צימוד מול בזק לא עובד?
אז קיבלתי סוף סוף את ה-ZTE F601 היום -
באורח פלא הוא גם עם הקושחה הנכונה בדיוק -
והמתאם UPC/APC שקניתי גם יושב בול -
דיברתי עם התמיכה של בזבנ"ל והם לדברים "הצליחו" לעשות צימוד של המכשיר (אחרי ששלחתי להם את המספר הסידורי) מול בזק
אממה, לא מתחבר
אני מנסה "לחייג" דרכו באמצעות הנתב הרגיל שלי (TPLINK, שעובד בלי בעיה מול הפייבר פלוס שלהם), וכלום
נורת ה-PON דלוקה קבוע,
כשאני מתחבר לממשק הניהול של המכשיר אני רואה בסטטוס של ה-PON שהוא כותב REGISTRATION SUCCESSFUL....
האם יותר סביר שמשהו בצימוד לא הצליח, או שאני מפספס משהו בהגדרות?
באורח פלא הוא גם עם הקושחה הנכונה בדיוק -
והמתאם UPC/APC שקניתי גם יושב בול -
דיברתי עם התמיכה של בזבנ"ל והם לדברים "הצליחו" לעשות צימוד של המכשיר (אחרי ששלחתי להם את המספר הסידורי) מול בזק
אממה, לא מתחבר
אני מנסה "לחייג" דרכו באמצעות הנתב הרגיל שלי (TPLINK, שעובד בלי בעיה מול הפייבר פלוס שלהם), וכלום
נורת ה-PON דלוקה קבוע,
כשאני מתחבר לממשק הניהול של המכשיר אני רואה בסטטוס של ה-PON שהוא כותב REGISTRATION SUCCESSFUL....
האם יותר סביר שמשהו בצימוד לא הצליח, או שאני מפספס משהו בהגדרות?
כן וכן04/09/2022 21:42integral כתב: האם מנורת ה LAN עובדת? האם הגדרת ב TPLINK חיבור PPPOE עם יוזר וסיסמא?...
לולא מנורת ה-LAN הייתה עובדת, איך הייתי מתחבר לממשק הניהול של ה-F601?
וב-TPLINK כאמור הכל עובד מצויין מול ה-"מודם" פייברפלוס שלהם, כך שלא שיניתי שום הגדרה (למעשה, לא שיניתי בו שום הגדרה עוד מהתקופה שהייתי ב-VDSL, זה תמיד אותו יוזר ותמיד אותה ססמא ותמיד PPPOE ואין שום הגדרה נוספת).
הייתי עם הנתב מול הפייברפלוס (במצב "גשר"), הכל עבד פרפקט (כבר כמה שבועות).
ניסיתי לחבר את הנתב אל ה-F601 שהגיע היום - לא עובד.
חיברתי את הנתב חזרה לפייברפלוס - עובד.
כאמור, אני לא נוגע ב-TPLINK בכלל חוץ מללחוץ על CONNECT שוב ושוב בממשק שלו בתקווה שאראה מספרים במקום 0.0.0.0
בממשק הניהול של ה-ZTE כתוב REGISTRATION SUCCESSFUL - שקשה לי לפרש אותו כמשהו אחר מלבד צימוד מוצלח (אין לי דגימה של המצב שלו מהשעות שבהן הוא היה מחובר אבל בזבנ"ל עוד לא הכריזו שה-"צימוד הצליח") --- אבל אולי אני טועה?
עדכון: למרות שכתבו בהתחלה שהצימוד הצליח - טכנאי בכיר יותר בבזבנ"ל אישר לי כרגע טלפונית שלמעשה הצימוד לא הצליח (או היה מצומד למשהו אחר לגמרי) - והם סידרו את זה תוך 2 דקות
עכשיו יש בעיה חדשה והיא שהמהירות המקסימלית המושגת היא 750MBps ומהירות ההעלאה היא 100MBps
כשקודם השגתי 1000MBps ו-250MBps בהתאמה...
