הבאג של אמזון

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
iSolt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

הזמנתי 6 כונני 18TB ב7102 שקל / $2089.56
אחרי זה הוספתי פריט שעולה 2$ לעגלה והמחיר ירד ל6,633 שקל / $1,951.57
ביטלתי תהזמנה הקודמת והלכתי על החדשה

יש להם באג רציני בחישוב המעמ
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

ידוע ודובר עליו רבות.
אבל זה לא משנה.
לאחר שהמכס יגבה מאמאזון את המע"מ הנכון, תקבל החזר על ההפרש (לוקח חודשיים שלושה עד לקבלת ההחזר).
אז, כן - הפתרון המהיר הוא להוסיף עוד משהו קטן לרכישה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73257
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #3 

14/12/2022 0:16  
Amir64 כתב:
אבל זה לא משנה.
לאחר שהמכס יגבה מאמאזון את המע"מ הנכון, תקבל החזר על ההפרש (לוקח חודשיים שלושה עד לקבלת ההחזר).
...
בדיוק. גם אם לא תעשה את ה"טריק" הזה - ההפרש יוחזר לך.
מניסיון של הזמנות רבות מאוד.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #4 

ברור שאמזון יודעים על הבאג.
ברור שאם זה היה מספיק חשוב להם הם כבר היו מתקנים אותו.
מה קורה בינתיים?
מי שלא מודע משלם יותר ואולי מקבל בהמשך זיכוי, למרות שלמעשה הלווה כסף לאמזון בלי לקבל ריבית.
הלקוחות ה"מתוחכמים" משלמים דולר נוסף לאמזון על משהו שהם לא צריכים ומרגישים שהם דפקו את המערכת.
ברור לחלוטין מי מרוויח מהמצב כמו שהוא.
בושה של התנהלות של אמזון.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

והנה תיאוריות הקונספירציה הישראליות צצות.

yossipeleg - עקב התתגלית המרעישה שלך, אני מציע שתפסיק לרכוש באמזון הגנבים האלו! ותרכוש הכל בארץ ישראל, בה כולם ישרים כמו סרגל והכל משתלם.

בהצלחה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #6 

14/12/2022 11:31  
Huber כתב:

yossipeleg - עקב התתגלית המרעישה שלך, אני מציע שתפסיק לרכוש באמזון הגנבים האלו! ותרכוש הכל בארץ ישראל, בה כולם ישרים כמו סרגל והכל משתלם.

בהצלחה.
...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

14/12/2022 0:10  
iSolt כתב:
הזמנתי 6 כונני 18TB ב7102 שקל / $2089.56
אחרי זה הוספתי פריט שעולה 2$ לעגלה והמחיר ירד ל6,633 שקל / $1,951.57
ביטלתי תהזמנה הקודמת והלכתי על החדשה

יש להם באג רציני בחישוב המעמ
...
ד"א, אפשר לינק למוצר שהזמנת?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

14/12/2022 10:10  
Huber כתב:
בדיוק. גם אם לא תעשה את ה"טריק" הזה - ההפרש יוחזר לך.
מניסיון של הזמנות רבות מאוד.
...
אני חייב לציין שמבדיקה לא מדגמית של הזמנה אחת וקבלת החזר היה הפרש.
הזמנה של מארז ספרי מנגה שעלה 168$
החזר המס היה 3.5$
לעומת הוספת מוצר קטן לאותו מוצר (לצערי בדיעבד) הוריד את המחיר הסופי ב-14$
לדעתי יש מצב של עמלה של כמה דולרים

יש לי כבר איזה 5 סרגלים שעולים 50 סנט שאני מוסיף להזמנות מעל 75$ (אם כי לאחרונה ירד משלוח חינם וצריך משהו אחר)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

guyezra - החזר המס שקיבלת זה ההחזר אחרי שרשויות המס בישראל גבו את המס הנכון, וזה מה שאמור היה לרדת. זה שאמזון מורידים יותר זו הטעות שלהם וזה בא לטובתנו, בניגוד לתיאוריה המבריקה של חלק פה. מה שאני אומר הוא, תשימו, לא תשימו, בסוף תשלמו מה שצריך לשלם באמת. אם תשלמו קצת פחות בהוספת מוצר קטן - זכיתם, אבל זה בגלל טעות שלהם לטובתנו ולא בגלל שהם "עושקים" מישהו.

