Shelly1 12VDC + Tasmota + DS18B20

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

הי,
מישהו יודע אם אפשר להשתמש ב-Shelly1 לקריאת טמפרטורה בלי ה-temperature addon שלהם?

הסכמה היא:

Shelly1 במצב של 12VDC, צרוב TASMOTA גרסה אחרונה, עם סנסור DS18B20 מחובר ישר ל-SHELLY לפי מה שמוגדר כאן: https://tasmota.github.io/docs/DS18x20/ וכאן: https://tasmota.github.io/docs/devices/ ... connection

הכל מחובר ומוגדר (עד כמה שאני יכול להיות בטוח), אבל ב-CONSOLE של ה-TASMOTA לא נכתבת שום הודעה בנוגע לטמפרטורה. גם השם של היחידה לא משתנה ל- "Shelly 1 Temperature Addon" (אמור לפי התיעוד).

הסנסור עובד כשאני מחבר אותו לארדואינו בתוכנית פשוטה של קריאת הסריאל.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #2 

במידה וצרבת טסמוטה לשלי ניתן להוסיף כל מה שנתמך על ידי טסמוטה.

האם הגדרת בהגדרות המודול בטסמוטה DS18B20 בפין הנכון GPIO3 או GPIO1 או GPIO0?

האם בדקת שיש מתח בפין 3.3V על השלי?
האם הוספת את הנגד 4.7K בין ה 3.3V לפין ה GPIO או לחלופין הפעלת את אופצית המתח בטסמוטה SetOption74 ?

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן לכל ההגדרות ולנגד, אבל לא בדקתי מתח - ואכן צדקת @Grappa - הפינים לא מוציאים מתח בכלל. יכול להיות שזה לא עובד כשה-SHELLY עם ג'אמפר של 12VDC?
המודול הזה הוא אחד מאלו שנשרפו לי (פוסט אחר...) והצלחתי להציל אותו רק ל-12V... או שאולי מהשריפה נדפק גם משהו שקשור לפינים..

בכל מקרה - מה הדרך המומלצת/פשוטה/DIY למדוד טמפרטורה? עדיף כמובן עם 220V או אם לא, אז 5V או 12V (ספקים סטנדרטיים...)
מהניסיון שלי, שימוש ב-ESP01 (עם מוריד מתח מ-5V ל-3.3) לא מחזיק בחיבור רצוף לחשמל יותר מכמה חודשים, אבל אולי יש מודול כזה "מוכן" שמומלץ לקנות?
לשים RaspberryPi ייעודי זה overkill, לכמה לוחות ארדואינו שיש לי אין ויפי, כך שגם עבורם אצטרך ESP01 או משהו דומה.
רעיון אחר?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

חייב להיות מתח ביציאת ה 3.3 זה אותו המתח שמסופק לרכיב ESP.

נסה לבדוק על המעגל בצד השני של המחבר אולי יש בעיה במחבר או אולי יש בעיה בפין ה GND.

אתה תמיד יכול להגדיר אחד מחיבורי GPIO שלא בשימוש על המחבר למצב גבוה ואז הוא יספק 3.3V, לדוגמא תגדיר שם ממסר Relay ותדליק אותו או תגדיר Relay_i שזה אמור לספק 3.3 גם במצב כבוי של הממסר.

בכל מקרה אפשר למצא נקודת 3.3V על המעגל ולהשתמש בה כהזנה לDS18B20

לא הבנתי מה בדיוק קרה עם ה ESP01 אני משתמש בכמה כאלה עם ממירי מתח ואפילו ספק מ 230VAC ועובד לא רע כבר כמה שנים

ממיר מתח DC מתכוונן ביציאה:

https://www.aliexpress.com/item/4001066 ... 18026cxjoE

ספק מ 230VAC ל 3.3VDC:

https://www.aliexpress.com/item/3281039 ... 18026cxjoE

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #5 

למה לא להשתמש לשם כך בסנסורים של Aqara? עולים גרושים ומחזיקים מעמד שנים על הסוללה.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@Grappa, הידע שלך זה משהו!
הגדרתי את GPI1 כ-Relay_i - ועכשיו יש 3.3V על הפין הזה והכל עובד. גדול! ;)

בנוגע ל-ESP01, אני לא יודע בדיוק מה הסיבה, אבל היה לי אחד בחיבור קבוע (סנסור דלת) וכל כמה חודשים היה מפסיק לשדר והייתי צריך לרסט ואחרי שנה או קצת יותר לא חזר מהריסט. החלפתי את ה-ESP01 והסיפור חזר על עצמו. השתמשתי בספק 5V וממיר המתח הזה: https://www.aliexpress.com/item/3266699 ... 1802rpM8DO עם קבל 10 uf, כשאת הכל הלחמתי על לוח.

