מישהו כבר ניסה את הפטיפון של איקאה?
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אני יודע שהתשובה שלי לא תתקבל פה בברכה אבל פטפון זה אשפה בלי קשר לאיקיאה
ולא צריך לקחת את זה אישית, זו פשוט מדיה מחורבנת בכל אספקט.
אנשים מתענגים עליה לא כי היא איכותית אלא כי היא נוסטלגית ואל תבין אותי לא נכון. יש לי עוד טייפ קלטות וגם וידאו ישן ואפילו מצלמות וידאו ישנות ואני משתמש בהם לא בגלל האיכות אלא הנוסטלגיה.
אז להוציא סטפות של כסף על פטפון זה נראה לי מיותר וזה מקסים שאיקיאה הוציאה מוצר שהוא לא יקר ומאפשר לאנשים שרוצים להנות מתקליטים לרכוש מוצר חדש ואפילו עם מחט של חברה איכותית במחיר שווה לכל נפש.
אז איכותי... זה לא יהיה ולו רק בגלל המדיה
אבל חוויתי זה בטוח יהיה עם הצליל האופייני לתקליט
אנשים מתענגים עליה לא כי היא איכותית אלא כי היא נוסטלגית ואל תבין אותי לא נכון. יש לי עוד טייפ קלטות וגם וידאו ישן ואפילו מצלמות וידאו ישנות ואני משתמש בהם לא בגלל האיכות אלא הנוסטלגיה.
אז להוציא סטפות של כסף על פטפון זה נראה לי מיותר וזה מקסים שאיקיאה הוציאה מוצר שהוא לא יקר ומאפשר לאנשים שרוצים להנות מתקליטים לרכוש מוצר חדש ואפילו עם מחט של חברה איכותית במחיר שווה לכל נפש.
אבל חוויתי זה בטוח יהיה עם הצליל האופייני לתקליט
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מגיע בחלקים ויש צורך להרכיב ?11/10/2022 17:35snad כתב: מעניין אם הם הצליחו לייצר משהו טוב בזול, ברמת מחיר הזו (495 שקל), בדרך כלל מקבלים אשפה
https://www.ikea.com/il/he/p/obegraensa ... -70526339/...
מבקורת שראיתי ביוטיוב כמובן לא התלהבו מהמכשיר. למתחילים או כאלו שרק רוצים לחוות אולי זה משהו נחמד. אמרו שהפלטה לא כל כך יציבה. מגיע עם ראש פשוט של אדיו טכניקה.
טענו שעדיף לקנות יד 2 של חברה טובה.
לגבי מי שכתב נגד פטיפון בכללית אני מבין, גם אני חושב שזאת מדיה נחותה כיום, אבל תכלס שאתה שומע תקליט יש איזה צבע אחר לסאונד.
לגבי מי שכתב נגד פטיפון בכללית אני מבין, גם אני חושב שזאת מדיה נחותה כיום, אבל תכלס שאתה שומע תקליט יש איזה צבע אחר לסאונד.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
זה נכון אבל לתקליט יש ערך נוסטלגי וגם ברוב המקרים, איכות המאסטר עבור תקליט טובה יותר כי היא מנצלת את רוב התחום הדינאמי (המוגבל) של תקליט ולא נגועה במלחמת ה LOUDNESS של המדיה הדיגיטלית. תחום דינאמי של תקליט הוא כ 65 דציבל לעומת תחום של 96 ב CD. אבל תחום דינאמי ממוצע של אלבום בדיסק הוא כ 12 דציבל לעומת כ 28 ומעלה בתקליט (התחום נקבע עי הפרש בין ממוצע אחוזון 10 ו 90, בהתאם לתקן R128). חוץ מזה, התקליט נחות בכל פרמטר ביחס ל CD או אפילו MP3. יחס אות לרעש, הפרדת ערוצים, דיוק ויציבות, תחום תדרים, ועוד.11/10/2022 19:13ahersko כתב: אני יודע שהתשובה שלי לא תתקבל פה בברכה אבל פטפון זה אשפה בלי קשר לאיקיאה
אבל חוויתי זה בטוח יהיה עם הצליל האופייני לתקליט...
הכל מסתכם בההתעסקות עם התקליט המחט הזרוע הראש הכיוונים הרעש של המחט על התקליט
הקפיצות של המחט ....זה לא plug
n play כמו cd לכן הרבה אנשים אולי מיושנים הדור הישן שלא רוצים להתיישר עם תעשייה שמחליפה פורמט כל שני ושישי אלא נהנית ממה שיש לה old fashion אולי
טרנטה אבל לפניך
הקפיצות של המחט ....זה לא plug
n play כמו cd לכן הרבה אנשים אולי מיושנים הדור הישן שלא רוצים להתיישר עם תעשייה שמחליפה פורמט כל שני ושישי אלא נהנית ממה שיש לה old fashion אוליטרנטה אבל לפניך
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אני יכול להעיד על עצמי, שאם יש לי את אותו אלבום ב CD או בתקליט, אעדיף לנגן את התקליט, אמנם לרוב ישמע פחות טוב, אך יש לתקליטים ערך מוסף, רגשי בעיקר, ש ל CD לעולם לא יהיה.
