עלויות יבוא אישי של הזמנה גדולה של רמקולים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
candybars פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

היי

רציתי לשאול אם למישהו יצא להזמין משלוח לא אמאזון ולא דרך חברת שילוח, אלא חנות שמוכרת ושולחת עד הבית הזמנה גדולה יחסית מאירופה של רמקולים שעלות הפריטים כ20 אלף שח ללא מיסים + 4000 דמי משלוח וביטוח עד הבית. מן הסתם על ה20 יחייבו אותי מע״מ, והבנתי שיש איזו עלות שחרור מהמכס של פריטים מעל אלף דןלר, אבל לא ברןר לי בדיוק כמה.

תודה

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #2 

יחייבו אותך במע"מ על עלות הרמקולים וגם על עלות השילוח !
יחייבו אותך גם כמה מאות ש"ח דמי שחרור, אבל זה תלוי בחברה שדרכה זה ישלח.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4198
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

לא משתלם בכלל
אפשר למצוא בארץ חנויות שכמעט משוות מחירים לחו"ל,מניסיון.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8252
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #4 

4000 שקל משלוח וביטוח? כמה הם שוקלים ומה נפח המשלוח? כמו כן, עם מי הם שולחים?

במקרים כאלו שווה ליצור קשר עם משלח מהארץ ולבדוק כמה יעלה לך הכול דלת לדלת מראש. תמיד יהיו כמה אלמנטים לא סגורים כמו עלויות אחסון וכו' אבל לפחות יש לך עם מי לדבר מקומית אל מול הצעת מחיר כוללת שניתנה. כמו כן, כאשר חנות מטפלת במשלוח עד הארץ בלבד, זה נותן פתח למשלח שלהם לתקוע לך עלויות ועמלות מופרכות בארץ.

כדאי גם לבדוק מה ארץ הייצור של הציוד עם החנות ועם משלח מקומי אם אפשר ואם צריך להוציא טופס שוק EUR1 ומה שיעור המכס על הפריטים ללא טופס שוק או אם אי אפשר להוציא כזה.

candybars פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

שלחתי לך הןדעה פרטית בגלל רגישות הפרטים עם כמה שאלןת אבל לגבי המגיב הקודם, בלי לפרט בשלב זה, עובדתית זה לא נכון ואם אבחר לרכוש בחןל תןכלו להבין למה ןאןלי להעזר

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

מינימום 3.5 ויותר כתלות בהצהרה על משלוח\ביטוח
https://shaarolami-query.customs.mof.go ... /Home/Calc
+עלויות מחסן מכס וחברת השילוח.

candybars פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

‏שאני ממלא פרטים על הרמקולים אני רואה שזה פשוט 17% ועוד כמה שקלים. למה הכוונה שאתה מדבר מינימום 3.5 כתלות בהצהרה פלוס עלייןת מחסן ןמה שילוח ? מה זה ה3.5 בדיוק ומה שה אןתם דמי מחסן? יש לי 15 רמקולים 5900 פאןנד ןזה מראה 17 אחןז לא הבנתי מה הכוונה לשאר תןדה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #8 

26/09/2022 18:16  
candybars כתב:
‏שאני ממלא פרטים על הרמקולים אני רואה שזה פשוט 17% ועוד כמה שקלים. למה הכוונה שאתה מדבר מינימום 3.5 כתלות בהצהרה פלוס עלייןת מחסן ןמה שילוח ? מה זה ה3.5 בדיוק ומה שה אןתם דמי מחסן? יש לי 15 רמקולים 5900 פאןנד ןזה מראה 17 אחןז לא הבנתי מה הכוונה לשאר תןדה
...
אתה בבעיה כי אתה לא נופל בקטגוריה של יבוא אישי.
רוב הסיכוים שתצטרך תהליך יבוא עסקי, אם בכלל תוכל לעשות זאת.

candybars פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

‏כנראה אני קצת טמבל אבל לא הבנתי מה זה ה-3.5 ואיך זה קשור ליבוא מסחרי? ‏מערכת רמקולים לסלון ולחדר שינה זה יבוא מסחרי טוב לדעת

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

ציטוט מצו יבוא אישי...
צו יבוא אישי, מגדיר כמות יבוא כסבירה לשימוש אישי או משפחתי במקרים הבאים:
...
במשלוח שעלותו הכוללת גבוהה מאלף דולר אמריקאי (ארה"ב) – עד 5 יחידות מאותו סוג מוצר.
...
אתה מדבר על 15 רמקולים אז אתה הרבה מעבר להגדרה של יבוא אישי.

