הייתי מודאג מזה בהתחלה, אבל לא ראיתי השפעה מהותית על זמני מיצוי המנה. כלומר, בתוך חללי המטחנה יש מקום לכ 2 גרם קפה. חלק קטן ממנו מתערבב עם המנה החדשה, אבל מדובר בעשיריות גרם- לא יותר. רק כדי להרגיע את ה ocd אני עושה wdt בכל פעם. בהתחלה הייתי משתמש בבלואר כשהייתי מחליף בין סוגי קפה שונים, אבל עכשיו גם את זה אני לא עושה. אני מנקה את המטחנה באופן יסודי, כשהמחשבה שיש לי קפה טחון ישן במטחנה מפריע לי מספיק. וזהו.16/02/2023 10:21zovirax כתב: @MotiSchenker
אולי אפילו סתם תמונה תספיק.
בדרך שלך יש רק בעיה אחת, אתה לא מנקה מהמכונה שאריות של טחינה קודמת.
כלומר בין שוט לשוט אתה משתמש בקפה שנטחן לפני X זמן ולא באותו רגע.
אומנם כמות קטנה, אבל אולי זה משפיע?
אני גם לא עושה pruge לפני הכוס הבאה, אלה אם כן עברו ימים ......
Eureka Specialita הסרת de-clumping fork
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
עידכון, אחרי 3 ימים בלי המזלג המטחנה נתקעה היום והפסיקה להוציא קפה טחון, אחרי פתיחה התברר שיש חסימה גדולה ביציאה מהמטחנה איפה שהמזלג היה אמור להיות מה שחסם ותקע את המטחנה, אחרי ניקיון יסודי החזרתי את המזלג.
כנראה בלי מזלג מתאים רק לסינגל דוזינג ?
כנראה בלי מזלג מתאים רק לסינגל דוזינג ?
- MotiSchenker
- חבר פעיל

תנסה להחזיר את המזלג, להעביר במכונה כמות קטנה של קפה- נגיד 5 או 10 גרם, רק כדי למלא את כל החללים הפנימיים שיכולים לבלוע קפה טחון. אחרי זה טטחן מנה אחת. אל שתמדוד זמן- תטחן עד שתשמע שהכל נטחן. והכי חשוב- אל תשתמש בבלואר בשום שלב. מניסיון, כמעט תמיד תקבל משקל מאד דומה בכניסה וביציאה מהמטחנה. אם תסכים לעשות את הניסוי אשמח מאד אם תעדכן לגבי התוצאה.18/02/2023 20:37Zacky כתב: עידכון, אחרי 3 ימים בלי המזלג המטחנה נתקעה היום והפסיקה להוציא קפה טחון, אחרי פתיחה התברר שיש חסימה גדולה ביציאה מהמטחנה איפה שהמזלג היה אמור להיות מה שחסם ותקע את המטחנה, אחרי ניקיון יסודי החזרתי את המזלג.
כנראה בלי מזלג מתאים רק לסינגל דוזינג ?...
18/02/2023 21:46MotiSchenker כתב: תנסה להחזיר את המזלג, להעביר במכונה כמות קטנה של קפה- נגיד 5 או 10 גרם, רק כדי למלא את כל החללים הפנימיים שיכולים לבלוע קפה טחון. אחרי זה טטחן מנה אחת. אל שתמדוד זמן- תטחן עד שתשמע שהכל נטחן. והכי חשוב- אל תשתמש בבלואר בשום שלב. מניסיון, כמעט תמיד תקבל משקל מאד דומה בכניסה וביציאה מהמטחנה. אם תסכים לעשות את הניסוי אשמח מאד אם תעדכן לגבי התוצאה....
ככה אני עובד המון זמן, מאוד מדויק ולפעמים סטייה קטנה וזניחה לפה ולשם, עושה התאמות כשאני מחליף קפה או מנקה את המכונה.
בבוקר אני תמיד מוציא כמה גרמים וזורק לפח לפני שמכין את הקפה הראשון.
- MotiSchenker
- חבר פעיל

נראה לי שכולם מסכימים, של declumper יש תפקיד חשוב ולא כדאי לוותר עליו. בנוסף, אפשר לעשות single dosing בדגמים שונים של יוריקה- רק בלי לפרק declumper ובלי להשתמש ב bellows.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@MotiSchenker
התחלתי לעבוד בצורה שאתה מציע כ SD
ולהפסיק להשתמש בבלואר.
חייב לציין שזה עובד. הסטייה ממש קטנה.
משתמש בחוסם (זה נקרא חוסם?) למנוע כמה שיותר פופקורן.
ההופר המקורי לא נוח לי לעבוד בצורה הזאת.
אבל ההופר שרכשתי מעליאקספרס ללא "חוסם" אז יהיה פופקורן...
התחלתי לעבוד בצורה שאתה מציע כ SD
ולהפסיק להשתמש בבלואר.
חייב לציין שזה עובד. הסטייה ממש קטנה.
משתמש בחוסם (זה נקרא חוסם?) למנוע כמה שיותר פופקורן.
ההופר המקורי לא נוח לי לעבוד בצורה הזאת.
אבל ההופר שרכשתי מעליאקספרס ללא "חוסם" אז יהיה פופקורן...
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- MotiSchenker
- חבר פעיל

