שפת c היא בערך ההפך המוחלט משפת סקריפטים.....
היום למדנו שאי אפשר להסתמך על הקוד ש chatgpt פולט.
אגב. גם אם תבקש ממנו לייצר פלאגין ל- WordPress בשפת PHP , גם שם התוצאה לא תהיה מושלמת14/02/2023 5:53elxyzad כתב: שפת c היא בערך ההפך המוחלט משפת סקריפטים..
היום למדנו שאי אפשר להסתמך על הקוד ש chatgpt פולט....
בידיוק ראיתי כמה Sinovoip התלהבו מהביקורת שלך..16/02/2023 17:56tzah כתב: אגב. גם אם תבקש ממנו לייצר פלאגין ל- WordPress בשפת PHP , גם שם התוצאה לא תהיה מושלמת
והקוד לא יהיה תקין. לדעתי יש בעיה כללית של איך ללמד את ה- "מערכת" (אלגוריתם) ללמוד תחמים חדשים. לכן יש צורך גם בהתערבות אנושית.
לעומת זאת. בדברים פשוטים, כגון יצירת סקריפטים ה- ChatGPT כן יכול לעשות עבודה טובה....
בידיוק ראיתי כמה Sinovoip התלהבו מהביקורת שלך..16/02/2023 18:17elxyzad כתב: בידיוק ראיתי כמה Sinovoip התלהבו מהביקורת שלך..
Chatgpt בסך הכל משכתב קוד בצורה חכמה לפי הקונטקסט של השיחה. הוא לא באמת כותב קוד. התוצאה תלויה בתבנית שבה הוא משתמש, לא הסיבוכיות או משהו..
אני בהתלבטות מה לעשות לגבי המודול, אני יכול לעשות cooling device חדש, לקשור אותו ל thermal zone ולעשות לו bind עם הpwm device.. אבל אני מאוד מגביל את השימוש בpwm device ככה..
זה גם חתיכת overkill למטרה הזאת של בקרה.
אופציה נוספת היא ליצור מוד עבודה ל pwm device, ידני כמו עכשיו, ו bind אוטומטי לcooling device. אבל אז הוא כבר לא זהה ל pwm device רגיל
אני לא מוצא זמן להתעסק בזה בכלל.....
יאללה שישלחו לך 2 בורדים בפעם הבאה! (ותביא לי אחד כמובן)16/02/2023 21:57tzah כתב: בידיוק ראיתי כמה Sinovoip התלהבו מהביקורת שלך..
כן, הם מאוד אהבו. הפעם השקעתי בסקירה. לקח לי גם לא מעט זמן (סקירה בהמשכים). עד שהזמנתי את גוף הקירור, חוטים, קונקטורים מעלי אקספרס עברו לפחות חודשיים.
Chatgpt בסך הכל משכתב קוד בצורה חכמה לפי הקונטקסט של השיחה. הוא לא באמת כותב קוד. התוצאה תלויה בתבנית שבה הוא משתמש, לא הסיבוכיות או משהו..
זה לא רק זה, זה מתקדם יותר. לדעתי הוא גם לוקח פיסות של מידע מאתרי אינטרנט ומנסה לתת תשובה הכי ממוקדת. הבעיה היא שצריך גם לאמן את המודל הלמידה. אם המפתחים היו קצת יותר חכמים, הם גם היו מוסיפים לחלק מהשתמשים, כפתורים אינטראקטיבים בסגנון: מדויק, מדויק חלקית, או טעות בתמורה למנוי חינמי או תשלום. אומנם Machine Learning , אבל מישהו צריך לתת פידבק כלשהוא האם המידע אמין ומדויק. אותו סיפור עם פלטפורמת ויקיפדיה.
מצאתי את ההקישור הבא:
https://gist.github.com/magnetikonline/ ... f654d5ad79
הקובץ עוקף את הגדרות הקרנל. ללוח יש 2GB זכרון אז לא נראה שזה יזיק לעשות קצת Tweaking.
לדעתי יש שיפור לטובה בפתיחת מס' רב של חיבורים בו זמנית.
צריך למצוא פתרון שעובד עם כל גרסאות הקרנל. הנוכחיות והעתידיות....