אני מסכים איתך עם כל מה שכתבת אבל... אל תשכח שאוזן האדם היא "נוסטלגיה" בו שים את הדברים על השולחן (או הפטיפון11/10/2022 19:13ahersko כתב: אני יודע שהתשובה שלי לא תתקבל פה בברכה אבל פטפון זה אשפה בלי קשר לאיקיאה
אבל חוויתי זה בטוח יהיה עם הצליל האופייני לתקליט...
אני ממש לא מבין את מי שנגד הפטיפון. זה רק מסביר שמדובר בעצלנים שהתרגלו לשלטי רחוק ואין להם כוח או זמן "להתעסק" עם תקליט. (פעם לבני האנוש היה הרבה זמן וסבלנות להרבה דברים)13/10/2022 1:33noam כתב: מבקורת שראיתי ביוטיוב כמובן לא התלהבו מהמכשיר. למתחילים או כאלו שרק רוצים לחוות אולי זה משהו נחמד. אמרו שהפלטה לא כל כך יציבה. מגיע עם ראש פשוט של אדיו טכניקה.
לגבי מי שכתב נגד פטיפון בכללית אני מבין, גם אני חושב שזאת מדיה נחותה כיום, אבל תכלס שאתה שומע תקליט יש איזה צבע אחר לסאונד....
לגבי צבע סאונד? אתה צודק באופן מוחלט ויש לזה לא מעט סיבות. אני יכול לכתוב על זה טור שלם למה תקליט נשמע "חם ונעים"
מניין הידע שלי? מהאמבטיה
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אף אחד לא נגד כלום, בטח לא בפורום וינטאג
אני רק אומר שהיות והמדיה נחותה ביחס להכל... כמה גרוע יכול להיות פטפון של איקיאה?
וסה"כ זה נפלא שהם מנגישים את המדיה לקהל הרחב
להוציא אלפי שקלים על פטפון מאוד איכותי, לרוב רובם של האנשים לא יתן כלום.
אני רק אומר שהיות והמדיה נחותה ביחס להכל... כמה גרוע יכול להיות פטפון של איקיאה?
וסה"כ זה נפלא שהם מנגישים את המדיה לקהל הרחב
להוציא אלפי שקלים על פטפון מאוד איכותי, לרוב רובם של האנשים לא יתן כלום.
מסכים ,אבל לא מבין למה תקליט נשמע הרבה יותר טוב מדיסק משמעותית .13/10/2022 13:05יהלי ב כתב: זה נכון אבל לתקליט יש ערך נוסטלגי וגם ברוב המקרים, איכות המאסטר עבור תקליט טובה יותר כי היא מנצלת את רוב התחום הדינאמי (המוגבל) של תקליט ולא נגועה במלחמת ה LOUDNESS של המדיה הדיגיטלית. תחום דינאמי של תקליט הוא כ 65 דציבל לעומת תחום של 96 ב CD. אבל תחום דינאמי ממוצע של אלבום בדיסק הוא כ 12 דציבל לעומת כ 28 ומעלה בתקליט (התחום נקבע עי הפרש בין ממוצע אחוזון 10 ו 90, בהתאם לתקן R128). חוץ מזה, התקליט נחות בכל פרמטר ביחס ל CD או אפילו MP3. יחס אות לרעש, הפרדת ערוצים, דיוק ויציבות, תחום תדרים, ועוד....
תקליט לא נשמע הרבה יותר טוב מדיסק. נקודה!
אם תקח את הסליל מאסטר של ההקלטה באולפן "ותעלה" אותו על תקליט וגם ישר "תעלה" על דיסק אתה תבין כמה התקליט נשמע זוועה ביחס לתוצאה שתתקבל מהדיסק.
עם זאת יש לא מעט דיסקים שהופקו כשהיה צורך לעשות "שיפוצים" להקלטת מקור ופה מתחילים הבעיות וההבדלים.
בסופו של דבר "נשמע יותר טוב" זה עניין אישי. אוזן האדם היא ממש לא "מעבדת אות" מדויקת ולכל אחד יש את הדפקה שלו בחיישנים שנקראים אוזניים וכל אחד יש את הטעם האישי שלו שמבחינתו דבר א נשמע טוב יותר מדבר ב.
למעשה בתחילת עידן ה HIFI המלחמה של היצרנים היתה למי אחוז העיוותים הכי נמוך כשהיצרנים פרסמו במלחמה שלהם נתונים שהם ממש לא רלוונטים לאוזן האדם כמו 0.005 אחוז THD ואצל המתחרה זה 0.006 אחוז וואוו ממש הבדל ענק שאוזן האדם תבחין. ברור שאודיופילים "מבחינים" במה שציוד מעבדה יקר ומדויק ורגיש לא מבחין!
עוד דבר חשוב שכדאי שמי שקורא דברים אלו יבין, לא כל דרגות הכניסה של הקדם מגברים לפטיפון זהות. הכוונה לא כל RIAA EQ הם אכן עם נאמנות ל RIAA Record אז בהחלט יש מצב שתקליט יקבל הדגש או ניחות בתדרים מסוימים דבר שיוביל לשמיעה יותר "טובה"
אם תקח את הסליל מאסטר של ההקלטה באולפן "ותעלה" אותו על תקליט וגם ישר "תעלה" על דיסק אתה תבין כמה התקליט נשמע זוועה ביחס לתוצאה שתתקבל מהדיסק.