הכל
. את המשפך, את המכסה, שאמור לשמש גם כמפוח. אצלי הוא משמש ככוס מדידה לשקילת הפולים לפני הטחינה, ואיתו אני גם זורק את הפלים למשפך ו הוא גם משמש מכסה למניעת פופקורנינג. פלוס צלחת פלסטיק, לאיסוף הקפה הטחון שעף לכל עבר, כי יוירקות לא מצטיינות בסדר וניקיון. רציתי לצרף תמונה, אבל לא מצאתי איך 
. את המשפך, את המכסה, שאמור לשמש גם כמפוח. אצלי הוא משמש ככוס מדידה לשקילת הפולים לפני הטחינה, ואיתו אני גם זורק את הפלים למשפך ו הוא גם משמש מכסה למניעת פופקורנינג. פלוס צלחת פלסטיק, לאיסוף הקפה הטחון שעף לכל עבר, כי יוירקות לא מצטיינות בסדר וניקיון. רציתי לצרף תמונה, אבל לא מצאתי איך 
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

לא הבנתי איך המכסה מונע פופקורן.
אני בכלל לא סובל מלכלוך.
אבל אני טוחן לכוס.
הייתי רוצה את השיפוע הזה.
מרגיש לי מגוכך לשלם כל כך הרבה
והבלאור של עליאקספרס איכותי חוץ מהקטע שחסר מחסום
אני בכלל לא סובל מלכלוך.
אבל אני טוחן לכוס.
הייתי רוצה את השיפוע הזה.
מרגיש לי מגוכך לשלם כל כך הרבה
והבלאור של עליאקספרס איכותי חוץ מהקטע שחסר מחסום
- MotiSchenker
- חבר פעיל

המכסה סוגר את המשפך מלמעלה, ככה שהפולים לא עפים החוצה. מבחינתי, זה מניעת פופרורנינג. בעיקרון, ניסיתי גם להניח טאמפר בתוך המשפך, מעל הפולים וגם זה עבד.
גם אני טוחן לתוך כוס ועדיין, יש לכלוך מסביב. יש מצב שזה בעיה שלי ולא של מכונה.
דווקא את השיפוע לא קניתי. מבחינתי, מטרת השיפוע היא למנוע הישארות קפה טחון תקוע במכונה, אבל כמעט ואין לי קפה תקוע, אז לא רואה סיבה לקנות.
מבחינת המחיר, בהחלט, אין סיבה ללכץ דווקא על זה, אם יש מוצר אחר, זול יותר, שעושה את העבודה
גם אני טוחן לתוך כוס ועדיין, יש לכלוך מסביב. יש מצב שזה בעיה שלי ולא של מכונה.
דווקא את השיפוע לא קניתי. מבחינתי, מטרת השיפוע היא למנוע הישארות קפה טחון תקוע במכונה, אבל כמעט ואין לי קפה תקוע, אז לא רואה סיבה לקנות.
מבחינת המחיר, בהחלט, אין סיבה ללכץ דווקא על זה, אם יש מוצר אחר, זול יותר, שעושה את העבודה
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אין מצב שאין לך קפה שם תקוע...
פעם פתחת אותה?
יש מלא קפה שה de-clumping תוקע שם
מחכה שיתחילו למכור שיפוע בעליאקספרס.
בכל מקרה - הספקתי כבר לעשות mod הופר/בלואר של עליאקספרס ...
הוספתי לו מחסום
חתכתי את ההופר בצידו ושמתי כרטיס מועדון ישן שגזרתי למידות .
יצא לי מכוער!!!
אנסה לעשות משהו יותר מגניב בהמשך.
פעם פתחת אותה?
יש מלא קפה שה de-clumping תוקע שם
מחכה שיתחילו למכור שיפוע בעליאקספרס.
בכל מקרה - הספקתי כבר לעשות mod הופר/בלואר של עליאקספרס ...
הוספתי לו מחסום
חתכתי את ההופר בצידו ושמתי כרטיס מועדון ישן שגזרתי למידות .
יצא לי מכוער!!!
אנסה לעשות משהו יותר מגניב בהמשך.
- MotiSchenker
- חבר פעיל

אתה צודק. ברור שיש לי קפה תקוע במטחנה. כשכתבתי קפה לא נתקע במכונה התכוונתי לזה שהגעתי לתוצאה, בה משקל הקפה היוצא שווה, בקירוב שמספק אותי, למשקל הקפה שנכנס. וזה קורה בגלל שכל החללים במטחנה כבר מלאים. לכן, אני לא רוצה לנקות את המכונה מהקפה שנתקע בה- כי יש לו תפקיד. לכן גם אני לא משתמש במפוח וגם אין לי צורך להטות את המטחנה.
החיים שלך קשים. נראה לי שחוסר השלמות של הקיום מפריע לך מאד. אני מקווה שאתה מהנדס אזרחי, או קצין בטיחות.
החיים שלך קשים. נראה לי שחוסר השלמות של הקיום מפריע לך מאד. אני מקווה שאתה מהנדס אזרחי, או קצין בטיחות.

- MotiSchenker
- חבר פעיל

בסך הכל, מדובר בכ 2 גרם קפה. להערכתי רק חלק קטן ממנו באמת נדחף החוצה בכל פעם. אני לא מרגיש שיש לזה השפעה כלשהיא- לא על רמת הטחינה (שנשארת די קבועה עם אותו הקפה) ולא על הטעם. ואם אין השפעה- אז למה לטרוח ולהתעסק?