קופץ לי המתג התלת פאזי (התרמי) מדי פעם כשטוען את הרכב
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כשאני טוען את הרכב, לפעמים המתג התלת פאזי (זה עם השלושה ראשים שמחוברים) קופץ לי. הוא 20A, הרכב טוען ב-16A.
כשזה קורה, אני לרוב צריך לנתק את הרכב (שזה אומר לרדת למטה), להוריד את הפחת, להעלות את הפחת ואת המתג התלת פאזי ואז לרדת ולהטעין את הרכב מחדש אחרי שהמטען (דור2 של טסלה) עשה restart. לא כיף סה"כ...
הפער בין 20A ל-16A אמור להיות מספיק בשביל שהמתג לא יתחמם יתר על המידה, אבל מה יכול לגרום לזה לקרות חוץ מספייק זרם שמחמם אותו?
כשזה קורה, אני לרוב צריך לנתק את הרכב (שזה אומר לרדת למטה), להוריד את הפחת, להעלות את הפחת ואת המתג התלת פאזי ואז לרדת ולהטעין את הרכב מחדש אחרי שהמטען (דור2 של טסלה) עשה restart. לא כיף סה"כ...
הפער בין 20A ל-16A אמור להיות מספיק בשביל שהמתג לא יתחמם יתר על המידה, אבל מה יכול לגרום לזה לקרות חוץ מספייק זרם שמחמם אותו?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הטעינה חד פאזית או תלת פאזית? אני מניח שיש לך עוד צרכנים על הקו/פאזה הזו, ככל הנראה הסכימה של כולם מעמיסה על הפאזה/ות
אם הטעינה חד פאזית תבדוק אם יש פאזה פחות עמוסה ואולי כדאי להעביר אליה הטעינה
אם הטעינה תלת פאזית כנראה הפתרון להגדיל ההספק ובהתאמה המפסיקים הראשיים, דבר שאמור לפחות לפתור הבעיה
זו גם יכולה להיות בעיה של גיל המפסק ובלאי שלו שמביאה לרגישות יתר וכניסתו לפעולה מוקדם מדי... ויתכן והחלפתו גם היא תפתור הבעיה
אם הטעינה חד פאזית תבדוק אם יש פאזה פחות עמוסה ואולי כדאי להעביר אליה הטעינה
אם הטעינה תלת פאזית כנראה הפתרון להגדיל ההספק ובהתאמה המפסיקים הראשיים, דבר שאמור לפחות לפתור הבעיה
זו גם יכולה להיות בעיה של גיל המפסק ובלאי שלו שמביאה לרגישות יתר וכניסתו לפעולה מוקדם מדי... ויתכן והחלפתו גם היא תפתור הבעיה
-
oferlaor
- מנהל

תלת כמובן. זה מחובר לקו הראשי של הבית. אין עוד צרכנים מאחורי המתג הזה חוץ מהרכב.
המפסק שם הוא בן שנה. הותקן יעודית רק עבור הרכב.
המפסק שם הוא בן שנה. הותקן יעודית רק עבור הרכב.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

קופץ רק המפסק שמחובר למטען בלבד ולא קופץ אף מפסק אחר?
זה ממש משאיר רק את אופציית המטען או המפסק או איכות החיבורים אליהם שאולי יכולי ליצור עומס בשל חיבור לקוי, לי לא עולה אף רעיון אחר
החיבור לא אמור להיות 3X25 למיטב ידיעתי לחברת חשמל יש חיבורי 16 ו- 25 - לא?
זה ממש משאיר רק את אופציית המטען או המפסק או איכות החיבורים אליהם שאולי יכולי ליצור עומס בשל חיבור לקוי, לי לא עולה אף רעיון אחר
החיבור לא אמור להיות 3X25 למיטב ידיעתי לחברת חשמל יש חיבורי 16 ו- 25 - לא?
-
oferlaor
- מנהל

- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
יש כאן ערבוב בין מושגים. פחת או ממסר פחת זה מתג ראשי שיש בו לחצן TEST ותפקידו זה להגן מזרמי זליגה לאדמה במקרה של תקלה או התחשמלות. מפסק לצרכן הוא מפסק זעיר אוטומטי (מא"ז) ובו יש שתי הגנות, הגנה אלקטרומגנטית מהירה מזרם ייתר (ספייק זרם החורג מ 20 אמפר כנקוב במפסק שלך, יגרום לקפיצה מיידית. ההגנה השניה היא תרמית ושם במקרה שהזרם הנצרך עובר את ה 20 אמפר, לאחר התחממות וקיפוף מנגנון הבי מטל, הוא יקפוץ. זה לוקח דקות ארוכות ובתנאי שהזרם גבוה ממה שרשום על המא"ז. אם הוא קופץ לאחר טעינה ממושכת אז יש במטען צריכה זרם ייתר, או צריכת זרם גבוה רגעית (פחות סביר). בכל מקרה, זה יותר מעיד על תקלה במטען, כי מטען של 16 אמפר לא אמור לעבור את ה 16 אמפר בשום מצב. אפשר לרכוש מד זרם מסוג CLAMP זול (כזה שעוטף את החוט המתחבר למפסק בלוח), להפעיל טעינה ולמדוד את הזרם. אם הוא חורג מ 16 אז יש בעיה במטען וצריך להזמין את מי שהתקין אותו.13/10/2022 10:28oferlaor כתב: כשאני טוען את הרכב, לפעמים המתג התלת פאזי (זה עם השלושה ראשים שמחוברים) קופץ לי. הוא 20A, הרכב טוען ב-16A.
הפער בין 20A ל-16A אמור להיות מספיק בשביל שהמתג לא יתחמם יתר על המידה, אבל מה יכול לגרום לזה לקרות חוץ מספייק זרם שמחמם אותו?...
-
oferlaor
- מנהל

למה ערבוב? הפחת לא קופץ, אני מוריד אותו ליצר בטחון (לא בטוח בכלל שזה נדרש).
אתה אומר שקפיצת ספייק תקפיץ אותו מיד או זרם גבוה לאורך זמן. השאלה מה יכול לגרום לזה. בינתיים נראה לי שנוריד טיפה את הזרם המקסימלי של הרכב ונראה אם זה משנה משהו.
אתה אומר שקפיצת ספייק תקפיץ אותו מיד או זרם גבוה לאורך זמן. השאלה מה יכול לגרום לזה. בינתיים נראה לי שנוריד טיפה את הזרם המקסימלי של הרכב ונראה אם זה משנה משהו.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מה שקופץ לך זה המאמ"ת. איזה אופיין החשמלאי חיבר לך? לדעתי צריך אופיין C כדי שהניתוק יקרה רק כשהזרם עולה על פי 5 מהזרם הנומינלי המותר. יכול להיות ששמו לך אופיין B או Z?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
oferlaor
- מנהל

- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
כן.
ממליץ שתפנה לחשמלאי מוסמך לבדוק, ייתכן שהמטען או המאמ"ת לא תקין.
לפי מה שאתה מתאר C20 צריך להתאים. אני מניח שמדובר בקו נפרד ללוח, ולא מחוברים אליו עוד צרכנים מלבד הטסלה.
ממליץ שתפנה לחשמלאי מוסמך לבדוק, ייתכן שהמטען או המאמ"ת לא תקין.
לפי מה שאתה מתאר C20 צריך להתאים. אני מניח שמדובר בקו נפרד ללוח, ולא מחוברים אליו עוד צרכנים מלבד הטסלה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
oferlaor
- מנהל

- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אין ממש קשר לאופיין אם הוא אומר שהמא"ז קופץ באמצע טעינה ולא בשניה שהיא מופעלת. כמו שהמלצתי, צריך למדוד את הזרם הנצרך בזמן טעינה. הכי טוב להזמין חשמלאי בעל נסיון בעמדות טעינה.13/10/2022 14:41איינשטיין כתב: מה שקופץ לך זה המאמ"ת. איזה אופיין החשמלאי חיבר לך? לדעתי צריך אופיין C כדי שהניתוק יקרה רק כשהזרם עולה על פי 5 מהזרם הנומינלי המותר. יכול להיות ששמו לך אופיין B או Z?...
-
oferlaor
- מנהל

אין לי דרך לדעת אם הניתוק תרמי או לא. מכיוון שזה קורה תוך כדי טעינה ממושכת זה הניחוש שלי.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

יש מסקנות ותוצאות?
אני מתעסק עכשיו בתקלה במפסק רגיל מה שמכונה לאור ההסבר מא"ז
אני מתעסק עכשיו בתקלה במפסק רגיל מה שמכונה לאור ההסבר מא"ז
-
oferlaor
- מנהל