איך למדתי להפסיק לחשוש והתחלתי לאהוב סלסלות סינגל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

טוב, האמת שאף פעם לא חששתי מהן, אבל הכותרת מתבקשת. במיוחד כשכל כך הרבה אנשים כן נמנעים מסלסלות סינגל ומשתמשים רק בדאבל, בטענות שונות לגבי קלות השימוש. את הפוסט הבא העליתי בפורום אחר, אבל אני חושב ששווה לשתף אותו גם כאן.

אז ככה, אני משתמש בסלסלות סינגל 95% מהזמן ומאוד מרוצה, אבל רואה לא מעט דיווחים ממשתמשים אחרים לגבי קשיים בהשוואה לסלסלות דאבל. אני לא ממש מבין היכן האתגר, אבל אולי זה כי התהליך ההכנה (puck-prep) שבו אני משתמש מונע את אותן צרות. אשמח אם אלה שהתייאשו מסלסלות סינגל יינסו את התהליך שלי ויידווחו אם הוא עוזר להם "לאלף" סלסלות סינגל ולקבל תוצאה טובה. הנה הפרטים:

שלב חד פעמי: מציאת כמות הקפה האופטימלית לסלסלת סינגל חדשה. אני טוחן את הכמות המקסימלית שהסלסלה אמורה להכיל, ואחרי דחיסה (פרטים למטה), מחבר את הידית למכונה, ואז מוציא אותה (מבלי לחלוט). אם יש סימנים שהרשת נגעה בקפה, סימן שיש יותר מדי קפה וצריך להוריד את הכמות בפעם הבאה. אני מכוון לכמות המקסימלית שבה תמיד אוכל לסגור את הידית ולהוציא אותה, מבלי שיהיו סימנים על הקפה. אם אני לא יודע מה הכמות שהסלסלה אמורה להכיל אני מתחיל ב-10 גרם, ואז מוסיף בהדרגה עד למצב שבו הקפה נוגע בסלסלה, ואז מקטין בחצי גרם עד גרם. בכל פעם שאני משנה את כמות הקפה לסלסלה שהקפה בו כבר דחוס אני שובר את הקפה עם קיסם עד למצב שהקפה מפורק ואחיד, ומתחיל את נוהל הדחיסה מההתחלה. במהלך החליטה העוגיה מתנפחת ולכן חשוב שגם בסוף החליטה לא יהיו סימנים של הרשת. אם יש סימנים כאלה זה סימן שיש יותר מדי קפה בסלסלה, מה שגורם לעלייה מלאכותית של הלחץ תוך כדי החליטה. במקרה כזה כדאי להקטין קצת את הכמות.

עכשיו לנוהל הדחיסה והפיזור שלי (מה שנקרא "puck-prep" בלעז). הוא אולי נשמע מסובך, אבל הוא מהיר ופשוט ולא מצריך WDT או קיסמים (מלבד במקרה הנ"ל שבו אני מנסה להבין מה כמות הקפה האופטימלית לסלסלה).
  1. פיזור לרוחב הסלסלה. אחרי הטחינה אני טופח קלות עם האצבע בצד של הפורטהפילטר שבו יש פחות קפה, ואז נותן כמה טפיחות קלות מצדדים אחרים, עד שהגבעה של הקפה מתיישרת ומפוזרת בצורה די אחידה בסלסלה.
  2. פיזור אנכי. אני נותן שתי מכות עדינות עם הפורטהפילטר על עמדת הטימפור, תוך שאני מקפיד שהידית תהיה מקבילה פחות או יותר למשטח (אם היא בזווית זה גורם לקפה לזוז לאחד הצדדים).
  3. יישור. אני משתמש בדיסריביוטר שהגובה שלו מכווון כך שכשאני מניח אותו על הקפה, יש איזורים בצדדים של הסלסלה שבהם קיים רווח של כמילימטר בינו לבין הסלסלה. אחרי כמה סיבובים מהירים (ללא לחץ דחיסה!) הקפה מתיישר והדיסטריבוטר מתיישב על הסלסלה. אם הוא לא מתיישב אז אני מקטין את הגובה שלו כדי שאחרי כמה סיבובים הוא כן ייתיישב. לעומת זאת אם הוא מתיישב על הסלסלה כבר כשאני מניח אותו אז אני מגדיל את הגובה. המטרה היא שכן יהיה רווח קטן כשאני מניח אותו, אבל שהרווח הזה ייעלם אחרי כמה סיבובים ללא לחץ.
  4. דחיסה. אני דוחס דחיסה די חזקה (10 קילו?) עם דוחסן שמכסה את כל רוחב הסלסלה אבל לא יוצר וואקום. במקרה של המכונה שלי זה דוחסן 58.5, אבל גם 58.35 עובד בד"כ טוב. במקרים נדירים יש צ'אנל ליד הדפנות של הסלסלה, ואפשר לראות (למשל עם פנס) חור קטן. אם הבעיה הזו חוזרת על עצמה, אני בדרך כלל מאשים את הפולים (צריך להאשים מישהו) ועובר לטמפר קמור. הוא יוצר יותר לחץ בצדדים ומונע צ'אנלים כאלה, אבל בד"כ התוצאות עם טמפר שטוח טובות יותר.
עוד הערה לגבי טמפרים, אלה שכוללים מנגנון יישור עצמי (self leveling) קלים לשימוש ומומלצים. במקרה שלי הטמפר הקמור שלי כולל מנגנון כזה, אבל השטוח לא. בד"כ זו לא בעיה כי שלבים 1 עד 3 למעלה יוצרים קפה שמפוזר בצורה מאוד אחידה ומאוזנת.

