בזק בינלאומי חטיבה פרטית נסגרת
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
Re: בק בינלאומי חטיבה פרטית נסגרת
ההפרדה בין ספק ותשתית בוטלה.
לאחר שהעובדים התנגדו לפני חצי שנה למהלך המתוכנן של מיזוג בזק בינלאומי ו- YES,
ולאור העובדה שכבר לא צריך עובדים לצורך עסק כ- ספק ISP, אז ברור לאן העובדים הולכים.
שילמדו הועדים שלפעמים המעשים שלהם גורמים ליותר נזק מתועלת עבור העובדים שהם כאילו מייצגים.
הוועד דאג רק לעצמו, כי ידע שלאחר מיזוג עם YES אנשיו כבר לא ישמשו כחברי ועד עובדים.
מה יקרה ללקוחות?
הכי הגיוני שאוטומאטית יהיו משוייכים לחברה שסיפקה להם את התשתית.
ירצו חברה אחרת? יעברו אליה.
לאחר שהעובדים התנגדו לפני חצי שנה למהלך המתוכנן של מיזוג בזק בינלאומי ו- YES,
ולאור העובדה שכבר לא צריך עובדים לצורך עסק כ- ספק ISP, אז ברור לאן העובדים הולכים.
שילמדו הועדים שלפעמים המעשים שלהם גורמים ליותר נזק מתועלת עבור העובדים שהם כאילו מייצגים.
הוועד דאג רק לעצמו, כי ידע שלאחר מיזוג עם YES אנשיו כבר לא ישמשו כחברי ועד עובדים.
מה יקרה ללקוחות?
הכי הגיוני שאוטומאטית יהיו משוייכים לחברה שסיפקה להם את התשתית.
ירצו חברה אחרת? יעברו אליה.
זה מה שרציתי להגיד בקשר ללקוחות בזק בינלאומי המחלקה הפרטית שיכול להיות שבזמן הקרוב שאולי בגלל פיטורים של הרבה עובדים, שלבזק בינלאומי בנושא אינטרנט שתישאר רק המחלקה העסקית שיכול להיות שמי שירצה לקבל ממנה שירות של אינטרנט אז הוא יצטרך לשלם על זה הרבה יותר כסף.
אם אני לא טועה משרד אמר שבזק לא יכול להעביר את לקוחות בזק בינלאומי לבזק באם הלקוחות של בזק לא מסכימים לזה.
מה שאהבתי בבזק בינלאומי באינטרנט זה שלקוח פרטי קיבל מהם אינטרנט של ספקית ותשתית עם השכרת נתב, במחיר כספי חודשי יותר מוזל משל בזק.
וזה הקישור לכתבה
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001426053
אם אני לא טועה משרד אמר שבזק לא יכול להעביר את לקוחות בזק בינלאומי לבזק באם הלקוחות של בזק לא מסכימים לזה.
מה שאהבתי בבזק בינלאומי באינטרנט זה שלקוח פרטי קיבל מהם אינטרנט של ספקית ותשתית עם השכרת נתב, במחיר כספי חודשי יותר מוזל משל בזק.
וזה הקישור לכתבה
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001426053
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בוא נזכור שהסיבה היחידה שבזב"ל בכלל קיימת היא הרגולציה שהיתה באותה תקופה בשוק ספקי האינטרנט והשיחות הבינלאומיות.03/10/2022 15:58רמאש כתב: זה מה שרציתי להגיד בקשר ללקוחות בזק בינלאומי המחלקה הפרטית שיכול להיות שבזמן הקרוב שאולי בגלל פיטורים של הרבה עובדים, שלבזק בינלאומי בנושא אינטרנט שתישאר רק המחלקה העסקית שיכול להיות שמי שירצה לקבל ממנה שירות של אינטרנט אז הוא יצטרך לשלם על זה הרבה יותר כסף.
וזה הקישור לכתבה
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001426053...
ההערכה שלי היא שסגירת החטיבה הפרטית היא צעד ראשון במהלך שסופו סגירת החברה לחלוטין.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
חבל מאוד!
ספקית האינטרנט הטובה ביותר בארץ, אין ספק
אני מנוי שלהם הרבה שנים ותמיד מאוד מרוצה, בעיקר מהניתובים הטובים, מזה שהם כמעט היחידים שעדיין מספקים IP אמיתי ולא CGNAT בעייתי
כמו חברת האם שלהם ואחרות...
