07/09/2016 19:24
shaycus כתב:
קודם כל, זה ממש "צרת רבים חצי נחמה" בשבילי לדעת שאני לא היחיד שמאבד את השפיות שלו בגלל רעשים מהשכנים שלמעלה.
קנינו לפני שנה דירה ועשינו לה שיפוץ של חודשיים שעלה הרבה מאוד כסף (כי הדירה ישנה יחסית).
עשינו את כל הבדיקות האפשריות כדי שלא נפספס שום דבר ושהכניסה לבית תהיה אידיאלית ושנוכל להרגיש "בנוח".
גרנו כבר במספר בתים משותפים לפני ומעולם לא קרה ששמענו רעשים מהשכנים למעלה.
לצערי זה גרם לנו לא לבחון בכלל את העניין הזה או לייחס לו משמעות.
בשנה האחרונה, שאנחנו גרים בבית, אנחנו סובלים מרעשים בלתי נסבלים של רקיעות, גרירות, מוזיקה רועשת, סאבים ועוד.
התחלנו בצורה מנומסת, ביקשנו מהם להתחשב בנו, הם אמרו לנו בנימוס שהם ישתדלו ויעשו מאמץ.
כמובן שזה לא עזר והכל המשיך להיות רועש כמו מקודם. הם קצת השתפרו בקטע של המוזיקה, כנראה שהם העבירו את הסאב וופר מהרצפה למקום בגובה כך שהרעשים לא מועברים בצורה מוחלטת כמו אם הסאב וופר היה נעול על הרצפה אבל כל שאר הרעשים הם פשוט בלתי נסבלים ברמה אחרת.
התלוננו למשטרה פעם אחת שבאו וכמובן לא עשו שום דבר חוץ מלהגיד להם "נו.. נו.. נו..".
דיברנו עם בעל הבית שלהם (הם שוכרים) והצענו לשלם את העלות של החלפת הרצפה באמצעות יצירה של בידוד אקוסטי מתחת לריצוף/פרקט החדש אך הוא טוען שהוא לא מעוניין לבצע שום שיפוץ כרגע.
הבאנו שני אקוסטיקאיים על מנת למצוא פתרון מהבית שלנו שלא יכלול נגיעה במבנה שלהם,
אקוסטיקאי אחד נתן הצעת שכוללת חיפוי גם של התקרה וגם של הקירות כך שמדובר ב300 מ"ר (הדירה היא סה"כ 114 מ"ר) והעלות הייתה קרובה ל200,000 שקלים (הוא התחייב לאחריות כך שלא יהיו רעשים של יותר מ30 דציבלים).
אקוסטיקאי שני הציע לבודד רק את חדר השינה ולראות מה יהיה הפתרון. הסכמנו ללכת על הפתרון הזה ושילמנו קרוב ל10,000 שקלים מה שכיער את החדר שינה שלנו ולא באמת נתן פתרון, אולי שיפור של 5% בעוצמת הרעש.
בשורה התחתונה אנחנו סובלים כבר שנה פלוס וזה עצוב מאוד, סך הכל אנחנו אנשים נורמטיביים שרוצים לחיות בשלום אבל לא מאפשרים להם.
אנחנו באמת שוקלים לעבור דירה אבל זה חתיכת פרוייקט למכור את הדירה הזאת ולגור בדירה אחרת.
שקלנו גם לשכור במקום אחר ולהשכיר את הדירה הנוכחית אבל ברור לי שמישהו אחר שיגיע יעזוב אחרי חודש-חודשיים כי הוא לא יהיה מסוגל לגור ככה.
האופציה של הקנייה היא למעשה "לדפוק" מישהו אחר על ידי זה שאתה לא מספר לו על הבעייתיות במגורים בדירה הזאת.
קראתי את כל ההתכתבות כאן (8 עמודים) ואולי אין מנוס מהפתרון ש - (G) נותן, להצמיד סאב וופר ולתת להם לסבול כמוני. הבעיה היא שזה יעשה גם רעש לשכנים שמתחתיי (אנחנו קומה 2 מתוך 3) וזה לא מה שאני רוצה לעשות.
עצוב וחבל.
שי
...