סקר: כמה סאבים יש לכם במערכת?
-
יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אכן, וזה רק בגלל שרכשתי את ה MINIDSP 2X4HD ונכנסתי חזק לעניין הכיול הידני עם תוכנה חינמית ומדהימה (מבצעת למעשה את מה ש DLBC מנסה לבצע), הנקראת MSO או multisub optimizer....
התוכנה לוקחת תוצאות מדידה עי REW שגם היא חינמית, מדידות שבוצעו לכל סאב בנפרד בכמה מקומות ישיבה שרוצים, ולאחר שבוחרים עקומת יעד (לרוב ישרה בין 10 ל 200 הרץ), היא רצה למשך כמה זמן שמגדירים לה (שעה זה מספיק ביותר) ומנסה את כל הקונפיגורציות האפשריות של ערכי השהיה, עוצמה, ו EQ שונים לכל סאב, עד שהסכום של כולם יוצר עקומה בפועל קרובה ככל הניתן לעקומה הנדרשת בכל אחד ממקומות המדידה.
ולאחר סיום מקבלים דוח עם תוצאות לכל סאב, וטוענים את הפילטרים, עוצמות, והשהיות לכל סאב דרך הממשק של ה MINIDSP. בסופו של דבר ומריצים את הבדיקות עי REW מחדש ובאופן מדהים, מקבלים בדיוק את מה שמצפים לקבל, הפעם תגובות ישרות עם באס מאוזן.
מפתח התוכנה מסביר שעם זוג סאבים אפשר לקבל עקומה מושלמת בנקודת האזנה אחת, עם שלישיה אפשר לקבל בעד 4 נקודות האזנה באותו הגובה, ועם 4 סאבים, אפשר לקבל איזון מלא בכל חלל החדר, גם אם יש מושבים בגבהים שונים. אצלי ביצעתי כיול ל 3 מקומות ישיבה, אמצע ושנים לצדדים. הוספת הסאב השלישי, הביאה לשיפור משמעותי.
רק לאחר הכיול של הסאבים, אפשר להריץ אודיסי ולתת לו לחשוב שיש רק סאב בודד. אודיסי לא היה צריך לגעת בסאב, רק לטפל בשאר הרמקולים.
יש גם חסרון אחרי שמשיגים באס מושלם בחדר, אני לא מוצא זמן להאזין לאלבום שלם או לצפות בסרט שלם. אני רק שומע קטעים עם באסים וכל רגע עובר לתוכן אחר ללא סבלנות להינות מהתוכן עצמו, אלא רק מהאפקט המדהים של הבאס. אני בספק רב שאם אי פעם אשדרג לרסיבר דנון חדש שיקבל DLBC, אצליח לשמוע שיפור על מה שיש כרגע. אני אשדרג ל X4800H רק אחרי שה X4400H יתקלקל ואז לא תהיה לי ברירה.
הופתעתי לרעה שבפורום כזה שהוא הפורום הכי נפוץ בארץ לקולנוע ביתי, אין כלל מודעות לכיון ידני, למעט אולי 3 משתמשים כאן שבקושי לוקחים חלק.
אגב, מי הם השניים האחרים שיש להם 3 סאבים ומעלה? אני מנחש רק בעלי הטרינובים כמו רן מויאל. בפורום AVS ו ASR, יש לפחות 20% עם יותר משני סאבים ובקיאות בשימוש בתוכנות כיול חינמיות, וכ 40% עם זוג סאבים וכיול אוטומטי. אולי ההנהלות הישראיות הרבה יותר קשוחות מאלו בחול...
הנהלות קשוחות, מדינה קטנה עם מיעוט עניין, שטח מוגבל, טכנופוביה ואו/עצלנות, מבחר מצומצם במחירים מפלצתיים.08/04/2023 14:33יהלי ב כתב: הופתעתי לרעה שבפורום כזה שהוא הפורום הכי נפוץ בארץ לקולנוע ביתי, אין כלל מודעות לכיון ידני, למעט אולי 3 משתמשים כאן שבקושי לוקחים חלק.
