מידע לא מובן מסנסור טמפ' שהוכנס בצמוד לתרמוסטט של דו"ש
הי,
זה המידע שאני מפיק מסנסור טמפרטורה שהכנסתי צמוד לתרמוסטט בדוד כרומגן 200 ליטר עומד בן 5 שנים שאף פעם לא ניקיתי לו את האבנית (כן, אני יודע... בקיץ הקרוב אעשה זאת ;) התרמוסטט סטנדרטי (?) באורך 35 ס"מ.
הבוילר שלי עובד פעמיים ביום - כשעתיים בבוקר ושעתיים בערב. אפשר לראות בקלות בגרף.
מה שאני לא מבין זה למה כחצי שעה אחרי כל פעם שהבוילר מסיים, הטמפטורה שהסנסור מדווח נופלת בחדות ל-20 מעלות.
הרי בוודאות יש עדיין מים חמים בדוד שיספיקו לכ-3 מקלחות.
כמו שהמידע נראה כרגע, אין הרבה מה לעשות איתו, אלא אם כן אני מפספס פה משהו...
(הקיטועים במידע נובעים מבעיות קליטת ויפי. אסדר זאת אם אבין איך המידע יכול לתת לי ערך.
תודה!
זה המידע שאני מפיק מסנסור טמפרטורה שהכנסתי צמוד לתרמוסטט בדוד כרומגן 200 ליטר עומד בן 5 שנים שאף פעם לא ניקיתי לו את האבנית (כן, אני יודע... בקיץ הקרוב אעשה זאת ;) התרמוסטט סטנדרטי (?) באורך 35 ס"מ.
הבוילר שלי עובד פעמיים ביום - כשעתיים בבוקר ושעתיים בערב. אפשר לראות בקלות בגרף.
מה שאני לא מבין זה למה כחצי שעה אחרי כל פעם שהבוילר מסיים, הטמפטורה שהסנסור מדווח נופלת בחדות ל-20 מעלות.
הרי בוודאות יש עדיין מים חמים בדוד שיספיקו לכ-3 מקלחות.
כמו שהמידע נראה כרגע, אין הרבה מה לעשות איתו, אלא אם כן אני מפספס פה משהו...
(הקיטועים במידע נובעים מבעיות קליטת ויפי. אסדר זאת אם אבין איך המידע יכול לתת לי ערך.
תודה!
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
עקרונית התרמוסטט מחוץ לשרוול החימום המהיר ולא בתוכו - הוא לא מודד טמפרטורה בתוך החמם המהיר,
מצד שני הסבר סביר יכול להיות שהשרוול גורם לחימום הטרמוסטט מבלי שכל הדוד חומם ומפסיק את פעולת החימום מוקדם מדי, ואז מפעיל אותו שום וחוזר חלילה עד שכל הדוד חם - קצת לא יעיל ולוקח נצח לחמם באמת את כל הדוד....
נראה לי שכדאי שהרגש יהיה במקום נמוך יותר ולא קרוב לנקודת יציאת המים החמים משרוול החימום המהיר....
מצד שני הסבר סביר יכול להיות שהשרוול גורם לחימום הטרמוסטט מבלי שכל הדוד חומם ומפסיק את פעולת החימום מוקדם מדי, ואז מפעיל אותו שום וחוזר חלילה עד שכל הדוד חם - קצת לא יעיל ולוקח נצח לחמם באמת את כל הדוד....
נראה לי שכדאי שהרגש יהיה במקום נמוך יותר ולא קרוב לנקודת יציאת המים החמים משרוול החימום המהיר....
אין לי מושג איך. אם זו אפשרות ולידית, אודה להסבר קצר....
מה האופציה? קרוב יותר לתחתית התרמוסטט? כרגע הסנסור נמצא בקצה העליון שלו.09/02/2023 17:24Borderline1 כתב: נראה לי שכדאי שהרגש יהיה במקום נמוך יותר ולא קרוב לנקודת יציאת המים החמים משרוול החימום המהיר.......
שני אופציות או שיש לך גוף חימום מהסוג הישן שהשרוול של הטרמוסטט בתוך השרבול של המאיץ:
ואז יש בעיה במדידה כי תוכן השרוול מתקרר הרגע שמכבים את גוף החימום או שיש לך טרמוסטט מחוץ למאיץ: ואז יכול להיות שהחישן צמוד לגוף הטרמוסטט במקום לגוף הצינור שהוא מושחל בו
גוף הטרמוסטט יכול להתחמם בזמן העבודה של גוף החימום והחישן מודד לך את הטמפרטורה הזו במקום את הטמפרטורה של הצינור החיצוני שמשקף את חום המים של הדוד.
נסה להרחיק את החישן מהטרמוסטט והצמד לצינור שהוא מושחל לתוכו.
ואז יש בעיה במדידה כי תוכן השרוול מתקרר הרגע שמכבים את גוף החימום או שיש לך טרמוסטט מחוץ למאיץ: ואז יכול להיות שהחישן צמוד לגוף הטרמוסטט במקום לגוף הצינור שהוא מושחל בו
גוף הטרמוסטט יכול להתחמם בזמן העבודה של גוף החימום והחישן מודד לך את הטמפרטורה הזו במקום את הטמפרטורה של הצינור החיצוני שמשקף את חום המים של הדוד.
