על תופעות הלוואי של החיסונים מול תופעות הלוואי של אלו שלא מחסנים - מומלץ(i)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #201 

13/12/2022 15:57  
odedee כתב:
בדיקה קרדיולוגית מומלצת לכל אחד מגיל מסוים.

לא צריכים לפרסם את המצב החיסוני של כל אדם שמת, כי אלה אנקדוטות חסרות משמעות אמיתית. אני בטוח שיש לא מחוסנים שמתים מדום לב ואני בטוח שיש מחוסנים שמתים מדום לב, כי אנשים מתו מדום לב גם לפני 2019. זה קרה בעבר, זה קורה כיום, זה כנראה יקרה גם בעתיד.

מה שצריך לבחון הוא אם זה קורה יותר באופן מובהק סטטיסטית בקרב מחוסנים, ובפעם האחרונה שבדקתי התשובה הייתה לא, וזה במעקב על אוכלוסיות גדולות מאוד.

אגב, בישראל נמצא אחד המאגרים הגדולים והממוחשבים ביותר בנושא הבריאות: זה של קופות החולים. זו הייתה אחת הסיבות שפייזר הייתה מעוניינת לקדם חיסונים לישראל בתמורה למידע הסטטיסטי שהתקבל. וכמו שכתבתי קודם ראו שיש עלייה קטנה בדלקת שריר הלב, ויש תופעות נוספות בקרב ילדים שנמצאות במעקב. לא יודע אם נמצא שם משהו מובהק, אבל כן ברור שיתרונות החיסון עולים בהרבה על הסיכונים שלו. אילו לא היה כך, אף אחד לא היה רוצה להתחסן, ואף אחד במערכת הבריאות גם לא היה מסכים לחסן את האוכלוסייה.
...
באמת ?
גם בגיל 19 ?
בדקת ?איפה ?
לא היו מתחסנים ?
בהנחה שמה כשקבעו חובת חיסון או פיטורים ?
או רופאים בכירים שהעלו נרטיב שונה פוטרו או שיתישרו בהתאם לדעת הנרטיב .
תשמע נתת 3 פיסקאות שלשלושתן אין שום קשר למציאות.
סליחה לא רק אויימו בפיטורים אלא גם שלילת רישיון הרפואה שלהם ..אם כל ה 20 שנות לימוד והתמחות ..
יא חביבי אתם חיים פה בסרט לא טוב.
דיסוננס קוגניטיבי במיטבו.
להנות וכמה שיותר :)
OLED77G4 / HTPC RYZEN 9 3900X RTX3070TI MADVR/ PIONEER LX504 /
MOREL MT3

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #202 

אני למדתי ממרומי גילי שיש אנשים מלומדים אך אין זה מעיד על חוכמה..
MOREL MT3

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #203 

13/12/2022 12:38  
totlip כתב:
מאחל לכם בריאות ואריכות ימים חברים, אני סיימתי
...

בינתיים כתבת עוד 11 פוסטים בשרשור, אז אני מניח שה"אני סיימתי" שלך אמין כמו תיאוריות הקונספירציה שלך?

Batnun

.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #204 

אני חושב שתלך לבדיקות חבר יש מצב שאתה סובל מחוסר רציני של אוקסיטוצין..

בבקשה לצורך עיון :
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7 ... 7%99%D7%9F
MOREL MT3

HTmag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 593
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 306 פעמים

שליחה #205 

אני יודע שזה קשה לאור הנושא, אבל תשמרו על תרבות דיון, אחרת אנחנו נקפיא משתמשים.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #206 

13/12/2022 15:47  
יהלי ב כתב:
העניין הוא שכמעט ואין שבוע אחד שאני לא קורא באיזו ידיעה על עוד מקרה של דום לב בארץ ובעולם. רק השבוע היו 3 מקרים בארץ.
...
תן לי לנחש.. בדקת את התיק הרפואי של כולם והגעת למסקנה שכולם היו מחוסנים ולא היו שום בעיות רפואיות אחרות. גם דוקטור מומחה לניתוח מקרי מוות וגם עובד בשב"כ\מוסד?

