שאלה קצת מוזרה - חבילות סיבים 1000/250

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

עד אתמול הייתי מחובר בו זמנית לשתי חבילות סיבים 1000/100 - סלקום על תשתית אנלימיטד, ובזק בינלאומי על תשתית בזק.
נתב פרטי של דרייטק מנהל את שני החיבורים יחד, ובבדיקות מהירות קיבלתי בעקביות תוצאות בסביבות 1800/200 פלוס מינוס (ולא 2000 כי סלקום היו קצת איטיים יותר מבזק בינלאומי מבחינת קצב ההורדה, אבל זה מסוג הדברים שלא איכפת לי לחיות איתם).

אתמול ביקשתי משתי החברות לשדרג את מהירות ההעלאה ל- 250.
הנציגים אמרו שטיפלו בזה ושלא נדרש ממני לעשות דבר נוסף.
באזור האישי באתרים של בזק בינלאומי ושל סלקום, אכן מופיע שאני מחובר לחבילות 1000/250.
כאן מתחיל הקטע המוזר. בפועל - כאילו שום דבר לא השתנה. שני החיבורים ממשיכים לתת בדיוק 100 מגה העלאה. נו, 104.5 מגה בסלקום ו- 99.4 בבזק בינלאומי...

חשבתי שאולי זו מגבלה מוזרה של הנתב, שבתיאוריה מסוגל לגרד מהירויות של 10 ג'יגה סימטרי, אבל קיבלתי אותן תוצאות גם בחיבור ישיר ל-PC ושימוש בחייגן המובנה ב- Windows 11. (אגב, קצב ההורדה בתצורת חיבור ישיר ירד קצת, בשתי החברות - 550-800 מגה במקום מעל 900 דרך הנתב. לא כל כך ברור לי למה, אני מניח שזה קשור ל- MTU. אגב 2, בדיקת Whatismyip לא זיהתה כתובת ipv6, למרות שהמחשב קיבל כזו. אגב 3, האפליקציה של Speedtest נתנה משום מה תוצאות נמוכות יותר בהורדה בהשוואה לדף בדיקת מהירות של בזק בינלאומי. הסיבה או הסיבות לכל זה לא ממש ברורות לי, אבל מניח שזה לא קשור לבעיה העיקרית. בהעלאה, קיבלתי כל הזמן 100 מגה.
כיביתי והדלקתי מחדש את מתאמי הסיב, ללא שינוי.

האם זו בעיה מוכרת?
נערך לאחרונה על ידי oferlap ב 07/09/2022 7:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

על איזה נתב של דרייטק מדובר?

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

06/09/2022 8:51  
integral כתב:
על איזה נתב של דרייטק מדובר?
...
Vigor 3910.
https://www.draytek.com/products/vigor3910/

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שם מלא: דור
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

גם אם חייגן אתה עובר דרך הראוטר, לא?
אתה לא מחובר ישירות מהמחשב לסיב, או שכן?

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 441
נתן תודות: 500 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

במקום שאני נמצא, סלקום אמרו מראש שמהירות ההעלה המקסימלית שהם יכולים לספק הינה 100, בזק יכולים לספק 250 על אותה תשתית.
לא אתפלא אם בזק מגבילים איך שהוא, כמובן זו השערה לבדיקה בלבד.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

06/09/2022 15:56  
dor4x כתב:
אתה לא מחובר ישירות מהמחשב לסיב, או שכן?
...
כן. לצורך הבדיקה, חיברתי את מתאם הסיב ישירות למחשב (ליתר דיוק, לשקע ב- Patch Panel בארון התקשורת, שמתחבר לשקע הרשת שאליו מחובר אותו מחשב - זו הדרך הכי קלה ומהירה לשנות את החיבורים, ומהירות הלינק הפיזי היתה 1 ג'יגה סימטרית, בדקתי), וחייגתי ישירות ממנו. תחילה עם בזק בינלאומי כי את פרטי החיוג הקלים והפשוטים שלהם זכרתי בע"פ, ואחר כך עם סלקום.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

06/09/2022 16:16  
Thehobit1 כתב:
במקום שאני נמצא, סלקום אמרו מראש שמהירות ההעלה המקסימלית שהם יכולים לספק הינה 100
...
גם לי, שתי החברות אמרו במעמד ההצטרפות, ש- 1000/100 זה הכי מהיר שיש להם להציע. אתמול כשבדקתי שוב, אמרו שדווקא אפשרי לביצוע. לפני שאני מתברבר עם התמיכה הטכנית, אני רוצה לנסות לוודא שאין איזו בעיה נפוצה כזו עם צרכני אינטרנט ביתיים ומהירות העלאה גבוהה מ- 100 מגה ב- PPPoE, למרות שנראה לי קלוש.

