QN90B - תופעת מריחה הזויה - האם יש מה לעשות?
-
LockingBird
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
שלום לכולם,
רכשתי את הטלוויזיה לעיל, ודי הופתעתי לגלות תופעה של מריחת מקורות אור בצורת פסים אלכסוניים בצבעי הקשת לרוחב הפנל. ההשערה שלי היא שאחד הפילטרים שסמסונג משתמשת בהם בפאנל VA גורם לשבירת האור ומריחתו לאורך כל הפנל.
להלן תמונות:
1. כשמקור האור (נורת לד) דולק מאחוריי: 2. כשמקור האור בכלל לא משתקף בטלוויזיה (נורת לד מרוחקת, נמצאת במטבח בכלל):
אציין שרכשתי את הטלוויזיה הזאת ספציפית לאור העובדה שהסלון שלי די מואר במרבית שעות היום, וככזה QLED התאימה לי. כמו כן, זהו אחד ממכשירי הדגל של סמסונג לשנת 2022 והעניין לא הוזכר בשום ביקורת שנתקלתי בה(!), כולם פשוט היללו את הדגם הזה.
האם מישהו נוסף נתקל בזה? אני פשוט לא מאמין שנפלתי ככה... זה ממש מסיח את דעתי. לא מאמין שסמסונג מוכרת דבר כזה. אציין שהדרך היחידה בה אני יכול לצפות בטלוויזיה כעת (גם בשעות החשיכה) היא לכבות את כל האורות בבית, שזה די אירוני - במקרה זה היה לי עדיף לרכוש כבר OLED של LG.
לסיום, אציין שאלקרוניקס פרו פשוט נוראיים. אני כבר יומיים מנסה לתפוס "מומחה" טכני שיתייחס בכלל לתופעה ללא הצלחה. שלחתי להם כבר שני סרטונים למספר ווטסאפ שניתן לי בשירות הלקוחות, אבל כל יום מחדש עונה לי שם בוט שמציע לי את עזרתו הלא מועילה.
אשמח לתובנות מצידכם.
רכשתי את הטלוויזיה לעיל, ודי הופתעתי לגלות תופעה של מריחת מקורות אור בצורת פסים אלכסוניים בצבעי הקשת לרוחב הפנל. ההשערה שלי היא שאחד הפילטרים שסמסונג משתמשת בהם בפאנל VA גורם לשבירת האור ומריחתו לאורך כל הפנל.
להלן תמונות:
1. כשמקור האור (נורת לד) דולק מאחוריי: 2. כשמקור האור בכלל לא משתקף בטלוויזיה (נורת לד מרוחקת, נמצאת במטבח בכלל):
אציין שרכשתי את הטלוויזיה הזאת ספציפית לאור העובדה שהסלון שלי די מואר במרבית שעות היום, וככזה QLED התאימה לי. כמו כן, זהו אחד ממכשירי הדגל של סמסונג לשנת 2022 והעניין לא הוזכר בשום ביקורת שנתקלתי בה(!), כולם פשוט היללו את הדגם הזה.
האם מישהו נוסף נתקל בזה? אני פשוט לא מאמין שנפלתי ככה... זה ממש מסיח את דעתי. לא מאמין שסמסונג מוכרת דבר כזה. אציין שהדרך היחידה בה אני יכול לצפות בטלוויזיה כעת (גם בשעות החשיכה) היא לכבות את כל האורות בבית, שזה די אירוני - במקרה זה היה לי עדיף לרכוש כבר OLED של LG.
לסיום, אציין שאלקרוניקס פרו פשוט נוראיים. אני כבר יומיים מנסה לתפוס "מומחה" טכני שיתייחס בכלל לתופעה ללא הצלחה. שלחתי להם כבר שני סרטונים למספר ווטסאפ שניתן לי בשירות הלקוחות, אבל כל יום מחדש עונה לי שם בוט שמציע לי את עזרתו הלא מועילה.
אשמח לתובנות מצידכם.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
באסה 

Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
זה בגלל הציפוי להרחבת זווית הצפיה, לא הציפוי נגד השתקפויות.
-
LockingBird
- חבר שרק התחיל

