BEZZERA MAGICA חדשה מה יציל את חוסר האחידות ?
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
יש לי לליט ביאנקה (משאבה רוטורית) שהורדתי ל-9 בר במקום 10. לעתים קרובות אני משתמש בבקרת הזרימה שלב כדי לשנות את פרופיל הלחץ של החליטה, אבל לא תמיד. אפילו לא ברוב המקרים.
יש לי גם פלייר 58 שבה אני כמעט תמיד משתמש עם פרופיל של לחץ משתנה ולא ב-9 בר קבוע.
יש לי גם פלייר 58 שבה אני כמעט תמיד משתמש עם פרופיל של לחץ משתנה ולא ב-9 בר קבוע.
- boren
-
- חבר מביא חבר

הלליט שלי (ביאנקה V3) היא מכונה עם דוד כפול, לא HX. יש לה שני שעוני לחץ - אחד בגוף, והשני בראש החליטה. כיוונתי אותה ככה שבראש החליטה יש 9 בר כשעושים באקפלאש עם בקרת זרימה פתוחה לגמרי. כשאני מכין אספרסו בד"כ הלחץ הוא באיזור של 8.5 עד 8.8 בר, אבל לפעמים הוא מגיע ל-9 בר. בד"כ זה אני מתייחס לזה כסימן שצריך לטחון פחות דק.09/01/2023 11:33dedk כתב: ולשאלה שלך - כן ניסיתי 11בר על השעון וממש לא אהבתי את התוצאה וחזרתי ל10שזה באצם הגדרת יצרן ECM . ובכלל זה קצת מבלבל כי מה שרואים בשעון של לליט (שהיא HX אני מניח) זה לא לחץ אמיתי אבל בהחלט אפשר להתייחס לזה כניקודת יחוס מסויימת ....
כיוונתי את לחץ המשאבה ל-9 בר כי זה מאפשר לי גם לקבל פרופיל לחץ קלאסי וגם כל פרופיל לחץ אחר שארצה. אם הייתי מכוון אותה ל-7 בר אז לא הייתה לי אפשרות לבצע פרופילים שדורשים לחץ גבוה יותר....
לא עשיתי השוואות מסודרות כמו בקליפ של ספרומיתאוס, אבל בהחלט יש השפעה לפרופילים שונים של לחץ השפעה על הטעם. בקליות בהירות למשל 9 בר רציף הוא בד"כ לא הפרופיל הכי מוצלח.
זה נדרש רק במכונות עם מחליף חום (ולא רק E61). בביאנקה (E61 עם דוד כפול) אני לא עושה פלאש בכלל - לא לפני ולא אחרי החליטה.09/01/2023 14:32zovirax כתב: האם הקולינג פלאש הזה שצריך לבצע הוא עבור כל מכונה עם ראש E61? או רק מחליפי חום......
boren : כיוונתי את לחץ המשאבה ל-9 בר כי זה מאפשר לי גם לקבל פרופיל לחץ קלאסי וגם כל פרופיל לחץ אחר שארצה. אם הייתי מכוון אותה ל-7 בר אז לא הייתה לי אפשרות לבצע פרופילים שדורשים לחץ גבוה יותר.לא עשיתי השוואות מסודרות כמו בקליפ של ספרומיתאוס, אבל בהחלט יש השפעה לפרופילים שונים של לחץ השפעה על הטעם. בקליות בהירות למשל 9 בר רציף הוא בד"כ לא הפרופיל הכי מוצלח.
אז זה אומר שלא הכול כאן וורוד , כי מהסרטון שהבאתה הבנתי שפרופיל של 7 בר טוב באופן כללי מה 9, אבל עכשיו אני מבין ממך שהוא טוב לדברים מסויימים . מעניין ...תודה
אז זה אומר שלא הכול כאן וורוד , כי מהסרטון שהבאתה הבנתי שפרופיל של 7 בר טוב באופן כללי מה 9, אבל עכשיו אני מבין ממך שהוא טוב לדברים מסויימים . מעניין ...תודה
- boren
-
- חבר מביא חבר

זה תלוי בסוג הפולים ובמה שאתה מעוניין לקבל. 9 בר רציף הוא הרף העליון של לחץ שאתה רוצה. 7 או 8 בר רציף יהיו במקרים רבים עדיפים מבחינת טעם ומבחינת היכולת להמנע מצ'אנלינג, אבל כנראה שלא למי שמחפש למקסם את הגוף של האספרסו. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על פרופילים עם לחץ משתנה. תסתכל למשל על הפרופיל הזה:
https://www.scottrao.com/blog/2021/5/18 ... so-profile
אפשר ליישם אותו עם מכונות מנוף ידנית או עם מכונה עם בקרת זרימה, אבל האם התועלת מצדיקה את המורכבות ואת הסיכוי לחוסר עקביות? לא בטוח.
https://www.scottrao.com/blog/2021/5/18 ... so-profile
אפשר ליישם אותו עם מכונות מנוף ידנית או עם מכונה עם בקרת זרימה, אבל האם התועלת מצדיקה את המורכבות ואת הסיכוי לחוסר עקביות? לא בטוח.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 09/01/2023 17:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
טוב , נתתה לי מספיק חומר לעיכול ולניסויים .
לגבי משחקים עם זרימה משתנה - לא בטוח שזה בישבילי בשלב הזה אבל בהחלט מעניין . הרגשה שלי שלשימוש בבקרת זרימה חייבים מכונה יציבה ורצינית יותר עם משאבה רוטורית וטמפרטורה יציבה ,אחרת לא רואה טעם בה .
לגבי משחקים עם זרימה משתנה - לא בטוח שזה בישבילי בשלב הזה אבל בהחלט מעניין . הרגשה שלי שלשימוש בבקרת זרימה חייבים מכונה יציבה ורצינית יותר עם משאבה רוטורית וטמפרטורה יציבה ,אחרת לא רואה טעם בה .-
Dov-k
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- שם מלא: Dov Kivlovitch
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
תגובה סופית לכל השרשור שממצה למעשה את הנכתב עי המבינים . החלטתי שאין מנוס מעין מקצועית. הייתי אצל רוני הטכנאי בנתניה . הוריד את לחץ המשאבה ל-9 וגם את הדוד לאחד .. ועוד כמה חיבורים.. כן חיבורי צנרת החזרת מיים שלא היו בדיוק במקום. והעכבר חזר לפלס מוחלט . גם עם הטמפינג הנכחי. אין צנלינג יותר .. המכונה במיטבה. לגבי טעמים לא בטוח שהגעתי לאידאלים . לגבי הקולינג אוסיף מד חום ונראה איך ישפר . כל שינוי בטחינה מורגש עכשיו . נראה בסוף בטעמים . תודה לכולם.