במיוחד כשאתה מדבר על שחרור פרטני מהמכס, ולא למשל כמו שאמאזון משחררים מהמכס, אתה ישר יוצא מהקטגוריה של יבוא אישי.
ולא,
לא מעניין את המכס שמדובר ב- 15 רמקולים לשימוש אישי.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #11 

התעלמת מזה שאם יצהירו ביטוח\מכס בנפרד תיפרד מעוד אלפייה.
בוא נקצר לך כי פדקס הכי מפורט https://www.fdx.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%A ... %99%D7%9D/
15 זה לא אישי אבל יש מחירון לשני המצבים. על זה תוסיף סעיף ניטול "לפי תעריף מסוף המטענים סוויספורט המפורסם באתר האינטרנט של מסוף המטענים." ואז אולי תבין 1שפה זה לא אמזון 2 זה לא ישתלם. בהצלחה

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #12 

26/09/2022 11:52  
integral כתב:
4000 שקל משלוח וביטוח? כמה הם שוקלים ומה נפח המשלוח? כמו כן, עם מי הם שולחים?

במקרים כאלו שווה ליצור קשר עם משלח מהארץ ולבדוק כמה יעלה לך הכול דלת לדלת מראש. תמיד יהיו כמה אלמנטים לא סגורים כמו עלויות אחסון וכו' אבל לפחות יש לך עם מי לדבר מקומית אל מול הצעת מחיר כוללת שניתנה. כמו כן, כאשר חנות מטפלת במשלוח עד הארץ בלבד, זה נותן פתח למשלח שלהם לתקוע לך עלויות ועמלות מופרכות בארץ.

כדאי גם לבדוק מה ארץ הייצור של הציוד עם החנות ועם משלח מקומי אם אפשר ואם צריך להוציא טופס שוק EUR1 ומה שיעור המכס על הפריטים ללא טופס שוק או אם אי אפשר להוציא כזה.
...
הסיכוי שלך לקבל EUR1 שקול לסיכוי לזכות בהגרלה הגדולה של ארה"ב. תשאל את יבואני רכב מקביל, מה הם עוברים כדי לקבל מסמך כזה (ובסוף רובם לא מקבלים).
אפשר לקבל טופס כזה בדרך כלל רק מהיצרן (וגם אז ממש לא תמיד !).
מכס אין על רמקולים, אז זה בכלל לא רלוונטי.

candybars פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

אני חייב להודות שהצלחתי לגמרי לחלוטין. ‏הסיפור הזה הוא לא רק כסף אלא קצת ניסיון לשנות מה שהןלך כאן, ולא סיפרתי לכם שמדובר במוצרים שהמחירון שלהם בארץ הוא 70 מחיר לצרכן/אתרים ישראליים. וכדי להגיע לחצי מזה, (שמדברים איתי על לקחת את האוכל מהפה של הילדים של עובדי היבואן ואני לא צןחק), על מוצרים שבחול בלי להתמקח עולים שליש, מוציאים לי את התנשמה, אתם אומרים לשלם 20 אחוז מעל מחיר כולל שילוח אווירי ומעמ על הכל ולהגיד תודה בעצם? ו30% ימי. כי חשבתי שזה יעזור אולי לעוד כמה אנשים לקנות מוצרים שאיו באמאזון ולחסוך לאחרים אינספור שעות, ואולי זה גם קשור למשהו ערכי. ‏מצד שני הצלחתם להפחיד אותי כל כך ‏שאני מניח שאחרי שאבין למה התכוונתם, זה כנראה בגדר הרפתקאה מסוכנת מדי.

‏אז הבנתי שמעל אלף דולר זה סיפור אחר אבל לא למה זה מסחרי (בסהכ רמקולים לסלון וחדר שינה), ומה המשמעות של זה או באלו אישורים מדובר שאין לי סיכוי להשיג.‏אני הצלחתי להבין שזה כנראה אומר שמשלמים מעמ גם על השילוח שהוא אגב חברה שהמוכר שוכר את שרותיה והיא מעבירה עד אלי הביתה או יו פי אס או בשילוח ימי (בבדיקה) . מחירון מסופים מניח שזה קשןר לעלןת שחרור, אבל הדבר במדאיג ביותר מהקישור ששלחתם, הוא הערכת שווי שאין איך לחזות, ואם היא מחירון צרכן ישראל זה יהיה מעל פי 3 ממה ששילמתי. אני מבין שלא כדאי אפילו לנסות להבין?
נערך לאחרונה על ידי candybars ב 28/09/2022 0:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #14 

יש הרבה סיכונים, אבל דווקא מהערכת שווי הייתי חושש פחות.
אם אתה רוכש בחנות מוכרת, שיש לה מחירון ברשת, ואפילו אם לא, המחיר למוצר ב- invoice לא נראה נמוך באופן חשוד יחסית למחיר לאותו מוצר בחו"ל, אף אחד לא ישנה את המחיר לצורך חישוב מע"מ.
הערכת שווי לצורך מס מבוצעת כשעולה חשד לניסיון רמאות (בקשה מהמוכר לכתוב מחיר נמוך משמעותית מהמחיר בו הוא מוכר באמת).

