יום שחור היה לי אתמול כמו שאתם מבינים מהכותרת. חשבתי לשתף אתכם במה שקרה - אם המסקנות שלי נכונות - אולי תוכלו למנוע מקרה דומה אצלכם...
חברת החשמל החליטה להעלות ולהוריד את החשמל בכל השכונה כאילו אנחנו בכריסטמס. אז לאחר כמה משחקים כאלה הורדתי בלוח את המפסק הראשי עד יעבור זעם.
כעבור שעה כשראיתי שחזר החשמל אצל השכנים הרמתי את הראשי ומיד קפצו ברעש גדול מלא מפסקים כולל הפחת. הרמתי את כולם שוב ואת הראשי והכל קפץ שוב (טעות למרות שהנזק כנראה כבר נעשה). הורדתי את כל המפסקים, הרמתי את הראשי והתחלתי להעלות אחד-אחד עד שהמפסק של שקע המקרר הקפיץ הכל.
הזזתי את המקרר וראיתי שמגן הברקים ונחשולי המתח התפחם. תענוג. ניתקתי אותו, חיברתי את המקרר והרמתי את כל המפסקים רק כדי לגלות ש- 13 מודולים כפולים ו-6 בודדים של SHELLY הפסיקו לתפקד. אבל ברמה כזו שגם המתג הידני לא עובד. פרקתי אחד מהקיר - הנורה האדומה שלו לא עובדת ויש איזה ריח קלוש של משהו. פתחתי את המודול אבל לא זיהיתי שום דבר שרוף.
המגן מתח היה לפני פטירתו בן יותר מ-20 שנה, כנראה סיים ולא בכבוד את חייו. כך הוא נראה:

(מה זה דרך אגב הרכיב הכחול שנשרף?)
המסקנה שלי - להחליף מגנים כאלה שעברו את ה-10 שנים... אשמח לשמוע את דעתכם. גם לא ברור למה זה גרם לנחשול מתח כזה בתוך הרשת הפנימית.
חוץ מהמודולים נשרף לי גם ספק מתח 12V של אחד מה-DECO (של הרשת MESH).
ודבר אחרון, חושבים שאפשר לתקן את המודולים?
משתתף בצערי ;(