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #207 

13/12/2022 16:04  
totlip כתב:
אני מבין שיש לך את החוזה המושחר במלואו ..?
גיבוב שטויות מוחלט!
התגובות שלך מתפלספות ולא מוסיפות שום ערך לדיון.
הסבר אחד תתן למה החוזה מושחר ל 30 שנה?
...
עניתי לזה:
"תעשה ניסיון עם יש לך ביטוח חיים או בריאות כלשהוא.. תרים טלפון לחברת הביטוח ותשאל אם יש לך כיסוי לנזק כתוצאה מהזריקה..
התשובה שתקבל בהחלט תפתיע אותך.."
עכשיו תקרא שוב את התשובה שלי ותנסה להבין למה היא כן קשורה להערה שזרקת פעמיים לגבי להתקשר לחברת הביטוח. על חוזה מושחר לא דובר בכלל וזה כנראה שיטה חדשה שאימצת לקפוץ מנושא לנושא כשאין לך מה לענות לעניין. היה עדיף שתפרוש כפי שתכננת.
תצטרך לקבל את זה שאולי לא תדע אף פעם מה כתוב בחוזה ההוא ובכל זאת זה לא הצדקה להמציא קונספירציות מצוצות מהאצבע.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #208 

13/12/2022 14:24  
totlip כתב:

תעשה ניסיון עם יש לך ביטוח חיים או בריאות כלשהוא.. תרים טלפון לחברת הביטוח ותשאל אם יש לך כיסוי לנזק כתוצאה מהזריקה..
התשובה שתקבל בהחלט תפתיע אותך..
...
נו, ומה התשובה שנקבל ?
שמע, אתה מפגין בורות וחוסר הבנה מדהימים בשלל הפוסטים שלך (הרבה פוסטים לא מחזקים טענה).
אז בוא נתחיל לצמצם לך את הבורות.
ביטוח חיים מכסה אפילו מקרים של התאבדות (יענו, המבוטח מחליט לגרום למקרה הביטוח מרצונו - כמו להצית את הרכב של עצמך), בתנאי שזה קורה לפחות שנה לאחר רכישת הפוליסה. זה לא עיניין של פרטי פוליסה ספציפית - זה על פי החוק בישראל עבור כל ביטוח חיים שנרכש מחברת ביטוח בארץ.
נראה לך שנזק מפעולה רפואית כל שהיא לא מכוסה? תניח את המקרה הקיצוני שהחיסונים הורגים וזה ידוע לכולם (הם דווקא מצילים חיים, אבל נזרום איתך לרגע), אז התחסנות תהיה שקולה להתאבדות ועדיין תהיה מכוסה.
משה

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #209 

14/12/2022 2:33  
moco כתב:
נו, ומה התשובה שנקבל ?
שמע, אתה מפגין בורות וחוסר הבנה מדהימים בשלל הפוסטים שלך (הרבה פוסטים לא מחזקים טענה).
אז בוא נתחיל לצמצם לך את הבורות.
ביטוח חיים מכסה אפילו מקרים של התאבדות (יענו, המבוטח מחליט לגרום למקרה הביטוח מרצונו - כמו להצית את הרכב של עצמך), בתנאי שזה קורה לפחות שנה לאחר רכישת הפוליסה. זה לא עיניין של פרטי פוליסה ספציפית - זה על פי החוק בישראל עבור כל ביטוח חיים שנרכש מחברת ביטוח בארץ.
נראה לך שנזק מפעולה רפואית כל שהיא לא מכוסה? תניח את המקרה הקיצוני שהחיסונים הורגים וזה ידוע לכולם (הם דווקא מצילים חיים, אבל נזרום איתך לרגע), אז התחסנות תהיה שקולה להתאבדות ועדיין תהיה מכוסה.
...
חבל שאתה בוחר לתקוף בצורה כזאת.
לגבי חברות ביטוח ,כל מה שלפני המוות הם יחפשו כל דרך אפשרית לא לשלם ,אין גוף מסודר שבודק כיום את תוצאות החיסונים כי אף אחד לא מממן את זה ,ואין עניין לאף גוף ממשלתי להודיע שיש בעיות עם החיסון גם אם יש.
הויכוח הוא לא אם החיסון תקין או לא ,במקרה אני מחוסן וגם אישתי .הויכוח זה האם זה בסדר לחייב אדם לקבל חיסון תוך הפעלת לחצים בעייתיים (עבדתי בגוף אכיפה הקשור לנושא במשך שנה וחצי ) ,זה נושא גדול יותר מחיסון זה או אחר .יתכן ובאמת החיסון הזה תורם יותר מאשר גורע אבל זאת לא הבעיה ,תחשוב ששנה אחרי החיסון האחרון יש עדיין מספר מדינות שבחרו להמשיך את הסגרים על האזרחים שלהם ,ממשיכים לחסן אותם ועדיין בבדיקות עולים נדבקים בלי סוף .
ברוב מדינות העולם עשו סגרים עוד לפני שמת אדם אחד במדינה ,מנעו מאנשים לקבל טיפול רפואי בלי שהתחסנו (כך שבריאות זה לא הדבר החשוב) ,חייבו ילדים להתחסן למרות שהיה ברור שהמחלה כלל לא פוגעת בהם גם במחיר של למנוע מהם לימודים,מנעו מאנשים להתרחק מהבית שלהם או לבקר את משפחתם,סגרו גבולות ,החליטו שכל אדם שנפטר נבדק ואם הוא חיובי אז סיבת המוות היא קורונה בלי קשר לסיבה האמתית ,התקשורת נתפסה משקרת בלי סוף עם סיפורי סבתא ,במדינות מסוימות בחרו לפגוע פיזית במי שמתנגד ,אסרו על הפגנות ברוב מדינות העולם ,הליך אישור החיסונים היה המהיר ביותר והקצר ביותר שנעשה אי פעם למרות שזאת שיטה חדישה יחסית,חייבו אנשים בריאים לוותר על עבודתם ללא תשלום כי ישנה בדיקה עם אמינות מפוקפקת שהחליטה שאותו אדם חולה,רופאים מצויינים בעולם שהתנגדו או דיברו נגד הוגדרו כפסיכים והייתה תקיפה קיצונית אישית נגדם.
השאלה האם החיסון טוב או לא זה לא העניין ,הכניסו את רוב המדינות למצב חירום שמאפשר לעשות כל מה שרוצים עם האזרחים ,וכל זה לפני שמת אדם אחד.זאת הבעיה.
קל מאוד להגיד שמי שמתנגד לחיסוני קורונה הוא מטורלל שבטח חושב שהעולם מרובע או משולש כי אז אפשר לפסול כל טיעון חכם.
יש טיעונים ועובדות ברורות בנושא מה שקרה בשנתיים האחרונות ,מותר לבחון אותם ומותר גם מראש לותר על ניתוח ולזרום עם הכלל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #210 

