מכונת קפה ומטחנה - עד 13,000 ₪

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #21 

10/03/2023 9:24  
boren כתב:
קח למשל שתי נקודות מדוע קיט שונה וזול יותר מזה שאתה מתכנן לקנות יהיה עדיף:

1. משאבה רוטורית בדגמים היקרים. היא שימושית במכונות עם חיבור ישיר למים, אבל בלעדיו (כמו במקרה שלך) היא רק מגדילה את הסיכוי לצ'אנלינג בגלל שהלחץ עולה הרבה יותר מהר במאשר משאבה וויברציונית. זה יותר משמעותי לדעתי מזה שהיא קצת יותר שקטה ממשאבות וויברציוניות שיש במכונות זולות יותר.
2. מטחנה כמו האטום שלא משתמשת בשקילה אוטומטית ואוגרת הרבה קפה יחסית. היא איכותית, אבל בסופו של דבר לשימוש ביתי היא רק תקשה עליך בהשוואה לאופציות אחרות (זולות יותר).
...
אם עכשיו היינו הולכים יחד יד ביד לחנות, איזה סט היית אומר לי לקנות? קח בחשבון שאני כן רוצה למצות את התחום.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #22 

אנסה לעשות לך סדר.
קודם כל, התקציב. אני לא נכנס לגובהו כי לכל אחד יכולות שונות ורצונות שונים, יש מי שחשוב לו המחיר, המראה, המותג, פיצ'רים מסויימים. אני כן חושב שעדיף לא להתקבע אלא לקבוע סדר גודל - 5, 10, 15 לדוגמה. לא בטוח שיהיה הבדלים גדולים ברמת הקפה עצמו. יהיו הבדלים גדולים בנוחות, במראה המכונה, עקביות, וכמובן משחקים למתקדמים בלחץ, טמפרטורה, זמן חליטה, פרה אינפיוזן ועוד.
על מכונות אוטומטיות לא אדבר כאן, זה חסר טעם. תרתי משמע.
מכונות משולבות מטחנה כמו ברוויל - תמורה טובה לכ 3000 שח. תקבל קפה טוב מאוד, אינסוף שדרוגונים וציוד משלים אצל עלי. בתור מכונה ראשונה, למה לא.
דומובר ב 5000 שח תתן לך קפה מעולה. יש מי שיטען שרמת הרכיבים לא מקסימלית, כל כוונון דורש פתיחת המכונה, מדובר במחליף חום ולא בדוד נפרד לאספרסו, ואין חיבור ישיר.אם זה לא מפריע לך, זו אחלה התחלה. אם כן מפריע, יש אופציות נוספות.
תבדוק את עצמך לגבי חיבור ישיר - זה הבדל גדול גם ברמת הקפה, ובעיקר בנוחות. הבדל עצום אפילו.
החלוקה היא דוד יחיד מחליף חום ברמת מחיר 5-10 תלוי במותג ובפיצרים, דוד כפול שזה הרבה יותר נוח וקצת יותר יקר, ודוד טבול שזה המכונות הטובות ביותר והנוחות ביותר, וגם היפות ביותר לטעמי.
במכונות מחליף חום צריך להתעסק עם קולינג פלאש שזה די מעצבן במכונות עם מיכל ובלי ניקוז, והטמפרטורה לעולם לא תהיה מדויקת. מכונות דוד כפול לרוב מתחממות זמן רב יותר וגדולות יותר, יותר נוחות ועקביות בשימוש שוטף. דוד טבול מאפשר כבר יציבות כמעט מוחלטת בחליטה וחימום מהיר אבל המחיר בהתאם.
עלויות התחזוקה בהתאם למורכבות המכונה ותפוצתה.
טיפ נוסף - יש הבדלים משמעותיים בין חנויות. ויש שיקולי תחזוקה ונגישות של מעבדת היבואן. המכונות דורשות תחזוקה פעם בכמה שנים ולא קל לטלטל 30 קילו למישהו שאתה סומך עליו.
אני רכשתי אלקטרה וורווה לפני כחצי שנה ומאוד מאוד מרוצה. מכונת ראש טבול, יפהפיה, הקפה ברמה הגבוהה ביותר וקלה לשימוש. יש לה אפשרות למיכל פנימי או חיבור ישיר. רכשתי אותה בקפה מינוטו ברחובות אחרי כיתות רגליים בין חנויות, קיבלתי גם מחיר טוב וגם שירות מצוין.
מטחנה? לשימוש ביתי רק סינגל דוז, סכין שטוחה 64ממ או קונית.
בהצלחה.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #23 

היי,
ראשית, תודה.
לגבי ראש טבול - הכוונה היא שהראש יושב קרוב לדוד (כמו במרזוקו)?
חיבור ישיר למים - אני לא רואה את עצמי נכנס שוב לשיפוץ ומרים רצפות כדי להעביר קו מים (המכונה יושבת על שייש באזור מקביל לזה עם המים)
מטחנה - בהתחלה חשבתי על Eureka Single Dose, אבל ״הורידו״ אותי מזה. אני יכול לחזור לזה. את היתרונות של סינגל דוז אני מכיר (כלומר, קראתי). התעסקות - לא נראה לי משהו דרמטי מדי.
המכונה שלך היא מעבר לתקציב שלי - בעיקרון, התחלתי מתקציב 10, אחרי זה העליתי (לעצמי) ל־13 (כולל מטחנה). השאלה היא איפה אני שם לעצמי סטופ, כי גם אם אני ״יכול״, אני רוצה לדעת שאני לא קופץ הרבה מעל לפופיק.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #24 

10/03/2023 9:51  
cavi כתב:
אם עכשיו היינו הולכים יחד יד ביד לחנות, איזה סט היית אומר לי לקנות? קח בחשבון שאני כן רוצה למצות את התחום.
...
מכונה עם דוד כפול:
מחו"ל - אחת מ: Lelit Elizabeth PL92T, Breville/Sage Dual Boiler 920 או Rancilio Silvia Pro-X
או בארץ - Belleza Bellona

מטחנה עם שקילה אוטומטית:
מחו"ל - Baratza Sette 270Wi
או בארץ - Eureka Mignon Libra

הייתי גם מוסיף מטחנה ידנית (כמו Kingrinder K6 מאמזון) בשביל הגמישות כשרוצים להכין קפה מפולים אחרים או אם רוצים לטחון בלילה מבלי להרעיש.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #25 

בתקציב של 10, לך על מכונת דוד כפול כמו פרופיטק. איכותית ואמינה עם שירות נורמלי בארץ. בשלב בו אתה נמצא, מכונה ידנית ראשונה ובעיקר אספרסו, גם רנציליו סילביה תעשה עבודה מעולה ותחסוך לך אלפי שקלים. קלה לתפעול, אספרסו משובח. תצמיד לה מטחנה איכותית ולא צריך יותר מזה. כשתרצה יותר מזה אם בכלל, קל למכור ולשדרג.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”