ואלה מספרים עגולים מדי כדי להיות איכשהו קשורים למכשיר לדעתי
עכשיו יש בעיה חדשה והיא שהמהירות המקסימלית המושגת היא 750MBps ומהירות ההעלאה היא 100MBps
כשקודם השגתי 1000MBps ו-250MBps בהתאמה...
ואלה מספרים עגולים מדי כדי להיות איכשהו קשורים למכשיר לדעתי
יש בעיה ידועה עם המערכות מתוצרת Nokia שבשימוש בזק שהן מדווחות ל-ONT על רישום מוצלח (מה שגם נקרא סטאטוס O5) בלי קשר למצב האמיתי. זה רלוונטי גם למודולי ה-SFP שבזק מוכרת. לכן זה שה-ZTE כותב "REGISTRATION SUCCESSFUL" בעצם לא אומר כלום (כמו שראית, הוא כותב את זה עם או בלי "צימוד" מוצלח).04/09/2022 21:54Klayhamn כתב: בממשק הניהול של ה-ZTE כתוב REGISTRATION SUCCESSFUL - שקשה לי לפרש אותו כמשהו אחר מלבד צימוד מוצלח (אין לי דגימה של המצב שלו מהשעות שבהן הוא היה מחובר אבל בזבנ"ל עוד לא הכריזו שה-"צימוד הצליח") --- אבל אולי אני טועה?...
הבנתי, בכל מקרה - הבחורה החביבה בתמיכה של בזבנ"ל עצמה אמרה שהצימוד הצליח (או לפחות כך סיפרו לה בבזק), בלי שהייתי צריך לספר לה מה כתוב ב-ZTE04/09/2022 22:44itfan כתב: יש בעיה ידועה עם המערכות מתוצרת Nokia שבשימוש בזק שהן מדווחות ל-ONT על רישום מוצלח (מה שגם נקרא סטאטוס O5) בלי קשר למצב האמיתי. זה רלוונטי גם למודולי ה-SFP שבזק מוכרת. לכן זה שה-ZTE כותב "REGISTRATION SUCCESSFUL" בעצם לא אומר כלום (כמו שראית, הוא כותב את זה עם או בלי "צימוד" מוצלח)....
הטכנאי הבכיר שבא לאחריה אמר שלא היה שום צימוד ושום בטיח וסידר את זה כאמור ---
רק עכשיו אני תקוע עם מהירות נמוכה יותר
אני מאוד מקווה שזה לא קשור למכשיר (אני בספק כי הוא מצהיר שהוא תומך ב-1GBPS העלאה) ושמשהו רק השתבש בהגדרות בבזק/בזבנ"ל יחד עם הצימוד מחדש..
אתם מקבלים 250MBps העלאה עם המכשיר הזה?
מנסיון, אין ל-ZTE בעיה להגיע למלוא המהירות....
תבדוק שהנתב שלך משתמש בחיבור ה-PPPoE ב-MTU של 1492 או קצת פחות.
מהירות ההעלאה אצלך נראית באמת חשודה, אבל לפני שמחליטים שיש בעיה עם מהירות ההורדה, תבדוק בכמה שרתי speedtest (מנסיוני HOTNET עובד הכי טוב לרוב) וגם בשעה מאוחרת יחסית שבה יש סיכוי יותר קטן לעומס על הרשת מהשכנים.
זה אכן המצב, וכך היה גם כשחיברתי אותו מול הפייברפלוס שבו אכן קיבלתי 1000/250...
לא נוגע בשום הגדרה בנתב כאמור - הכל תמיד נשאר אותו דבר
ניסיתי את כל שרתי ה-SPEEDTEST שקיים בארץ
תמיד 100 העלאה,
ההורדה בד"כ 750 - לפעמים מצליח לחצות 800
כנראה שינו לך את הפרמטר יחד עם שינוי המספר הסידורי. תתקשר ויסדרו....