14/12/2022 9:50  
claudia5 כתב:
חבל שאתה בוחר לתקוף בצורה כזאת...
...
אחד הפוסטים ההזויים יותר, ולא שחסר בשרשור הזה.

בכל תגובתך שמצטטת את הפוסט שלי, לא התיחסת אפילו לדבר אחד שאני כתבתי שביכול אתה מגיב אליו. אין אפילו 1% של חפיפה בין הנושאים.
מעבר לכך, בכלל לא הגבתי אלייך. לא ברור הצורך שלך לצטט אותי כבסיס לראנט שלך.
משה

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #211 

דיסונאננס קוגניטיבי
MOREL MT3

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #212 

14/12/2022 10:24  
moco כתב:
אחד הפוסטים ההזויים יותר, ולא שחסר בשרשור הזה.

בכל תגובתך שמצטטת את הפוסט שלי, לא התיחסת אפילו לדבר אחד שאני כתבתי שביכול אתה מגיב אליו. אין אפילו 1% של חפיפה בין הנושאים.
מעבר לכך, בכלל לא הגבתי אלייך. לא ברור הצורך שלך לצטט אותי כבסיס לראנט שלך.
...
אני יודע שלא הגבת לי אבל עדיין לתחושתי אתה תוקף ואין ממש צורך בכך כי לא חובה להסכים.
הגבתי לך בנושא הביטוחים ,חברות הביטוח מחפשות כל דרך אפשרית להתגונן ולא לשלם למבוטחים ,כך שאם החיסון גורם נזק כדי שהביטוח ישלם למשהו צריך גוף שירשום בצורה ברורה שהחיסון בעייתי ואת זה אף אחד לא יעשה.
איתכן שאתה אדם חיובי יותר ממנו או מכותב השרשור שאותו תקפת אבל באמת לא עולות לך עשרות סימני שאלה על ההתנהלות של השנתיים האחרונות?אם זה מבחירה או פחד אני לגמרי מבין ,אם זה כדי להקל על החיים ולהוריד לחצים אני גם מאוד מבין אבל בשורה התחתונה בנושא השנתיים האחרונות נחצו גבולות שלא קשורות למחלות וחיסונים.
מה עומד מאחורי הדברים אני לא לגמרי יודע למרות שנחשפתי להרבה מידה בנושא ממקור ראשון ,ברור שכסף כוח ושליטה כן

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #213 

14/12/2022 0:25  
gildmor כתב:
תן לי לנחש.. בדקת את התיק הרפואי של כולם והגעת למסקנה שכולם היו מחוסנים ולא היו שום בעיות רפואיות אחרות. גם דוקטור מומחה לניתוח מקרי מוות וגם עובד בשב"כ\מוסד?
...
קראת את כל מה שרשמתי? ציינתי גם שהבעיה היא שאין מידע לגבי המצב החיסוני של כל מי שמת בפתאומיות. אבל בישראל יש יותר מחוסנים מאשר בלתי מחוסנים, כך שהסתברותית, יש יותר סיכוי שרוב המתים כן התחסנו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #214 