ד"א - הנה כמה וכמה מוצרים שאפשר להוסיף (לא עברתי על הרשימה הרבה זמן, אז לבדוק כל אחד לגופו כמובן):

viewtopic.php?f=107&t=363114

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

14/12/2022 11:20  
yossipeleg כתב:
ברור שאמזון יודעים על הבאג.
ברור שאם זה היה מספיק חשוב להם הם כבר היו מתקנים אותו.
מה קורה בינתיים?
מי שלא מודע משלם יותר ואולי מקבל בהמשך זיכוי, למרות שלמעשה הלווה כסף לאמזון בלי לקבל ריבית.
הלקוחות ה"מתוחכמים" משלמים דולר נוסף לאמזון על משהו שהם לא צריכים ומרגישים שהם דפקו את המערכת.
ברור לחלוטין מי מרוויח מהמצב כמו שהוא.
בושה של התנהלות של אמזון.
...
איזה קשקוש.
הזמנות מישראל זה, ובמיוחד הזמנות מעבר לגבול הפטור ממע"מ זה מספר כל כך זניח מבחינת הכמויות שאמאזון עובדת איתם, שממש לא משנה לה ה-"רווח" הזה על ה- "הלוואה".
יותר סביר שבמכלול המשימות שיש למפתחי התוכנה באמאזון, הבאג הזה נמצא בעדיפות נמוכה.
במערכות כאלו גם תיקון קטן עולה הרבה במציאת מקור הבעיה והבדיקות שחייבות להתבצע לפני שהתיקון עולה לאוויר.
בדיקות שהתיקון עובד כמו שצריך, ושלא נוצרו באגים אחרים כתוצאה מהתיקון.

קח את הכיוון ההפוך.
בכל הזמנה שלי יש יותר מפריט אחד.
לפעמים בגלל הבאג, ולפעמים החלטה שלי לאסוף מוצרים בסל כדי לעבור 49$.
בכל ההזמנות האחרונות בוצע פיצול משלוח, כך שבכל הזמנה יצאו 2-3 חבילות, במקום חבילה אחת.
למרות שאמרתי להם שלא אכפת לי עיכוב של כמה ימים כדי שיאחדו חבילות, שתהיה חבילה אחת להזמנה, הם אמרו שהם לא עושים את זה, כדי שנקבל כל פריט הכי מהר שניתן.

אז מה קורה?
אני מזמין פריט שעולה 45$ (ועלות משלוח 25$), מוסיף לו פריט שעולה 5$ (ועלות משלוח 13$), ומקבל משלוח חינם.
בסוף אמאזון מפצלים את המשלוח, כך שיוצא שהם שולחים כל פריט במשלוח נפרד, ועדיין במשלוח חינם.

יש לי עכשיו הזמנה בדרך:
הזמנתי מוצר ב- 550$.
יש באג בחישוב המע"מ, אז הוספתי מוצר שעולה 8$ (ותוספת משלוח 13.5$, אם מוזמן לבד)
בסוף מה קורה?
כל אחד מהפריטים נשלח במשלוח נפרד. (כנראה כי הפריט היקר נמכר ע"י אמאזון, והפריט הזול ממוכר צד ג')

הם מפסידים הרבה יותר מרווח הריבית המצחיקה על ההלוואה שקיבלו.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

14/12/2022 11:31  
Huber כתב:

בהצלחה.
...
לא צריך להתחמם כל כך מהר.
אין פה קונספירציה, רק אינטרסים.
אני נגד חרמות, וכצרכן מחפש תמיד את העסקאות הכי משתלמות עבורי, וכן - ממשיך לקנות באמזון כשזה משתלם לי.
בכל זאת - אשמח אם תפנה אותי לשגיאות שעשיתי בניתוח המצב.
אני עדיין עומד על דעתי - אמזון מרוויחים מה"באג", וההתנהלות שלהם בנושא לא לעניין.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