לגבי עוצמת הדחיסה, יש אינספור מחקרים שמראים שאפשר לדחוס פחות חזק ולקבל תוצאה טובה, אבל old habits die hard. טוב לי עם דחיסה חזקה ואין לי בעיות בשורש כף היד, אז הנושא הזה לא מטריד אותי.

אם יש שפריצים סימן שה-puck-prep לא היה מספיק קפדני. אם יש בוץ, סביר להניח שהבעיה היא טחינה דקה מדי, מעט מדי קפה בסלסלה או שילוב שלהם. אם הקפה טעים, אפשר פשוט להתעלם מזה.

הזרימה בד"כ בקו ישר עם קצב מתגבר לקראת סוף החליטה. אם הזרימה "רוקדת", זה סימן שה-puck prep לא היה מספיק קפדני. בסלסלות דאבל יש יותר קרמה (באופן לא מפתיע, יש בהן גם יותר קפה), אבל אני פחות אוהב את הטעם. כמעט בכל המקרים הסלסלות נשארות יבשות.

אני תוהה אם אחת הסיבות שבגללן אני לא נתקל בבעיות אם סלסלות סינגל היא המטחנה. אני משתמש ב-Sette 270Wi שטוחנת אוורירי מאוד וללא גושים בכלל. אולי עם מטחנות אחרות כן יש צורך גם ב-WDT. גם במטחנות הידניות שלי אני לא משתמש ב-WDT ולא נתקל בבעיות, אבל גם שם איכות הטחינה מצויינת (JX Pro ו-K-Plus של 1Zpresso).

קצת פרטים לגבי סלסלות הסינגל שבהן אני משתמש:
  • סלסלה Quick Mill AC0970FI1 (המקורית שהגיעה עם המכונה) - חרוטית עם קירות שקמורים פנימה. משקל קפה אופטימלי: 11.7 גרם
  • סלסלה IMS Competition single filter basket 7/9g H26.5 - חרוטית עם קירות שקמורים פנימה שבחלקה התחתון מאין צילינדר. משקל קפה אופטימלי: 11 גרם, אבל אל תצפו לעוגיה יפה בסוף החליטה (לפחות ללא puck screen). הסלסלה הזו גם עובדת טוב עם 7 גרם, אבל דורשת טמפר קטן יותר. אלה שמיועדים ל-Espresso Flair Classic או ל-Wacaco Nanopresso מתאימים.
  • סלסלה Barista Pro ridged The single 10g/12g H24mm - חרוטית עם קירות שקמורים החוצה. משקל קפה אופטימלי: 12.4 גרם
  • סלסלת סינגל עלומת שם שמחזיקה כ-8 גרם ודורשת טמפר 41 מ"מ. את הסלסלה והטמפר קניתי ביד שניה.
בשלוש הסלסלות הראשונות העוגיות יוצאות כמעט תמיד יבשות. ההבדלים בתוצאה לא גדולים לדעתי ומכולן אני מקבל קפה טעים. הסלסלה האחרונה (41 מ"מ) גם מתפקדת טוב בסה"כ, אבל דורשת טחינה יותר דקה והעוגיה יוצאת רטובה לעיתים יותר קרובות. כמות הקפה קצת קטנה מדי לטעמי, אז אני בד"כ לא משתמש בסלסלה הזו. 24 מל' קפה זו הכמות המועדפת עלי.

