
בגיל 80 הבעיה היא העמידה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

היום יש ויאגרה שמזריקים ישירות לאיבר. פגשתי בתאילנד בחור בן 97 שעדיין בא לשם להתפרע עם אסיאתיות צעירות אז......
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- קיבל תודות: 585 פעמים
ספר לנו באיזה מועדונים אתה מסתובב ומה נושאי השיחה שלך עם זרים ואומר לך מי אתה19/04/2023 14:43Huber כתב: היום יש ויאגרה שמזריקים ישירות לאיבר. פגשתי בתאילנד בחור בן 97 שעדיין בא לשם להתפרע עם אסיאתיות צעירות אז......
- Huber
- חבר במועדון HT

ahersko - אני יודע מי אני וטוב לי עם עצמי, אני לא צריך זרים שיספרו לי מי אני. תודה בכל מקרה.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
יום כיף במלון כולל מסג וארוחה טובה
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
תתקשר או תשלח הודעה לאחל מזל טוב ותמצא תירוץ למה לצערך אינך יכול להגיע. זה מה שאני עושה כבר 10 שנים. מתחמק מכל ארוע, חתונה, יום הולדת, ברית, בר מצווה. בכל פעם אני מוצא תירוץ מקורי אחר. אתה יכול להתיעץ עם צאט GPT לגבי תירוצים. נראה לי שחסכתי יותר מ 20 אלף שח על ראועים שמהם חמקתי בעשור האחרון. עדיף להשקיע את הכסף בשדרוג המערכת.
-
JamesStone
- חבר ותיק

- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ואני חשבתי שאתה מביא כמתנה שובר הנחה לרכישת דנון.23/04/2023 12:28יהלי ב כתב: תתקשר או תשלח הודעה לאחל מזל טוב ותמצא תירוץ למה לצערך אינך יכול להגיע. זה מה שאני עושה כבר 10 שנים. מתחמק מכל ארוע, חתונה, יום הולדת, ברית, בר מצווה....
רק דנון.