בהמשך לשרשורים הקודמים, אתמול רכשתי את ה־Micra יחד עם מטחנת Eureka SD Oro. את המכונה קיבלתי במקום, אך את המטחנה אקבל רק במהלך השבוע הבא. בינתיים גיל מ־Brioso (שמגיע לו קרדיט ענק) נתן לי מטחנה זמנית תוצרת Bellezza שאני והיא לא מצליחים להיות חברים (ככל הנראה בכלל בעיית כישרון מהצד שלי...).
אז התהליך היה תהליך קצר מבחינת זמן, אבל ארוך מבחינת משאבי זמן. במהלך כל השבוע האחרון השקעתי הרבה מאוד זמן, בין היתר גם כאן, בניסיון להבין מה אני רוצה לקנות ומה אני צריך לקנות. קניתי את המכונה מתוך ידיעה ברורה שמה שאני רוצה עולה על מה שאני צריך בשלב הזה של החיים (לעניין זה, תודה למרטין על הסבלנות - פעם בכמה חודשים אני שולח פונה אליו עם קושיה מזדמנת).
תהליך הרכישה לא היה ארוך מדי מבחיתי וכלל ביקור בשתי חנויות - Brioso ו־Sapore. הייתי יכול לכתוב פוסט שלם על הביקור שלי ב־Sapore, אבל נתבקשתי לשים את המקרה מאחורי. יחד עם זאת, כן אכתוב שההתנהלות של Sapore אכזבה אותי, ברמה האישית, מאוד. אני מאוד לא אוהב שמפרים את האמון שלי.
לגופו של עניין - המיקרה:
כאמור, את המכונה קיבלתי ויחד אתה מטחנה זמנית. בנוסף, קניתי ערכת טעימות קפה של Brioso (רק חבל שקית וחצי מתוך הערכה נזרקו לפח במהלך ניסיונות הכיוון של המטחנה
כאן אפתח סוגריים ואציין כי מה שאני כותב על סמך הניסיון האישי שלי שמבוסס על החוויה שלי עם המיקרה בלבד - אין לי ניסיון אמיתי עם מכונות אחרות.
האריזה של המכונה מרשימה מאוד, וכוללת גם תחתית עץ, תהליך הפתיחה היה קל ופשוט. הערכה כוללת את המכונה עצמה, כף אחת (זה השם, כף?) עם תחתית מתחלפת מפלסטיק (אחת למזיגה יחידה ואחת למזיגה לשתי כוסות), שתי סלסלות - אחת 7 גרם והשנייה 14 גרם (כאן קצת הרמתי גבה, אולי שלא בצדק, שכן ממה שראיתי בסקירות וכו׳ מכונות E61 רבות כוללות סלסלות 18 גרם. בכל אופן, ניתן לרכוש בנפרד סלסלות 17 ו־21 גרם לפי מה שראיתי באתר האמריקאי - צריך? כדאי?), ערכת ניקוי עם סלסלה ללא חורים, דוחס כבד עם מיתוג לה מרזוקו שמרגיש טוב ביד (התחתית שלו קצת מעוגלת בניגוד לדוחסים אחרים שראיתי - כנראה שיטה שונה) וכד הקצפת חלב קטן (אולי קטן מדי...).
לאחר הסרת הנילונים וחיבור לחשמל הורדתי את האפליקציה של לה מרזוקו וכאן חייכתי. אני מאוד מאמין בנראות כחלק מ״חווית האיכות״. האפליקציה, ויזואלית, מרשימה. הקישור למכונה היה קל ופשוט וה״שליטה״ במכונה (לרבות כיבוי והדלקה מרחוק) קלה ופשוטה - אהבתי.
כיוונתי שהמכונה תדלק ותכבה באופן אוטומטי כל בוקר.
לאחר כיוון המטחנה, שטרם הושלם - שכן, עוד לא הצלחתי להוציא כוס אספרסו ״טובה״ - שיחקתי עם ההגדרות של המכונה. באחד הפוסטים כתבתי שפרה אינפיוז׳ן זמין במכונה הזאת רק בחיבור ישיר למים, משהו שאני עובד עליו (מצאתי פתרון להעברת צנרת בלי להסתכן בגירושין), אבל Pre-Brewing אפשרי גם ללא חיבור ישיר למים.
ניסיתי הבוקר להכין כוס אספרסו אגב שימוש באפשרות ה־Pre-Brewing - בינתיים יש הרבה טעויות בדרך (בין היתר משום שאני לא יודע כמה אני טוחן - נרשמתי לקבלת עדכונים בקשר למשקל קפה Oscalla - אם לא יהיה מלאי בקרוב, אקנה משקל אחר). מה שכן, עם כל הטעויות והקפה שנזרק, הקפה שכן הוצאתי היה מעולה.
לסיכום: יש עוד עקומת למידה ועולם שלם שצריך ללמוד - התחלנו...