אתם מוזמנים לשתף פרטים על התהליך שלכם ועל הניסיון שלכם עם סלסלות סינגל. ואם עד היום נתקלתם בבעיות, אשמח אם תנסו את התהליך הנ"ל ותשתפו אם אתם רואים שיפור.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 15/03/2023 21:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אני משתמש רק בשלבים 1,2 ו 4 . אין לי דיסטריביוטור כרגע . גם אני אוהב סינגל יותר למראות שהוא קפריזי יותר . מבחינתי הסוד הוא למלא סלסלה עד המקסימום האפשרי ולטחון נכון . מה זה נכון - זה כאשר אין גושים ואז קפה יוצא אוורירי יותר , מופרד טוב יותר וכתוצאה מכך מתפזר בסלסלה הרבה יותר טוב נכון וחלק ובלי הרבה טריקים . הבעיה היא שלא כל קפה אתה יכול לטחון כך (גס יחסית ) ...

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

העלית כאן נושא מעניין, לפחות מבחינתי :)
אצלי תהליך הכנת הקפה מביא לתוצאה טובה יותר עם סלסלה כפולה. בשימוש בסלסלת סינגל אני נתקל בפחות אחידות ויותר אתגרים.
אכן ישנו שיפור בתוצאה אם אני משקיע בהכנת העוגיה אבל עדיין, הסלסלה הכפולה נותנת תוצאה טובה יותר.
אני חושב שהאתגר קיים בעיקר בגלל המטחנה המובנית שלי שאינה מדויקת כמו מטחנות חיצוניות משוכללות יותר. המכונה שלי היא ברוויל אורקל עם מטחנה מובנית שמאפשרת שינוי בדרגת הטחינה אבל פחות רגישה לכמות הקפה הנטחן (הכמות נקבעת על ידי חיישן במכונה).
אנסה להשקיע יותר בשלב ההכנה כפי שצוין :)

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

עשיתי על הבוקר ניסוי שהיה מתבקש מזמן :
הכנתי כפול ואחריו בודד אבל טחון טיפה דק יותר . יצא ממש אותו דבר. ד״א בדקתי כמות קפה בבודדת ע״י הכנסה של ידית כדי לבדוק שקפה לא נוגע והכול היה בסדר . על הגבול . דווקא בכפולה היה עוד מקום להכניס עוד קצת קפה .

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

@dedk
אני ממליץ לך לקנות דיסטריביוטר. הוא לא הכרחי, אבל הוא הופך את התהליך לקל ועקבי יותר, ולא מדובר במוצר יקר. לפחות לא אם קונים משהו לא ממותג באליאקספרס.

אני לא ממליץ לשנות את עובי הטחינה במעבר בין סלסלות שונות. ברוב המטחנות קשה לחזור בדיוק לאותה רמת טחינה, וקל לשכוח לעשות את זה (בהשוואה לשקילה). מעבר לכך, אם יש פולים במטחנה מעבר לטחינה דקה יותר כשההמטחנה לא עובדת יכול לגרום נזק למטחנה. במקום לשחק עם עובי הטחינה מה שאתה יכול לעשות זה להשאיר את הטחינה על הרמה שכרגע אופטימלית לסינגל, ולשחק עם הכמות בדאבל כדי שעם אותה טחינה תהיה לך תוצאה טובה גם שם.