אני מנוי שלהם הרבה שנים ותמיד מאוד מרוצה, בעיקר מהניתובים הטובים, מזה שהם כמעט היחידים שעדיין מספקים IP אמיתי ולא CGNAT בעייתי
כמו חברת האם שלהם ואחרות...
יכול להיות שאם מחלקת לקוחות פרטים של בזק בינלאומי תיסגר יותר מהיר, אז שללקוחות פרטיים שירצו להמשיך לקבל או להתחיל לקבל שירות של ספקית אינטרנט שהיא בקשר מאוד טוב עם חברת בזק, אז שמשרד התקשורת יתן לחברת יס עוד לפני שנת 2023 להיות ספקית אינטרנט.07/10/2022 19:19elad919 כתב: חבל מאוד!
כמו חברת האם שלהם ואחרות......
למי שלא יכל קודם לקרוא בנושא הזה אז פה זה כתוב שחברת יס תהיה גם ספקית אינטרנט
https://m.ynet.co.il/articles/sy2ccy11qc
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
פגיעה קשה בתחרות.
העלאה של 250, ללא CGNAT, ניתובים הרבה יותר טובים מבזק לגיימרים וביותר זול.
בהרבה מקומות בפריפריה אין תשתית סיבים פרט לבזק.
בהרבה מקומות בפריפריה אין תשתית סיבים פרט לבזק.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

בזק בינלאומי נחשבת כחברה נפרדת, עד היום היתה הפרדה מבנית
נכון שבעלי המניות הם בזק, אבל עדיין, לבזק בינלאומי היה מנכ"ל נפרד ותשתיות נפרדות
עובדה שהם מספקים שירות אחר מבזק, אין שם CGNAT והם נותנים העלאה של 250 במחיר שפוי.
מעניין מה יקרה עם החבילה שלי אחרי הסגירה שלהם, כרגע יש לי 1000/250
ואני משלם 120 לחודש (בלי CGNAT ועם IP אמיתי שזו הסיבה העיקרית שניידתי אליהם מיד אחרי שבזק התקינו לי סיבים)
בבזק המחירים הרבה יותר גבוהים.
נכון שבעלי המניות הם בזק, אבל עדיין, לבזק בינלאומי היה מנכ"ל נפרד ותשתיות נפרדות
עובדה שהם מספקים שירות אחר מבזק, אין שם CGNAT והם נותנים העלאה של 250 במחיר שפוי.
מעניין מה יקרה עם החבילה שלי אחרי הסגירה שלהם, כרגע יש לי 1000/250
ואני משלם 120 לחודש (בלי CGNAT ועם IP אמיתי שזו הסיבה העיקרית שניידתי אליהם מיד אחרי שבזק התקינו לי סיבים)
בבזק המחירים הרבה יותר גבוהים.
אולי בהמשך שיס תהיה גם ספקית אינטרנט אז היא תוכל לתת ללקוחות פרטיים אינטרנט בדיוק או יותר טוב מהאינטרנט של בזק בינלאומי.11/10/2022 8:34yaronkle כתב: פגיעה קשה בתחרות.
בהרבה מקומות בפריפריה אין תשתית סיבים פרט לבזק....
ככל הידוע לי, יס כבר ספקית אינטרנט (במסגרת חבילות הטריפל)11/10/2022 14:34רמאש כתב: אולי בהמשך שיס תהיה גם ספקית אינטרנט אז היא תוכל לתת ללקוחות פרטיים אינטרנט בדיוק או יותר טוב מהאינטרנט של בזק בינלאומי....
נכון לעכשיו אפשר דרך יס לקבל שירות של ספקית אינטרנט של בזק בינלאומי, בהתאם למה שכתוב פה בפרטי המבצעים האלה...
https://www.yes.co.il/sales/Pages/tripl ... D7%A1.aspx
אז עדיין יס היא לא ספקית אינטרנט.
ולפי בדיקה שלי, אם מקבלים את מה שיש במבצעים האלה בנפרד אז זה אותו מחיר כספי שמשלמים על המבצעים האלה, כי עדיין משרד התקשורת לא מאשר לחברות של חברת בזק לעשות במחיר מוזל את מבצעי הדאבל והטריפל.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

אולי מה שיקרה זה ש-YES תבלע את החטיבה הפרטית של בזק בינלאומי, את השרתים וכו'
ובעצם החטיבה הפרטית של בזק בינלאומי תהפוך להיות התשתית הטכנית והאנושית של הספק אינטרנט YES.
נשמע לי פתרון עדיף, כי הידע והניסיון וכל רכיבי המערכת כבר קיימים. לא נראה לי שבזק פשוט ימכרו את הציוד והשרתים
לצד שלישי ויקימו הכל מחדש.
