single vs double basket
באחד הפוסטים הקודמים שלי כתבתי שהופתעתי מכך שלהמרזוקו מגיעה עם סלסלות 7 ו־14 גרם, בעוד שלפי מה שאני (לא)יודע מכונות אחרות מגיעות עם סלסלות גדולות יותר. במהלך יום הלימודים הארוך שלי היום למדתי ש־7 ו־14 זה ה־gold standard באיטליה. בכל אופן, זה לא הנושא.
מאתמול אני עובד עם הסלסלה הקטנה, 7 גרם. יותר גרם קפה = יותר גרם קפאין. אני כמות קטנה של קפאין יותר פעמים ביום. בכל אופן, נראה שהתחלתי מהקשה, משום שלהבנתי מאוד קשה לעבוד עם הסלסלה הקטנה. אין לי בעיה אמתית עם הסלסלה הגדולה, רק שבשים לב לכמויות הקפאין הייתי מעדיף לקבל את כמות הקפאין שלי מיותר כוסות אספרסו.
מי מכם עובד עם הסלסלה הקטנה?
מאתמול אני עובד עם הסלסלה הקטנה, 7 גרם. יותר גרם קפה = יותר גרם קפאין. אני כמות קטנה של קפאין יותר פעמים ביום. בכל אופן, נראה שהתחלתי מהקשה, משום שלהבנתי מאוד קשה לעבוד עם הסלסלה הקטנה. אין לי בעיה אמתית עם הסלסלה הגדולה, רק שבשים לב לכמויות הקפאין הייתי מעדיף לקבל את כמות הקפאין שלי מיותר כוסות אספרסו.
מי מכם עובד עם הסלסלה הקטנה?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@boren כתב פה מלא על הנסיון שלו.
ממליץ להסתכל פה:
viewtopic.php?f=71&t=369310
אולי צריך לעשות אינדקס נעוץ לכל המידע
ממליץ להסתכל פה:
viewtopic.php?f=71&t=369310
אולי צריך לעשות אינדקס נעוץ לכל המידע
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
היום אתה יכול לקנות משקל קטן, בדיוק של עד 0.01 גרם, בכל חנות שמוכרת ציוד לעישון (נרגילות, טבק בטעמים וכל הדברים בסגנון הזה). יש חנויות כאלה, פחות או יותר, בכל מרכז מסחרי. המשקל עולה כ 30 שח. מתאים לעד 200 גרם משקל (אם אני לא טועה). זמן תגובה מצויין לשינויי משקל. מאד קומפקטי ולכן מתאים גם לעבודה במכונות אספרסו עם מרווח מצומצם בין הכוס לבין ראש הבישול. שני החסרונות שלו- לא מוגן מפני מים ואין לו טיימר. עדיין, מומלץ ביותר בגלל המחיר הנמוך, בין אם כמשקל לגיבוי, למשל למקרים כמו שלך עד שיגיע המשקל שאתה מחכה לו, או ככלי עבודה עיקרי.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

@cavi
כדי לקבל תחושה ראשונית טובה מהמכונה, הייתי הולך על סלסלה דאבל...
מבחינתך זה אפילו מרגיש יותר מידי קפה או בזבוז.
אבל זה הרבה יותר קל להפיק קפה איכותי בסלסלה הכפולה.
עוד לא התמקמת על המטחנה + מכונה + סוג פולים.
עוד לא התמקמת על המטחנה + מכונה + סוג פולים.
- MotiSchenker
- חבר פעיל

מסכים לגמרי. מכל מה שקראתי ומכל הסרטונים שראיתי בנושא, נראה שהכנת קפה בסלסלת 7 גרם היא הרבה יותר מסובכת מבחינה טכנית מאשר בסלסלה כפולה. בסלסלה קטנה קשה מאד לדחוס קפה בצורה אחידה וישרה. בגלל זה וגם בגלל צורת הסלסלה, כמעט בלתי אפשרי להימנע מצ'נלינג ולהפיק קפה איכותי באופן עקבי.14/03/2023 9:31zovirax כתב: @cavi
עוד לא התמקמת על המטחנה + מכונה + סוג פולים....
בדיוק הסתכלתי על הסרטון הזה ו״גיליתי״ שאת הסלסלה הזאת מלאתי בכמעט 12 גרם בכל פעם, ואת סלסלת ה־14 מלאתי בכ־18-19 גרם. כך או כך, מקריאה שלי אני מבין שהשימוש בסלסלות 7 גרם כמעט ולא נהוג עוד (למעט איטליה) ושה־14 גרם היא למעשה ה־7 החדשה (כלומר, לסינגל משתמשים ב־14 ואף 18)
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אין נהוג ... תעשה מה שטעים לך ומתאים לך .
פשוט צריך לכוון את המטחנה לסלסלה כפולה או סינגל... וזה טרחה
אבל עם SD זה יותר קל. למרות כמו שאמרתי , הסקלה של ה Euraka יותר קשה לכיוון מדוייק.
פשוט צריך לכוון את המטחנה לסלסלה כפולה או סינגל... וזה טרחה
אבל עם SD זה יותר קל. למרות כמו שאמרתי , הסקלה של ה Euraka יותר קשה לכיוון מדוייק.
- MotiSchenker
- חבר פעיל