@claudia5

לא ברור לי מה אתה רוצה ממני.
לא ברור לי במה יש חובה להסכים או לא.
לא הבעתי דיעה שאיתה אפשר להסכים או לא. דיווחתי על חוק שנוגע לביטוח חיים. לכל היותר אתה יכול לטעון שהמצאתי משהו או שיקרתי או סילפתי - לא שאתה מסכים או לא מסכים.
יידעתי את הבחור על חוק שנוגע לביטוח חיים, כאשר זה די מפריך את הטענה שהתחסנות יכולה להשפיע על התוקף של ביטוח חיים.
אתה בכלל לא מתיחס לנושא, אלא נראה שאתה פשוט רוצה לכתוב משהו על חיסונים .אני לא מצליח להבין למה היית צריך לקשר את זה בצורה מוזרה למה שאני כתבתי.
בנושא הכללי של חיסוני קורונה אין לי שום רצון להיכנס לדיון הזה. קריאת השרשור היא בעיקר מהווה עיניין אנתרופולוגי בשבילי.
משה

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #215 

14/12/2022 11:34  
יהלי ב כתב:
קראת את כל מה שרשמתי? ציינתי גם שהבעיה היא שאין מידע לגבי המצב החיסוני של כל מי שמת בפתאומיות. אבל בישראל יש יותר מחוסנים מאשר בלתי מחוסנים, כך שהסתברותית, יש יותר סיכוי שרוב המתים כן התחסנו.
...
וזו בדיוק הסיבה לכך שאין ממש משמעות לכך שאנשים שמתו מדוב לב היו ברובם מחוסנים.

אם 80% מהאוכלוסייה הם מחוסנים, ו-80% מהמתים מדום לב הם מחוסנים, אז החיסון אינו משפיע על הסיכוי למות מדום לב. אולי לא לכולם זה אינטואיטיבי.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #216 

גם אם יש עליה במוות מדום לב אצל מחוסנים - מישהו פה מפספס משהו בסיסי. כל תרופה יש תופעות לוואי, כולל מוות, והן אמורות להיות מאוד נדירות. יש ועדה שממש יושבת ומגיעה למסקנה שעל כל מליון מחוסנים (נניח), אחד ימות מדום לב. מצד שני יש את החיסכון בחיים כתוצאה מהחיסון, וכן מישהו ממש עושה את ההחלטה הזו.
אותו דבר בהרבה דברים, כמו למשל רמזורים, שישמו רק בצומת שבו נהרגו Y אנשים. ככה כלכלה פועלת, ככה רפואה פועלת.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #217 

14/12/2022 9:50  
claudia5 כתב:
קל מאוד להגיד שמי שמתנגד לחיסוני קורונה הוא מטורלל שבטח חושב שהעולם מרובע או משולש כי אז אפשר לפסול כל טיעון חכם.
יש טיעונים ועובדות ברורות בנושא מה שקרה בשנתיים האחרונות ,מותר לבחון אותם ומותר גם מראש לותר על ניתוח ולזרום עם הכלל.
...
זה אכן קל מאוד, אולי קצת הכללה אבל זה בדרך כלל אותם אנשים שגם מאמינים בכדור הארץ שטוח, אילומינטי, 5G ועוד כהנה וכהנה בילבולי שכל בהתאם לאופנה האחרונה של השרלטנים שששוטפים להם את המוח. מכיר כאלה אישית, שבזמן הקורונה היו עסוקים בעניני חיסונים ואז עברו לאילומינטי.

לא סתם נכנסתי לקבוצות האלה, באמת הסתקרנתי איך הגיעו לכל המסקנות שהגיעו. לא מצאתי ולו טיעון אחד חכם או מנומק ברמה סבירה. זה הכל גיבוב של חצאי אמיתות, מונחים מדעיים ושלל סילופים מעורבבים יחד כמו בבלנדר ותגובות שהמטרה שלהם בעיקר לדחוף את המסרים מדף המסרים שלהם. אם נוסיף לזה את הנטיה לשקר ברמה של להמציא מתים שלא היו, זיוף מודעות אבל, "אני בדרך כלל מתחסן אבל החיסון הזה זה מקרה שונה...".