ובעצם החטיבה הפרטית של בזק בינלאומי תהפוך להיות התשתית הטכנית והאנושית של הספק אינטרנט YES.
נשמע לי פתרון עדיף, כי הידע והניסיון וכל רכיבי המערכת כבר קיימים. לא נראה לי שבזק פשוט ימכרו את הציוד והשרתים
לצד שלישי ויקימו הכל מחדש.
אני ידעתי על זה עוד ממקודם כאשר הבעיה עם המבצעים האלה שזה אינטרנט רק של סיבים אופטיים, וביס אמרו לי שבשביל זה צריך שיהיה ללקוח תשתית אינטרנט של סיבים אופטיים של בזק,...
וזה גם כתוב פה בשאלות ותשובות באתר של יס,
https://www.yes.co.il/yes-fiber
שאלה שלישית מלמעלה, ונכון לעכשיו השם של השאלה שם היא :
מי יכול להנות מהרשת החדשה.
והתשובה לזה שם היא :
לקוחות פרטיים אשר בכתובתם קיימת התכנות לתשתית סיבים אופטיים של בזק.
לבדיקה האם באזור מגוריך נפרסה תשתית הסיבים של בזק ניתן לפנות למוקד ב- 2080*.
כמו כן, אפשר להשאיר פרטים בעמוד ואנחנו נדאג ליצור איתך קשר ולצרף אותך לרשת yesFIBER שתאפשר לך חווית אינטרנט עוצמתית.
ואני מכיר הרבה מקומות כולל איפה שאני גר עכשיו, שאין להם תשתית אינטרנט של סיבים אופטיים של בזק.
וזה גם מה שאמרו לי שרציתי דרך בזק בינלאומי לקבל אינטרנט של סיבים אופטיים שצריך בשביל זה שיהיה ללקוח תשתית אינטרנט של סיבים אופטיים של בזק.
ובנוסף לזה אמרו לי ביס שמי שמבקש כיום מהמבצע הזה של יס לקבל את האינטרנט של הסיבים האופטיים אז הוא גם צריך לשלם כסף על השירות טלוויזיה של יס ואז המחיר הכספי החודשי ליס הוא יותר יקר, ואולי אותו האדם מעדיף לצפות בתכני טלוויזיה לא דרך חברת יס?
בנוסף לזה כיום גם מי שיש לו תשתית אינטרנט של סיבים אופטיים של בזק אז הוא משלם על זה לא מעט כסף כל חודש יותר מאשר תשלום חודשי על אינטרנט של כבלי נחושת, ואני אזכיר שכל זה במדינה שבה יוקר המחיה הוא מאוד גבוה.
וקודם אני דיברתי על אפשרות שבה יס תוכל בהמשך להיות ספקית אינטרנט בצורה מלאה לא רק של אינטרנט של סיבים אופטיים.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
נראה לי שאמור להיות ברור לכולכם שלבזק אין שום אינטרס להתחרות בעצמה באמצעות חברות-הבת שלה. בזק בינ"ל הוקמה מלכתחילה כדי לעקוף את הרגולטור, שלא אפשר לבזק להיכנס לשוק ספקיות האינטרנט (והשיחות הבינלאומיות, אבל מי זוכר את זה אפילו...). עכשיו לבזק מותר להיות ספק אינטרנט אז היא פשוט מעבירה את הפעילות אליה.
אפשר בבקשה לקבל קישור לידיעה שמשרד התקשורת נתן לבזק להיות גם ספקית אינטרנט?14/10/2022 1:15NegativeIQ כתב: נראה לי שאמור להיות ברור לכולכם שלבזק אין שום אינטרס להתחרות בעצמה באמצעות חברות-הבת שלה. בזק בינ"ל הוקמה מלכתחילה כדי לעקוף את הרגולטור, שלא אפשר לבזק להיכנס לשוק ספקיות האינטרנט (והשיחות הבינלאומיות, אבל מי זוכר את זה אפילו...). עכשיו לבזק מותר להיות ספק אינטרנט אז היא פשוט מעבירה את הפעילות אליה....
כי לא ידוע לי על החלטה כזאת.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הנה, במיוחד עבורך, כי אין לך גוגל.15/10/2022 14:17רמאש כתב: אפשר בבקשה לקבל קישור לידיעה שמשרד התקשורת נתן לבזק להיות גם ספקית אינטרנט?
כי לא ידוע לי על החלטה כזאת....
https://www.gov.il/he/departments/news/20062021