אני חושב שמעבר לעניין של טחינה, שצריך לכוון מחדש בכל פעם, יש גם בעייתיות בשימוש עם סלסלה עם דפנות שלא יורדות במאונך. בסלסלאות כאלה לחץ המים לא מתפזר בצורה אחידה, מה שמגדיל מאד את הסיכוי לצ'נלינג. הבנתי שדווקא היה ניסיון לעצב את הסלסלאות הקטנות באופן שיאפשר הכנת כמות קטנה של קפה באותה דרגת טחינה כמו הסלסלאות הכפולות. רק שבפועל זה לא כל כך עובד.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
הדפנות הלא יישרות לא מגדילות את הסיכוי לצ'אנלינג, להיפך. הן יוצרות לחץ מלאכותי שקצת מזכיר את מה שקורה בסלסלות pressurized (עם חור בודד), אבל הרבה פחות קיצוני. מה שכן יכול לגרום ליותר צ'אנלינג עם סלסלות כאלה זה שאנשים שמים פחות מדי קפה. ברגע ששמים מספיק קפה (לרמה שבה הוא לא נוגע ב-shower screen אפילו בסוף החליטה) קל מאוד לעבוד איתן והסיכוי לצ'אנלינג מורגש אפסי.
איפה שכן יש לסלסלות כאלה חסרון בהשוואה לסלסלות עם קירות ישרים (כמו רוב סלסלות הדאבל וטריפל) זה בכך שהחליטה במרכז ובצדדים שונה כי המים עוברים מרחק שונה עד לחור. זה מקטין את יעילות החליטה ומקטין clarity, אבל בפועל הקפה עדיין מאוד טעים. בעיני הכמות של סינגל 12 גרם הרבה יותר שימושית ומתאימה למה שאני אוהב מאשר דאבל 18 גרם, ולכן אני עדיין משתמש כמעט אך ורק בסלסלות סינגל.
קיימות סלסלות סינגל עם קירות ישרים (למשל E&B 12-14 או Decent 10), אבל היצרנים לא טרחו להקטין את עובי החורים ולכן דרושה טחינה מאוד דקה כדי לקבל לחץ שמתאים לאספרסו. טחינה מאוד דקה אומר שלא מעט פיינס מגיעים לכוס, ואני באופן אישי פחות אוהב את זה. משתמשים שעדיין חושבים ש"טייגר סקין" הוא אינדיקטור לחליטה טובה כנראה יחשבו אחרת.
איפה שכן יש לסלסלות כאלה חסרון בהשוואה לסלסלות עם קירות ישרים (כמו רוב סלסלות הדאבל וטריפל) זה בכך שהחליטה במרכז ובצדדים שונה כי המים עוברים מרחק שונה עד לחור. זה מקטין את יעילות החליטה ומקטין clarity, אבל בפועל הקפה עדיין מאוד טעים. בעיני הכמות של סינגל 12 גרם הרבה יותר שימושית ומתאימה למה שאני אוהב מאשר דאבל 18 גרם, ולכן אני עדיין משתמש כמעט אך ורק בסלסלות סינגל.
קיימות סלסלות סינגל עם קירות ישרים (למשל E&B 12-14 או Decent 10), אבל היצרנים לא טרחו להקטין את עובי החורים ולכן דרושה טחינה מאוד דקה כדי לקבל לחץ שמתאים לאספרסו. טחינה מאוד דקה אומר שלא מעט פיינס מגיעים לכוס, ואני באופן אישי פחות אוהב את זה. משתמשים שעדיין חושבים ש"טייגר סקין" הוא אינדיקטור לחליטה טובה כנראה יחשבו אחרת.
- MotiSchenker
- חבר פעיל

טוב, סקרנתם אותי. עשיתי כמה ניסויים והצלחתי להפיק מנה בסלסלת סינגל. מהקשבה לכמה סרטונים ביו-טיוב הבנתי, שמילוי הסלסלה צריך להיות מותאם קודם כל לפי נפח, שישאיר את המרווח הנכון בין הקפה לבין ראש הבישול. המשקל יכול להשתנות בין סוגי קפה שונים, סוגי קליאה שונים והזמן שעובר מהקליאה. זה אמנם נכון תמיד, גם בשימוש עם סלסלאות רגילות, עם דפנות ישרים, אבל סלסלת סינגל הרבה יותר רגישה לעניין. בסופו של דבר, השתמשתי ב 10 גרם קפה. עשיתי שימוש גם ב puck screen. הפקתי 20 גרם משקה בתוך 28 שניות. הייתי צריך לטחון הרבה יותר דק, יחסית לרמת טחינה בסלסלת טריפל רגילה שלי, אליה אני מכניס 19 גרם קפה טחון, כדי להפיק 36 גרם משקה בפרק זמן דומה. ישנם הבדלים משמעותיים בטעם. הקפה בסינגל יוצא יותר דליל. גם הקרמה פחות חזקה. מצד שני, אני לא יכול להגיד שהקפה סובל מתת מיצוי. אין חמיצות עודפת. גם הטעמים המרירים מורגשים בהחלט. רק שגם החמיצות וגם המרירות פחות עזות מאשר בקפה שאני רגיל אליו. האם לזה מתכוונים, כשמדברים על טעם "עגול"?
בכל מקרה, זה מה שיש לי לתרום לנושא בשלב זה.
בכל מקרה, זה מה שיש לי לתרום לנושא בשלב זה.