יכול להיות עניין של עומס על הרשת. תבדוק בשעות הקטנות של הלילה. לפעמים גם שווה פשוט לאתחל את הנתב ועל הדרך להחליף כתובת IP ולהגריל ניתובים קצת שונים.ההורדה בד"כ 750 - לפעמים מצליח לחצות 800...
לגבי החלק הראשון - זה ההימור שלי גם כן... אבל השאלה היא היכן מוגדר ה-"פרמטר" - בבזק או בבזבנ"ל?04/09/2022 23:25itfan כתב: כנראה שינו לך את הפרמטר יחד עם שינוי המספר הסידורי. תתקשר ויסדרו.
יכול להיות עניין של עומס על הרשת. תבדוק בשעות הקטנות של הלילה. לפעמים גם שווה פשוט לאתחל את הנתב ועל הדרך להחליף כתובת IP ולהגריל ניתובים קצת שונים....
לגבי החלק השני - מעולם לא קיבלתי פחות מ-900 בבדיקת מהירות, בלי שום קשר לשעה, מאז שעברתי לסיבים (כל עוד הייתי מחובר לפייברפלוס)
ניסיתי כבר 19 כתובות איי פי שונות, לא עזר.
עדכון: הנציג הבכיר של בזבנ"ל חזר אלי - אמר שדיבר עם בזק - אמר לי לנסות לאתחל את הנתב כי הם "סידרו משהו אצלם" (או וואטאבר) - לא עשה כלום
דיבר איתם שוב - אמרו שהם "לא רואים שום בעיה אצלם"
במילים אחרות: "זה לא אנחנו, זה אתה".
השאלה היא מה אני עושה מפה.. יש למישהו ציוד של בזק (הכוונה היא לממיר אופטי / SFP) שאוכל להשאיל ליום אחד כדי שאוכל להיווכח אם הבעיה היא אכן אצלי או אצלם?
דיבר איתם שוב - אמרו שהם "לא רואים שום בעיה אצלם"
במילים אחרות: "זה לא אנחנו, זה אתה".
השאלה היא מה אני עושה מפה.. יש למישהו ציוד של בזק (הכוונה היא לממיר אופטי / SFP) שאוכל להשאיל ליום אחד כדי שאוכל להיווכח אם הבעיה היא אכן אצלי או אצלם?
עדכון: רגע לפני שבאתי לזרוק את החבילות מעליאקספרס, שמתי לב שעל ה-"מתאם" כתוב UPC FEMALE ל-UPC MALE
שזה - קודם כל כמובן משולל כל הגיון (למה שמישהו ירצה להמיר מסוג אחד של חיבור לאותו סוג של חיבור)
אבל - חשוב יותר - זה גם לא תואם את מה שאני צריך , שזה APC ל-UPC
אז שתי שאלות:
1. האם יש להשיג בארץ מתאמים כאלה? או כבלים?
2. האם זה יכול להסביר את הירידה במהירות (ואם כן, למה זה פונקט מתייצב דווקא על מאה העלאה ולא 103 או 89 או כל דבר אחר)
שזה - קודם כל כמובן משולל כל הגיון (למה שמישהו ירצה להמיר מסוג אחד של חיבור לאותו סוג של חיבור)
אבל - חשוב יותר - זה גם לא תואם את מה שאני צריך , שזה APC ל-UPC
אז שתי שאלות:
1. האם יש להשיג בארץ מתאמים כאלה? או כבלים?
2. האם זה יכול להסביר את הירידה במהירות (ואם כן, למה זה פונקט מתייצב דווקא על מאה העלאה ולא 103 או 89 או כל דבר אחר)
שאלה טובה. אם כן, אין לי מושג איפה....
מה עוצמת הסיגנל האופטי שמופיעה לך בממשק הניהול?2. האם זה יכול להסביר את הירידה במהירות (ואם כן, למה זה פונקט מתייצב דווקא על מאה העלאה ולא 103 או 89 או כל דבר אחר)...
מהו בדיוק מצב הנורות אצלך, ובפרט: האם נורת ה-PON דולקת בירוק ברציפות? האם יש איזושהי פעילות של נורת ה-LOS או של נורת ה-Alarm?
