LaMarzocco Micra - התחלנו...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בהמשך לשרשורים הקודמים, אתמול רכשתי את ה־Micra יחד עם מטחנת Eureka SD Oro. את המכונה קיבלתי במקום, אך את המטחנה אקבל רק במהלך השבוע הבא. בינתיים גיל מ־Brioso (שמגיע לו קרדיט ענק) נתן לי מטחנה זמנית תוצרת Bellezza שאני והיא לא מצליחים להיות חברים (ככל הנראה בכלל בעיית כישרון מהצד שלי...).

אז התהליך היה תהליך קצר מבחינת זמן, אבל ארוך מבחינת משאבי זמן. במהלך כל השבוע האחרון השקעתי הרבה מאוד זמן, בין היתר גם כאן, בניסיון להבין מה אני רוצה לקנות ומה אני צריך לקנות. קניתי את המכונה מתוך ידיעה ברורה שמה שאני רוצה עולה על מה שאני צריך בשלב הזה של החיים (לעניין זה, תודה למרטין על הסבלנות - פעם בכמה חודשים אני שולח פונה אליו עם קושיה מזדמנת).

תהליך הרכישה לא היה ארוך מדי מבחיתי וכלל ביקור בשתי חנויות - Brioso ו־Sapore. הייתי יכול לכתוב פוסט שלם על הביקור שלי ב־Sapore, אבל נתבקשתי לשים את המקרה מאחורי. יחד עם זאת, כן אכתוב שההתנהלות של Sapore אכזבה אותי, ברמה האישית, מאוד. אני מאוד לא אוהב שמפרים את האמון שלי.

לגופו של עניין - המיקרה:
כאמור, את המכונה קיבלתי ויחד אתה מטחנה זמנית. בנוסף, קניתי ערכת טעימות קפה של Brioso (רק חבל שקית וחצי מתוך הערכה נזרקו לפח במהלך ניסיונות הכיוון של המטחנה :? ).

כאן אפתח סוגריים ואציין כי מה שאני כותב על סמך הניסיון האישי שלי שמבוסס על החוויה שלי עם המיקרה בלבד - אין לי ניסיון אמיתי עם מכונות אחרות.

האריזה של המכונה מרשימה מאוד, וכוללת גם תחתית עץ, תהליך הפתיחה היה קל ופשוט. הערכה כוללת את המכונה עצמה, כף אחת (זה השם, כף?) עם תחתית מתחלפת מפלסטיק (אחת למזיגה יחידה ואחת למזיגה לשתי כוסות), שתי סלסלות - אחת 7 גרם והשנייה 14 גרם (כאן קצת הרמתי גבה, אולי שלא בצדק, שכן ממה שראיתי בסקירות וכו׳ מכונות E61 רבות כוללות סלסלות 18 גרם. בכל אופן, ניתן לרכוש בנפרד סלסלות 17 ו־21 גרם לפי מה שראיתי באתר האמריקאי - צריך? כדאי?), ערכת ניקוי עם סלסלה ללא חורים, דוחס כבד עם מיתוג לה מרזוקו שמרגיש טוב ביד (התחתית שלו קצת מעוגלת בניגוד לדוחסים אחרים שראיתי - כנראה שיטה שונה) וכד הקצפת חלב קטן (אולי קטן מדי...).

לאחר הסרת הנילונים וחיבור לחשמל הורדתי את האפליקציה של לה מרזוקו וכאן חייכתי. אני מאוד מאמין בנראות כחלק מ״חווית האיכות״. האפליקציה, ויזואלית, מרשימה. הקישור למכונה היה קל ופשוט וה״שליטה״ במכונה (לרבות כיבוי והדלקה מרחוק) קלה ופשוטה - אהבתי.
כיוונתי שהמכונה תדלק ותכבה באופן אוטומטי כל בוקר.

לאחר כיוון המטחנה, שטרם הושלם - שכן, עוד לא הצלחתי להוציא כוס אספרסו ״טובה״ - שיחקתי עם ההגדרות של המכונה. באחד הפוסטים כתבתי שפרה אינפיוז׳ן זמין במכונה הזאת רק בחיבור ישיר למים, משהו שאני עובד עליו (מצאתי פתרון להעברת צנרת בלי להסתכן בגירושין), אבל Pre-Brewing אפשרי גם ללא חיבור ישיר למים.

ניסיתי הבוקר להכין כוס אספרסו אגב שימוש באפשרות ה־Pre-Brewing - בינתיים יש הרבה טעויות בדרך (בין היתר משום שאני לא יודע כמה אני טוחן - נרשמתי לקבלת עדכונים בקשר למשקל קפה Oscalla - אם לא יהיה מלאי בקרוב, אקנה משקל אחר). מה שכן, עם כל הטעויות והקפה שנזרק, הקפה שכן הוצאתי היה מעולה.