14/12/2022 12:25  
Amir64 כתב:
איזה קשקוש.
הזמנות מישראל זה, ובמיוחד הזמנות מעבר לגבול הפטור ממע"מ זה מספר כל כך זניח מבחינת הכמויות שאמאזון עובדת איתם, שממש לא משנה לה ה-"רווח" הזה על ה- "הלוואה".
יותר סביר שבמכלול המשימות שיש למפתחי התוכנה באמאזון, הבאג הזה נמצא בעדיפות נמוכה.
במערכות כאלו גם תיקון קטן עולה הרבה במציאת מקור הבעיה והבדיקות שחייבות להתבצע לפני שהתיקון עולה לאוויר.
בדיקות שהתיקון עובד כמו שצריך, ושלא נוצרו באגים אחרים כתוצאה מהתיקון.

קח את הכיוון ההפוך.
בכל הזמנה שלי יש יותר מפריט אחד.
לפעמים בגלל הבאג, ולפעמים החלטה שלי לאסוף מוצרים בסל כדי לעבור 49$.
בכל ההזמנות האחרונות בוצע פיצול משלוח, כך שבכל הזמנה יצאו 2-3 חבילות, במקום חבילה אחת.
למרות שאמרתי להם שלא אכפת לי עיכוב של כמה ימים כדי שיאחדו חבילות, שתהיה חבילה אחת להזמנה, הם אמרו שהם לא עושים את זה, כדי שנקבל כל פריט הכי מהר שניתן.

אז מה קורה?
אני מזמין פריט שעולה 45$ (ועלות משלוח 25$), מוסיף לו פריט שעולה 5$ (ועלות משלוח 13$), ומקבל משלוח חינם.
בסוף אמאזון מפצלים את המשלוח, כך שיוצא שהם שולחים כל פריט במשלוח נפרד, ועדיין במשלוח חינם.

יש לי עכשיו הזמנה בדרך:
הזמנתי מוצר ב- 550$.
יש באג בחישוב המע"מ, אז הוספתי מוצר שעולה 8$ (ותוספת משלוח 13.5$, אם מוזמן לבד)
בסוף מה קורה?
כל אחד מהפריטים נשלח במשלוח נפרד. (כנראה כי הפריט היקר נמכר ע"י אמאזון, והפריט הזול ממוכר צד ג')

הם מפסידים הרבה יותר מרווח הריבית המצחיקה על ההלוואה שקיבלו.
...
העובדה שניתוח המצב שלך לא שונה משלי לא הופכת את דעתי לקשקוש.
לא יזיק לשמור על תרבות דיון וכבוד הדדי.
לעניננו - אולי לך זה נראה סכומים זניחים, אבל מדובר בהרבה הזמנות והסכומים עולים.
נכון שעולה כסף לתקן באג, אבל אם מי שהיה מופסד כתוצאה ממנו היתה אמזון ולא אנחנו, אני מניח שקדימות התיקון היתה עולה.
ולגבי ההתנהלות שלך עם פיצול ההזמנות, אתה למעשה מדגים כיצד ה"באג" גורם לך להזמין יותר מוצרים שאתה לא בהכרח צריך.
ודמי המשלוח שלכאורה חסכת הם תמחורים שאמזון קבעו, ולא בהכרח עלות אמיתית לצד שלישי - הם עדיין מרוויחים מכל מוצר שתקנה.
אם לא הובנתי נכון, אני מבהיר: אני לא חושב שאמזון מבצעים חיוב יתר בכוונה, אבל ממש אין להם בעיה עם הבאג הקיים, ולא דחוף להם לתקן אותו מהסיבות שציינתי.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

