התנגדות אוזניות
בוקר טוב
אני עומד לפני רכישת אוזניות ומגבר לאוזניות ויש לי מספר שאלות
ישנן אוזניות בעלות התנגדות נמוכה ולעומתן אוזניות עם התנגדות של מאות אומים מדוע ההבדל ומה עדיף. כמו כן לאלו פרמטרים יש לשים לב ברכישת מגבר בשני המצבים התנגדות אוזניה נמוכה\גבוהה
תודה
אני עומד לפני רכישת אוזניות ומגבר לאוזניות ויש לי מספר שאלות
ישנן אוזניות בעלות התנגדות נמוכה ולעומתן אוזניות עם התנגדות של מאות אומים מדוע ההבדל ומה עדיף. כמו כן לאלו פרמטרים יש לשים לב ברכישת מגבר בשני המצבים התנגדות אוזניה נמוכה\גבוהה
תודה
ההתנגדות תקבע כמה "כוח" צריך כדי להפעיל את האוזניה כמו שצריך ובווליום גבוה, עם התנגדות של כמה מאות למשל חיבור לנגן Mp3 נייד לא ייתן לך את הסאונד האמיתי של האוזניות והווליום המקסימלי יהיה נמוך כי לא יהיה לו מספיק כוח. ההתנגדות היא גם לא תמיד הכול , למשל לAKG K701 יש התנגדות של משהו כמו 60אוהם אבל זה רק חלק מהמשוואה ככה שהן מתנהגות כמו אוזניות של 250אוהם.
האוזניות של גרדו לעומת זאת עם 32אוהם נחשבות לבין היחידות ברמות הגבוהות שיכולות לעבוד כמו שצריך מנגן נייד(למרות שכמובן אומרים שעם מגבר אוזניות ייעודי הן יישמעו יותר טוב)
רוב המגברי אוזניות הטובים בד"כ יידעו לווסת או שיהיה בהם מתג לשנות בין התנגדות גבוהה לנמוכה
האוזניות של גרדו לעומת זאת עם 32אוהם נחשבות לבין היחידות ברמות הגבוהות שיכולות לעבוד כמו שצריך מנגן נייד(למרות שכמובן אומרים שעם מגבר אוזניות ייעודי הן יישמעו יותר טוב)
רוב המגברי אוזניות הטובים בד"כ יידעו לווסת או שיהיה בהם מתג לשנות בין התנגדות גבוהה לנמוכה
תודה על התגובה אבל עדין לא קבלתי תשובה מדוע ההבדלים בהתנגדויות ומה טוב יותר.
אין לי כונה להשתמש בנגן נייד כלשהו. כמו כן האם יש מקום באזור המרכז שבו ניתן לשמוע מגון של אוזניות ומגברים כמו אצל אבי יפה בירושלים והאם יש למשהו אפשרות להמליץ על ציוד כזה או אחר (ברור שלפני רכישה אני אבחן מספר אוזניות) התקציב שלי לאוזניות+מגבר כ5k
תודה
אין לי כונה להשתמש בנגן נייד כלשהו. כמו כן האם יש מקום באזור המרכז שבו ניתן לשמוע מגון של אוזניות ומגברים כמו אצל אבי יפה בירושלים והאם יש למשהו אפשרות להמליץ על ציוד כזה או אחר (ברור שלפני רכישה אני אבחן מספר אוזניות) התקציב שלי לאוזניות+מגבר כ5k
תודה
אין באמת יותר טוב בהתנגדויות ,זה לא נתון שצריך לעניין אותך כל כך כל עוד אתה מתכוון להשתמש באוזניות רק עם מגבר ייעודי.