@zvir26
כדי להגדיל עקביות ולהקטין את ההשפעה של המטחנה שלך על התוצאה אתה יכול לטחון לכלי קטן ולוודא שם שהמשקל של הקפה נכון. אם יש יותר מדי, אפשר להוציא קפה עם כפית כדי להגיע למשקל המדוייק. אם יש גושים אפשר להשתמש בכלי WDT או קיסם כדי לשבור אותם, באמצעות פעולה שנראית כמו "הקצפה" של הקפה. כשאתה מעביר את הקפה מהכלי הנ"ל לפורטפילטר כדאי להשתמש במשפך. זה קל יותר ומונע לכלוך. אפשר לאלתר משפך מתאים ע"י חיתוך של החלק העליון של בקבוק פלסטיק ליטר וחצי (אלה עם המכסה הרחב).

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

זה רעיון!
לא עלה על דעתי להעביר את הקפה הטחון לשקילה ואז להעביר לסלסלה! קצת בלגן והתעסקות אבל אולי יעזור בתהליך הלמידה :)
אני עדיין מתלבט בהחלפת המכונה, בעיקר בגלל הרצון להתחדש ןהגעתי לחנות בפולין שנראית זולה מהחנות המוכרת ביוון. מכירים?
https://30.coffee/espresso-machines/dom ... o-machines

אני גם מתלבט בין שתי מטחנות:
Eureka Specialita
Sette 27-wi
הביקורות נותנות יתרון ל Sette אבל היוריקה יפה יותר :)
יש המלצות בעניין?

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #7 

תודה על השיתוף. גם אני מכין בעיקר סינגלים.

איך מתגברים על שינוי בדרגת טחינה שמשפיע על גובה הקפה הטחון בסלסלה ?
נניח והגעתי לכמות מתאימה בסלסלה של קפה טחון שאינה נוגעת בראש. לאחר מכן חלטתי והיה צריך לעשות תיקון דרגת טחינה לדקה יותר, תיקון כזה יגרום לנפח הקפה הטחון (ללא שינוי במשקל ) להיות קטן יותר / נמוך יותר בסלסלה.
שחר

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@zvir26
שימוש בכלי חיצוני שווה את הטרחה, כי זה מאפשר לך להבין טוב יותר למה המכונה שלך מסוגלת. לגבי בחירת ציוד, עדיף שנדבר על זה בדיון בנושא החלפת במכונה. זה יותר רלוונטי שם. עריכה: הגבתי בפוסט הזה.

@שחו
אם אתה משתמש ברמת טחינה ומשקל שאופטימליים לפולים מסוימים ואז עובר לפולים אחרים שדורשים טחינה יותר דקה, אז פשוט טחן דק יותר. הבעיה יכולה להיות בכיוון השני, שהפולים חדשים דורשים טחינה גסה יותר (כי הזרימה איטית מדי) ואז יש סיכוי שהקפה ייגע ברשת, כי קפה שטחון גס תופס יותר נפח. במקרה כזה במקום לשנות את עובי הטחינה הייתי מוריד קצת מהכמות. מתחיל מחצי גרם פחות.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #9 

תשמע, זה מעניין.
ניסיתי כמה פעמים בחיים ללכת על סינגלים והעקביות הרגה אותי.
את האמת שעם הויואלדי עוד לא נסיתי להתעמק (מכח ההרגל לדאבל), אבל אם השקעת פוסט כזה על סינגל, כניראה ששווה לי לנסות שוב.
בלי קשר, אני בפרץ נוסטליה לאחרונה והזמנתי אתמול מקינטה ביאלטי 3 כוסות ואיתה כמה פילטרים של Aeropress.
אם לא אצליח להגיע לחזרתיות טובה אשים פילטר מעל הפאק שיאט את הקצב, אולי זה יעזור.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

הקוטר של פילטרים לארופרס גדול מדי אפילו למכונות 58 מ"מ, על אחת כמה לויואלדי. עדיף שתקנה puck screen מתכתי בקוטר שמתאים.

javabean
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
שם מלא: א.ש
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

https://www.baristahustle.com/blog/all- ... KR6JBdPBhk

סיקור מעניין של סלסלות סינגל, בהקשר הדיון

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #12 

@boren
אני מאמץ את רוב הפרקטיקה שלך ... בלי קשר לסלסלת סינגל...