Klayhamn
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

הבעיה בטוח לא תהיה נפוצה כי ל 99.9% מהאנשים אין ציוד פרטי. ועם הציוד שלהם היה לי 950/250 בלי בעיה.

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

האם הבעיה עם סלקום נפתרה?

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

07/09/2022 16:14  
Thehobit1 כתב:
האם הבעיה עם סלקום נפתרה?
...
עדיין לא, מנסה כרגע את מזלי בתור הארוך לתמיכה הטכנית שלהם. אלו המהירויות שאני מקבל בחיוג ישיר ממחשב, באפליקציה ובאתר סלקום.

אגב בניסוי נוסף של חיוג עם מחשב ישן יותר עם Windows 10, דווקא קיבלתי IPv6, לעומת שני מחשבים שונים עם Windows 11 שלא קיבלו. המהירויות היו דומות בכל מקרה, בעיקר ההעלאה.

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מאוד לא סביר שזה הציוד או הרשת הפנימית שהרי יש DL גבוה, לעומת זאת ברור שה- UL חסום ב 100.
סביר מאוד שזו התשתית עצמה, מגבלה פיזית, ציוד, או קונפיגורציה.
מגיעים איליך שני סיבים משני ספקים ובשניהם בעיה זהה?

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

08/09/2022 13:12  
Thehobit1 כתב:
מגיעים איליך שני סיבים משני ספקים ובשניהם בעיה זהה?
...
אכן. מגיעים שני סיבים משתי תשתיות ומשני ספקים שונים.

הבעיה מול בזק/בזק בינלאומי כבר נפתרה הבוקר - נציגת שירות לקוחות (לא תמיכה טכנית) ביצעה פרוצדורות כלשהן מהצד שלהם, קראה לזה "סינכרון עם התשתית", ואז קיבלתי מהם מייל "ברוכים הבאים" עם פרטי הצטרפות טרייה כביכול לחבילת 250 העלאה, והבעיה נפתרה.
סלקום עדיין מדשדשת מאחור כמו שאפשר לראות בבדיקה....
נערך לאחרונה על ידי oferlap ב 08/09/2022 19:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78911
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

דיברתי היום עם סלקום. יש להם סידור ממש מוזר של שדרוג חבילות. הם מעדנים רק במחזורי חיוב בלבד. זה אומר שיתכן שיקח עד חודש לשדרג מהירות כתלות מתי מחזור החיוב שלך ומתי הזמנת. תבדוק את זה. אצלי במזל המחזור חיוב קורה עוד כמה ימים.

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

יתכן כי זה Back to Back על התשלום שלהם לספק תשתית.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

08/09/2022 14:59  
oferlaor כתב:
הם מעדנים רק במחזורי חיוב בלבד.
...
ממש מוזר, דיברתי איתם גם הבוקר ולא אמרו לי שום כלום בכיוון הזה.
מצד שני, לא התרשמתי שלאיש התמיכה הטכנית היה נסיון קודם בפתרון בעיה כזו. התרשמתי שהוא סתם ירה באויר, אבל אני לא אדע בוודאות עד שאגיע הביתה ואאתחל את ממיר הסיב כמו שהוא ביקש..
אני עדיין לא יודע מתי אני מחוייב. הזמנתי את החיבור ב- 5 באוגוסט, התחברתי בפועל ב-16 באוגוסט, ואת השידרוג ביקשתי ב- 6 בספטמבר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78911
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #16 

שאלתי פעמיים כי זה פעם ראשונה שאני שומע על משהו כזה. היא אמרה לי חד משמעית שזה עכשיו איך שדרוגים עובדים והיא התעקשה שאצלי זה תאריך מסויים (שבוע הבא).