אתה שואל למה זה מסחרי?
כי אין היגיון בהחלטות, וקובעים חוקים לאחר משא ומתן (כלומר הגבלת כמות במספר כל שהוא, שמעליו הכמות תיחשב מסחרית)
כמו כן, קובעים את החוקים בלי לסגור את כל הפינות, ואז האזרח נופל באותן פינות, בלי יכולת להתדמודד.

למשל הרמקולים.
אם מדובר למשל בסט 5.1, שיש לו מקט ומחיר רשמי מוצג, הוא ייחשב ככמות 1.
אם אתה קונה 5 רמקולים זהים לאותו סט, ומחירם מוצג פר יחידה, הרי שמדובר בכמות 5.

יש רמקולים שנמכרים כזוג, ויש רמקולים שנמכרים במחיר ליחידה.

המכס לא מתעניין במוצר, ולרוב גם לא מבין בו.
מסתכל על הכתוב ולפי זה מחליט.
ההחלטה לא תמיד הגיונית, וקשה מאוד לשנות החלטה אם אין לך את היכולת להלחם במכס.
ועל כל יום שעובר אתה משלם עוד על אכסנה.

אז בסוף הכל תלוי ברמקולים המסויימים שאתה מעוניין בהם, ואיך הם יכולים להיות מוגדרים ע"י המכס.
יכול להיות שמשתלם לפצל את ההזמנה, אם המחיר הסופי עדיין יהיה משתלם לעומת המחיר בארץ.
לפחות זה יעבור כיבוא אישי בלי להגיע למגבלת היחס בין כמות ומחיר.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #15 

אני מקווה שכן תזמין את הרמקולים ,בכל מקרה תשאיר בכיס כסף רב ולכן ממש אין צורך לגשת לחנות/יבואן מישראל.תנסה לדבר עם איזה חברת שילוח ישראלית או מישהו מעמילות מכס שיעזור בתהליך ואז הסטיות במחיר הסופי קטנות יותר.לפני שנה חנות מחול היתה מוכנה לשלוח לי רמקולים כולל משלוח במחיר של 12000 יורו שזה כ40000 שקלים לזה בטח היו מוסיפים לי עוד 5000 שקלים בארץ הגנבים השונים....מיותר לציין שהרמקולים בארץ מתומחרים מעל 100 אלף שקלים

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #16 

פתרון קצת עקום...אבל יצירתי.

יש לא מעט משפחות שחוזרות מחו"ל עם זכויות של תושב חוזר כל שנה (בעיקר לפני הקיץ)

תנסה דרך קבוצות פייסבוק, לפעמים אנשים רוצים לחלוק מכולה או שסתפ יש להם מקום במכולה וישמחו להשתתף בעלויות

הם כנראה לא ישלמו מיסים על המוצר (בהנחה שאין להם מערכת משלהם)

אז אתה שולח את המוצר לבית שלהם בארה"ב והם מכניסים עליו למכולה וכמובן מצהירים עליו

אתה משלם להם את עלות המשלוח ואם הם מקבלים פטור ממס... מתחלקים חצי חצי למען ההגינות

נשמע לי אחלה דיל לשני הצדדים

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #17 

26/09/2022 2:46  
candybars כתב:
היי

רציתי לשאול אם למישהו יצא להזמין משלוח לא אמאזון ולא דרך חברת שילוח, אלא חנות שמוכרת ושולחת עד הבית הזמנה גדולה יחסית מאירופה של רמקולים שעלות הפריטים כ20 אלף שח ללא מיסים + 4000 דמי משלוח וביטוח עד הבית. מן הסתם על ה20 יחייבו אותי מע״מ, והבנתי שיש איזו עלות שחרור מהמכס של פריטים מעל אלף דןלר, אבל לא ברןר לי בדיוק כמה.

תודה
...
@candybars

מנצלש,
הבאת בסוף? השרשור הזה רק הרתיע אותי.

מצאתי רמקולים במחיר נהדר בסייל בארה"ב, האתר לא שולח בינלאומי כלל וחברות המשלוח השונות בארץ מהסוג שנותן כתובת משלוח בארה"ב גורמות למחיר כבר להיות הרבה פחות אטרקטיבי עבורי.

מניח שעד שאמצא נתיב סביר לעניין הזה יסתיים הסייל או המלאי. אז אשמח לשמוע מהמנוסים על פתרון סביר אם בנמצא.

אגב, המוצר: 5 רמקולים (זוג קדמיים, זוג אחוריים, סאב).
הייתי מביא גם את הסנטר אבל הוא לא במבצע ועם 2 קדמיים טובים מוכן לדחות את הקנייה שלו.
מחיר סהכ לכל החבילה כ-4,800 דולר.
JBL.

אם היבואן היה עושה מחיר דומה לסט הזה, סבבה. כרגע בישראל זה בול המחיר של זוג קדמיים בלבד.

candybars פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

לא הייתי מחובר סורי, אבל דברים כאלה זה רק משתלם ביבוא ימי, אפילו פלטה שלמה זה גרושים

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”