1. התמכרתי ל puck screen
קניתי מ aliexpress את ה puck screen ל 57.3
https://a.aliexpress.com/_EyP84Ix
שהוא ממש גבולי על הסלסלת Ascaso 57mm
ה puck screen הגיע בעקבות פולים שעשו לי חיים קשים.
ועכשיו אני לא יכול בלי זה.
אבל אחרי השימוש, מה אתם עושים ? דופקים אותו לתוך קופסת ריקון?
קשה לי לדוג אותו לאחר מכן.

2. סלסלת סינגל ... התיאשתי מהשימוש בסלסלת סינגל בעבר.
הקפה לא משתווה למה שאני מקבל בסלסלה כפולה של Ascaso
אז הזמנתי לי Ascaso של 7 גרם.... (חיכיתי שלושה חודשים!)
לצערי אני לא מצליח לקבל קפה ראוי.
אני לא מצליח להכניס בה יותר מ 8.5 גרם קפה - אפילו ה Ascaso עמוקה יותר מהמקורית של Lelit
וכמובן שהוא לא יוצא טוב.
אז אני תהיתי לי אם התרגלתי לשתות 16 גרם קפה.
אבל כל בוקר אני עושה 16 גרם ל 2 כוסות קפה - והקפה טעים!
האם מישהו הצליח להוציא עם הסלסלות 57mm קפה סביר בסלסלת סינגל?
כמו שאמרתי קודם, אני מיישם את הפרקטיקה שתיארת כולל הכלי של הסיכות ומיישר
חליטה של 16.6 גרם קפה ל 30 גרם ... Lelit Anna
חליטה של 16.6 גרם קפה ל 30 גרם ... Lelit Anna

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

10/01/2023 10:25  
zovirax כתב:
אבל אחרי השימוש, מה אתם עושים ? דופקים אותו לתוך קופסת ריקון?
קשה לי לדוג אותו לאחר מכן.
...
אני בהתחלה עברתי ל-puck screen בעובי 0.2 מ"מ שיותר קל להחזיק אותו כי הוא פחות לוהט ביד, ואז לפילטרים חד פעמיים מנייר. אני לא יודע אם אפשר להשיג כאלה בקוטר 57 מ"מ.

לגבי הסלסלה, נסה אולי לוותר על ה-puck screen (אם הוא עבה) ולהוסיף קפה. הסלסלה של אסקסו (מניח שאתה מתכוון לזו) אמורה להכיל בין 7 ל-10 גרם.

כמה קפה אתה מצליח להכניס לסלסלת סינגל המקורית של לליט ואיך התוצאות איתה? ומה יחסי החליטה וזמני החליטה שאתה מקבל עם כל אחת מהסלסלות (כולל הדאבל)?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

לגבי זמנים.
עם דאבל ל 30-31 גרם אני מקבל 30 שניות בערך .
סינגל אני אמדוד.
אני לא משנה את העובי הטחינה, נכון?

אני מקבל 8.5 גרם קפה עם ה Ascaso - עם puck screen בפנים.
כנראה שבאמת אצליח להכניס יותר בלי.

גם אני אבדוק שוב את המקורית של lelit

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

ברוב המקרים צריך לשנות את הטחינה כשעוברים בין סלסלות, לפעמים בצורה דרסטית. אי אפשר לצפות כמה שינוי צריך לבצע ולאיזה כיוון מבלי לעשות ניסוי וטעייה.

היחס שאתה מקבל עם הדאבל הוא קצת פחות מ-1:2. כדי לקבל משהו דומה עם הסלסלה של אסקסו תצטרך משהו כמו 10 גרם בסלסלה ו-18 בכוס, באותו זמן חליטה של כ-30 שניות.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

לאחרונה שמתי לב שבמקרים מסויימים קצב הזרימה במהלך חליטה יורד במקום לעלות, וזה ההיפך ממה שאמור לקרות כשהעוגיה מאבדת מוצקי קפה שעברו לכוס. המסקנה שלי היא שזה קורה כשיש מעט מאוד headspace בין הסלסלה לבין הרשת, מה שגורם לקפה להלחץ על הרשת בזמן החליטה ולהקטין את הזרימה. עדכנתי את הודעת הפתיחה עם הטקסט הזה:
במהלך החליטה העוגיה מתנפחת ולכן חשוב שגם בסוף החליטה לא יהיו סימנים של הרשת. אם יש סימנים כאלה זה סימן שיש יותר מדי קפה בסלסלה, מה שגורם לעלייה מלאכותית של הלחץ תוך כדי החליטה. במקרה כזה כדאי להקטין קצת את הכמות.
...