תנסה לברר מה תאריך מחזור החיוב הבא שלך.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

08/09/2022 16:42  
oferlaor כתב:
שאלתי פעמיים כי זה פעם ראשונה שאני שומע על משהו כזה. היא אמרה לי חד משמעית שזה עכשיו איך שדרוגים עובדים והיא התעקשה שאצלי זה תאריך מסויים (שבוע הבא).
...
מה המשמעות מבחינת מה שאמרה לך? שתתקשר שוב בתאריך הרלוונטי ואז ישדרגו לך? או שרשמו לפניהם את הבקשה אך יקיימו אותה רק בתאריך הרלוונטי?

אצלי העלילה מסתבכת. התמיכה הטכנית "בדקו מול ABC והכל אמור להיות בסדר", ועכשיו הכיוון הוא שלא ממש יכולים לתמוך מעבר לזה כל עוד אין לי ראוטר שלהם, במקום ממיר סיב. הצעתי שנקפוץ מייד לשלב הבא שללא ספק יגיע כשיראו במו עיניהם את ה- 104.4 מגה בראוטר שלהם, ובתגובה הפנו אותי לתומך בכיר, שאמור לחזור אלי בימים הקרובים.
(עריכה: חזר אלי היום בבוקר, וראה מייד שמשהו השתבש אצלם בתהליך העברת החבילה. הבקשה טרם נסגרה, התשתית לא מעודכנת בשינוי. כרגע מחכים לפרוצדורה מנהלתית של ביטול הבקשה ופתיחת בקשה חדשה - אמור להיות עניין של יום יומיים לכל היותר, אולי באמת יתבצע בפועל רק בסיום מחזור החיוב).
נערך לאחרונה על ידי oferlap ב 11/09/2022 13:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #18 

@oferlap
מסתבר שאת כל ה-1 גיגה לא מקבלים גם כשיש ציוד שתומך מולטי גיג.
הייתי בבזק חבילה של 1 גיגה ובכל בדיקות מהירות קיבלתי בעקביות עד 950 מגה.
שדרגתי לחבילה 2.5 גיגה בבזק וקיבלתי מהירות עד 2.2 גיגה בבדיקות מהירות. כלומר הציוד שלי בהחלט מסוגל לתת מהירות של יותר מ-1 גיגה.
התניידתי לבזק בינלאומי עם אותו הציוד ושוב בבדיקות המהירות עד 950 מגה הורדה.
בזק שמו מגבלה אצלם ולא ניתן לקבל את המהירות המוצהרת של החבילה

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

עדכון: איש תמיכה בכיר בסלקום הודה שהבעיה קיימת אצל עוד הרבה לקוחות שביקשו לשדרג. הוא ניסה לבצע את אותה פעולה שהצליחה אצל בזק בינלאומי - החזרה של החבילה לקדמותה, ואז שדרוג מחדש. בבזק בינלאומי זה היה עניין די אוטומטי שדרש כמה הקלקות עכבר של אשת שירות לקוחות, בסלקום זה דרש 10 ימים והתערבות של מחלקת הנדסה. אלא שגם בסיבוב השני נתקע משהו בדרך, ומהירות התשתית לא שודרגה. הצפי הוא שבקרוב ימצאו את מקור התקלה ויפתרו אותה לכולם.

badboy2002
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

סלקום ישנים על האף!
גם אני עם מתאם סיב לנתב פרטי וביצעתי שדרוג לחבילה של 1000/250 ואני מקבל אפלואד של 104 ולא 250
כבר יומיים שאני רודף אחריהם ומעבירים אותי מאחד לשני ובודקים.
בהתחלה אמרו שהבעיה אצלי בגלל שיש לי ציוד פרטי, אחרי ויכוחים והסברים שהסברתי שחיברתי את המתאם סיב ישירות
ועדין יש לי אפלואד 104 אז הצעתי שיבואו עם המודם שלהם לבדוק ויראו שאני צודק, אז הם העבירו אותי לתומך אחר שאמר שהוא שבודק
וחזר אלי עם תשובה שההגדרות לא נכנסו לתוקף ועוד יום יומיים שאבדוק ויראה שזה הסתדר לבד.
כל הצוות טכני שלהם על הפנים ולא מקצועים מספיק. אני מאמין שיש תמיכה בכירה יותר אבל למה לסבן את הלקוח בשטויות ולהפיל עליו
ישר בלי לבדוק ולהגיד בגלל שיש לך ציוד פרטי הבעיה אצלך...
אעדכן פה אם יסתדר.
מי שבסלקום וביקש שינוי חבילה ל-250 אפלואד שיעדכן אם סידרו לו את האפלואד ל-250

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”