זאת הבעיה ב snapshot, כל יומיים משנים קרנל17/02/2023 6:50elxyzad כתב: יאללה שישלחו לך 2 בורדים בפעם הבאה! (ותביא לי אחד כמובן)
כמובן שהם משתמשים בתוצאות מהאינטרנט, יותר נכון מ stackoverflow.
לא שווה להתעסק בקובץ sysctl. רוב הדברים שם באים עם tradeoff, אתה תפגע במשהו אחר בתמורה. למשל באפר יותר גדול יכול לתת לך throughput יותר גבוה אבל latency יותר גבוה בהתאם. גם אם תשפר משהו זה כנראה יהיה מינורי.. אבל תעדכן אם מצאת משהו מועיל.
אי אפשר לדאוג שהמודול יהיה מתאים לכל גרסאת קרנל.. רק לשים את הקוד כחבילה כשאתה בונה את הimage. זאת הבעיה ב snapshot, כל יומיים משנים קרנל. בגרסה יציבה לא משנים אז זה יהיה יותר פשוט...
מי צריך raspberry pi בימינו? הם היו חלוצים בקטע הזה של sbc, אבל היום יש המון אלטרנטיבות .17/02/2023 9:04tzah כתב: זאת הבעיה ב snapshot, כל יומיים משנים קרנל
בדיוק.. לכן זה בעייתי.
חחח אני ידוע בציבור הסיני, אבל לא ברמה ששולחים לי שתי יחידות (אני משתדל לא להיות גרידי). למרות שלאחרונה כן שלחו לי.
אני אמור לקבל את ה- Orange Pi 5 (כבר נשלח). ראית כמה עולה לוח Raspberry pi 4? בסביבות 140 דולר
יש להם בעיות Supply Chain קשות.
סקירה נחמדה:
https://www.youtube.com/watch?v=uJvCVw1yONQ...
מי צריך raspberry pi בימינו? הם היו חלוצים בקטע הזה של sbc, אבל היום יש המון אלטרנטיבות .17/02/2023 13:05elxyzad כתב: מי צריך raspberry pi בימינו? הם היו חלוצים בקטע הזה של sbc, אבל היום יש המון אלטרנטיבות .
יוצאים גם בורדים של risc-v שזה בכלל מעניין..
יש לך WeChat בטלפון??...
חלק מהם דוברי אנגלית בסיסית, אבל רוב התקשורת מתורגמת אוטומטית כנראה..17/02/2023 15:40tzah כתב: אין לכם קצר בתקשורת , ככה מידי פעם ?
אני משתדל לא להציק להם. הם תמיד עסוקים בטירוף.
גם האלטרנטיבות חצו את ה100 דולר נראה לי
תלוי בקונפיגורציה (נתוני מפרט).
Orange Pi 5 גירסת 4Gb RAM עולה 75 דולר.
גירסת 8Gb RAM עולה 90 דולר.
ה- PCIe M.2 הוא חיסרון וגם יתרון. אז זה מוריד את עלויות הייצור ומצד שני זה גם נוח למשתמשים מבחינת יכולת שדרוג . מעניין אותי לבדוק האם כרטיס WIFI6E של אינטל עם שבב AX210 יעבוד עם הלוח. אגב, יש לו גם דרייברים ללינוקס. אם הוא יעבוד, אז זה באמת אחלה. אני אנסה לבדוק ...
המחירים בהחלט שפויים ביחס ל- Raspberry pi 4. גם לא בטוח שניתן להזמין לוח Pi. יש להם בעיות מלאי/אספקה רציניות....
חלק מהם דוברי אנגלית בסיסית, אבל רוב התקשורת מתורגמת אוטומטית כנראה..17/02/2023 16:08elxyzad כתב: חלק מהם דוברי אנגלית בסיסית, אבל רוב התקשורת מתורגמת אוטומטית כנראה..
הוא כנראה יעבוד, אבל הביצועים כAP כנראה לא יהיו משהו. צריך משהו מבוסס mt7915 או mt7916 בשביל ביצועים.
יש רק את זה
https://www.asiarf.com/shop/wifi-wlan/w ... bdc-mpcie/
אני לא בטוח אם אפשר לחבר אותו לבורד בכלל, כי הmpcie בבורד הוא בכלל usb ואני לא חושב שאפשר להמיר mpcie ל m.2....