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

10/01/2023 12:31  
boren כתב:
אני בהתחלה עברתי ל-puck screen בעובי 0.2 מ"מ שיותר קל להחזיק אותו כי הוא פחות לוהט ביד, ואז לפילטרים חד פעמיים מנייר. אני לא יודע אם אפשר להשיג כאלה בקוטר 57 מ"מ.

לגבי הסלסלה, נסה אולי לוותר על ה-puck screen (אם הוא עבה) ולהוסיף קפה. הסלסלה של אסקסו (מניח שאתה מתכוון לזו) אמורה להכיל בין 7 ל-10 גרם.

כמה קפה אתה מצליח להכניס לסלסלת סינגל המקורית של לליט ואיך התוצאות איתה? ומה יחסי החליטה וזמני החליטה שאתה מקבל עם כל אחת מהסלסלות (כולל הדאבל)?
...

מצאתי מוצר חדש....
סלסלה של IMS שהיא מתאימה ל 57 - בין סלסלת סינגל לסלסלת דאבל.
יכולה להכיל לפי יצרן 7-11 גרם
https://imsfiltri.com/prodotto/b642th19-5n
נמכר כאן:
https://www.bluestarcoffee.eu/en/IMS-Co ... -5193.aspx

אני משתמש ב עם 12+ גרם.
מה שלא משאיר לי מקום ל screen pack, שם נייר כי התרגלתי לפינוק שהראש נקי
מוציא 25-26 גרם קפה.
האמת שהופתעתי! זה מדוייק.
עדינות מסויימת בקפה שאני לא מקבל שאני שם בסלסלת דאבל כמעט 17 גרם.
על סלסלת סינגל ascaso או Lelit ויתרתי.

החוסר אחידות המעצבן הזה במילימטרים של הכלים/אביזרים הוא נוראי.
עם סלסלת דאבל ascaso משתמש עם טמפר 57, ולסלסלה הזאת של IMS צריך 57.3.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

@boren
יש לך תובנות נוספות לגבי סלסלה סינגל?
מה הכי אידיאלי ל 58mm היום?
לא מצאתי תשובה חד משמעית

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

הכי טוב בעיני - סלסלת VST שמיועדת ל-7 גרם, אבל עם כמות של 8.5 עד 9 גרם והמתאם של Happy Tamper לעבודה עם טמפר 58 מ"מ רגיל. לא שילוב זול, אבל כמות שהיא בדיוק חצי מסלסלת דאבל וחליטה אחידה לכל רוחב הסלסלה (בניגוד לסלסלות סינגל קוניות).

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

לקח לי שנה.
בסוף הצלחתי לרכוש סלסלה 7 גרם של La Marzocco
מ bluestarcoffee
(ניסיתי לרכוש VST שלא הגיע וגם הכסף הלך)
וגם קניתי דוחס 41mm גם מ bluestarcoffee
מאמזון קניתי את הטבעת , אפשר גם לקנות טמפר מהייצרן הזה YOLOYO

עלות כוללת 275 שקל כולל משלוחים.

וככה השלמתי את הסט של סינגל דוס
לא הצלחתי להשיג Happy Tamper , אין משלוח ומחיר לא הגיוני למוצר עצמו.

החווית שימוש ממש טובה, קל לארגן את הפאק בדומה לכפול.
שמתי 9.5 גרם מהקפה הנוכחי.
העוגיה יוצאת בקלות ונקי , בניגוד לסלסת סינגל של IMS שהכל נדבק ומלכלך . מטריף!

והקפה יוצא מאוזן ממש , לא חזק מידי , ממש ממש מוצלח.

סתם משתף על החוויה.

שאלה... יש פאק סקרין מתאים?
הפאק סקרין של ה 58 לא יושב על הקפה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”