בקשר לאוזניות ניתן כמה מההמלצות כלליות שבד"כ בודקים, יש את הביירדינמיק DT880\990 , AKG K701, סנהייזר HD650
GRADO RS1\RS2\325i . רוב האנשים בוחרים לפחות זוג אחד מאלו, את אלו גם אפשר לשמוע אצל אבי יפה ולא נראה לי שיש מקומות אחרים עם המבחר הזה. לגבי מגבר ,בד"כ לכל סוג של אוזניה יש מגברים אחרים שנחשבים יותר טובים בשבילה אבל בזה אני כבר לא מתעמק. ודרך אגב קנייה מחו"ל של אוזניות זה חיסכון של אלפי\מאות שקלים ככה ששווה לקחת את זה בחשבון גם אחרי שאתה שומע בארץ
בקשר לאוזניות ניתן כמה מההמלצות כלליות שבד"כ בודקים, יש את הביירדינמיק DT880\990 , AKG K701, סנהייזר HD650
GRADO RS1\RS2\325i . רוב האנשים בוחרים לפחות זוג אחד מאלו, את אלו גם אפשר לשמוע אצל אבי יפה ולא נראה לי שיש מקומות אחרים עם המבחר הזה. לגבי מגבר ,בד"כ לכל סוג של אוזניה יש מגברים אחרים שנחשבים יותר טובים בשבילה אבל בזה אני כבר לא מתעמק. ודרך אגב קנייה מחו"ל של אוזניות זה חיסכון של אלפי\מאות שקלים ככה ששווה לקחת את זה בחשבון גם אחרי שאתה שומע בארץ
- תומר_יפה
- עוסק בתחום

- תגובות: 39
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
- יצירת קשר:
kuden,
סתם מתוך סקרנות, איזה מהדגמים שהזכרת יותר זול בחו"ל במאות ואלפי שקלים?
(אשמח לראות קישור לחנות רצינית, ואל תשכח להוסיף למחיר מע"מ ומשלוח)
סתם מתוך סקרנות, איזה מהדגמים שהזכרת יותר זול בחו"ל במאות ואלפי שקלים?
(אשמח לראות קישור לחנות רצינית, ואל תשכח להוסיף למחיר מע"מ ומשלוח)
אולפני אבי יפה - סטריאו וקולנוע ביתי
www.AviYaffe.com
www.AviYaffe.com
הפרשי מחירים
בebay לרוב אפשר למצוא AKG K701 ב250-270 דולר, בשער של היום אחרי משלוח ומיסים זה עדיין זול במאות שקלים מהמחיר בארץ.
כנ"ל לגבי הדגמים האלה של בייר וסנהייזר.
גראדו בחול מתומחר בארץ קרוב יותר למחיר שלו בחו"ל.
אני התלבטתי ובסוף קניתי (אצלכם , לפני יומיים
) כי הבנתי שבמחירים האלו, חייבים לשמוע את כל האפשרויות.
אני התלבטתי ובסוף קניתי (אצלכם , לפני יומיים
Re: הפרשי מחירים
akg k701 אכן הדוגמא הכי טובהyoavsc כתב:בebay לרוב אפשר למצוא AKG K701 ב250-270 דולר, בשער של היום אחרי משלוח ומיסים זה עדיין זול במאות שקלים מהמחיר בארץ.
אני התלבטתי ובסוף קניתי (אצלכם , לפני יומיים) כי הבנתי שבמחירים האלו, חייבים לשמוע את כל האפשרויות.
...
shure E500 גם דוגמא להפרש של 1000 שקל+-
אני עדיין לא מבין מה הקטע של ההגברה...
התנגדויות של 8 16 32 50 64 75 ... 250 300 600 (ohm) - עם צריכה של בקושי 1Watt ובקושי 1 K-ohm
אז בשביל מה צריך מגבר ? - הרי כל אוזניה תעבוד גם בלי מגבר, הרי המחשיר יכול להתאים את עצמו להתנגדות ומקסימום, אם לא אז הסאונד ישמע חלש יותר - אבל עדיין יישמע
וזו בהשוואה לרמקולים בעלי עשרות K-ohm וצריכה של עד כמאות Watts (!!!)
אז למה לכל הרוחות האוזניות צריכות מגבר (?) - הרי אנו קונים את האוזניות כדי לחסוך חשמל (בכך שהרמקול נשאר כבוי)
מישהוא יכול לענות {אני ממש אודה מקרב ליבי...