14/12/2022 14:05  
yossipeleg כתב:
ולגבי ההתנהלות שלך עם פיצול ההזמנות, אתה למעשה מדגים כיצד ה"באג" גורם לך להזמין יותר מוצרים שאתה לא בהכרח צריך.
...
איך הגעת למסקנה הזו?
אני קונה רק מה שאני צריך.
אני רק מתזמן את הקניות לפי כדאיות כלכלית.
yossipeleg כתב:
ודמי המשלוח שלכאורה חסכת הם תמחורים שאמזון קבעו, ולא בהכרח עלות אמיתית לצד שלישי - הם עדיין מרוויחים מכל מוצר שתקנה.
...
ברור שלא בהכרח עלות מוצהרת של משלוח מבטאת עלות אמיתית, ויכול להיות שגלום בה רווח נוסף.
שליחת מוצר שעולה 5$ מארה"ב לישראל עולה יותר מ- 5$, ולא משנה איך תסובב את זה.
אם המוצר נשלח לבד במשלוח חינם, אמאזון מפסידה על המוצר.
yossipeleg כתב:
נכון שעולה כסף לתקן באג, אבל אם מי שהיה מופסד כתוצאה ממנו היתה אמזון ולא אנחנו, אני מניח שקדימות התיקון היתה עולה.
...
פה מסכים איתך ב- 100%, ולכן כתבתי:
...
אבל עדיין, אמאזון מחזירים ללקוח כסף ששילם בעודף, אפילו בלי שיבקש או יידע שבכלל שילם יותר מידי, בניגוד למוכרים אחרים שלא טורחים לעשות זאת.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

Re: זה באג קטן לעומת ה-"באג" שיש להם...

שליחה #14 

מוזר שאף אחד לא מדבר על זה אבל כך פעם שיש מבצעים\קופונים ויש הרבה כאלה מוצרים ספציפיים יורדים לפעמים ב-20-50% ואמאזון משום מה מחליטים באופן תמוה להצהיר על הערך המקורי שלא באמת שולם לצורך המס שבמקרה כזה גם לא יהיה החזר בכלל.

כמו לעבור במכס ולשלם לפי המחיר הכי גבוה האפשרי של מוצר בארץ למרות שקנית אותו בחו"ל בחצי מחיר :-)

מישהו מצליח להבין את ההגיון של דבר כזה?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #15 

המכס לא מכיר בקופונים, וזה לא מעניין אותו.
הוא גובה לפי מחיר המוצר.

גם בנושא הנחות המכס נוטה להחמיר, ולפעמים לא מכיר בהנחה, ודורש גבייה לפי המחיר הרשמי הגבוה.
זו בעיה קבועה מול המכס גם של יבאונים עסקיים.
זו גם הסיבה ל-"באג" שעליו מדבר השרשור.
אמאזון עובדים לפי חוקי המכס המחמירים.
וכיוון שלעיתים המכס דורש מיסים לפי המחיר המקורי, לפני ההנחה, אמאזון גובים מס לפי המחיר הגבוה של המוצר, ומחזירים אם המכס לא גבה מהם את המס לפי המחיר הגבוה.
מה שלא ברור לי, זה למה הוספת פריט נוסף משכנעת את אמאזון שלא ייגבה מס לפי המחיר המקורי של הפריט היקר.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

19/12/2022 11:31  
Amir64 כתב:
הוא גובה לפי מחיר המוצר.

גם בנושא הנחות המכס נוטה להחמיר, ולפעמים לא מכיר בהנחה, ודורש גבייה לפי המחיר הרשמי הגבוה.
זו גם הסיבה ל-"באג" שעליו מדבר השרשור.
אמאזון עובדים לפי חוקי המכס המחמירים.
וכיוון שלעיתים המכס דורש מיסים לפי המחיר המקורי, לפני ההנחה, אמאזון גובים מס לפי המחיר הגבוה של המוצר, ומחזירים אם המכס לא גבה מהם את המס לפי המחיר הגבוה.
מה שלא ברור לי, זה למה הוספת פריט נוסף משכנעת את אמאזון שלא ייגבה מס לפי המחיר המקורי של הפריט היקר.
...
מוצר שיש עליו קופון או מבצע מיוחד זה אותו דבר בדיוק כמו מוצר שמחירו ירד ב-SALE של סוף העונה או BF.
בפועל ערך המוצר ירד והמחיר צריך להיות לפי מה שערכו באותו רגע, בהתאם לחוקי ההיצע והביקוש. ההבדל היחיד הוא שיש מוצרים בדרך כלל סיניים מיצרנים עלומי שם שמעדיפים להשאיר מחיר מקורי מנופח ולמכור כל הזמן עם מבצעי הנחות נקודתיים לצורך הטעיה, בפועל ברור לכולם שאותו מוצר נמכר בעלי בהרבה פחות והשווי אחרי הקופון זה הערך האמיתי שלו.