גם לקוואלקום אמורה להיות תמיכה טובה.18/02/2023 10:10tzah כתב: חלק מהם דוברי אנגלית בסיסית, אבל רוב התקשורת מתורגמת אוטומטית כנראה..
כן. גם יש אפשרות תרגום ב- WeChat . זה עובד היטב כל עוד אתה רושם משפטים פשוטים ולא מורכבים מידי.
השבבים של אינטל דווקא מאוד טובים ( AX210). הבעיה היא בדרייברים ללינוקס, ולכרטיסים מבוססי חומרת MTK יש תמיכה טובה יותר.
כבר הצלחת להתקין כרטיס WIFI&BT בלוח Banana Pi R3 ?. האם הזמנת מתאם M.2 חדש?...

18/02/2023 15:20elxyzad כתב: הלכתי עכשיו לתיבת דואר ומה אני רואה שם?.. את המתאם! הגיע סוף סוף.. אני אעדכן
עדכון!
אחרי הרבה מלחמות הצלחתי להפעיל. 6ghz עובד לכאורה, אבל לא הצלחתי למצוא את הרשת עם המכשיר היחיד שתומך אצלי.. אני אבדוק את זה. בסריקת תדרים הרשת כן מופיעה.
בדקתי מהירות ב5ghz וקיבלתי מעל 600, שזה יפה מאוד. לא ציפיתי למשהו כזה בכלל.
לפי התגובות בפורומים לא חשבתי שאני אצליח להפעיל אותו בכלל..
...
אני בלי אנטנות.. אין מה לבדוק בכלל. יש לי רק חיבורי נקבה. תבין שהתוצאות האלה הן בלי אנטנות..18/02/2023 19:43tzah כתב: חחח אתה רואה? יש לי חושי על
תוצאה יפה מאוד, אבל תנסה במרחק גדול יותר מ- 5 מ'. נגיד 20-30 מ' מהנתב. תבדוק האם החיבור יציב ולא "נופל" משמעותית.
אגב! מה לגבי החיבור USB של המתאם M.2 ? אני רואה שהוא בכלל לא מחובר. הקונקטור של ה- USB מיועד לאספקת מתח נוספת, נכון?
אז בעיקרון לא צריך אותו. אתה יכול לקבל 5V דרך ה- GPIO . השאלה היא האם זה נחוץ....
אהה נכון נכון. שכחתי מעניין ה- BT18/02/2023 20:12elxyzad כתב: אני בלי אנטנות.. אין מה לבדוק בכלל. יש לי רק חיבורי נקבה. תבין שהתוצאות האלה הן בלי אנטנות..
חיברתי את הusb, זה רק בשביל ה bluetooth. אם אתה לא צריך bt אז זה לא נחוץ...
יש לי לפטופ ישן שרציתי לשדרג לו את הwifi מזמן. נראה לי שאני אזמין איזה כרטיס ax3000 מ aliexpress19/02/2023 9:45elxyzad כתב: הביצועים יורדים אקספוננציאלית עם המרחק.
איך לא שמתי לב שהחיבורים לא מתאימים...
מסתבר שאין לי שום קליינט של 6ghz, אז אין לי איך לבדוק כרגע..
יש לי לפטופ ישן שרציתי לשדרג לו את הwifi מזמן. נראה לי שאני אזמין איזה כרטיס ax3000 מ aliexpress...
כן, במרחק 15 מטר יורד גם ל60.19/02/2023 12:59tzah כתב: יש לי לפטופ ישן שרציתי לשדרג לו את הwifi מזמן. נראה לי שאני אזמין איזה כרטיס ax3000 מ aliexpress
מניסיון אישי, כרטיס PCIe מבוסס שבב AX210 יעבוד לך היטב. הוא שידרג משמעותית את הנייד ה-ענתיקה שלי (תוצרת Dell )
הביצועים יורדים אקספוננציאלית עם המרחק
ברור שהביצועים ירדו. השאלה היא האם החיבור יציב או יש "נפילה" משמעותית למהירות נמוכה של 60Mbps או אפילו פחות מזה....