האם יש אצלך אינדיקצייה לתופעה של packet-loss? (תשלח מאתיים פינגים ל-8.8.8.8, נאמר, ותראה אם כולם חוזרים.)
06/09/2022 15:02itfan כתב: מה עוצמת הסיגנל האופטי שמופיעה לך בממשק הניהול?
מהו בדיוק מצב הנורות אצלך, ובפרט: האם נורת ה-PON דולקת בירוק ברציפות? האם יש איזושהי פעילות של נורת ה-LOS או של נורת ה-Alarm?
האם יש אצלך אינדיקצייה לתופעה של packet-loss? (תשלח מאתיים פינגים ל-8.8.8.8, נאמר, ותראה אם כולם חוזרים.)...
מינוס 23 dbm או משהו כזה
נורת ה-PON דולקת ברציפות
אין LOS ואין ALARM
אין PACKET LOSS
קניתי בינתיים את ה-SFP והממיר האופטי מהבזקסטור, למקרה שהחלפת המתאם לא תפתור את הבעיה... מקסימום אחזיר אותם
קשה לי ליישב בעיה ב-"חיבוריות" עם ה-100 העגול שההעלאה תקועה עליו
מצד שני ההתעקשות גם של בזק וגם של בזבנ"ל שאין אצלם כלום - לכאורה מצביע באמת על בעיה במכשיר -- אבל מה זה כבר יכול להיות? ולמה אצל אחרים זה עובד?
אם זה באמת המספר, אז זה אמור להיות תקין ורוב הסיכויים הם שהבעיה שלך לא נובעת מהשימוש במחבר הלא נכון. שימוש במחבר APC במקום UPC (או ההפך) אמור להוריד משהו סביב חמישה dB מעוצמת הסיגנל. זה אמנם די הרבה (המשמעות היא שכמעט 70% מעוצמת הסיגנל הולכת לאיבוד), אבל אם הסיגנל הוא מלכתחילה מספיק חזק (כנראה סביב מינוס 18 dBm אצלך), אז זה לא אמור לגרום לבעייה....
אכן, מוזר מאד.קשה לי ליישב בעיה ב-"חיבוריות" עם ה-100 העגול שההעלאה תקועה עליו...
שאלות טובות. מוזר מאוד העניין, אבל מה שבטוח זה שהרבה יותר קשה להתמודד עם בעיות כאלה כשאתה לא יכול לדבר ישירות עם בזק וחייב לעשות את זה דרך בזק בינלאומי. כלל האצבע מאז שקיים כל הסיפור הזה של שוק סיטונאי על גבי תשתיות בזק הוא שקל יותר לטפל בבעיות תשתית בתור לקוח של בזק ולכן במקרה של כזו בעיה, הרבה פעמים עדיף לעבור להיות לקוח ישיר של בזק עד לפתרונה ורק אחרי שהדברים עובדים כמו שצריך לעבור חזרה לספק הסיטונאי. זה די ידוע לגבי תשתית הנחושת. אולי זה נכון גם לגבי תשתית הסיבים.מצד שני ההתעקשות גם של בזק וגם של בזבנ"ל שאין אצלם כלום - לכאורה מצביע באמת על בעיה במכשיר -- אבל מה זה כבר יכול להיות? ולמה אצל אחרים זה עובד?...
הסיגנל המקורי אצלי הוא מינוס 13dbm (כך מדד טכנאי אתמול) כך שאני מאבד 10 ולא 506/09/2022 20:15itfan כתב: אם זה באמת המספר, אז זה אמור להיות תקין ורוב הסיכויים הם שהבעיה שלך לא נובעת מהשימוש במחבר הלא נכון. שימוש במחבר APC במקום UPC (או ההפך) אמור להוריד משהו סביב חמישה dB מעוצמת הסיגנל. זה אמנם די הרבה (המשמעות היא שכמעט 70% מעוצמת הסיגנל הולכת לאיבוד), אבל אם הסיגנל הוא מלכתחילה מספיק חזק (כנראה סביב מינוס 18 dBm אצלך), אז זה לא אמור לגרום לבעייה.