נשמע לך הגיוני שאם קנית מוצר ב-BF אחרי שירד משמעותית תשלם עליו מס לפי השווי שהיה חודש קודם? או לפי מחיר המחירון המקורי שלו ששוחרר לראשונה?

המחירים משתנים שם מיום ליום אין אפשרות לאף אחד ובטח שלא במכס לדעת מה מחיר המוצר הנוכחי למעט מה שמוצהר בקבלה שזה מה ששילמת. אפילו בין חנויות שונות יכולים להיות פערים של עשרות אחוזים.

לגבי הבאג בחישוב גם תמוה אבל יש לי תיאוריה שאולי החישוב המקורי זה בעצם המס פלוס עלויות נוספות של חברות השילוח שהם כן משיתים על הלקוח (כל העמלות שיחרור וכו...) אבל ברגע שמוסיפים מוצרים נוספים הם מפחיתים את הגביה על אותן עלויות נוספות (סוג של הנחת כמות) ובעצם הבאג הוא בזה שהם עושים זאת גם אם הוספת מוצר של דולר אחד שלא משתלם להם.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #17 

אני מסכים איתך.
המכס לא...
והם מחליטים.
המכס אומר:
לא מעניין אותי מי מממן את ההנחה, אני רוצה את המס המלא.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #18 

19/12/2022 11:31  
Amir64 כתב:
הוא גובה לפי מחיר המוצר.
...
19/12/2022 12:13  
Amir64 כתב:
המכס אומר:
לא מעניין אותי מי מממן את ההנחה, אני רוצה את המס המלא.
...
זה בניגוד ללשון החוק. יצא לי להתכתב איתם ולקבל החזר על מס שנגבה מעל למחיר ששולם בפועל, אבל זה דרש להסביר להם את החוק, ולא תמיד הם הצליחו להבין את החישוב הנכון.

...
ביבוא מסחרי יש בזה הגיון וזה גם תואם לחוק. ביבוא אישי, לא.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #19 

@jtk
מאוד הגיוני.
לא עקבתי מה אומר החוק.
אבל בהחלט המכס לא תמיד עוקב אחרי הוראות החוק, גם לעסקים, ולפעמים צריך להגיע לבית משפט כדי לבטל החלטה של המכס שלא תואמת את החוק.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

19/12/2022 15:23  
jtk כתב:
זה בניגוד ללשון החוק. יצא לי להתכתב איתם ולקבל החזר על מס שנגבה מעל למחיר ששולם בפועל, אבל זה דרש להסביר להם את החוק, ולא תמיד הם הצליחו להבין את החישוב הנכון.

ביבוא מסחרי יש בזה הגיון וזה גם תואם לחוק. ביבוא אישי, לא.
...
עם מי יצא לך להתכתב, עם המכס או עם אמאזון?
השאלה איך גורמים לאמאזון להבין שהחוק לא דורש תשלום מס על מה שהוא לא המחיר ששולם בפועל.

למה יש בזה הגיון ביבוא מסחרי? שם בכלל זה תלוי בכח מיקוח\קניה של כל יבואן מול הספק לכל אחד יכול להיות מחיר אחר לפי כמות ומאפיינים אחרים זה לא שיש מחיר ידוע , אפילו המכס לא יכול לבדוק את זה נניח כמו באמאזון שבעיקרון יכולים להכנס לראות מה היה המחיר ביום הקניה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”