} ?
התנגדויות של 8 16 32 50 64 75 ... 250 300 600 (ohm) - עם צריכה של בקושי 1Watt ובקושי 1 K-ohm
אז בשביל מה צריך מגבר ? - הרי כל אוזניה תעבוד גם בלי מגבר, הרי המחשיר יכול להתאים את עצמו להתנגדות ומקסימום, אם לא אז הסאונד ישמע חלש יותר - אבל עדיין יישמע
וזו בהשוואה לרמקולים בעלי עשרות K-ohm וצריכה של עד כמאות Watts (!!!)
אז למה לכל הרוחות האוזניות צריכות מגבר (?) - הרי אנו קונים את האוזניות כדי לחסוך חשמל (בכך שהרמקול נשאר כבוי)
מישהוא יכול לענות {אני ממש אודה מקרב ליבי...
קודם כל אני אישית לא קונה אוזניות בשביל לחסוך חשמל. פעם ראשונה אני שומע תאוריה הזאת אגב.
לגבי מגברי אוזניות :
לפי מה שהספקתי להבין , הבדל באוהמים גורם לכך שאזוניה אחת צריכה יותר זרם ואוזניה אחרת יותר מתח. ( פחות אוהם - זרם , יותר אוהם - מתח) . לא כל יצאית אוזניות במכשיר מסוגלת להפיק את אותו "כח" ( זרם/מתח) שדורשת אוזניה.
אבל אפילו לא כל מגבר יכול לתת מספיק זרם , ולא כל מגבר יכול לתת מספיק מתח. במגברים עד 500-700$ (מחיר חו"ל) זה בדרך כלל או זה או זה. רק מגברים איכותיים יותר יכולים להתאים את עצמם לשתי העולמות.
למשל מגבר שלי עובד מעולה עם אוזניות של התנגדות גבוה ופחות עם אוזניות עם התנגדות נמוכה. אבל ככה בנו אותו בהזמנה אישית ( עבור HD650/DT880/DT990 ) , כך שזה די טבעי.
אם תשאלו למה בכלל צריך את המשחק הזה , אז אגיד לכם דעה שלי על שתי פרמטרים החשובים בעיני :
1) אסטרטגיה של החברה לקהל מסויים ( צעירם/סט נייד , מבוגרים/סט סטטי)
2) אוזניה של מאוד אוהמים , יותר "מדוייקת" בשליטה אליה ( אולי באותה צורה כמו ש Stepped Attenuator עדף על מתג ווליום רגיל )
לגבי מגברי אוזניות :
לפי מה שהספקתי להבין , הבדל באוהמים גורם לכך שאזוניה אחת צריכה יותר זרם ואוזניה אחרת יותר מתח. ( פחות אוהם - זרם , יותר אוהם - מתח) . לא כל יצאית אוזניות במכשיר מסוגלת להפיק את אותו "כח" ( זרם/מתח) שדורשת אוזניה.
אבל אפילו לא כל מגבר יכול לתת מספיק זרם , ולא כל מגבר יכול לתת מספיק מתח. במגברים עד 500-700$ (מחיר חו"ל) זה בדרך כלל או זה או זה. רק מגברים איכותיים יותר יכולים להתאים את עצמם לשתי העולמות.
למשל מגבר שלי עובד מעולה עם אוזניות של התנגדות גבוה ופחות עם אוזניות עם התנגדות נמוכה. אבל ככה בנו אותו בהזמנה אישית ( עבור HD650/DT880/DT990 ) , כך שזה די טבעי.
אם תשאלו למה בכלל צריך את המשחק הזה , אז אגיד לכם דעה שלי על שתי פרמטרים החשובים בעיני :
1) אסטרטגיה של החברה לקהל מסויים ( צעירם/סט נייד , מבוגרים/סט סטטי)
2) אוזניה של מאוד אוהמים , יותר "מדוייקת" בשליטה אליה ( אולי באותה צורה כמו ש Stepped Attenuator עדף על מתג ווליום רגיל )
שהתקציב שלך הוא כמו שלך ,והאוזניות לשימוש ביתיי -אין חשיבות לנתון התנגדות.