עם זאת יש לא מעט דיסקים שהופקו כשהיה צורך לעשות "שיפוצים" להקלטת מקור ופה מתחילים הבעיות וההבדלים.
בסופו של דבר "נשמע יותר טוב" זה עניין אישי. אוזן האדם היא ממש לא "מעבדת אות" מדויקת ולכל אחד יש את הדפקה שלו בחיישנים שנקראים אוזניים וכל אחד יש את הטעם האישי שלו שמבחינתו דבר א נשמע טוב יותר מדבר ב.
למעשה בתחילת עידן ה HIFI המלחמה של היצרנים היתה למי אחוז העיוותים הכי נמוך כשהיצרנים פרסמו במלחמה שלהם נתונים שהם ממש לא רלוונטים לאוזן האדם כמו 0.005 אחוז THD ואצל המתחרה זה 0.006 אחוז וואוו ממש הבדל ענק שאוזן האדם תבחין. ברור שאודיופילים "מבחינים" במה שציוד מעבדה יקר ומדויק ורגיש לא מבחין!
עוד דבר חשוב שכדאי שמי שקורא דברים אלו יבין, לא כל דרגות הכניסה של הקדם מגברים לפטיפון זהות. הכוונה לא כל RIAA EQ הם אכן עם נאמנות ל RIAA Record אז בהחלט יש מצב שתקליט יקבל הדגש או ניחות בתדרים מסוימים דבר שיוביל לשמיעה יותר "טובה"
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
יש כמה מאמרים ב AES שחקרו את הנושא וביצעו מבחנים עיוורים. המוח האנושי נמשך לצריל שנגוע בעיוותים הרמוניים. מה גם שאנשים העדיפו צליל של תקליט בעיקר כאשר ידעו כי מדובר בתקליט וראו את הפטיפון מנגד. כאשר השמיעו להם הקלטה דיגיטאלית איכות מתקליט מול הקלטה באיכות MP3, הם העדיפו את ה MP3 דווקא. יש כאן מרכיב פסיכולוגי ופסיכואקוסטי....
חברים בכתובים שלי (שחפרתי לכם
) יש מעבר לסתם דעה שלי אודות העניין. אני מייצר את האלקטרוניקה שנמצאת בתוך המכונות ליצור תקליטים ליצרנים בעולם. (למי שקשה להאמין ניתן לספק לו הוכחה לזה
)
בתהליך של יצור תקליט יש לא מעט גורמים שיקבעו אם התקליט ישמע טוב או לא. לעומת זאת ביצור דיסק כשהאות נלקח מהקלטת אולפן ישנה לרוב צריך לעשות "תיקונים" ללא מעט פאקים שיש בהקלטות המקוריות ולפעמים זה דווקא "דופק" את התוצאה, וגם כל ההמרות מאנלוג לדיגיטל לא מטיבות עם הסאונד אבל... האות יהיה שקטטטטטטט, לא כמו בתקליט.
בגדול אם היום נכנסים לאולפן יוצרים מאסטר ומורידים אותו לתקליט ודיסק? לתקליט אין סיכוי לעמוד באיכות שתצא מול הדיסק וזה מתחיל ונגמר במגבלה של היכולת לחרוט את התקליט יש איבודים שאין ולא יהיה בדיסק בתהליך היצור.
) יש מעבר לסתם דעה שלי אודות העניין. אני מייצר את האלקטרוניקה שנמצאת בתוך המכונות ליצור תקליטים ליצרנים בעולם. (למי שקשה להאמין ניתן לספק לו הוכחה לזה
)בתהליך של יצור תקליט יש לא מעט גורמים שיקבעו אם התקליט ישמע טוב או לא. לעומת זאת ביצור דיסק כשהאות נלקח מהקלטת אולפן ישנה לרוב צריך לעשות "תיקונים" ללא מעט פאקים שיש בהקלטות המקוריות ולפעמים זה דווקא "דופק" את התוצאה, וגם כל ההמרות מאנלוג לדיגיטל לא מטיבות עם הסאונד אבל... האות יהיה שקטטטטטטט, לא כמו בתקליט.
בגדול אם היום נכנסים לאולפן יוצרים מאסטר ומורידים אותו לתקליט ודיסק? לתקליט אין סיכוי לעמוד באיכות שתצא מול הדיסק וזה מתחיל ונגמר במגבלה של היכולת לחרוט את התקליט יש איבודים שאין ולא יהיה בדיסק בתהליך היצור.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
קבלו את האודיו טקניקה החדש שלי....חלום.נשמע פחות טוב מכל הקבצים הדיגיטלים שלי ,מעצבן כל 15 דקות להחליף צד,מנקה תקליטים כל היום,משלם על המדיה הזה ...ועדיין מרגש יותר
זה הקלטה אצלי בבית
זה הקלטה אצלי בבית