לסיכום: יש עוד עקומת למידה ועולם שלם שצריך ללמוד - התחלנו...
IMG_8803.jpeg

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

תתחדש!
איך אתה מטפל במים?
בלי knock box?
המכונה ללא ספק היא מכונת קצה, אני בטוח שתהנה ממנה.
אתה לא נפרד מעניין הכיוונים, בכל פעם שתחליף קפה תצטרך לעבור את התהליך רק שעם הזמן, תלמד לעשות זאת מהר וטוב יותר.
לעניין הסלסלות, חכה עם קניה עד שתלמד כמה קפה אתה אוהב. קפסולות של נספרסו מגיעות עם 7 גרם, הקפיצה ל 14 גרם היא קפיצה משמעותית וכדאי לוודא שאתה מסתדר עם שוט חזק כזה.... אגב, מפה אין דרך חזרה!
לנספרסו יהיה קשה מאוד לחזור :)
תהנה!

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #3 

לא מבין מה קפץ להם שם בלה מרזוקו....800 ש״ח תוספת לצבע אחר שאינו נירוסטה??

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לא יודע, לי באופן אישי לא מפריע נירוסטה כך שבשמחה חסכתי את העלות (מה שכן, על המטחנה שילמתי כמה שקלים יותר בגלל הנירוסטה...)

esharon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 278
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

תתחדש!
אני שוקל גם לרכוש את המכונה הזאת בקרוב
חשבתי במטחנה אולי ללכת על mignon libra בעיקר בגלל הפיצ׳ר של השקילה שהבנתי שהוא די מדויק, לא יודע איך היא בהשוואה ל oro sd...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #6 

תתחדש! לדלג מנספרסו למכונה כזו זה חתיכת שדרוג מטורף. אתה הולך מאוד להנות ממנה :-)

כמה נקודות:

1. קנה משקל. אל תחכה ל-Oscalla. הוא מאוד מתגמל כשאתה יודע מה אתה עושה, אבל מסובך יותר לשימוש. לא חושב שזה המשקל שאתה רוצה להתחיל איתו כשאתה חדש בתחביב. משקל פשוט עם דיוק של עשירית גרם וכפתורים מוגנים ממים יהיה מצויין. חפש משקלים של Kubei באמזון.
2. קנה טמפר מיוצב. זה לא משנה כמה הטמפר שהגיע עם המכונה סקסי, הוא לא ייתן לך עקביות וקלות שימוש כמו טמפר מיוצב (למשל Normcore V4 בקוטר שמתאים למכונה שלך).
3. אם המטחנה מייצרת טחינה עם גושים (כמו רוב המטחנות), חשוב לבצע WDT. יש כלים יעודיים שעולים כמה דולרים, אבל אפילו פקק שעם שתקעת בו קיסמים יהיה עדיף על כלום. חפש ביוטיוב מדריכים.
4. כדאי לבצע רישום של כמות הקפה בסלסלה, כמות הקפה בכוס, זמן החליטה ורמת הטחינה. זה יעזור לך לעשות שינויים מכוונים ולא מקריים. בלי זה יהיה לך קשה לקבל עקביות.
5. תשאיר את הידית מחוברת למכונה כשאתה מדליק את המכונה ובין שוטים. חשוב שהיא תשאר חמה.

בהצלחה!

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@Boren תודה!

1.אוקי, אזמין עכשיו (דווקא חיכיתי עם זה לאור המלצה בפורום).
2. מזמין
3. הוזמן =]
4. אני מחכה לקבל את המטחנה שלי, המטחנה הנוכחית ואני לא חברים טובים...
5. מבצע

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

האוסקאלה מעולה, אבל מסובך ללמוד אותו. יש לך מספיק דברים ללמוד בשלב הזה...

גם במטחנה הנוכחית כדאי לך לנהל לוג אם אתה רוצה להתקדם לתוצאות טובות.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

13/03/2023 14:10  
zvir26 כתב:
תתחדש!
איך אתה מטפל במים?
בלי knock box?
...
knock box קניתי - יגיע בימים הקרובים.
לגבי המים - יש לי בכניסה לבית מרכך hardless של מי גל עדן (לא אפס אבנית, אבל עובר את מבחן הקומקם...). בנוסף, יש לי סנן H-104 של everpure מתחת לכיור. תוהה אם אני צריך יותר מזה (הבנתי שיש פתרון של בריטה שאפשר לזרוק לתוך מיכל המים, לא בטוח עד כמה אני צריך אותו, אולי הדבר הכי טוב הוא שאקנה טסט ואבדוק מה המצב של המים אצלי בבית).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני לא מכיר את הפתרונות האלה. רוב האנשים עם מכונות כאלה משתמשים במרכך ייעודי מסוג DVA או במרככים בקו המים של בריטה או בסטמקס. יש גם כאלה (כמוני) שמשתמשים באוסמוזה הפוכה ומוסיפים מינרלים ספציפיים בכמויות ספציפיות. כדאי לחפש דיונים קודמים בפורום.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #11 

נראה מכונה כיפית לשימוש ומחכה לך הנאה אינסופית. תתחדש ותהנה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”