אכן, מוזר מאד.
שאלות טובות. מוזר מאוד העניין, אבל מה שבטוח זה שהרבה יותר קשה להתמודד עם בעיות כאלה כשאתה לא יכול לדבר ישירות עם בזק וחייב לעשות את זה דרך בזק בינלאומי. כלל האצבע מאז שקיים כל הסיפור הזה של שוק סיטונאי על גבי תשתיות בזק הוא שקל יותר לטפל בבעיות תשתית בתור לקוח של בזק ולכן במקרה של כזו בעיה, הרבה פעמים עדיף לעבור להיות לקוח ישיר של בזק עד לפתרונה ורק אחרי שהדברים עובדים כמו שצריך לעבור חזרה לספק הסיטונאי. זה די ידוע לגבי תשתית הנחושת. אולי זה נכון גם לגבי תשתית הסיבים....
אני לא יכול לקפץ בין ספקים - אני כרגע קצת לקוח שבוי בגלל שיש לי שתי תיבות דואר אצל בזבנ"ל שהיו לאורך עשור בשימוש נרחב אצלי ברישום ברחבי הרשת במגוון של דברים (כן, כן, זה לא חכם - זה מה יש) ולכן כדי לעבור מהם אני צריך ללכת ולעשות מיגרציה בכל דבר ודבר וזה פרוייקט שאני לא מצליח להגיע אליו
כך שהבעיה תיאלץ להיפתר בלי להחליף ספק- לטוב ולרע.
אני מזכיר שבמקור בפייברפלוס קיבלתי 950/250 בלי בעיה - אז במקרה הכי הכי גרוע - שבו שום דבר אחר לא יעבוד, "אבלע" את הגלולה ואשלם להם 20 ש"ח תמורת התענוג של להשתמש במכשיר האינדונזי הזה.
אם אכן מדובר בסוג של "קנוניה" מצד בזק (שהם "מענישים" ציוד פרטי או משהו בסגנון בתקווה שאנשים יעברו אליהם, או יקנו מהם את ה-SFP במחיר מופקע) - זה לא יהיה מופרך לחלוטין, אבל התער של האנלון מורה שלא לקבל את האפשרות הזו ולהניח שהבעיה מקורה או באמת במשהו טכני או בסוג של טמטום אנושי (ולא זדון)
אצלי בעיה דומה מאד, ביקשתי ולכאורה קיבלתי שדרוג מחבילת 1000/100 ל- 1000/250, לא נגעתי בציוד בבית (מתאם סיב פרטי שמתחבר לנתב פרטי ב-2.5 ג'יגה), ועכשיו קצב ההורדה נפגע קצת בדיוק כמו שתיארת אצלך, וקצב ההעלאה מגרד בעקשנות מלמטה את ה- 100 מגה. גם אצלי אין Packet Loss.
אתה בבזק, אני משער ?06/09/2022 22:07oferlap כתב: אצלי בעיה דומה מאד, ביקשתי ולכאורה קיבלתי שדרוג מחבילת 1000/100 ל- 1000/250, לא נגעתי בציוד בבית (מתאם סיב פרטי שמתחבר לנתב פרטי ב-2.5 ג'יגה), ועכשיו קצב ההורדה נפגע קצת בדיוק כמו שתיארת אצלך, וקצב ההעלאה מגרד בעקשנות מלמטה את ה- 100 מגה. גם אצלי אין Packet Loss....
השאלה היא האם ניסית אי פעם את הנתב/מכשיר שלהם?
כי אני הייתי איתו שבועיים או שלושה, והכל עבד פרפקט (950/250 כאמור)
האם דיברת עם התמיכה על זה? אמרו לך משהו?
ומה זאת אומרת "נפגע"? כלומר יום בהיר אחד פתאום זה השתנה בלי שעשית שום שינוי? או שאתה מתכוון שמאז שדרוג החבילה - זה מה שקרה?