בקיצור מדובר בקיצוניים שלא בוחלים בשום אמצעי אפילו הכי בזוי להשיג את מטרתם.
אפשר כמובן לנהל דיון רציני על התנהלות המדינה והעולם בכלל אבל כנראה לא עם מתנגדי חיסונים שלא מסוגלים לנהל דיון עניני כי הם קודם כל פאנטים וכשמשלבים את זה עם בורות התוצאה די מתסכלת.
כמו לנהל דיום עם ילד בגן שזורק משפטים ששמע ולא מבין, וכשמסבירים לו הוא מתעצבן ואז זורק עוד כמה משפטים לא קשורים. אפילו בדיון כאן היו כבר כמה תגובות כאלה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #218 

14/12/2022 11:12  
claudia5 כתב:
הגבתי לך בנושא הביטוחים ,חברות הביטוח מחפשות כל דרך אפשרית להתגונן ולא לשלם למבוטחים ,כך שאם החיסון גורם נזק כדי שהביטוח ישלם למשהו צריך גוף שירשום בצורה ברורה שהחיסון בעייתי ואת זה אף אחד לא יעשה.

מה עומד מאחורי הדברים אני לא לגמרי יודע למרות שנחשפתי להרבה מידה בנושא ממקור ראשון ,ברור שכסף כוח ושליטה כן
...
הסבירו כבר שברגע שבפוליסה כתוב שהיא מכסה מוות אז משלמים זה דווקא משהו שיחסית קשה להתחמק ממנו, מת זה מת. במדינות אחרות הם יכולים להתחמק אולי בתירוץ של אולי (אם יש ספק) הבן אדם התאבד, או אם יש החרגה להשתתפות בפעילות לא חוקית ושאר סעיפים שיש וכל פוליסה לגופה.
לא חייבים לדחוף את החיסונים לכל תחום.

"ברור שכסף כוח ושליטה" זה גם משהו שמתחיל כל קונספירציה טובה...
ברור שבישראל היה היו שיקולים פוליטיים, כמו לאלץ כל מי שחזר מכל מדינה להיות בסגר למרות שבקושי היו בה חולים (אפילו פחות מאשר כאן) רק בחשש של להגדיר סגר רק על תיירים מארה"ב שבאותו זמן היו יותר חולים שם.
היו גם שיקולים של לא לאכוף סגר במיוחד על החרדים בגלל שביבי תלוי בהם.
הנקודה היא שהשיקולים האלה תמיד קיימים בפוליטיקה כאן, גם בממשלה עכשיו יעשו כל מני שינויים לטובת החרדים ועבריינים כך שאין חידוש במה שקרה בזמן הקורונה. גם ברור שמי שהולך לפוליטיקה מעוניין בכוח.
כל החיים שלך כאן ובכל מקום נשלטים בסופו של דבר על ידי בעלי הממון שיש להם הרבה יותר השפעה מלכל אחד על הפוליטיקאים ובכלל, אבל זה קורה כל הזמן לא רק בזמן הקורונה.
אז במקום לבזבז זמן ואנרגיות על שטויות שקשורות לחיסונים עדיף להתמקד במה שיותר משפיע ביום יום וועל העתיד של כל מי שישאר כאן שזה השליטה של מפלגות קיצוניות ועבריינים במדינה.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #219 

14/12/2022 11:52  
odedee כתב:
וזו בדיוק הסיבה לכך שאין ממש משמעות לכך שאנשים שמתו מדוב לב היו ברובם מחוסנים.

אם 80% מהאוכלוסייה הם מחוסנים, ו-80% מהמתים מדום לב הם מחוסנים, אז החיסון אינו משפיע על הסיכוי למות מדום לב. אולי לא לכולם זה אינטואיטיבי.
...
זה לא רלוונטי לטיעון כאן. ברור שאם 100% מהאוכלוסיה מחוסנים אז לא ניתן לקבוע שמקרי המוות הם בגלל החיסון אם אין קבוצה שניתן להשוות אליה. כאן המקרה שונה. ישנה עליה חדה במס מקרי המוות מדום לב בשנה וחצי האחרונות בהשווה לממוצעים של שנים קודמות. אז סבירות אחת היא שאחת מתופעות הלוואי הלא שכיחות במיוחד של החיסון זה מוות מדום לב ובגלל שהמון חוסנו, אז יש יותר דיווחים על מקרים כאלו. אבל גם זה לא הכי מסתדר עם העובדה שסטטיסטית, בבריטניה כן רואים עליה יחסית של 13% במקרי מוות בהשוואה לממוצע של שני קודמות.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #220 

יש לך מחקר שמראה כמה ואיזה עליה יש בשכיחות של מוות מדום לב בישראל?
ואולי זה בכלל קשור לכך שלפי מחקרים למחלימי קורונה סיכון מוגבר למחלות לב?

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”