אגב, מי הם השניים האחרים שיש להם 3 סאבים ומעלה? אני מנחש רק בעלי הטרינובים כמו רן מויאל. בפורום AVS ו ASR, יש לפחות 20% עם יותר משני סאבים ובקיאות בשימוש בתוכנות כיול חינמיות, וכ 40% עם זוג סאבים וכיול אוטומטי. אולי ההנהלות הישראיות הרבה יותר קשוחות מאלו בחול......
Jack of some trades, master of none
סתם שאלה, למה אתה צריך כיול סאבים לכול כך הרבה מקומות? אתה כול פעם יושב במקום אחר?08/04/2023 14:33יהלי ב כתב: מפתח התוכנה מסביר שעם זוג סאבים אפשר לקבל עקומה מושלמת בנקודת האזנה אחת, עם שלישיה אפשר לקבל בעד 4 נקודות האזנה באותו הגובה, ועם 4 סאבים, אפשר לקבל איזון מלא בכל חלל החדר, גם אם יש מושבים בגבהים שונים. אצלי ביצעתי כיול ל 3 מקומות ישיבה, אמצע ושנים לצדדים. הוספת הסאב השלישי, הביאה לשיפור משמעותי....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
בזמנו דיברתי עם בחור ב AVS שהעלה סרטון שימוש בתוכנה של ה MSO שאמר לי חד משמעית שבמידה ואני עושה שימוש ב DLBC (ואני עושה עם הפרוססור של ה הסטורם) אין הצדקה להתחיל להתקשקש עם ה MSO ולכן הורדתי את ה MSO אבל לא המשכתי להתקשש איתה .
ולשאלתך לענין הכמות סאבים אז לי יש 4 :
2 של svs דגמים SVS PB/PC 13 ULTRA
2 זהים של אסקנדו דגם SMSG18
התוצאה מטורפת .
כרגע ממתין לשחרור הדיראק ART לסטורם (צפוי לאמצע מאי) כדי להבין מי נגד מי.
ולשאלתך לענין הכמות סאבים אז לי יש 4 :
2 של svs דגמים SVS PB/PC 13 ULTRA
2 זהים של אסקנדו דגם SMSG18
התוצאה מטורפת .
כרגע ממתין לשחרור הדיראק ART לסטורם (צפוי לאמצע מאי) כדי להבין מי נגד מי.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אני שואל באמת כדי להבין ולא מזלזל בכלל. אני מנסה מה להבין למה אתה קורא תוצאה מטורפת. אם תוכל להסביר בפירוט. לדוגמה - האם זה עוצמת הבאסים להזיז לשכנים את העצמות? או מה?...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בכלל לא קשור לעוצמה , כשהייתי צעיר ויפה 
שהיה לי svs אחד בלבד השכן היה בוכה.
עכשיו כשיש 4 ,שמתוכם 2 אסקנדו מטורפים, יש משמעותית פחות גלים עומדים ולכן פחות הדהודים ולכן תגובות השכן התמתנו באופן ניכר וזאת למרות שהוולים שאני שומע, שמן הסתם לא נחשב נמוך במיוחד, נשאר זהה .
הכנסתי 4 זכרונות כיול לסטורם, שכוללים 4 עקומות של הרמן עבור התחום התחתון( 4/6/8/10 db ) ועובר בניהם , בהתאם לתוכן שאני צופה .
יש סרטים שנדרש 4 יש כאלו 6 וכן הלאה....

שהיה לי svs אחד בלבד השכן היה בוכה.עכשיו כשיש 4 ,שמתוכם 2 אסקנדו מטורפים, יש משמעותית פחות גלים עומדים ולכן פחות הדהודים ולכן תגובות השכן התמתנו באופן ניכר וזאת למרות שהוולים שאני שומע, שמן הסתם לא נחשב נמוך במיוחד, נשאר זהה .