נסה להרחיק את החישן מהטרמוסטט והצמד לצינור שהוא מושחל לתוכו.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אני הצמדתי את החיישן (עם חתיכת חוט) ממש צמוד על הצינור העליון של כניסת קולטי השמש.10/02/2023 20:56Qua964 כתב: מה האופציה? קרוב יותר לתחתית התרמוסטט? כרגע הסנסור נמצא בקצה העליון שלו....
ככה הוא מראה יחסית מאוד טוב כמה מים חמים יש בדוד בחלק העליון מאיפה שיוצאים המים לבית.
אחרי קצת למידה הבנתי שאם החיישן מראה טמפרטורה של בערך 35 מעלות אז יש מספיק מים למקלחת רגילה אחת. כל מה שמעל זה יותר טוב.
נכון שהחיישן במיקום הזה גם מודד בעצם את חום המים שהתחממו מהשמש אבל אז זה ממילא לא משנה כי לא צריך להדליק את החשמל...
@rm1 - תודה. לפי מה שהצלחתי לראות בתמונות של כרומגן ברשת - המקורי הוא כמו ה"חדש" והחליפיים, חלקם כמו ה"חדש וחלקם כמו ה"ישן". מאמין שיש לי את החדש, אבל אדע בוודאות כשפתח כדי לנקות את האבנית. בינתיים אוציא את הסנסור ואנסה לייצר רווח בינו לבין התרמוסטט - רעיון טוב, נראה אם הגורם לבעיה.
@jagheadg - תודה, אקח זאת כאופציה ב' אם ההרחקה לא תעבוד. עטפת את הסנסור והצינור עם חומר מבודד קור?
דרך אגב, חיפשתי סנסורים כאלה שמורכבים כחלק מהצינור, אבל מצאתי רק מוצרים לרכבים (לרדיאטור), מעניין למה לא מייצרים כאלה למי שתיה.
@jagheadg - תודה, אקח זאת כאופציה ב' אם ההרחקה לא תעבוד. עטפת את הסנסור והצינור עם חומר מבודד קור?
דרך אגב, חיפשתי סנסורים כאלה שמורכבים כחלק מהצינור, אבל מצאתי רק מוצרים לרכבים (לרדיאטור), מעניין למה לא מייצרים כאלה למי שתיה.
עם קצת יותר קורדינציה יש גם את האפשרות לחיבור כזה:
צריך רק מתאם עם הברגות מתאימות
https://www.aliexpress.com/item/32811388557.html
החישן עם שרוול מספיק ארוך שיעבור את חיבור ה T ויכנס לתוך הדוד או לפחות לזרם המים היוצא ממנו.
צריך רק מתאם עם הברגות מתאימות
https://www.aliexpress.com/item/32811388557.html
החישן עם שרוול מספיק ארוך שיעבור את חיבור ה T ויכנס לתוך הדוד או לפחות לזרם המים היוצא ממנו.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

גם אני חשבתי שצריך משהו לבודד מהקור אבל אחרי עבודה בפועל בלי כלום לדעתי לא צריך שום תוספות,...
סתם ממש צמוד ונוגע בצינור זה נותן מדידה מספיק איכותית. זה עובד ככה בחוץ כבר 5 שנים בלי שום בעיה (חורף, קיץ, גשם, רוחות,שרב הכל...)
לגבי הצעות שנותנים פה לחיבור זוויתי עם חיישן לתוך הצינור, לא הייתי הולך על זה מהסיבה שהזרימה מהקולטים גם ככה לא בלחץ וכל דבר בתוך הצינור כולל זווית 90 יפריע למים החמים לצאת. חוץ מזה כמה שפחות חיבורים פחות סיכוי לנזילות ובלאי של חלקים במיוחד אם הם צריכים להיות אטומים במים הרותחים שיהיו בקיץ.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

אהה לא משהו שאפשר לקנות.14/02/2023 15:44ahiel כתב: @jagheadg איזה חיישנים אתה משתמש? zigbee? zwave ? אפשר פירוט?
לי הלך אחרי 3 שנים אחד......
בניתי משהו שעובד על סוללה נטענת ופאנל סולארי ומשדר עם ESP8266 ב MQTT לשרת OH.
הכי טוב!11/02/2023 11:45jagheadg כתב: אני הצמדתי את החיישן (עם חתיכת חוט) ממש צמוד על הצינור העליון של כניסת קולטי השמש.
ככה הוא מראה יחסית מאוד טוב כמה מים חמים יש בדוד בחלק העליון מאיפה שיוצאים המים לבית.
אחרי קצת למידה הבנתי שאם החיישן מראה טמפרטורה של בערך 35 מעלות אז יש מספיק מים למקלחת רגילה אחת. כל מה שמעל זה יותר טוב.
נכון שהחיישן במיקום הזה גם מודד בעצם את חום המים שהתחממו מהשמש אבל אז זה ממילא לא משנה כי לא צריך להדליק את החשמל......