תודה על ההתייחסות. עדיין, אני פשוט לא מאמין שעד עכשיו הנושא לא עלה בשום מקום (זה ממש מפריע ומסיח). לחשוב שהשקעתי שעות בחיפוש אחר טלוויזיה שתתאים לנו, פחדתי מצריבות ב-OLED ועכשיו אהיה תקוע עם הדבר הזה...03/01/2023 16:13morkan כתב: יש את זה בכל טלוויזיות הדגל של סמסונג בגלל הציפוי נגד השתקפויות שהם משתמשים. לא יודע מה אלקטורניקס פרו יכולים לעשות בנושא, גם אם השירות שלהם לא היה גרוע, זה עדיין מחוץ לאחריות שלהם....
פשוט מבאס.
- ushai906
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 17 פעמים
אני גם שקלתי לקנות את הדגם הזה ולא ראיתי את הבעיה הזו לא בדגם הזה ולא בדגמים מובילים אחרים של סמסונג. אם הבעיה ידועה ונפוצה, איך לא רואים אותה בתצוגה?03/01/2023 16:13morkan כתב: יש את זה בכל טלוויזיות הדגל של סמסונג בגלל הציפוי נגד השתקפויות שהם משתמשים. לא יודע מה אלקטורניקס פרו יכולים לעשות בנושא, גם אם השירות שלהם לא היה גרוע, זה עדיין מחוץ לאחריות שלהם....
מזל שלא קניתי את הדגם הזה
- pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
הפתרון פשוט, תנתק/ תשנה מיקום של גופי תאורה ככה שלא יאירו בצורה ישירה על המסך
לא רואה אופציה אחרת
לא רואה אופציה אחרת
-
LockingBird
- חבר שרק התחיל

אז זהו, שזה לא כל כך פשוט.
אם תשים לב, בתמונה השנייה, הגוף תאורה לא מאיר בצורה ישירה על המסך. למעשה, אתמול גיליתי שגם אורות רחוב גורמים ליצירת הפסים האלה. בעצם, כל מקור אור נקודתי שנמצא לפני מישור הטלוויזיה תורם פס משלו.
אבסורד.
מקווה לפחות שאנשים יראו את השרשור הזה ויקחו את זה בחשבון. כמו שאמרתי, לא נתקלתי באזכור של התופעה באף ביקורת, גם לא באתרים מחו"ל.
אם תשים לב, בתמונה השנייה, הגוף תאורה לא מאיר בצורה ישירה על המסך. למעשה, אתמול גיליתי שגם אורות רחוב גורמים ליצירת הפסים האלה. בעצם, כל מקור אור נקודתי שנמצא לפני מישור הטלוויזיה תורם פס משלו.
אבסורד.
מקווה לפחות שאנשים יראו את השרשור הזה ויקחו את זה בחשבון. כמו שאמרתי, לא נתקלתי באזכור של התופעה באף ביקורת, גם לא באתרים מחו"ל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא בא להגן על סמסונג, אבל רק לידע כללי, אותה תופעה קיימת גם בסוני שיש להם את הציפוי הזה.
- guyz6471
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 698
- קיבל תודות: 59 פעמים
זו תופעה שמוכרת ומוזכרת כמעט בכל ביקורת על המסכים הללו, כולל דוגמאות באתר rtings
בנושא השתקפות, זה פשוט המצב,
אני לא מבין את האובססיה לזוית רחבה מצד חלק מהיצרנים של מסכי LCD , מאיפה המחשבה שזה מה שאנשים מחפשים
ובטח לעומת ה Tradeoff שמקבלים אתו
בנושא השתקפות, זה פשוט המצב,
אני לא מבין את האובססיה לזוית רחבה מצד חלק מהיצרנים של מסכי LCD , מאיפה המחשבה שזה מה שאנשים מחפשים
ובטח לעומת ה Tradeoff שמקבלים אתו
-
LockingBird
- חבר שרק התחיל

היי,
אשמח שתפנה אותי לדוגמאות (בסגנון אלו שהעליתי לעיל) באתר Rtings.
דווקא שם קראתי, הם דירגו אותה מקום ראשון בקטגוריית הnon-oled. אם הייתי רואה אלכסון אחד כזה בצבעי הקשת הייתי בורח מזה כמו מאש.
אשמח שתפנה אותי לדוגמאות (בסגנון אלו שהעליתי לעיל) באתר Rtings.
דווקא שם קראתי, הם דירגו אותה מקום ראשון בקטגוריית הnon-oled. אם הייתי רואה אלכסון אחד כזה בצבעי הקשת הייתי בורח מזה כמו מאש.
- ushai906
- חבר שרק התחיל

תרד לפסקה על reflections בסקירה https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90b-qled
יש תמונות של השתקפות דומות למה שפרסמת ☹
יש תמונות של השתקפות דומות למה שפרסמת ☹
-
LockingBird
- חבר שרק התחיל