תודה על הלינקים - הספק מ-230VAC ל-3.3VDC יכול להיות ממש שימושי - האם אפשר למעשה לחבר אותו ישירות ל-ESP01? הוא מתחמם באופן שדורש אוורור או משהו בסגנון?

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

04/01/2023 19:36  
dr0r כתב:
למה לא להשתמש לשם כך בסנסורים של Aqara? עולים גרושים ומחזיקים מעמד שנים על הסוללה.
...
תודה, זו הייתה מהות השאלה - מה מומלץ... לא הכרתי את הסנסורים האלה. אבדוק.
מעבר לכך, אני מנסה להשתמש במה שיש לי כבר בבית ופנוי.
והאמת, חוץ מכפתור standalone, אני לא משתמש בכלל ביחידות עם בטריות...

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

דרך אגב, אם מעניין מישהו - מצאתי את הפרויקט הזה שמסביר איך לחבר את הסנסור ל- Sonoff Basic R2:

https://domotic-hobby.com/tutotial-1-th ... l-radiator

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #9 

04/01/2023 21:39  
Qua964 כתב:
תודה, זו הייתה מהות השאלה - מה מומלץ... לא הכרתי את הסנסורים האלה. אבדוק.
מעבר לכך, אני מנסה להשתמש במה שיש לי כבר בבית ופנוי.
והאמת, חוץ מכפתור standalone, אני לא משתמש בכלל ביחידות עם בטריות...
...
באופן כללי, אין כמו Aqara בכל הקשור לחיישנים, לדלתות, תנועה וטמפרטורה. אבל כמובן שאתה צריך מתאם Zigbee טוב כמו zzh בשביל זה (ופוטנציאלית גם שקעים חכמים להגדלת הטווח). רוב החיישנים שלהם גם אמורים לקבל עדכון ל-matter בקרוב.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

04/01/2023 21:36  
Qua964 כתב:
@Grappa, הידע שלך זה משהו!
הגדרתי את GPI1 כ-Relay_i - ועכשיו יש 3.3V על הפין הזה והכל עובד. גדול! ;)
...
מעולה, זה פטנט ידוע כשרוצים להשתמש בGPIO הנמוכים של ה ESP למפסק ולא רוצים שה ESP יאפס את עצמו בזמן איתחול כשהמפסק סגור.
בנוגע ל-ESP01, אני לא יודע בדיוק מה הסיבה, אבל היה לי אחד בחיבור קבוע (סנסור דלת) וכל כמה חודשים היה מפסיק לשדר והייתי צריך לרסט ואחרי שנה או קצת יותר לא חזר מהריסט. החלפתי את ה-ESP01 והסיפור חזר על עצמו. השתמשתי בספק 5V וממיר המתח הזה: https://www.aliexpress.com/item/3266699 ... 1802rpM8DO עם קבל 10 uf, כשאת הכל הלחמתי על לוח.
...
יש מצב שהבעיה היתה בחיבור לראוטר האלחוטי (אסוס?) , קראתי איפה שהוא שהגדרת כתובת IP קבועה בטסמוטה פותרת את זה.
תודה על הלינקים - הספק מ-230VAC ל-3.3VDC יכול להיות ממש שימושי - האם אפשר למעשה לחבר אותו ישירות ל-ESP01? הוא מתחמם באופן שדורש אוורור או משהו בסגנון?
...
אפשר לחבר אותו ישירות וכל עוד אתה לא צורך יותר מידי זרם בגלל רכיבים אחרים שמחוברים למתח מהספק במקביל לESP הוא לא יתחמם, הESP צורך כלום ולא יגרום לחימום.
שים לב שהספק מוגבל מאד בזרם 600mA

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

04/01/2023 23:27  
Grappa כתב:
מעולה, זה פטנט ידוע כשרוצים להשתמש בGPIO הנמוכים של ה ESP למפסק ולא רוצים שה ESP יאפס את עצמו בזמן איתחול כשהמפסק סגור.
...
הגיוני!
Grappa כתב:
יש מצב שהבעיה היתה בחיבור לראוטר האלחוטי (אסוס?) , קראתי איפה שהוא שהגדרת כתובת IP קבועה בטסמוטה פותרת את זה.
...
ה-ESP מת לגמרי, לא חושב שזה קשור. הוא גם היה מחובר ל - TP Link שהוגדר כ-AP לראוטר ERL3.
אולי סתם יוצר ע"י ספק סיני גרוע (כל ה-ESP01 שיש לי נקנו באותה הפעם).
Grappa כתב:
אפשר לחבר אותו ישירות וכל עוד אתה לא צורך יותר מידי זרם בגלל רכיבים אחרים שמחוברים למתח מהספק במקביל לESP הוא לא יתחמם, הESP צורך כלום ולא יגרום לחימום.
שים לב שהספק מוגבל מאד בזרם 600mA
...
מעולה, תודה, אקח לתשומת ליבי.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”