הכנסתי 4 זכרונות כיול לסטורם, שכוללים 4 עקומות של הרמן עבור התחום התחתון( 4/6/8/10 db ) ועובר בניהם , בהתאם לתוכן שאני צופה .
יש סרטים שנדרש 4 יש כאלו 6 וכן הלאה....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
זה גם נותן גמישות במיקום הישיבה כמו למשל אם אתה שוכב על הספה המקום לשבת באמצע, וזה גם מאפשר ללפחות עוד שני מאזינים להינות יחד איתך. לאשתי והילד אמנם לא ממש מזיז או מעניין איך הסאונד נשמע, כי הם מסוגלים להינות ממוסיקה ביוטיוב דרך רמקול של אייפון, אבל תמיד טוב שיש סאונד אחיד בשטח גדול בחדר.08/04/2023 14:53י-א כתב: סתם שאלה, למה אתה צריך כיול סאבים לכול כך הרבה מקומות? אתה כול פעם יושב במקום אחר?...
תגדיר "טוב לי אקוסטית עם האחד"?08/04/2023 19:13י-א כתב: בקיצור לא השתכנעתי להשקיע בעוד סאבים במיוחד שטוב לי אקוסטית עם האחד שיש לי.
חשבתי שתגידו שזה הוסיף אפקטים לסרטים שללא מולטיסאב לא ניתן לקבל....
מניסיוני קשה להגיע עם סאב אחד לעקומה טובה ללא
nulls משמעותיים. לא קשור לסאב וליכולותיו, הרבה יותר לחדר, מימדיו ול room moods.
כמובן שיש חשיבות מכרעת להצבה של הסאב/ים.
המטרה של הוספת סאב/ים מעבר לאחד הקיים, אמורה לעזור להתגבר על צרות החדר ופחות במובן של spl גבוה.
סאב / ים לא יכולים "להוסיף" אפקטים, במידה והעקומה ללא דיפים או פיקים משמעותיים אתה תשמע כל מה ש"המשורר" התכוון.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
@יהלי ב
קודם כל אחלה נושא לשרשור.
המערכת אצלך בחדר ייעודי? או סלון?
לגבי mso ו rew (עם rew יש לי קצת ניסיון) הבעיה שקשה למצוא זמן ללא רעש, הפרעות וכו' (כן כן אני יודע שזה נראה תירוץ).
שנית, עדיין יהיה צריך לעשות אינטגרציה עם הקדמיים.
ברור לי שגם את זה אפשר לעשות ידנית אבל שוב חוזרים לעניין הזמן.
לחילופין אפשר להשקיע במערכת כיול טובה.
קודם כל אחלה נושא לשרשור.
המערכת אצלך בחדר ייעודי? או סלון?
לגבי mso ו rew (עם rew יש לי קצת ניסיון) הבעיה שקשה למצוא זמן ללא רעש, הפרעות וכו' (כן כן אני יודע שזה נראה תירוץ).
שנית, עדיין יהיה צריך לעשות אינטגרציה עם הקדמיים.
ברור לי שגם את זה אפשר לעשות ידנית אבל שוב חוזרים לעניין הזמן.
לחילופין אפשר להשקיע במערכת כיול טובה.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ההפסד כולו שלך08/04/2023 19:13י-א כתב: בקיצור לא השתכנעתי להשקיע בעוד סאבים במיוחד שטוב לי אקוסטית עם האחד שיש לי.
חשבתי שתגידו שזה הוסיף אפקטים לסרטים שללא מולטיסאב לא ניתן לקבל....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אני מציע להוסיף את האפשרות "אין לי סאב".
בתור אחד שבמשך כ-20 שנה היו לו חמישה רמקולים ללא סאב, ורק לאחרונה נשברתי והוספתי, אני מניח שאני לא היחיד.