צודק. הם מציינים את השבירה לצבעי הקשת, אבל מאיך שהם תיארו את זה משום מה הנחתי שזה קורה רק כשמקור האור ממש משתקף בטלוויזיה (במקרה זה, כמובן שאין לי מה להתלונן - אף טלוויזיה לא באמת מתמודדת עם זה).
בתמונה השנייה שהעליתי זה לא המקרה... מדובר בנורה שנמצאת גבוה על תקרת המטבח ואינה משתקפת בטלוויזיה (אתה צריך לשכב על רצפת הסלון בזווית די רצינית בשביל לראות את הנורה עצמה). זה פשוט הזוי שזה יוצר אלכסון כזה בולט בצבעי הקשת...
בקיצור, הלקח שלי נלמד. מקווה שאחרים לא ייפלו בזה. וכמו שמישהו אמר לפניי, לא ברור למה טוב הציפוי הזה - מי צופה בזוויות של 170 מעלות?
בתמונה השנייה שהעליתי זה לא המקרה... מדובר בנורה שנמצאת גבוה על תקרת המטבח ואינה משתקפת בטלוויזיה (אתה צריך לשכב על רצפת הסלון בזווית די רצינית בשביל לראות את הנורה עצמה). זה פשוט הזוי שזה יוצר אלכסון כזה בולט בצבעי הקשת...
בקיצור, הלקח שלי נלמד. מקווה שאחרים לא ייפלו בזה. וכמו שמישהו אמר לפניי, לא ברור למה טוב הציפוי הזה - מי צופה בזוויות של 170 מעלות?
-
LockingBird
- חבר שרק התחיל

רק רוצה לעדכן שהיה אצלי היום טכנאי ("התור" נקבע לפני יותר משבועיים, הזייה) שפשוט אמר לי (פרצוף מופתע) "תחליף את כל גופי התאורה בבית"04/01/2023 12:11pearljam50000 כתב: הפתרון פשוט, תנתק/ תשנה מיקום של גופי תאורה ככה שלא יאירו בצורה ישירה על המסך
לא רואה אופציה אחרת...
אמרתי לו סבבה, ואם זה לא יפתור את הבעיה, האם תואילו בטובכם להחליף לי את הטלוויזיה? בתשובה ענה לי "כמובן שלא, אני מציע לך דרך להקל על המצב".
בצער רב מצטרף לגישה של הבחור/ה מההודעה מעליי - No more Samsung for me
וכמובן שאגיד לכל מכריי להתרחק מהם כמו מאש.
נ.ב.
מצאתי כמה אזכורים לתופעה מאז, למי שחושב שהתופעה היא רק אצלי:
https://www.reddit.com/r/samsung/commen ... ht_across/
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/ ... -p/6308379
באמת מקווה שהשרשור הזה יציל כמה נפשות בישראל... בחו"ל אגב יש אפשרות להחליף.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא בא להגן על הגישה של הטכנאי. אבל מה ציפית מהם לעשות? ככה זה המסך.
גם אם יחליפו לך אותו, זה יהיה אותו דבר במסך החדש.
גם אם יחליפו לך אותו, זה יהיה אותו דבר במסך החדש.
- ushai906
- חבר שרק התחיל

מדהים איך חברה מובילה מוציאה לשוק מוצר עם בעיה כל כך חמורה. איפה בקרת איכות בתהליך התכנון?
מוזר שכשבחנתי את הדגם הזה בחנויות לא ראיתי את הבעיה.
בפורומים שהפנית אליהם היו שציינו שהחלפת סוג התאורה שיפר משמעותית את התופעה. אם כי לא לגמרי
הפתרון היחיד הוא להחזיר את המסך אם עדיין אפשר( 14 ימים מהרכישה לפי חוק)
מוזר שכשבחנתי את הדגם הזה בחנויות לא ראיתי את הבעיה.
בפורומים שהפנית אליהם היו שציינו שהחלפת סוג התאורה שיפר משמעותית את התופעה. אם כי לא לגמרי
הפתרון היחיד הוא להחזיר את המסך אם עדיין אפשר( 14 ימים מהרכישה לפי חוק)
התופעה הזאת לא חדשה וקיימת גם בQ90 שלי משנת 2020 וגם לפני..היה שווה לבדוק יותר לעומק. ספציפית אצלי בבית יש גוף תאורה אחד קטן, מעין פס לד באורך חצי מטר בתוך מסגרת עם פלסטיק חצי שקוף שמשפיע הרבה יותר מכל השאר, אמנם הוא רחוק אבל ביחס לתאורה שיש לי בסלון מעל שחזקה פי כמה מונים ממנו וכמעט לא עושה את התופעה אולי באמת שווה לנסות לבדוק איך גופי תאורה שונים משפיעים מבחינת Glare.
-
LockingBird
- חבר שרק התחיל

ציפיתי שיאפשר לי להחליף לדגם אחר...18/01/2023 23:25TheCoolest כתב: אני לא בא להגן על הגישה של הטכנאי. אבל מה ציפית מהם לעשות? ככה זה המסך.
גם אם יחליפו לך אותו, זה יהיה אותו דבר במסך החדש....