לגבי המלצה על setup -קשה מאוד -כדאי מאוד לקפוץ לאבי יפה יש לו את המבחר הכי גדול בארץ-תוכל לשמוע את רוב האוזניות המובילות כולל מערכות של stax (שלמזלך נמצא בתקציב)
אתה יכול גם לחכות למפגש האוזניות הבא -ולשמוע הרבה ציוד שם כולל יותר מבחר של מגברי אוזניות(לאבי יפה יש מבחר פחות נרחב של מגברי אוזניות)
ובכלל לקרוא על הנושא בהייד פיי -www.head-fi.org
עכשיו לגבי המלצות -איזה מקור יש לך ?
איזה מוזיקה את שומע בדרך כלל?
לגבי המלצה על setup -קשה מאוד -כדאי מאוד לקפוץ לאבי יפה יש לו את המבחר הכי גדול בארץ-תוכל לשמוע את רוב האוזניות המובילות כולל מערכות של stax (שלמזלך נמצא בתקציב)
אתה יכול גם לחכות למפגש האוזניות הבא -ולשמוע הרבה ציוד שם כולל יותר מבחר של מגברי אוזניות(לאבי יפה יש מבחר פחות נרחב של מגברי אוזניות)
ובכלל לקרוא על הנושא בהייד פיי -www.head-fi.org
עכשיו לגבי המלצות -איזה מקור יש לך ?
איזה מוזיקה את שומע בדרך כלל?
ד"א: יש לי שאלה קטנה בנושא ההגברה ודגמי ה Beyerdynamic DT 880 :
למוצר קיימים 3 דגמים בעלי התנגדויות שונות:
32ohm
250ohm
600ohm (בתוספת של כמה עשרות יורו באתר החברה)
אז רציתי לשאול, האם האיכות נגרעת מאוזניות ה 32ohm (הפחות ידועות) ביחס לביצועי האוזניות של ה 250ohm שמופעלות ע"י המגבר (שהביצועים שלהם אכן טובים) ?
למוצר קיימים 3 דגמים בעלי התנגדויות שונות:
32ohm
250ohm
600ohm (בתוספת של כמה עשרות יורו באתר החברה)
אז רציתי לשאול, האם האיכות נגרעת מאוזניות ה 32ohm (הפחות ידועות) ביחס לביצועי האוזניות של ה 250ohm שמופעלות ע"י המגבר (שהביצועים שלהם אכן טובים) ?
יש טענה שה600 נשמעות הכי טוב ,לגבי ה32 אני לא יודע.
אם לי היה את הכסף הזה ,עם מקור טוב -הייתי שוקל את המערכת הסאטקס הזותי
http://cgi.ebay.com/NEW-STAX-SRS-4040-S ... dZViewItem
שמעתי אותה ,מאוד אהבתי-בכלל יש לסטאקס צליל יחודי.
אני הייתי מתחיל בלשמוע אוזניות-ואחרי שאתה מחליט איזה אוזניות אתה אוהב-אפשר לשדך לזה מגבר שיש לו סינרגציה עם האוזניות.
דברים מומלצים -hd -650 סנהיזר
akg k701
ביירדאנימק dt880/990
ultrason 2500
גראדו rs-1
אני הייתי מתחיל בלשמוע אוזניות-ואחרי שאתה מחליט איזה אוזניות אתה אוהב-אפשר לשדך לזה מגבר שיש לו סינרגציה עם האוזניות.
akg k701
ביירדאנימק dt880/990
ultrason 2500
גראדו rs-1
ומה לגבי ה Sennheiser HD 595 ?a12beat כתב:יש טענה שה600 נשמעות הכי טוב ,לגבי ה32 אני לא יודע.
akg k701
ביירדאנימק dt880/990
ultrason 2500
גראדו rs-1...
ואיך הם ביחס ל Beyerdynamic 880 ?
והאם הם דורשות מגבר ?