אגב - אמנם הוספתי סאב, אבל לא אגיד שזה שינה את חיי כמו שתמיד אמרו לי. אז לא היו לי פיצוצים בסרטים, ביג דיל... לא קריטי.
בתור אחד שבמשך כ-20 שנה היו לו חמישה רמקולים ללא סאב, ורק לאחרונה נשברתי והוספתי, אני מניח שאני לא היחיד.
אגב - אמנם הוספתי סאב, אבל לא אגיד שזה שינה את חיי כמו שתמיד אמרו לי. אז לא היו לי פיצוצים בסרטים, ביג דיל... לא קריטי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא קריטי רק במידה והרמקולים האחרים אצלך מסוגלים להתמודד עם התדרים הנמוכים בעוצמה מתאימה במידה ולא זה בהחלט קריטי לקבלת הנאה מלאה עבור תכנים רב ערוציים.08/04/2023 20:27odedee כתב: אני מציע להוסיף את האפשרות "אין לי סאב".
אגב - אמנם הוספתי סאב, אבל לא אגיד שזה שינה את חיי כמו שתמיד אמרו לי. אז לא היו לי פיצוצים בסרטים, ביג דיל... לא קריטי....
לא ברור לי איך אתה חושב שסאב זה לא קריטי?? אתה מפספס ערוץ 0.1 ייעודי, מעבר לתדרים נמוכים שיתר הרמקולים שלך לא מסוגלים להתמודד איתם.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אתם רק משכנעים אותי שהרווחתי....
אם הוספת סאבים לא גורמת לתדרים הנמוכים להיות קצת יותר כיווניים ולתת תחושה של אפקטים שאחרת לא נשמעים ובנוסף לכך שלא מרגיש לי שום חוסר בתדרים הנמוכים אצלי בסלון ואני נהנה מאד מבאסים בסרטים (במוסיקה אני משתמש רק בזוג הקידמיים) אז למה לזרוק כסף ואז לנסות לשכנע את עצמי שעכשיו זה וואוו???
זה גם תלוי בתוכן. אני לדוגמא רואה אולי 2-3 סרטים בשנה וגם הם לא לעולם לא יהיה אקשן/מד"ב וכו. רוב הצפייה שלי זה סדרות (דרמות, קומדיות וכו) שהיום הן בעיקר משירותי סטרימינג ששם מראש הסראונד מסורס ואנמי להפליא. יש לי סאב, אבל על אטמוס פסחתי.08/04/2023 20:47istarmini כתב: לא קריטי רק במידה והרמקולים האחרים אצלך מסוגלים להתמודד עם התדרים הנמוכים בעוצמה מתאימה במידה ולא זה בהחלט קריטי לקבלת הנאה מלאה עבור תכנים רב ערוציים.
לא ברור לי איך אתה חושב שסאב זה לא קריטי?? אתה מפספס ערוץ 0.1 ייעודי, מעבר לתדרים נמוכים שיתר הרמקולים שלך לא מסוגלים להתמודד איתם....
Jack of some trades, master of none
בהתייחס להודעה האחרונה של י-א
תדרים נמוכים לא אמורים להיות כיווניים, להפך הם omni.
למיטב זכרוני מ 100hz ומטה.
לגבי חוסר ב"תדרים נמוכים" או בכלל, לא הייתי מסתמך על האוזן, צריך להיעזר ב rew למשל.
קח בחשבון שאחרי שתראה את הגרפים זה לרוב מבאס.
מדבר מניסיון.
מצד שני, לא באמת בא לשכנע אותך...
תדרים נמוכים לא אמורים להיות כיווניים, להפך הם omni.
למיטב זכרוני מ 100hz ומטה.
לגבי חוסר ב"תדרים נמוכים" או בכלל, לא הייתי מסתמך על האוזן, צריך להיעזר ב rew למשל.
קח בחשבון שאחרי שתראה את הגרפים זה לרוב מבאס.
מדבר מניסיון.
מצד שני, לא באמת בא לשכנע אותך...
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors